Announcement

Collapse
No announcement yet.

Metroid Prime 3: Corruption

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Metroid Prime 3: Corruption

    Χeno για Πρόεδρος!


    Λοιπόν (Drumroll) τα τελικά μου συμπεράσματα στο Corruption με τερματισμένο και το hyper mode!
    Nα πώ οτι το ευχαριστήθηκα το 2ο playthrough πολύ περισσότερο απο το πρώτο ασχέτως και αν μου βγήκε η πίστη για να τα καταφέρω.
    Επίσης στην αυξημένη δυσκολία εκτίμησα κάτι που δε μου αρεσε στην αρχή. Το hyper mode.
    Απο σπαστικό overpowered ability που δεν εχει νόημα ύπαρξης, έγινε σημαντική κίνηση στρατηγικής. Για πρώτη φορά σε prime series πρέπει να κρύβεσαι απο τους αντιπάλους η να τρεχεις για cover. Aπλά δεν συγχωρούν!

    Θα ξεκινήσω απο τα στοιχεία που δε μου αρέσαν.
    -Αρχικά, έχει αναπόφευκτα μια αίσθηση "sequel-ίτιδας" μιας και είναι το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Πάνω κάτω ξέρουμε τι να περιμένουμε αφού τόσο οι δυνάμεις και οι εχθροί της Samus είναι λίγο πολύ γνωστά σε όσους έχουν πάιξει τα πρωτα 2 primes.
    -Όσον αφορά τους κόσμους είναι λιγότερο οργανικοί απο όσο θα ήθελα. Ο Tallon IV παραμένει αξεπέραστος σε αυτο το σημείο αλλά ευτυχώς τα περιβάλλοντα ποικίλουν και ειναι πολύ πιο ενδιαφέροντα απο αυτά των Echoes.
    -H ιστορία είναι καλή αλλα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Θα ήθελα μεγαλύτερη σύνδεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και αυτη η ιστορία με τη Dark Samus παρατράβηξε. Ειναι οτι πιο κλισέ και ελπίζω να μη ξαναδώ σε παιχνίδι της Nintendo dark worlds και dark μορφές του πρωταγωνιστή.
    -Επίσης ο σχεδιασμός των ανθρώπων και των υπόλοιπων bounty hunters ήταν μέτριος. Εντάξει ειναι σχετικά υποκειμενικό αυτό αλλά όσο καλή είναι η Retro να φτιάχνει κόσμους και κτίρια άλλα τόσο κακή είναι να φτιάχνει ανθρωπόμορφους χαρακτήρες.
    -Η πρώτη ώρα.

    Και με αυτά στην άκρη, πάμε στο κυρίως πιάτο.
    Το περιβάλλον είναι το πάν στο παιχνίδι. Όχι τόσο ο χειρισμός, τα γραφικά, ο ήχος όσο οι κόσμοι και ο σχεδιασμός τους.
    Σε αυτό η Retro είναι "μανούλα" φυσικά.
    Τι να πρωτοπώ...Για τον ρημαγμένο πλανήτη του Bryyo ή για την αιθέρια και φαντασμαγορική Skytown;

    To παιχνίδι έχει μέτρια αρχή αφού τόσο το αρχικό διαστημόπλοιο που μετράει σαν Training sequence όσο και ο μετέπειτα πλανήτης Norion είναι τα πιο βαρετά σημεία του παιχνιδιού. Εκτός απο το πολύ μπλά μπλά, η Samus έχει να αντιμετωπίσει και μια σειρά απο άψυχους διαδρόμους που σου δίνουν την εντύπωση οτι παίζεις ενα συνηθισμένο fps.
    Όμως με το που πατάει η Samus το όμορφο ποδαράκι της στον Bryyo, το άφθαρτο και εθιστικότατο gameplay που λέγεται Metroid κυριευει και "μολύνει" το παιχνίδι γρηγορότερα απο το corruption που έπαθε η ηρωίδα μας.
    Μοναξιά; Τσέκ.
    Eξωγήινοι πολιτισμοί; Τσέκ.
    Κολοσσιαίοι γρίφοι; Τσέκ.
    Εξερευνηση...Χάσιμο...Απόγνωση; Τσέκ.
    Yep, this is Metroid!

    Δε θα ήθελα να πώ spoilers γιατί καποια πράγματα βιώνονται παρα λέγονται. Θα πώ μόνο οτι παρόμοιο κόσμο σαν της Skytown, μιας ιπτάμενης πόλης, δεν έχει ξαναυπάρξει σε παιχνίδι της σειράς. Ανετα ο καλύτερος πλανήτης του παιχνιδιού.
    Μια καινοτομία που δεν φαίνεται πολύ είναι η συμβολή του σκάφους της Samus στο gameplay και κυρίως στη επίλυση γρίφων. Δε θα πώ περισσότερα αλλά μετράει πολύ στο παιχνίδι, σαν την Epona του Ocarina ενα πράγμα.

    Η ιστορία και η πλοκή είναι το θετικό που βγαίνει απο το πιο κινηματογραφικό ύφος του παιχνιδιού. Ναι είναι ενοχλητικό να σου μιλανέ που και πού αλλα πιστευω οτι ήταν καιρός να δούμε πιο αναλυτικά το συμπαν του Metroid. Eίμαι ικανοποιημένος απο την τροπή που πήρε χωρίς να σημαίνει οτι δε μπορούσε να γίνει καλύτερα αλλά απο την άλλη καταλαβαίνω και τη Retro. Πιο κινηματογραφικό και δε θα ήταν Metroid.

    Όσο για τον ήχο είναι άνετα στα επίπεδα του πρωτου. Είναι μελωδίες που θα μου μείνουν αξέχαστες και ειναι τόσο ταιριαστές με τον κόσμο στον οποίο παίζουν που αρκεί το ακουσμά τους για να θυμηθείς τα πάντα.
    Το voice acting ίσως το καλύτερο σε παινιδι της Nintendo μεχρι στιγμής αν και αυτό απο μόνο του δε λέει κάτι.

    Ο χειρισμός είναι πολύ καλός ειδικά στο advanced και δειχνει τον δρόμο για τα επόμενα πρώτου προσώπου games. Σε καμμία δυναμη όμως δεν καθορίζει το παιχνίδι. Ναι είναι πιο διαδραστικό, ναι εχει πλάκα να τραβάς τις ασπίδες απο τους εχθρούς και να σημαδευεις με το Remote αλλά δεν είναι αυτό που κανει τη διαφορά στο παιχνίδι γιατι πολύ απλά το Metroid δεν στηρίζεται στο Shooting! Αν ήταν fps θα το δεχόμουν αλλα για ενα Metroid λίγη σημασία έχει. Ναι μεν συγκαταλέγεται στα θετικά αλλα όποιος εκθειάζει τον τίτλο για τον χειρισμό προφανώς δεν έχει ιδέα τι εστί το παιχνίδι.

    Τέλος μια εκτίμηση και μια ευχή.
    Δε θα μπορούσε με καμμία δύναμη το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας που βγήκε μεσα σε 5 χρόνια να ξεπεράσει το πρώτο. To Metroid Prime του 2002 παραμένει το καλύτερο της σειράς αφού ηταν αυτό που έκανε το διαστημικό άλμα απο 2d σε 3d. To Corruption όμως, διορθώνει σχεδόν όλα τα λάθη του Echoes και καταφέρνει να παραμείνει κοντά σε ποιότητα με το πρωτο παρά τα 5 χρόνια και την κονσόλα που τους χωρίζουν. Προσωπικά το θεωρώ επίτευγμα.

    Μακάρι η σειρά να μπεί σε νάρκη για καποια χρόνια, για την ώρα έχουμε χορτάσει απο 3d Metroid.
    Mακάρι η Ιαπωνία να συνεισφέρει και αυτή όπως πρέπει. Είναι κρίμα για το DS να μην έχει 2d Metroid.
    Mακάρι το επόμενο console Metroid, όταν και όπου βγεί να μη βασίζεται μόνο στην σχεδιαστική εξυπνάδα μερικών ανθρωπων αλλά να επωφελείται απο την τεχνολογία της μελλοντικής γενιάς.
    Έτσι όπως ξεκίνησε δηλαδή...










  • #2
    Μοναξιά; Τσέκ.
    Eξωγήινοι πολιτισμοί; Τσέκ.
    Κολοσσιαίοι γρίφοι; Τσέκ.
    Εξερευνηση...Χάσιμο...Απόγνωση; Τσέκ.
    Yep, this is Metroid![/b]
    Χτυπάς σε καίρια σημεία καταραμένε Gintama!! Τη βλέπω τη δουλειά, άκλαφτος θα παει ο μποναμάς!
    sigpic

    Comment


    • #3
      Το πρωτο κατα τη γνωμη μου ηταν ενας πραγματικα καταπληκτικος τιτλος,γεματος ιδιαιτεροτητες και με πολλες δυνατες στιγμες.Τι δυο δε το θεωρω τοσο καλο.Πραγματικα με κουρασε παρα πολυ η αναζητηση ολων αυτων τω κλειδιων και τον μηχανισμο dark/light Aether τον βρηκα κομματακι overused.Κατα τα αλλα καλολς τιτλος,οχι ομως ισαξιος του πρωτου.Οσο για το τριτο δε μπορω να πω κατι ακομα,οταν το αγορασω και το τελειωσω θα μπορω να εκφρασω αποψη.
      <div align="center">

      "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

      Comment


      • #4
        Απ&#39;την skytown και μετα το παιχνιδι παταει τρελο γκαζι μπραβο στην retro &#33;&#33;&#33; νικησα και το 10ο boss πριν λιγο, πειτε friend numbers να ανταλλαξουμε κανα voucher βρε

        Btw εκτος απτην ρυθμιση του sensitiivity στο advanced καλο ειναι να γινει calibration και απτα settings του wii ( system settings > sensor bar > adjust sensitivity ) γινεται και στα options του twilight princess αποτι ειδα ( ναι μετα απο ενα χρονο το ανακαλυψα ) και το θεωρω βασικο γιατι δινει πολυ πιο σφιχτη αισθηση στο σημαδι

        Comment


        • #5
          Metroid Prime 3: Corruption Japanese boxart

          Πολύ καλύτερο από το Ευρωπαϊκό και το Αμερικάνικο &#33;

          Comment


          • #6
            Μπα πολυ japanese, σα τα boxart των παλιων anime VHS που νοικιαζαμε πιτσιρικια.
            Do a barrel roll!

            Comment


            • #7
              Μόλις χθες ολοκλήρωσα το metroid prime 3 για το Wii μέσα σε 28,5 ώρες.Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό με μια πολύ καλή τελική μάχη αν και εύκολη.Εντυπώσεις θα γράψω πιο μετά καθώς τώρα δεν έχω χρόνο.
              Nintendo I.D.: paixtis
              3ds friend code: 2664-2347-7128

              Comment


              • #8
                Πωπω σίγουρα παίρνεις το χρόνο σου και απολαμβάνεις με το παραπάνω τα παιχνίδια που παίζεις. Εγώ το τερμάτισα 100% σε 17 ώρες.

                Comment


                • #9
                  Πωπω σίγουρα παίρνεις το χρόνο σου και απολαμβάνεις με το παραπάνω τα παιχνίδια που παίζεις. Εγώ το τερμάτισα 100% σε 17 ώρες.
                  [/b]
                  nai vasika skanariza oti evlepa kai gurisa polles fores ta idia kai ta idia.den maresei to rush idiaitera se paixnidia action adventure.apo scanning pos ta peiges tin proti fora?
                  Nintendo I.D.: paixtis
                  3ds friend code: 2664-2347-7128

                  Comment


                  • #10
                    Ανεστησα το Metroid Prime 3 Corruption απ&#39;το ραφι που επιανε σκονη και μαζι ανασταινω και αυτο το ξεχασμενο thread. Επαιξα παρα πολυ ωρα σημερα, πηγα στο πλανητη Elysia (Skytown) και εχω πορωθει για τα καλα. Το αστειο ειναι οτι το χα αφησει οταν κυκλοφορησε το Galaxy κι απο τοτε δεν ασχοληθηκα ξανα με το παιχνιδι. Ειμαι απαραδεκτος. Ελπιζω να μη το αφησω παλι.
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • #11
                      Κατ&#39;εμέ πολύ χειρότερο του πρώτου αλλά παραμένει ένας φοβερός τίτλους. Η περιοχή που βρίσκεται τώρα είναι η αγαπημένη μου. Διάολε, ξαφνικά με έπιασε μία λαχτάρα να το βάλω να το παίξω&#33;

                      Comment


                      • #12
                        Evans σιγουρα δε θα το ελεγα πολυ χειροτερο απλα λειπει ο ενθουσιασμος που υπηρχε στο πρωτο. Τα μερη που επαιξα χτες και σημερα παντως ειναι εκπληκτικα. Τωρα ετοιμαζομαι να παω στη Valhala για investigation. Απο adventure πλευρα την εχω καταβρει, εξερευνηση, backtracking συνοδευμενα απο γαματη μουσικη και ατμοσφαιρα. Τα boss λιγο με εχουν χαλασει, βασικα τα τελευταια boss που εχω συναντησει εχουν ελλειψη φαντασιας στο πως τα αντιμετωπιζεις, ακομη κι ο Hunter ο Ghor μου φανηκε πολυ απλος(αντιθετα ο Rundas πολυ πριν τα εσπαγε).
                        Do a barrel roll!

                        Comment


                        • #13
                          Ίσως και να έχεις δίκιο και να γίνομαι λίγο υπερβολικός, αλλά το παιχνίδι σε βοηθάει πάρα πολύ σε ορισμένα σημεία, ενώ η έλλειψη πρόκλησης μέχρι και στο hard ενοχλεί. Το hypermode επίσης δεν το βρήκα καθόλου έξυπνη προσθήκη ενώ ο εξαναγκασμός του να το χρησιμοποιείς σε κάποια bosses απλώς προσθέτει αδικιολόγητη δυσκολία.

                          Όλα αυτά βέβαια είναι πράγματα που θα τα πεις συνήθως όταν θέλεις να αναφέρεις όλα όσα σε χάλασαν έστω και ελάχιστα στο παιχνίδι. Για μένα ένα είναι το μεγάλο πρόβλημα του παιχνιδιού και αυτό είναι η αίσθηση. Οι NPCs την καταστρέφουν ώρες ώρες. Δε νιώθεις μόνος και αβοήθητος.

                          Comment


                          • #14
                            Καταλαβαινω τι λες γιατι παιζω και το Fusion παραλληλα και σε αυτο υπαρχει πολυ εντονη αυτη η αισθηση.
                            Do a barrel roll!

                            Comment


                            • #15
                              Παει και η Gandrayda, μ&#39;αρεσε πολυ ο τροπος που τη συναντας. Εκανε μπαμ βεβαια οτι κατι δε πηγαινε καλα αλλα και παλι ειχε στυλ ολη η φαση. Κριμα που δε θα ξανακουστει το σατανικο γελιο της. Τουλαχιστον τωρα εμαθε οτι Samus ειναι μια.
                              Do a barrel roll!

                              Comment

                              Working...
                              X