Announcement

Collapse
No announcement yet.

Προσεχτε που παρκάρετε

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Προσεχτε που παρκάρετε

    Προσφατα πήρα μία τριάδα απο αυτοκόλλητα απο έναν φίλο τα οποία έχουν την εξής χρήση:
    Οταν είναι ένα όχημα παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο κολλάς απο ένα μέχρι όσα θες ανάλογα με το πόσο εμποδίζει τους πεζούς να περάσουν. Μου τελείωσαν τα 6 που μου είχε δώσει ο φίλος και έχω παραγγείλει και άλλα. Θεωρώ πως θα ήταν καλή ιδέα να συμμετείχατε και εσείς σε αυτή τη προσπάθεια για να "απελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια".

    Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Όταν μπείτε στην ιστοσελίδα δείτε το βίντεο που έχει οπωσδήποτε. Σου δίνει κίνητρα παρ'ολο που είναι απο άλλη χώρα.
    "to katarameno mixanima de deixnei ti photo... axristi eparxia, den vazan perysi kai mia fwtia se ayto to net cafe na ta pernan ola kainouria grrrr"

    by Fyge 114 Amaliada edition

    "Εγώ όμως και μόνο που πατάω goombas με το Mario αφηνιάζω! "

    by Chaoscrow

  • #2
    Πολυ στεναχωρεθηκα με το videaki ομως.
    ---Regret for the things we did can be tempered by time; it is regret for the things we did not do that is inconsolable. ---

    Comment


    • #3
      Καιρός ήταν για κάτι τέτοιο, νομίζω. Ας στηρίξουμε την προσπάθεια.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

      Comment


      • #4
        Ναι, ας στηρίξουμε μία προσπάθεια που δεν έχει νόημα. Όσοι οδηγούν σίγουρα ξέρουν πόσο ανούσιες είναι τέτοιες ενέργειες και, επίσης, γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι τα πράγματα στη χώρα μας. Όταν δεν υπάρχει πραγματικά πουθενά χώρος για παρκάρισμα και όταν υπάρχουν περισσότερες απαγορεύσεις από ότι θα έπρεπε, λόγω της αρχιτεκτονικής των πόλεων, τότε όντως κάπου θα πρέπει να αφήσει ο κάθε οδηγός το αμάξι του. Κανόνες τύπου "Παρκάρισμα 10 μέτρα μακριά από τη στάση λεωφορείου" ή "5 μέτρα από διάβαση" απλώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

        Από εκεί και πέρα καγκουριές τύπου παρκαρισμένα αμάξια πάνω σε πεζοδρόμια και σε διαβάσεις όντως είναι κατακριταίες. Απλώς ας μη νομίζουν οι πεζοί ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά .

        Comment


        • #5
          Eκτος απο περιπτωσεις αμαξιων που κλεινουν ραμπες για ατομα με ειδικες αναγκες η παιρνουν θεσεις αναπηρικων αυτοκινητων που ειναι απαραδεκτες ολες οι υπολοιπες περιπτωσεις ειναι εν μερη διακαιολογημενες για μενα, υπαρχει μεγαλο προβλημα με το parking στην Αθηνα και πρεπει να υπαρχει κατανοηση..

          Τι αυτοκολλητα και βλακειες δε φευγουν ευκολα απο το αμαξι μετα, κοιταξτε μην πετυχω κανεναν να μου κολλαει τπτ.. :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted:

          Comment


          • #6
            Σε εχω κοψει για πολυ Ελληναρα εσενα
            Do a barrel roll!

            Comment


            • #7
              Eκτος απο περιπτωσεις αμαξιων που κλεινουν ραμπες για ατομα με ειδικες αναγκες η παιρνουν θεσεις αναπηρικων αυτοκινητων που ειναι απαραδεκτες ολες οι υπολοιπες περιπτωσεις ειναι εν μερη διακαιολογημενες για μενα, υπαρχει μεγαλο προβλημα με το parking στην Αθηνα και πρεπει να υπαρχει κατανοηση..

              Τι αυτοκολλητα και βλακειες δε φευγουν ευκολα απο το αμαξι μετα, κοιταξτε μην πετυχω κανεναν να μου κολλαει τπτ.. :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted:
              [/b]
              Όταν μια τετραμελής οικογένεια έχει 5 αμάξια νομίζω όμως κάπου χάνουμε τον μπούσουλα.
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

              Comment


              • #8
                Στην Ελλάδα όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το παρκάρισμα, αλλά πάρα πολύ συχνά οι οδηγοί παρκάρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να εμποδίζουν τους πεζούς απλά και μόνο γιατί έτσι τους κατέβηκε να παρκάρουν και όχι γιατί δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Άλλες φορές δε, τα παρκαρίσματα είναι τόσο απαράδεκτα που εμποδίζουν πεζούς και διερχόμενα οχήματα ταυτόχρονα.

                Μην λέμε ό,τι θέλουμε, λοιπόν. Το ότι για τους οδηγούς δεν είναι απλά τα πράγματα το γνωρίζει ο κάθε ένας μεταξύ έξι και διακοσίων έξι ετών. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που τον συνάνθρωπο τον έχουν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και (εδώ είναι και το πρόβλημα) φροντίζουν να το δείχνουν συνεχώς με τις πράξεις τους. Άλλωστε το λέει ξεκάθαρα στο site:

                Originally posted by streetpanthers.gr
                Επειδή ο "υπερβολικός ζήλος" στη χρήση των αυτοκόλλητων μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, παρακαλούμε να ακολουθούνται οι παρακάτω κανόνες: κολλάμε μόνο στα αυτοκίνητα που είναι προκλητικά παρκαρισμένα. Σ' αυτά που βρίσκονται πάνω σε ράμπες και πάνω στις διαβάσεις, αφήνοντας λιγότερο από 1,20m (δυόμιση πλάκες πεζοδρομίου) για τη διέλευση των πεζών. Σ' αυτά που βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμιο αφήνοντας και πάλι λιγότερο από 1,20.

                "Ξεπερνάμε" αυτόν που έκανε προσπάθεια να αφήσει χώρο για τους πεζούς.
                Κολλάμε μόνο σε πεζοδρόμια τα οποία θα ήταν προσπελάσιμα αν δεν υπήρχαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δεν έχει νόημα να κολλήσουμε σε κάποιον που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, το οποίο μετά από 5 μέτρα είναι έτσι κι αλλιώς κλεισμένο από μια περίφραξη ή ένα οικοδομικό έργο σε εξέλιξη. Γενικά "τιμωρούμε" την αδιαφορία προς τους πεζούς και όχι την ανυπακοή στα σήματα στάθμευσης. Κολλάμε στα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμους και πλατείες.

                Κολλάμε μόνο στα τζάμια. Δεν κολλάμε σε σημεία όπου η αφαίρεση του αυτοκόλλητου μπορεί να καταστρέψει τη βαφή. Προσέχουμε ώστε να μην προκαλούμε ζημίες. Ο παραβάτης δεν είναι εχθρός, είναι απλά απερίσκεπτος.
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                Comment


                • #9
                  Ναι αλλά το θέμα δεν κάνει κάποια αναφορά στο κατά πόσο έχει γραμμένο ο καθένας τον άλλον . Μπορούμε εύκολα να ξεφύγουμε, λέγοντας για απαράδεκτες οδηγικές συμπεριφορές, όπως διπλοπαρκαρίσματα, παρκαρίσματα πάνω σε διαβάσεις και σε στάσεις λεωφορείων, που είναι, φυσικά, απολυτα κατακριταίες, αλλά δεν μπορούμε και να γενικεύουμε επικύνδινα, κατηγορώντας παρκαρίσματα σε πεζοδρόμια, παρκαρίσματα κοντά σε στάσεις και διαβάσεις κτλ.

                  Αν κάποιος διαβάσει τον ΚΟΚ θα καταλάβει πόσο γελοία είναι τα μισά και μέτρα που πρόκειται ότι ισχύουν, ακριβώς γιατί οι πόλεις δεν είναι φτιαγμένες ούτε καν για αμάξια, θέσεις δεν υπάρχουν, ενώ απαγορεύονται σχεδόν όλα όσα θεωρούνται νόμιμα και μη υπερβολικά από όσους δε γνωρίζουν.

                  Η παιχτούρα είπε κάτι παραπάνω, για οικογένειες με πάρα πολλά αμάξια, και αυτή είναι η νοοτροπία που οδηγεί στο πρόβλημα. Οικογένειες με πάνω του ενός αμάξια είναι φυσιολογικές κατ'εμέ, σε πόλεις όπως η Αθήνα. Σίγουρα, επίσης, τα άτομα μίας οικογενείας θα καταλήξουν, κάποτε, να έχουν το δικό τους αμάξι (όπως, πχ, τα παιδιά φτάσουν σε κάποια ηλικία που γίνονται πλήρως ανεξάρτητα από τους γονείς).

                  Τέλος πάντων, καταλήγοντας θέλω να πω ότι συμπεριφορές τύπου κόλλημα αυτοκόλλητων σε αμάξια δεν είναι λύση, είναι μία άκρως δήθεν συμπεριφορά η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα αλλάξει όταν το ίδιο άτομο βγάλει δίπλωμα και αποκτήσει πρόσβαση σε αμάξι. Καλό είναι να τα βλέπουμε όλα συναισθηματικά και ιδεολογικά, αλλά ας έχουμε και τις ανάλογες γνώσεις. Και φυσικά τέτοιες συμπεριφορές (έτσι για να προκαλέσω και λίγο) συνηθίζονται από μικρά παιδιά, κάτω των 17 ετών, ή από φοιτητές που τη βλέπουν πολύ κάπως λόγω του περίγυρού τους. Αν ντε και καλά θέλετε να καταφέρετε κάτι ή περιμένετε να πάρετε και εσείς στα χέρια σας δίπλωμα και αμάξι και να είστε σωστοί με τον εαυτό σας και τους άλλους σας, ή προσπαθείστε, μέσω προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας, να αλλάξετε νοοτροπία στους γνωστούς σας και μη και μείνετε σταθεροί στις απόψεις σας. Πίπες τύπου αυτοκόλλητα τίποτα δεν οφελούν κανέναν, πέραν των ίδιων που τις κάνουν, οι οποίοι απλώς ευχαριστιούνται τότε και γίνονται ρεζίλι όταν αλλάξουν.

                  Comment


                  • #10
                    Σεβαστή η άποψη.

                    Να τονίσω απλά πως δε νομίζω να πιστεύει κανένας ότι θα αλλάξει η κατάσταση με τα αυτοκόλλητα. Γιατί τα κολλάμε τότε; Κυνηγάμε το δίκιο μας όσο μπορούμε απέναντι σ' αυτούς που έχουμε άχτι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ούτε και ως συναισθηματισμό / ρομαντισμό / ιδεολογικό φανατισμό το βλέπω...
                    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                    Comment

                    Working...
                    X