Announcement

Collapse
No announcement yet.

Warn system

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Warn system

    Μετά από απόφαση του moderating team του forum, προτείνεται η προσθήκη warn system στο forum.

    ----Τι είναι;---

    Είναι ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί ως εξής: Όταν κάποιο μέλος παραβαίνει έναν κανόνα του forum, ανάλογα και με την σοβαρότητα της περίπτωσης, δέχεται ένα ποσοστό (τοις εκατό) warn από κάποιον moderator. Όταν το ποσοστό ενός μέλος φτάσει ή ξεπεράσει το 100% το μέλος γίνεται οριστικά και αμετάκλητα ban από το forum. Όταν ένα μέλος δείχνει καλή θέληση έναντι ομαλής λειτουργίας του forum επί μεγάλο χρονικό διάστημα, οι moderators ενδέχεται να αποφασίσουν να μειώσουν το ποσοστό warn του, ως επιβράβευση της καλής του θέλησης, αλλά και με το σκεπτικό ότι τα λάθη που έκανε κατά το παρελθόν μπορούν να παραγραφούν.

    ---Τι εξυπηρετεί;---


    Διευκολύνει το έργο των moderators, καθώς τους επιτρέπει να μην μένουν μόνο στα λόγια, χωρίς ταυτόχρονα να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα και χωρίς να στιγματίζεται ο χρήστης, καθώς το ποσοστό του warn κάθε μέλους είναι ορατό μόνο στο ίδιο και στους moderators. Ταυτόχρονα, τους δίνει την δυνατότητα να είναι πιο ακριβοδίκαιοι απέναντι στα μέλη, εφ? όσον η κάθε παράβαση έχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό warn που της αντιστοιχεί.


    ---Πράγματι εξυπηρετεί, αλλά είναι αυτοί οι μόνοι λόγοι για τους οποίους εισάγεται;---


    Εισάγεται και για άλλους, δευτερεύοντες, λόγους όπως είναι η αποφυγή ποινών που κατά το moderating team είναι γελοίες ή μη-επιθυμητές (προσωρινά bans, διαγραφή / επεξεργασία δημοσιεύσεων, κλειδώματα θεμάτων κ.α.), η διευκόλυνση των νέων μελών να ενσωματωθούν, η ενδεχόμενη αύξηση του αισθήματος ασφάλειας ορισμένων μελών και το κύρος που δύναται να προσδώσει στο forum.

    ---Το warn system έχει μόνο θετικές πλευρές;---

    Δεν υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο αρνητικό, κατά την άποψη του moderating team.

    ---Βλάπτει την διαφάνεια των διαδικασιών;---

    Όχι, γιατί και χωρίς warn system το μεγαλύτερο μέρος των παρατηρήσεων προς μέλη γίνονται με προσωπικά μηνύματα. Επίσης, οι περιπτώσεις στις οποίες θα δίνεται ποσοστό warn, αλλά και το ποιο ποσοστό warn θα δίνεται σε κάθε περίπτωση, θα διατυπώνονται ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια σε ανάλογο θέμα που θα δημιουργηθεί, εάν υπάρξει θετική γνώμη από πλευράς της κοινότητας.

    ---Το σύστημα αυτό, όμως, δεν αποκλείεται να δώσει χαρακτήρα αστυνόμευσης στο έργο των moderators. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους.---

    Συμφωνούμε πως δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Όταν, ωστόσο, οι περιστάσεις το απαιτούν, χρειάζεται και ο moderator να λάβει κάποια μέτρα για να προστατέψει την κοινότητα και τα μέλη. Με το warn system, επιδιώκουμε η προστασία αυτή να μην γίνει εις βάρος της ίδιας της κοινότητας μέσω διαγραφής μελών ή δημοσιεύσεων.

    ---Μήπως περιορίζει την ελεύθερη έκφραση;---


    Φυσικά και όχι. Πρώτον γιατί θα χρησιμοποιείται με φειδώ και δεύτερον γιατί οι περιπτώσεις που θα τιμωρούνται με warn θα τιμωρούνταν ούτως ή άλλως και χωρίς το warn system, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση η τιμωρία θα ήταν λιγότερη δίκαιη και πιο επώδυνη για την κοινότητα.[/b]
    Είστε θετικοί απέναντι σε κάτι τέτοιο;
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"


  • #2
    Να σας δω μόνο να προσπαθήσετε να οργανώσετε αυτό το warn system.
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • #3
      Ειμαι αρνητικος σε ενα τετοιο συστημα.

      Καταρχας, επειγουν σημαντικοτερα θεματα απο τετοιες αποφασεις που παρεπιπτοντως ειναι πρακτικες για sites/forums επιπεδου Gamespot, χιλιαδων μελων.

      ΕΠειτα, το GamersOdyssey ειναι forum Μεταξυ γνωστων. Μετραει 150 μελη εκ των οποιων 10-15 ενεργοι.
      Exουμε ολοι ονοματεπωνυμο. Νομιζω εγινα κατανοητος

      αυτα/
      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

      Authenticity sir, authenticity. "

      Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



      Comment


      • #4
        Προσωπικά επικροτώ, γιατί τον τελευταίο καιρό έχω διαβάσει αρκετά Posts έμπλεα μισανθρωπικών, χαιρέκακων και εθνικιστικών παραληρημάτων...
        Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

        Let's just all say the magic words and go back to reality.

        THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

        Comment


        • #5
          Καταρχας, επειγουν σημαντικοτερα θεματα απο τετοιες αποφασεις
          [/b]
          Πατώντας σ' αυτό και για να προλάβω κάποιους: Το θέμα του warn system δεν καθυστέρησε καθόλου την πρόοδο σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Καθώς δουλεύουμε τα βασικά, αποφασίσαμε να θέσουμε και αυτό το ζήτημα. Το warn system είναι ενσωματωμένο στο forum και η ενεργοποίησή του δεν θα πάρει πάνω από τριάντα δευτερόλεπτα.
          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

          Comment


          • #6
            Δεν είναι άσχημη προσθήκη.Εάν και όπως ο Scatman οι περισσότεροι γνωρίζουμε τι εστί το κάθε μέλος οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερως λόγος.Πιστεύω όμως πως πρέπει να υπάρχει για να ταράξει λίγο τα νερά,να σταματήσει και το spamming ώρες ώρες(βλέπε θέμα 5.50)και για να σκέφτονται μερικά άτομα πριν γράψουν ένα υβριστικό,χυδαίο κτλ post(δεν υπάρχουνε ακόμα τέτοια εδώ μέσα βέβαια)διότι δυστυχώς πολλοί χρειάζονται μπαμπούλα για να λειτουργήσουν σωστά...

            Δεν θα συμφωνήσω πάντως σε οριστικό και αμετάκλητο ban,δώστε κάποια κάρτα στα πρώτα 100 και μετά αν πιάσει 50άρι ρίχτε ban...Επίσης ΔΕΝ πρέπει να βλάπτει την ελεύθερη έκφραση εφόσον αυτή δίνεται με σωστό ύφος.Εάν εφαρμοσθεί σωστά το μέτρο δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα


            Comment


            • #7
              διαφωνω με το θεμα του ban, εκτος αν καποιος μπει και μ@μησει το φορουμ με βρισιδια κλπ! θα μπορουσατε ομως να εχετε πχ στα 50 points αρνητικα το μελος αυτο να ΜΗΝ μπορει να ποσταρει σε ολα τα θεματα, εκτος απο τα γενικα για παραδειγμα και φυσικα για βιντεοπαιχνιδια, μπας και συμμορφωθει. αλλα οπως και να χει δεν μ'αρεσει και τοσο το συστημα αυτο, φτιαχτε πρωτα το φορουμ να ξεχωριζει, με δικο του banner και skin κλπ, κι αφου μαζευτει κοσμος και αμα υπαρξει προβλημα τοτε προσθεστε το.

              Comment


              • #8
                Μετά από απόφαση του moderating team του forum, προτείνεται η προσθήκη warn system στο forum.
                Είστε θετικοί απέναντι σε κάτι τέτοιο;
                [/b]

                αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχα


                εγω εχω μεσο.Δινω μιζα στον ζινο και πολλα κονδυλια περνανε απο αυτον.καλη σας τυχη να δωσετε ηρεμια στο φορουμ.

                Ground_Zero:

                Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                Comment


                • #9
                  Εγώ δε διαφωνώ, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο γι' αυτό το forum.

                  Suggestion: Κάντε ένα poll μέσα στο topic, αν γίνεται, για να είναι πιο σαφής η άποψη της κοινής γνώμης..!
                  My Blog: FoM's Between a Rock and a Hard Place
                  Follow me on http://www.twitter.com/FoM_PV


                  Comment


                  • #10
                    Καλυτερα κατ εμε να απαντησουν οσοι θελουν με επιχειρηματα.. Νομιζω ειναι καλυτερη λυση απο ενα κλικ για ενα ναι ή οχι .. Καθε αποψη γινεται δεκτη εφοσον στηριζεται καπου.

                    Comment


                    • #11
                      Καλυτερα κατ εμε να απαντησουν οσοι θελουν με επιχειρηματα.. Νομιζω ειναι καλυτερη λυση απο ενα κλικ για ενα ναι ή οχι .. Καθε αποψη γινεται δεκτη εφοσον στηριζεται καπου.
                      [/b]
                      Συμφωνώ απόλυτα.
                      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                      Comment


                      • #12
                        Απογοητεύομαι από την έλλειψη κινητικότητας στο θέμα. Την δεδομένη στιγμή, ο μόνος οποίος έχει διαφωνήσει ευθέως με την εφαρμογή του συστήματος είναι ο Scatman, ενώ αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο η εφαρμογή του θα είναι αποτελεσματική, αν και συμφωνούν θεωρητικά.

                        Αν δεν υπάρξουν περισσότερες απόψεις και με βάση την δεδομένη εικόνα, το σύστημα θα εισαχθεί κανονικότατα, σε δοκιμαστικό στάδιο αρχικά.
                        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                        Comment


                        • #13
                          Λοιπον εγω απο τη μερια μου ειμαι καθετα αντιθετος στην εφαρμογη ενος τετοιου συστηματος, αρχικα για εμενα ειναι εντελως ανουσιο, καθε νοημον ανθρωπος νομιζω μπορει και αντιλαμβανεται το κλιμα που δημιουργειτε γυρω απο αυτον, αν πχ ενα μελος σε ενα φορουμ δεν ειναι επιθυμητο λογο καποιας μη σωστης συμπερηφορας τους η οποια θα ειναι αντικειμενικα λαθος, περα απο τις παρατηρησεις των mods θα εχει να κανει και με την απαξιωση των παιδιων μελων αυτου του φορουμ, αν δυλαδη σε αυτο το ατομο χωσουμε και ενα 60% warn τι θα κερδισουμε? να τον συμορφωσουμε ταμπελωνοντας τον αναμεσα στους υπολοιπους? να τον εξαναγκασουμε να συμορφοθει υπο μια συνεχη απειλη μπαν που θα τεινει στο 100% ? και τελικα τι θα καταφερουμε? να σπασουμε τα νευρα του καθενος και να οδηγηθουμε σε αλλα επεισοδεια.

                          Περα απο τα αρνητικα του συστηματος με σωστη και αντικειμενικη εφαρμογη, εχουμε και το ενδεχωμενο της εμπαθειας, αν καποιος Μοντ μπορει να μη χωνευει καποιον ειναι πολυ πιθανον να βρει τη πρωτη αφορμη για να τον φερει σε δυσκολη θεση και περα απο αυτο οπως ειπε και ενα αλλο μελος πιο πανω ολοι εδω ειμαστε γνωστοι και αρκετοι απο εδω ειστε παρα πολυ γνωστοι, πιστευετε ας πουμε οτι σας παει να κανετε warn στον Dj Solid πχ για οποιοδηποτε λογο? θα γινει χαμος στο φορουμ, σε αντιθεση με ενα νεο μελος στο οποιο οι μοντς μπορουν να φερθουν πιο ψυχρα, ετσι λοιπον ξεκηναμε με ενα δεδομενο διαχωρισμο ο οποιος προερχετε απο τις φιλικες σχεσεις που εχουν αναπτυχθει.

                          Τελος περα απο τα επιπεδα εφαρμογης του συστηματος ειναι εναντια στην κατεμενα φιλοσοφια του φορα, στο φορα αυτο αλλα και σε καθε ενα φορα επιδιωκουμε και συμμετεχουμε σε μια ανταλαγη αποψεων καταθεση ιδεων και εξωτερικευση κουλτουρας, θετουμε ως στοχο μια μορφη συζητησης υψηλου επιπεδου με ενιοτε πιο χαβαλε και light χαραχτηρα ετσι ωστε να καλειπτει ολα τα πεδια ενδιαφερωντων ατομων που τα δενει ενα ενιαιο χομπι. Ουτε εμπορες ειμαστε εδω για να αστυνομευομαστε απο εφοριες, ουτε εξετασεις γραφουμε για να μας επυτηρουν καθηγητες, ουτε αλισβερισια με επιταγες εχουμε για να δικαζουν και να βγαζουν πηνες οι Μοντς.

                          Θεωρω πως το φορα εκφραζει μια παρεα που τα λεει πινωντας εναν καφε, το περηβαλλον πρεπει να ναι φιλικο και οχι καχυποπτο, και οποιος δεν κολλαει μπορει να το καταλαβει απο τη συμπερηφορα των αλλων και να αποχωρει, οι αγραφοι νομοι παντα θα πρεπει να τειρουνται χωρις ωστοσο να φτανουν στο σημειο της εμμονης και της υπερμετρης ασκησης τους.

                          Comment


                          • #14
                            Συμφωνώ με την εισαγωγή ενός τέτοιου συστήματος,με την προϋπόθεση όμως να είναι πολύ προσεκτική,αλλά και διακριτική η εφαρμογή του.Όταν ένα άτομο δείχνει ότι ξεπερνάει τα όρια σε αρκετές περιπτώσεις ή αποτελεί λόγο για το "ξέπασμα" διαξιφισμών και ανούσιων κοκορομαχιών σε προσβλητικούς τόνους καλό θα είναι να προειδοποιείται αρχικά και αν συνεχίσει στα ίδια μοτίβα να τιμωρείται αναλόγως.Ίσως σε κάποιους μπορεί να φαίνεται λίγο "δικτατορικό" αυτό το σύστημα,αλλά όπως είπα αν γίνει προσεκτικά η εφαρμογή του δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.Άλλωστε πιστεύω ότι και ο admin και η mod team είναι ικανοί να διαχειριστούν σωστά αυτό το σύστημα.
                            Μου αρέσει να τρώω μικρά παιδάκια.

                            Comment


                            • #15
                              Να με συγχωρεσετε, αλλα ποναν τα ματια μου με καποια πραγματα που διαβαζω.

                              Πρωτον να πω οτι, ενω ΔΕΝ μου φαινεται και το καλυτερο συστημα για την περιπτωση μας (προσωπικα πιστευω πιο πολυ στο μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη, τρεις και αϊ σιχτιρ), επικροτω την αποφαση και πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο θα βοηθησει στην ταξη του φορουμ.

                              Καποιοι θα πρεπει να καταλαβουν καποια πραγματα. Το γεγονος οτι εχουμε εναν κοινο τοπο στο διαδυκτιο στον οποιο κανουμε συζητησεις για το χομπυ μας (το οποιο και μας ενωνει) δεν σημαινει οτι μπορει να λεμε και ο,τι μας κατεβει στην κεφαλα μας! Υπαρχουν ορια τα οποια μπαινουν απο εμας τους ιδιους και ειναι κατανοητα. Υπαρχουν επισης κανονες οι οποιοι θα πρεπει να ακολουθουνται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ και ειδικοτερα απο αυτους οι οποιοι μπορει να θεωρουνται "παλιοι" στον χωρο (αν και επιμενω οτι οι ταμπελες ειναι κατι το οποιο μου προκαλει απεχθεια και δεν τις χρησιμοποιω).

                              Επειδη αναφερθηκε το nickname μου (το ονομα μου και το επιθετο μου ειναι γνωστο απο την υπογραφη μου) παραπανω, εχω να πω τα εξης:

                              1) Το γεγονος οτι ειμαι ενα μελος του φορουμ αρκετα γνωστο και (απο οτι μου λενε καποιοι) εμπιστο και σεβαστο, ειναι ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ. Το γεγονος οτι δεν εχω παρει ΠΟΤΕ ουτε στο GamePro forum ουτε στο παρον φορουμ προειδοποιηση για κακη συμπεριφορα συμβαινει γιατι εγω ο ΙΔΙΟΣ δεν αφηνω τον εαυτο μου να πεσει τοσο χαμηλα! Συμφωνω οτι εχω παραφερθει στο παρελθον αλλα αναγνωρισα ΜΟΝΟΣ μου τα λαθη μου και φροντησα να μην τα επαναλαβω. Αντιθετα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις παρεκτροπών στις οποιες ο χρηστης οχι μονο δεν αναγνωρισε τα λαθη του, αλλα αντιθετα ειτε αρχισε να δικαιολογει τα αδικαιολογητα ειτε εριχνε τις ευθυνες σε αλλους, και πολλες φορες στους moderators.

                              2) Το να εισαι μελλος μιας τοσο καλης και ποιοτικης παρεας το θεωρω ΤΙΜΗ και ΚΑΜΑΡΙ μου. Το να εισαι αναγνωρισμενο μελος ειναι ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ την οποια κερδιζει καποιος με το ποιον του λογου του και των εργων του. Για αυτο αλλωστε και εχω ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να εχω το ονοματεπώνυμό μου για υπογραφη και οχι τιποτα αλλο (περαν απο το Link του Blog μου). Ο,τι λεω το ΥΠΟΓΡΑΦΩ και παιρνω και την απολυτη ευθυνη των λογων μου.

                              3) Καλα θα ειναι οποιος χρησιμοποιει παραδειγματα να κοιτα πρωτα τα δικα του λεγομενα και μετα των αλλων. Εαν καποιοι θελουν χάβρα Εβραιων σε αυτο το φορουμ θα με βρουν μπροστα τους, οπως πιστευω οτι θα βρουν μπροστα τους και ολους τους καλως σκεπτομενους χρηστες του. Να θυμισω οτι το παρον φορουμ δημιουργηθηκε γιατι το προηγουμενο φορουμ που βρισκομασταν, το GamePro Forum ειχε περιελθει σε κατασταση χαους και ανομιας. ΑΥΤΟ ηταν που μας ωθησε να βρουμε αλλου στεγη ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

                              Τελειωνοντας εχω να πω οτι ειμαι ο τελευταιος που θα κατηγορησει καποιον ή θα βαλει ταμπελες χωρις στοιχεια και επιχειρηματα. Αλλα ειμαι ο πρωτος που θα μπει μπροστα για να υπαρχει ενας τοπος στον οποιο θα ΞΕΡΩ οτι εχω φιλους και ανθρωπους που μπορω να συζηταω ουσιαστηκα για το χομπυ μου. Και αυτο το φορουμ χρειαζεται μετρο ταξης. Αυτο ειναι το warn system, και οχι VIRTUAL ΜΠΑΤΣΟΣ. Τηρουμε τους κανονες για να ειμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΟΡΦΑ. Εαν καποιος εχει προβλημα με τους κανονες και δεν μπορει να τους τηρησει, τοτε πολυ απλα εχει προβλημα με τον εαυτο του. Και λεγεται ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ και ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΑΞΗΣ. Δεν ξεγελαει κανεναν ομως, οποιοσδηποτε κι αν ειναι αυτος και με το οποιοδηποτε nickname.

                              Αυτα, σκαω τωρα.-
                              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                              Comment

                              Working...
                              X