Announcement

Collapse
No announcement yet.

O Tυπος και τα Περιοδικα των videogames

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O Tυπος και τα Περιοδικα των videogames

    Νομιζω πως ελειπε ενα τετοιο θεματακι απο το φορα, εδω μπορουμε να αναφερουμε γαματα αρθα αλλα και μεγαλες πατατες, εγω θα προτυνα να αρχησουμε με ενα καλο θαψιματακι στο περιοδικο games, και μην ακουσω βλακειες τυπου κανουμε ζημια κλπ κλπ αυτοι οι τυποι το τι ζημια εχουν προκαλεσει στην αισθητικη μου και τα νευρα μου δε περηγραφετε, θα αναφερω δυο σημεια που μου εχουν μεινει, το ενα , το καφρικο... η μεγαλειωδες βλακεια... κυκλοφορει το Zelda Majoras Mask και με μεγαλα γραμματα γραφουν..." EΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ OCARINA OF TIME" και επισης θυμαμαι την ασχημη χαμηλης αναλυσης πινακοθηκη που ο θεος να την κανει, και ενα τριτο... αυτες τις επικες συγκρησεις, αν θυμαμαι καλα ειχαν συγκρηνει το Halo2 ενα χρονο πριν κυκλοφορησει με ενα απο τα πατατα james Bond ... καυτε τους πραγματικα...

  • #2
    Όσο πάντως και να φαίνεται απίστευτο,το GAMES,στην αρχή τουλάχιστον είχε άρθρα από Έλληνες συντάκτες εν εντιθέσει με το μεταφρασμένο,τότε,GamePRO.Μετά,ναι,πήρε τον κατήφορο.Αν και προσωπικά προτιμούσα GamePRO και Pixel Next Gen.

    Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ένα τεύχος GamePRO,που έκανε στυγνή σύγκριση του SFIII με το Τekken 3 και έλεγε πως το SF3 δεν κάνει την υπέρβαση σε 3d,ένα ακόμη ίδιο game με ίδιους μηχανισμους κτλ ενω έπλεκε το εγκώμιο στο Tekken.Πολύ ατυχής στιγμή κατ'εμέ,αν και "αμερικάνικη".

    Έχω πολλά GamePROs και κάποια Pixel και φυσικά PlayStation Magazine καθώς και το πολύ καλό imo,PlayStation Power(το θυμάστε??)και ελάχιστα GAMES...Ακόμη θυμάμαι το τεύχος οδηγό στρατηγικής στο FF9 και το τεύχος Ηοrror PlayStation αφιερωμένο στα horror-survival games του PS με το disc που περιείχε demos από Silent Hill,Residen Evil etc.

    Θυμήθηκα και ένα άρθρο για το Saturn που ενώ η Sega σταματούσε την υποστήριξη(Νέμβρης 98 νομίζω),έπλεκε το εγκώμιο της κονσόλας και έδινε ελπίδες στους Saturn fans για import etc.Βέβαια φαινόταν από μακριά πως αναφερόταν σε US owners.Ωστόσο ήταν ένα άρθρο που με έκανε να θέλω το Saturn αν και μόλις είχα αποκτήσει PlayStation.Ανέφερε τα X-men VS Street Fighter,Darkstalkers 3,Castlevania:SotN και άλλα.

    Θα το τσεκάρω αν υπάρχει ενδιαφέρον και θα προσπαθήσω να το σκανάρω. ;)

    ΕDIT:
    http://rapidshare.com/files/109089924/Game...rn_Farewell.rar

    Ιδού το αφιέρωμα στο Saturn.Είναι 22MB ο φάκελος αλλα πιστεύω έκανα καλό scanning(είμαι και ψιλο noob)Αnyway enjoy!!
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

    Comment


    • #3
      To Gamepro απλως τα σπαγε, αυτο το περιοδικο το υπεραγαπαω, εχει συνδεθει με ολα τα παιδικα μου χρονια, απο καποιο τευχος και υστερα, ζητημα να εχασα 3 τευχη, και στα καλα του και στα ασχημα του παντα το αγοραζα, ακομα και με τα αθλια dvd του ΜΚ series, ακομα παντως πιστευω οτι θα ξαναδουμε τα παιδια της ομαδας στα περηπτερα.

      Τωρα το Pixel NG νταξει, αυτες ηταν βεντουζες, τι να πω τωρα για αυτο το γαματο περιοδικο? το ποιο χαραχτηριστικο που μου χε4 μεινει ηταν η συγκρηση ISS Pro 98 για Ρς και ISS98 για Ν64 ηταν το μονο περιοδικο που ειπε την αληθεια, οτι δυλαδη η εκδοση του Ν64 ηταν πολυ πολυ καλυτερη και του πλεη (ελεος ετσι? ακου κει πλεη?) πολυ υποδιεστερη.

      Αλλα δυο γαματα περιοδικα ηταν το SEGA POWER & Nintendo (σκετο νομιζω) της σεγκα ηταν τοσο μα τοσο γαματο και αυτοθυμαμαι ενα φοβερο τευχος με τα εξης επικ review για megadrive, : Lost World, Virtua Fighter & ISS DELUXE τα δυο εκτων οποιων και αγορασα, τελος για αυτο το περιοδικο η υποσχεση πως ισως καποια στιγμη να το ξαναδουμε...

      Comment


      • #4
        απο περιοδικα τα περισσοτερα τευχοι που ειχα ηταν του GamePro (απο το 20ο τευχος νομιζω, αλλα σταματησα πριν το 100ο) γιατι αυτο ξεχωριζα και μου αρεσε η παρεϊστικη ατμοσφαιρα που ειχε ειτε αρχικα με τα μεταφρασμενα κειμενα και τους πολλους συντακτες με τα γαματα ψευδωνυμα και τις εικονιτσες ειτε κι αργοτερα που σοβαρεψε το πραμα με τις κειμεναρες του Talk Show Host (αληθεια που χαθηκε αυτη η ψυχη ?) και γενικα οι στηλες μεχρι την αλληλογραφια και το review του αναγνωστη που ειχα στειλει κι εγω ο ιδιος προσωπικα. μετα αγοραζα και το Games γιατι δε μου φτανε το πρωτο και ηθελα επιπλεον ενημερωση (τοτε δεν ασχολιομουν με ιντερνετ παρα πολυ κι ενημερωνομουν απο περιοδικα περισσοτερο). επισης για ορισμενο καιρο Playstation Magazine, ενα καλοκαιρι ειχα παρει δυο τρεια τευχοι του Playstation Tips, και δυο τρεια Pixel, PC Magazine και ενα Computer Games Magazine. και πολυ παλιοτερα οταν ειχα Ν64 αγοραζα φανατικα το Nintendo World (παιζει να ηταν και το πρωτο περιοδικο σχετικα με βιντεοπαιχνιδια που αγορασα) και καπου ειχε παρει το ματι μου κι ενα Nintendo Club (αλλα νομιζω πως ηταν απ'αυτα τα διαφιμηστικα που μοιραζαν νομιζω, οποτε δε πρεπει να ηταν περιοδικο κανονικο). αυτα.

        η μεγαλειωδες βλακεια... κυκλοφορει το Zelda Majoras Mask και με μεγαλα γραμματα γραφουν..." EΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ OCARINA OF TIME"
        [/b]
        χωρις να θελω να τους δικαιολογησω, γιατι οντως ειχαν ακουστει πολλες ανοησιες απο το εν λογο περιοδικο, ισως γραψαν κατι τετοιο τη πρωτη φορα που παιξαν το παιχνιδι, και πανω στον ενθουσιασμο τους και ολο τον πανικο και χωρις να το εχουν τερματισει θεωρησαν οτι ειναι καλυτερο του ΟοΤ...

        Comment


        • #5
          O talk ειναι και γαααααμω τα παιδια, αν και δεν το ξερω προσωπικα, αλλα μεσα απο τα κειμενα του φενεται τι τυπας ηταν, οσο για το ζελντα αν εκαναν αυτο που λες εκτος του οτι ειναι τελειως αντιεπαγγελματικο πρεπει να σε και στοκος για να πεις πως η αρχη του μασκ ηταν καλυτερη απο του οκαρινα.

          Comment


          • #6
            ακόμα πάντως πιστεύω οτι θα ξαναδούμε τα παιδιά της ομάδας στα περίπτερα.
            [/b]
            Για τα περιπτερα τουλαχιστον δεν μπορω να σου εγγυηθω... B)

            Η ψυχη του TSH ειναι δαιμονικη και ποτε δεν χανεται...
            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

            Comment


            • #7
              οσο για το ζελντα αν εκαναν αυτο που λες εκτος του οτι ειναι τελειως αντιεπαγγελματικο πρεπει να σε και στοκος για να πεις πως η αρχη του μασκ ηταν καλυτερη απο του οκαρινα.
              [/b]
              δε ξερω ειλικρινα πως δουλευαν εκει περα, νομιζω πως ο κυριος Γιωργος Καλλιφας του gameover.gr που ηταν αρχισυντακτης παλιοτερα του Games θα μπορουσε να μας πει λεπτομεριες. το μονο που ειχα ακουσει ειναι οτι μεταφραζαν κι αυτοι κειμενα απο διαφορα sites σε συνδιασμο βεβαια με το παιχνιδι που παιζαν, αλλα δε ξερω αν το φταναν και μεχρι το τελος καθε φορα, ποσο μαλλον παιχνιδια μεγαλα σαν τα Zelda...

              Comment


              • #8
                Βurai thanks!

                Βurai thanks!
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                Comment


                • #9
                  Μακάρι να δούμε τα παιδιά του gamepro να ξαναβγάζουν κάτι έστω και διαδικτυακό.Το games πραγματικά από νεα σημειό και μέτα έκανε πολλά άστοχα πράγματα με αποκορύφωματο θάψιμο στη nintendo και την ήττα που έφαγε από τη nortec και από ένα σημείο και μετά δεν βάζαν εικόνες από games που παίζανε αλλά εικόνες από τα πρώτα screenshots που είχαν βγει στην E3!Έλεος???
                  Nintendo I.D.: paixtis
                  3ds friend code: 2664-2347-7128

                  Comment


                  • #10
                    Ωραίο θέμα αλλά προσέξτε τι και κυρίως ΠΩΣ θα το γράψετε.
                    Γενικά όταν μιλάμε για τύπο στην Ελλάδα, μιλάμε για λίγα πράγματα, για πολλούς και διάφορους λόγους. To gp στα μέσα του 2003 είχε κάνει ένα "ξεσπασμα", μία πολύ καλή προσπάθεια η οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να κρατήσει με αποτέλεσμα μάλιστα 4 χρόνια μετά να κλείσει εντελώς κιόλας. Θα πρέπει να περάσουν χρόνια μέχρι να μπορέσουν να δημιουργηθούν υποδομές για να ξαναβγεί κάτι αξιόλογο. Το λυπηρό στην όλη υπόθεση ότι δεν γίνονται καθόλου ενέργειες για αυτές τις υποδομές. Σε ατομικό επίπεδο κάποιοι μπορεί να έχουν δυνατότητες και φιλοδοξίες αλλά αυτό μάλλον δεν φτάνει.

                    Comment


                    • #11
                      Βασικά το ΜΜ σε αρκετά στοιχεία όντως υπερτερούσε του ΟοΤ

                      Κρίνωντας μη μηδενιστικά και μη απόλυτα θα δούμε ότι το Games είχε και κάποια θετικά στοιχεία,π.χ. είχε καλούς οδηγούς και κάποια μεταφρασμένα άρθρα ή παρουσιάσεις από εκθέσεις, αλλά γενικά από ένα σημείο και μετά ήταν εμφανής η έλλειψη επαγγελματισμού,προχειρότητα και μη αξιοπιστία στα reviews του.


                      Τέσπα πέρι του ειδικού Τύπου στην χώρα μας η κατάταξη με προσωπικά κριτήρια πάει ως εξής:
                      Gamepro NG, ακολουθεί το Pixel NG μετά το παλιό Gamepro και τέλος το Games.


                      κι από ξένα τα
                      ΕDGE,GAMES, GamesMaster, CVG (Computer & Video Games), Gamepro US
                      από Νintendo-themed
                      Super Play, N64 Magazine, CUBE, & NGC και την ελληνική μετάφραση Νintendo World.



                      Υ.Γ.Στο παλιό φόρουμ είχε πέσει η πρόταση για οn line αρχειοθήκη παλιών τευχών αν θυμάστε... ;)
                      Υ.Γ.2 Τhanks for the scans Burai!
                      NDS themes

                      Comment


                      • #12
                        εγώ είμαι μέσα πάντως.να βοηθήσω με τη συλλογή μου όσο μπορώ.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • #13
                          Οι μεγαλες εποχες του gaming τυπου ανηκουν φυσικα στο παρελθον και περισσοτερο στα '90s, τοτε δλδ που το ιντερνετ δεν ηταν και τοσο διαδεδομενο.

                          Ξεχωριζω τα Gamepro, Games, Playstation Magazine, Playstation Power, Nintendo World των οποιων εχω μεγαλες συλλογες.
                          " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                          Authenticity sir, authenticity. "

                          Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                          Comment


                          • #14
                            Ακομα δε θα ξεχασω που ειχα αγορασει full price το turok evolution επειδη το games το ειχε game of the month . O scatman εχει δικιο , τα 90's που το Internet δεν ηταν και τοσο διαδεδοδενο ηταν η χρηση εποχη της εντυπης μορφης του τυπου . Παρ'οτι θεωρω το games πατατα , οπως αναφερθηκε ηταν αρκετα θετικο το οτι γραφοταν απο ελληνες συντακτες . Το gamepro το θεωρω το καλυτερο περιοδικο του χωρου ειδικοτερα το χρονο της αναγεννησης που ο talk show host και ο sephiroth βρισκοντουσαν στο τιμονι .

                            Η συλλογη μου εχει κυριως τευχη του gamepro αλλα και των games , playstation power , playstation magazine καθως και το πρωτο τευχος του pixel ng που μας το εδιναν δωρεαν απ'οτι θυμαμαι + τα 4 θρυλικα τευχη του μηνιαιου αρχικα , διμηνιαιου στη συνεχεια sega power (ακομα θυμαμαι το θρυλικο editorial του τεταρτου τευχους )

                            Comment


                            • #15
                              Αυτο το θεμα,βγηκε την καταλληλη στιγμη για μενα.Σ'ευχαριστω ΦΥΓΕ 114

                              Comment

                              Working...
                              X