Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ψάχνω - βρίσκω...retro!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ψάχνω - βρίσκω...retro!

    Σα σκέψη το θέμα του Scatman στα περί PC είναι πολύ καλή. Εδώ βρίσκεται μια παραλλαγή της, βασισμένη σε ένα θέμα που αποδεδειγμένα λειτουργεί. Κοντολογίς, τι retro έχετε και τι retro ψάχνετε?

    Όπως και στο αδελφό θέμα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να βάλετε download links είτε δικά σας είτε από άλλη πηγή. Μπορείτε πολύ απλά να φτιάξετε ένα mega post με τη retro συλλογή σας ή/ και να ζητήσετε έναν τίτλο που ψάχνετε. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι επαφής και συνεννόησης του ενός με τον άλλο.

    Εντελώς συμβατικά ορίζω ως retro παιχνίδια 10ετίας - 12ετίας και πίσω, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Παιχνίδια μικρότερης ηλικίας δε θεωρούνται retro για τις ανάγκες του θέματος, όπως και τίτλοι all time classic (μη μου πετάξει κανείς το Baldur's Gate για retro θα τον αρχίσω). Μπορεί να είναι roms ή abandonware που έχετε στη διάθεσή σας, κανονικοί τίτλοι, ή απλά ένα παλιό παιχνίδι που ψάχνετε και μπορεί να το έχει κάποιος από εδώ. Κοντολογίς, ένα σύστημα ανταλλαγής παλιών παιχνιδιών. Ήδη άρχισα να ξεσκονίζω τα RPG μου.

    Και μια πρόταση για την ταξινόμηση, αν κάποιος θέλει να βάλει ένα μεγάλο συγκεντρωτικό κατάλογο. Καλό είναι η κατάταξη να γίνεται ΠΡΩΤΑ ανά μηχάνημα και ΜΕΤΑ με αλφαβητική σειρά, δηλαδή όλα τα παιχνίδια για PC πακεταρισμένα και τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά, μετά τα παιχνίδια για PS1 κλπ. Καλό επίσης θα είναι η χρήση των φωτογραφιών να γίνεται με φειδώ. Αν δεν είναι απαραίτητες μην τις βάλετε, και αν τις βάλετε χρησιμοποιείστε όσο το δυνατό μικρότερες. Καλό θα είναι να μείνουμε στη μία φωτογραφία ανά τίτλο, κατά προτίμηση από τη συσκευασία. Αν οι moderators δουν ότι το θέμα απλώνει, βαράινει, γίνεται δύσχρηστο ή θυμίζει photo gallery, έχουν πάντα το δικαίωμα να παρέμβουν. Highlights, σκιάσεις, πρόσθετες πληροφορίες, ενημερωτικά mini reviews κλπ είναι στο χέρι σας πώς θα τα χρησιμοποιήσετε.
    Η μπάλα σε σας!
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Working...
X