Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ε3 2009 Microsoft Press Con: Review

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ε3 2009 Microsoft Press Con: Review

    Πρωτη απο τις τρεις μεγαλες εταιριες της βιομηχανιας λοιπον ηταν η Microsoft. Και προσωπικα, μετα απο αυτα που ειδα, μου θυμισε το γεγονος οτι πρωτη απο τις τρεις μεγαλες εταιριες ειχε κυκλοφορησει την κονσολα νεας γενιας, το ΧΒΟΧ 360.

    Τοτε λεγαμε ποιο θα ειναι το κερδος και ποιες οι συνεπειες αυτης της κινησης.

    Τωρα πιστευω οτι ηταν η σωστη κινηση.

    Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα.

    Η παρουσιαση αρχισε ακριβως στην ωρα της και οχι πεντε λεπτα πιο νωρις, οπως ηθελε να μας κανει να πιστεψουμε η MS. Με το που αρχισε το show, αρχισαν και οι παρουσιασεις παιχνιδιων. Συγκεκριμενα τα παιχνιδια που παρουσιαστηκαν ειναι τα εξης:

    Rock Band Beatles: με το βιντεο και την μουσικη του παιχνιδιου αρχισε η παρουσιαση. Στην σκηνη επαιξαν ενα κομματι των Beatles developers της Harmonix και μετα ειπαν κι ενα γεια η Yoko Ono, o Paul McCartney με τον Ringo Star (οι οποιοι ηταν ξεκαθαρο οτι δεν ειχαν ιδεα απο games και απλα ελεγαν αυτα που τους ειχαν πει, περα απο τις show off κινησεις) και στο τελος επαιξε και το trailer του παιχνιδιου. Πολυ προσεγμενη προσπαθεια, παιχνιδι το οποιο θα κανει τον μπαμπα μας που ακουγε τοτε Beatles να κατουρηθει πανω του.

    Joy Ride: ενα live arcade kart game με τα avatars των χρηστων να εχουν τον κυριο ρολο. Πολυ καλη προσπαθεια κατα την γνωμη μου για ενα free game, παιχνιδια που χρειαζονται για να χτυπησουν το Wii.

    Tony Hawk Ride : ο "πολυς" Tony Hawk ανεβηκε στην σκηνη με το νεο περιφερειακο skate board για να μας δειξει το νεο του παιχνιδι. Δεν ειδαμε βεβαια τιποτα παρα μονο ενα εκτενες trailer με skaters και in game footage, οποτε δεν καταλαβαμε ακριβως πως λειτουργει το ολο συστημα. Αυτα.

    Modern Warfare 2: πολυαναμενομενο gameplay footage σε real time, με χιονισμενο σκηνικο και ακρως ελκηστικο τεχνικο τομεα. Πολυ ψηλα production values και σιγουρο ξεσκισμα στο Live. Σιγουρη επιτυχια.

    Final Fantasy XIII : επισης πολυαναμενομενος τιτλος, ο οποιος ομως δεν μας εδειξε τιποτα παραπανω απο τα trailers που ξεραμε. Ειδαμε το τι μπορει να κανει το 360 μαζι με το Final Fantasy, ειδαμε ομως και το πρωτο summon του παιχνιδιου: τον Odin. Drool a little more FF Fans...

    Splinter Cell: Conviction
    : μετα απο παρα πολυ καιρο ο κυριος Sam Fisher επιστρεφει στις οθονες μας, πιο κακος απο ποτε. Το περιμεναμε βεβαια... Κλασσικο Splinter Cell gameplay με διαφορετικη προσεγκιση αυτη την φορα, public stealth και δε συμμαζευεται. Καλο. Πολυ καλο. Και πολυ σουτιδι στην ολη ιστορια!!!! Παρα πολυ καλο!.

    Forza Motorsport 3 : Παναγια μου... Τι δωρο...

    Οκ, εδω θα σταθω λιγο. Προσωπικα (ως γνησιος guru-fail) δεν το περιμενα σε τετοια εκταση. Ολοι μου λεγαν "Ρε θα το δειιιιιιις" και του ελεγα "και μεχρι τωρα δεν ειχε διαρευσει τιποτα;". Κι ομως το ειδα. Και επαθα πλακα. Τα γραφικα του παιχνιδιου κανουν το Forza 2 να νομιζει οτι ειναι 16bitο Mario Kart. Επισης εκπληρωθηκε μια μεγαλη μου ευχη (που επρεπε να γινει ουτως ή αλλως) και το παιχνιδι εχει in car καμερα ξεχωριστη για καθε αμαξι με το εσωτερικο του. Και απο οτι φαινεται, εκει εχει πεσει τεραστια δουλεια. Και μπραβο στην Turn10, γιατι δεν ειναι δυνατον το GT Prologue να ειναι καλυτερο σε αυτο τον τομεα απο ενα full παιχνιδι, χωρια το PGR4. Επισης το μενου εχει Video Editor σε full HD, full μηχανη για τρακες και ΤΟΥΜΠΕΣ και πολυ καλη φυσικη. In game φαινοταν φανταστικο και δεν νομιζω οτι θα πρεπει απο τον Οκτωβρη και μετα να ασχοληθουμε πλεον με κατι Ιαπωνες τυπους ονοματι Polyphony Digital, οσα επεισοδια του Top Gear κι αν βαλουν στο καναλι τους και οσα ταμπλω του GT-R κι αν σχεδιασουν. Collector's Edition Day One Buy Confirmed. Και υποσχομαι και πολυ καλο ranking στο Live, γιατι θα εχω και gold, αλλα αυτο δε σας ενδιαφερει οποτε παρακατω...

    Halo ODST - Reach : Να και μια φορα που μια pic απο ενα forum καταφερνει να εξελιχθει σε πραγματικοτητα. Το HALO ODST το ξεραμε, ξεραμε περι τεινος προκειται και στο irc σχολιασαμε ολοι οι games gurus (hi guys) πως ειναι αρκετα "αμερικανια", ισως σε σημειο που να ξενιζει και λιγο. Αυτο το οποιο (δεν) ειδαμε ηταν το reach, το οποιο μαλλον εξιστορει την αρχη των spartans. Το trailer δεν ηταν τιποτα παραπανω απο λιγα δευτερολεπτα διαστηματος και γης, με καποιες μακρινες εκρηξεις σαν αυτες του τελους του HALO 2 (finish the fight damn it!!! ) και το logo του παιχνιδιου. Οχι ακριβως αυτο που περιμεναμε απο Bungie, αλλα αρκετο για να αρχισει η HALOmania σε μικροτερο βεβαια βαθμο. Καπου εδω να πω οτι τα γραφικα του ODST φαινονταν να ειναι αρκετα βελτιωμενα σε σχεση με του 3, αλλα αυτο ειναι μαλλον εκ των ουκ ανευ.

    Alan Wake : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Gameplay footage του πολυπαθου αυτου τιτλου, ο οποιος θεωρουνταν και απο μερικους νεκρος. Το Alan Wake μου θυμισε αρκετα Silent Hill, κατι το οποιο βεβαια δεν ειναι ιδιαιτερα κακο, γιατι μου θυμισε τα καλα του SH. Πολυ καλα γραφικα φυσικα, φανταστικο ορχηστρικο soundtrack και πολυ, μα παρα πολυ καλα οπτικα εφε και μεταβασεις απο το ενα encounter στο αλλο. Ελπιζουμε να ειναι και ο ολοκληρομενος τιτλος τοσο καλος οσο το trailer.

    Crackdown 2 : ΟΚ, το ξεραμε και το περιμεναμε, τι αλλο να πουμε; Ειναι η συνεχεια του Crackdown. Hooray.

    Left 4 Dead 2 : Αυτο ομως ηταν οντως ενα μικρο (για πολλους μεγαλο, ε mr. Ramp; ) σοκ. Το καλυτερο multiplayer παιχνιδι διπλα στο Team Fortress εχει συνεχεια, η οποια εκανε την εμφανιση της στην press con της Microsoft. Αρχικα λεγαμε οτι ειναι το Dead Rising, και οντως εμοιαζε ΠΑΡΑ πολυ σαν κατι τετοιο. Ακομα και τα οπλα που χρησιμοποιουσε ο χαρακτηρας στο trailer (το οποιο δεν ηταν in game αλλα teaser) θυμιζαν πολυ αντιστοιχα του Dead Rising. Μεχρι που στο τελευταιο δευτερολεπτο επεσε το Logo (ή Loggo;;;; ) του παιχνιδιου και μας επιασε ολους αδιαβαστους. Πραγματικα αναπαντεχο, και φυσικα παρα πολυ καλα νεα για το XBLive, το οποιο θα εχει ενα σωρο τιτλους να διαχειρηστει (με χαρα) απο τον Σεπτεμβρη και μετα. Μιας και το 'φερε ομως η κουνβεντα για Rising...

    Metal Gear Solid: Rising
    : Yep! Ολοι το ξεραμε, ολοι μπηκαμε στο site του Kojima-san (ο οποιος βγηκε στην σκηνη και τα ειπε σε απτεστα ΑγγλοΙαπωνικα) αλλα κανενας δεν τολμουσε να το πει απ'εξω: νεο Metal Gear, και μαλιστα στο 360. Πρωταγωνιστης αυτη την φορα θα ειναι και παλι ο Raiden (οπως και στο 2), κατι το οποιο μαλλον αφηνει μια γευση αναλατη στους φανατικους του franchise (count me in). Ομως με αυτη την ανακοινωση σπανε πλεον ολοκληρωτικα οι μεγαλες αποκλειστηκοτητες που ειχε καποτε η SONY. Kαι αυτο λεει πολλα. Ή τουλαχιστον ελεγε μεχρι την στιγμη που ειδαμε αυτο το οποιο κανεις, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν περιμενε να δει σε αυτη την Ε3...


    Καποια στιγμη λοιπον μπαινει μεσα ο Steven Spielberg. Ναι, ο γνωστος. Μπαινει και αρχιζει και λεει οτι τα παιχνιδια ειναι πολυπλοκα και οτι ψαχνουν νεους τροπους για να φερουν ολο και περισσοτερο κοσμο στα παιχνιδια με απλουστερους τροπους αλλυλεπιδρασεις. Λεμε ΟΚ, θα δουμε κατι... Ωρε τι κατι ηταν αυτο;;;;;!!!!!!!

    Project Natal

    To Project Natal ειναι η απαντηση στο Wii. Ειναι αυτο το οποιο καποτε αποκαλουσαμε για πλακα Nintendo ON. Ειναι το επομενο βημα στην ηλεκτρονικη διασκεδαση, η πιο σημαντικη καινοτομια τα τελευταια 20 χρονια στην interactive τεχνολογια.

    Το natal αποτελειται απο εναν σενσορα ο οποιος αναλυει σε πραγματικο χρονο ΟΛΕΣ τις κινησεις του σωματος του παικτη, και τις μεταφερει στην οθονη. Κουνας χερι; Κουνιεται το χερι του avatar. Κουνας κεφαλι; Το ιδιο. Ξεσκιζεσαι να χωροπηδας; Το avatar σε ακολουθει. Αυτο που καποτε βλεπαμε σε ταινιες (minority report) ειναι πλεον πολυ κοντα μας. ΜΕ τις κινησεις του χεριου ο χρηστης εχει ολοκληροτικο ελεγχο καθε λειτουργιας του παιχνιδιου, της κονσολας ή της υπηρεσιας που βλεπει στην οθονη του. Κινει τα παντα, επιλεγει τα παντα, εχει απολυτο ελεγχο.

    Τα demos που ειδαμε ηταν ολα σε πραγματικο χρονο, ολα πανω στην σκηνη του LA Conv.Center και ολα εντυπωσιακα. Ενα demo ομως ηταν μαγνητοσκοπημενο, και ηταν αυτο το οποιο εκανε ολο τον κοσμο να τριβει τα ματια του και να τσιμπιεται για να δει εαν ειναι ξυπνιος ή ονειρευεται.

    Ο Peter Molyneux ανεβηκε στην σκηνη, και αντι για φανφαρες και υποσχεσεις που λεει συνηθως, μας εδειξε ενα βιντεο. Το βιντεο αυτο λοιπον περιειχε μια μεγαλη οθονη, μια κοπελα (αληθινη, θα καταλαβετε γιατι το λεω) και ενα ομορφο περιβαλλον φυσης μεσα σε μια οθονη. Καποια στιγμη απο αυτο το περιβαλλον ξεπροβαλει ενα αγορι, ονοματι Milo. Ο Milo λοιπον ειναι μια προσωπικοτητα, ενας in game χαρακτηρας, μια ΑΙ. Καποια στιγμη λοιπον η ΑΙ αρχιζει και ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ με την κοπελα. Η κοπελα τον ρωταει εαν εκανε τα μαθηματα του. Αυτος απανταει. Μετα ο Milo, και αφοτου εχουν ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ μαζι μεσα στο παιχνιδι με την κοπελα (η οποια δεν ειχε virtual αντιπροσωπο στο παιχνιδι, ηταν απλα μπροστα στην οθονη και στο natal), της πεταει ενα ζευγαρι γυαλια για να κανει κατι στην επιφανεια της λιμνης που ηταν διπλα τους.
    Η κοπελα ΣΚΥΒΕΙ στον ΑΛΗΘΙΝΟ κοσμο, και κανει την κινηση που υποδυκνυει οτι επιασε τα γυαλια. Ο Milo μεσα απο την οθονη της δειχνει με πιο τροπο θα πρεπει να φορεσει τα γυαλια (κανοντας trigger ουσιαστικα του επομενου event) και αυτη οντως τα "φοραει". Αμεσως η οθονη μεταβαινει πανω απο την επιφανεια της λιμνης, οπου (και εδω ειναι ενα απο τα απιστευτα του ολου θεματος) ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Αμεσως αυτη αρχιζει και παιζει με το νερο, κουνοντας τα χερια της μπροστα απο την οθονη και βλεποντας το νερο να αντιδρα ρεαλιστικα στις κινησεις της...

    Μετα απο αυτο το συμβαν ο Milo λεει στην κοπελα να του ζωγραφησει κατι. Αυτη παιρνει ενα χαρτι Α4, ζωγραφιζει πανω κατι και το ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ (μεσω μιας κινησης προς το πανω μερος της οθονης) στον Milo (οπου εκει στο πανω μερος της οθονης ειναι και το natal, το οποιο αμεσα αναγνωριζει και σκαναρει το χαρτι). O Milo το βλεπει, και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ "Α, αυτο ειναι (αν θυμαμαι καλα) ενα πορτοκαλι"!!!!!

    Kαπου εδω ο Molyneux τελειωνει το βιντεο, λεγοντας οτι αυτος ειναι ο τροπος που θελει να αλυλεπιδρα ο χρηστης με το παιχνιδι, με φυσικοτητα και ροη. Οτι το κυριοτερο εμποδιο μεχρι τωρα ηταν το χειρηστηριο, και οτι πλεον μεταβαινουμε στην εποχη οπου το χειρηστηριο ειναι ο ιδιος ο παικτης.

    Μετα απο αυτο πραγματικα δεν ξερω το τι μπορει να μας δειξουν οι υπολοιπες εταιριες για να μας εντυπωσιασουν. Η βομβα της MS δεν ηταν καποιο παιχνιδι, ηταν η εξελιξη και η επανασταση στον χειρισμο του gaming. Προσωπικα θεωρω πολυ δυσκολο να δουμε το natal μεσα στα επομενα 2-3 χρονια, αλλα ο Don Matrick ειπε οτι το natal θα ειναι bundled οταν κυκλοφορησει με καθε XBOX και θα παιζει και σε καθε παλαιοτερο 360.
    Επισης Θεωρω οτι ο κλασσικος τροπος χειρισμου δεν θα αλλαξει τοσο ευκολα, γιατι στην τελικη οι παικτες εχουν συνηθησει τοσα χρονια με τα χειρηστηρια, και φυσικα υπαρχει και τo PC σαν πλατφορμα, οπου οι PC gamers θα βγαλουν σπυρια αν τους πει καποιος οτι απο εδω και περα ετσι θα παιζουν τα fps.

    Τελος να πω οτι η MS ανακοινωσε συμφωνιες με την Last.fm, SKY HD και πως καποια στιγμη βγηκε και ο Cliff Blezinsky μαζι με ενα αλλο ρεμαλι της Epic για να παρουσιασουν εναν 2.5D metroid rip off τιτλο ονοματι Shadow.....κατι τελος παντων (ναι τοσο πολυ μας αρεσε που δεν κρατησαμε ουτε το ονομα του, βασικα ηταν λες και η SAMUS εγινε Bionic Commando και πηγε να βρει πολικες αρκουδες και ρομποτ στην ζουγκλα), αλλα καλυτερα να μην εβγαιναν γιατι μολις ειδαμε EPIC ειπαμε οτι θα δουμε κανα καλο Gears Stuff ή κατι τετοιο, αλλα @@.

    Συνολικα πολυ εντυπωσιακη παρουσιαση, πολλα νεα, πολυ υλικο για κουβεντα και προσωπικα την θεωρω μια απο τις 5 καλυτερες press cons που εχουν γινει ποτε στην Ε3.

    TALK!
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

  • #2
    Poly kalh parousiash apo ton DJ kai tha symfwnhsw pantou mazi tou.
    To mono pou tha hthela na sxoliasw einai h praktikothta tou "Natal" se mh casual paixnidia.
    Eimai sigouros pws tha vrei polles kales efarmoges se "shmeia" mh casual titlwn (opws as poume h xrhsh toi mikrofwnou sto Zelda tou DS), omws den pistevw pws tha mporouse kapoios na paiksei hardcore fighting h action adventure h RPG games ta opoia apaitoun ena "A" xrono enasxolhshs kanontas toumpes h fwnazontas gia polles wres.

    Gnwmh mou einai pws ta xeiristhria tha katargithoun pragmatika otan tha paizoume ta paixnidia me thn skepsh kai oxi me to swma mas (ektos kai an einai sex games h gymnastikhs ).
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

    Comment


    • #3
      Όντως πολύ καλή παρουσίαση απο το dj.Το natal δεν νομίζω να φτάσεισε τέτοια επίπεδα όπως το συγκεκριμένο video αλλά σίγουρα αποτελεί μια εξέλιξη στο χώρο των videogames.Αναμένουμε απάντηση και από τις άλλες εταιρίες.Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει αντίκτυπο το συγκεκριμένο στις πωλήσεις της κονσόλας και κατά πόσο θα συγκινήσει τους casual-non gamers.Μένει να το δούμε όταν έρθει..
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

      Comment


      • #4
        Modern Warfare 2: πολυαναμενομενο gameplay footage σε real time, με χιονισμενο σκηνικο και ακρως ελκηστικο τεχνικο τομεα. Πολυ ψηλα production values και σιγουρο ξεσκισμα στο Live. Σιγουρη επιτυχια για την Ubi.
        Come again?
        Do a barrel roll!

        Comment


        • #5
          Εξαιρετικη η conference της microsoft σε ολους τους τομεις.

          Σχετικα με το Natal, πραγματικα ειναι παρα πολυ εντυπωσιακο. Το Wii το κανει απλα σκονη!

          Βεβαια, οπως αναφερθηκε, φοβαμαι πως θα δουμε πολυ casual πραμα, παρολαυτα αν χρησιμοποιηθει σωστα απο τους Developers, πιστευω πως θα δουμε και Hardcore games.. FPS ειναι αρκετα δυσκολο.. αλλα Action games θα ειναι οτι πρεπει (οχι για πολυ ωρα βεβαια, χεχε)





          Comment


          • #6
            Εντάξει πάρα πολύ ποικιλία και πολύ δυνατά ονόματα, πολλές δυνατές συμφωνίες και πολλές νέες υπηρεσίες. Η μεγάλη βόμβα προφανώς και είναι το Natal. Ο DJ αναφέρει ότι είναι η μεγάλη επανάσταση στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία, αλλά εγώ δεν ξέρω κατά πόσο συνδέεται με τα ιδια τα videogames και που θα οδηγήσει. Σίγουρα δεν εντυπωσιάζομαι με την ύπαρξη τόσο δυνατών ΑΙ σε ένα παιχνίδι, προφανώς γιατί κάτι τέτοιο υπήρχε και θα υπάρξει ακόμα πιο ολοκληρωμένο στο μέλλον, αλλά και γιατί η ίδια η ουσία του παιχνιδιού (τουλάχιστον στη σύγχρονη κοινωνία) δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια ποια είναι.

            Το Νatal, όπως και το Wii παλιότερα, προσπαθεί να πάει τα πράγματα σε ένα άλλο επίπεδο ή απλά να δημιουργήσει ένα άλλο επίπεδο. Δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον, ή τα άλλα "ρεύματα." Θεωρώ ότι τα games πλέον χωρίζονται σε τρία μέτωπα, το κλασικό gaming (αυτό που είχαμε συνηθίσει ως τώρα), την indie σκηνή και αυτήν τη διαδραστική διασκέδαση τύπου Wii, Sixaxis, Natal.

            To 1o σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται και αλλοιώνεται από σύγχρονες τεχνολογίες (XBL, PSN) αλλά και από την εμπορικότητα που πλέον έχουν τα videogames (εξ ου και η επανάληψη ίδιων τίτλων, ιδεών και αισθητικής από πολλούς τίτλους), χωρίς να μην υπάρχουν και οι πραγματικά κλασικές προτάσεις.

            Η Indie σκηνή ΙΜΟ είναι αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να θεωρούμε σύγχρονο gaming, ακριβώς γιατί οι δημιουργοί που εντάσσονται σε αυτήν ψάχνουν για νέους τρόπους αφήγησης, για έκφραση μέσω των videogames.

            Το Natal είναι μία επέκταση του χώρου της Τεχνητής Νοημοσύνης και όχι των videogames. Η Τεχνητη Νοημοσύνη ασχολείται με κατανόηση ομιλίας (φωνής ή γραπτού λόγου), εικόνων, κινήσεων και το Natal είναι ίσως μία καλή υλοποίηση μίας προσπάθειας του χώρου αυτού. Δεν μπορώ να το συνδέσω κάπως με τα videogames, ούτε με τη φιλοσοφία που αυτά είχαν ως τώρα. Επίσης δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κάτι ουσιαστικό ή σε κάτι διασκεδαστικό. Έχει τεράστια διαφορά το να αλληλεπιδράς με τόσο φυσικό τρόπο (που ΙΜΟ πάλι πίπες μας έδειξε ο Peter ) πάνω στη διαδικασία του παιχνιδιού, με το να κάνεις πιο γρήγορα τη δουλειά σου σε καθημερινά πράγματα (όπως το να ανοίγεις μία συσκευή, ή να αλλάζεις ένα τραγούδι). Προφανώς και αυτό είναι το νέο ρεύμα που ανέφερα προηγουμένως, ένα ρεύμα που προσπαθεί να εντάξει όλο και περισσότερους στο χώρο, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον ίδιο το χώρο ή για την ουσιαστική εξέλιξη των παιχνιδιών. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι κάτι τελείως άσχετο που απλώς έχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στα παιχνίδια, ίσως περισσότερο ένα πείραμα.

            Από εκεί και πέρα έχουμε ένα Metal Gear Solid Rising, το οποίο δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω γιατί προκάλεσε τόσο ντόρο. Είναι το γεγονός ότι βγαίνει MGS στο 360 ή το γεγονός ότι βγαίνει καινούριο MGS; Εγώ πάω στοίχημα κι όλας ότι πολλοί 360 fans απλά δεν έπαιξαν το MGS4 και χαίρονται που η αντίπαλη κονσόλα απλώς έχασε μία αποκλειστικότητα. Ταυτόχρονα όμως δεν είπαν τίποτα για MGS4 σε 360, οπότε και πάλι κάτι χάνουν. Όπως και να έχει δε θεωρώ τόσο σημαντικό το γεγονός ότι βγαίνει ένα νέο(?) MGS σε άλλη κονσόλα (ή ΚΑΙ σε άλλη κονσόλα), ειδικά από τη στιγμή που σε αυτή τη γενιά άπειρες αποκλειστικότητες έχουν σπάσει. Πιστεύω ότι και αν δεν έπαιρνε το 360 τόσες αποκλειστικότητες, ο κόσμος πάλι αυτό θα αγόραζε και οι λόγοι είναι πολλοί. Δε θέλω να μιλήσω για το ίδιο το παιχνίδι γιατί μπορεί να το αδικήσω. Το τέλος του 4 πάντως δεν άφηνε κανένα περιθώριο για συνέχιση της ιστορίας.

            Αυτά πάνω κάτω. Μία conference που ΙΜΟ ανοίγει πολλά ζητήματα και προσφέρει άφθονη τροφή για σκέψη και συζήτηση.

            Comment


            • #7
              Με το Natal μην ειμαστε πολυ βιαστικοι. Παρομοιο hype εγινε με το Wii κι επειτα τα πρωτα impressions μας προσγειωσαν μιλωντας για προκαθορισμενες κινησεις κι οχι 1 προς 1. Ας δουμε κι εδω τι παιζει. Τα πρωτα impressions απο demos θα ειναι μια καλη ενδειξη οταν αυτα ερθουν.
              Do a barrel roll!

              Comment


              • #8
                Το οτι το natal σχετιζεται με το θεμα τεχνητη νοημοσυνη πιστευω οτι προκυπτει απο αυτα που εδειξαν και κυριως απο το demο του Milo (η παρουσιαση ηταν καπως μονοπλευρη και κυριως για το non gamer κοινο). Αλλωστε θεωρω οτι θα ηταν πολυ δυσκολο να κανουν demonstration με ενα κανονικο τιτλο στην παρουσα φαση και χωρις να εχει διαρευσει τιποτα...Μενει να δουμε αν θα το χρησιμοποιησουν απλα ως ενα eye toy και για ειδικους τιτλους αντιστοιχους με αυτους που βλεπουμε στο wii ή αν θα αρχισει να εχει ολοκληρωμενη συμμετοχη σε τιτλους (το γεγονος οτι θα ειναι bundled με κανει να πιστευω και την τελευταια εκδοχη) με τους developers να δουλευουν εχοντας το ως βαση. Οπως και να εχει και λαμβανοντας υπ'οψην οτι ειδαμε ειναι κατι πραγματικα εντυπωσιακο και αρκετα βηματα μπροστα απ'οσες εφαρμογες εχουμε δει υλοποιημενες στον χωρο...Προσωπικα στη παρουσιαση του Peter ανατριχιασα και αισθανθηκα μια καποια αμηχανια (ειδικα στη φαση με τη ζωγραφια).

                Για το Metal Gear συμφωνω με τον evans και θεωρω πως ο ντορος υπηρξε οχι τοσο επι της ουσιας (αλλωστε δεν ειδαμε κατι) αλλα οντως οσοι εχουν μονο 360 ειχαν φτασει στα ορια τους με τα παιχνιδια που εκανε ο kojima...η παρουσια του και μονο στη σκηνη της ΜS πιστευω ηταν αρκετη για να προκαλεσει χαμο. Ελπιζω μονο να μην δωσουν ενα τιτλο τυπου ninja gaiden.

                Απο κει και περα η εκθεση ηταν καταπληκτικη και τα ειχε ολα, ειδαμε επιτελους το Alan Wake, παρουσιαστηκε το νεο halo και ανακοινωθηκε αλλο ενα και παραλληλα υπηρξε παρουσιαση πολλων τιτλων αποκλειστικων και μη για ολα τα γουστα (μονο αρνητικο imo η απουσια της Rare). Θεωρω οτι ο πυχης μπηκε πολυ ψηλα και αναμενω να δω τι θα παρουσιασουν Nintendo και Sony σημερα.

                Comment


                • #9
                  Mia diefkrinhsh, den einai MGS alla MGR kai pithanon na einai prequel giati kaneis mas den kserei pws katelhkse Ninja o Raiden
                  "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                  But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                  Kindred, this blade and I.
                  "

                  "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                  Greek Gaming Videos
                  Greek Final Fantasy Forum

                  Comment


                  • #10
                    Να παρεμβω λεγοντας το εξης: το Natal ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙ, αλλα με την αναγνωριση κινησης και εικονων σε 3d περιβαλλον. Το αν θα το χρησιμοποιησουν οι developers οπως ο Molyneux ειναι ενα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

                    Στην Press Con ειδαμε μεσω του Natal επικοινωνια μεταξυ φιλων, παιχνιδια racing και σκαναρισμα αληθινων αντικειμενων για εφαρμογη στο software. Το natal δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια εξελιγμενη καμερα και μικροφωνο το οποιο μεταφερει δεδομενα. Δεν εχει να κανει με ΑΙ αυτο καθαυτο.

                    Ουσιαστικα μιλαμε για ενα εργαλειο και οχι για κατι αλλο. Ενα εργαλειο το οποιο εξαφανιζει καθε ειδους "μεσαζοντα" μεταξυ του software και του χρηστη. Και ως τετοιο θα πρεπει να του δουμε.

                    Ramp, σορρυ μπερδευτικα με το Modern Warfare 2...

                    ΕDIT: Ground κι ομως το παιχνιδι λεγεται Metal Gear Solid: Rising και οχι Metal Gear Rising, οποτε ειναι MGSR...
                    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                    Comment


                    • #11
                      Παιδια το Natal ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με την ΑΙ, παρεξηγησατε μαλλον τι εννοουσε ο Evans. Η ανγνωριση αντικειμενων απο καμερα ειναι τομεας της Τεχνητης Νοϋμοσυνης χρονια τωρα.

                      Βαριεμαι να το αναλυσω, λογικα θα το κανει ο Evans οταν ξαναμπει.
                      Do a barrel roll!

                      Comment


                      • #12
                        Δεν έχω να αναλύσω και πολλά βασικά, ό,τι είπα και είπες είναι αρκετά. Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένας τομέας που συμπεριλαμβάνει και την αναγνώριση κινήσεων, φωνής και εικόνων πέραν από το γραπτό λόγο. Το πώς αναλύονται όλα τα δεδομένα είναι άλλο θέμα.

                        Τα περί "αντικατάστασης του χειριστηρίου" συγνώμη αλλά τα θεωρώ πέρα για πέρα αστεία. Πάντα θα υπάρχουν μεσάζοντες και ποτέ δεν πρόκειται μία συσκευή να αντικαταστήσει όλες τις άλλες και σίγουρα το Natal δεν αποτελεί επανάσταση. Κάτι που υπήρχε πολύ καιρό τώρα σε άλλους τομείς μπαίνει στο χώρο των vidoegames, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξει τα πάντα ή ότι στοχεύει σε κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον από αυτά που μας έδειξαν ως τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βλέπουν κάποιοι ως κάτι περισσότερο από ένα gimmick. Οι δυνατότητες σίγουρα είναι πολλές, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι το φάσμα στο οποίο αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν (μέσα στα videogames) είναι υπερβολικά μικρό.

                        Comment


                        • #13
                          Modern Warfare 2: πολυαναμενομενο gameplay footage σε real time, με χιονισμενο σκηνικο και ακρως ελκηστικο τεχνικο τομεα. Πολυ ψηλα production values και σιγουρο ξεσκισμα στο Live. Σιγουρη επιτυχια για την Ubi.
                          Η Ubisoft κάνει το publishing; Ελπίζω να μην έχει κανένα λόγο για το παιχνίδι...

                          Forza Motorsport 3 : Παναγια μου... Τι δωρο...

                          Οκ, εδω θα σταθω λιγο. Προσωπικα (ως γνησιος guru-fail) δεν το περιμενα σε τετοια εκταση. Ολοι μου λεγαν "Ρε θα το δειιιιιιις" και του ελεγα "και μεχρι τωρα δεν ειχε διαρευσει τιποτα;". Κι ομως το ειδα. Και επαθα πλακα. Τα γραφικα του παιχνιδιου κανουν το Forza 2 να νομιζει οτι ειναι 16bitο Mario Kart. Επισης εκπληρωθηκε μια μεγαλη μου ευχη (που επρεπε να γινει ουτως ή αλλως) και το παιχνιδι εχει in car καμερα ξεχωριστη για καθε αμαξι με το εσωτερικο του. Και απο οτι φαινεται, εκει εχει πεσει τεραστια δουλεια. Και μπραβο στην Turn10, γιατι δεν ειναι δυνατον το GT Prologue να ειναι καλυτερο σε αυτο τον τομεα απο ενα full παιχνιδι, χωρια το PGR4. Επισης το μενου εχει Video Editor σε full HD, full μηχανη για τρακες και ΤΟΥΜΠΕΣ και πολυ καλη φυσικη. In game φαινοταν φανταστικο και δεν νομιζω οτι θα πρεπει απο τον Οκτωβρη και μετα να ασχοληθουμε πλεον με κατι Ιαπωνες τυπους ονοματι Polyphony Digital, οσα επεισοδια του Top Gear κι αν βαλουν στο καναλι τους και οσα ταμπλω του GT-R κι αν σχεδιασουν. Collector's Edition Day One Buy Confirmed. Και υποσχομαι και πολυ καλο ranking στο Live, γιατι θα εχω και gold, αλλα αυτο δε σας ενδιαφερει οποτε παρακατω...
                          Σε βρίσκω υπερβολικό. Τα videos που ποστάρατε στο άλλο thread ήταν άκρως απογοητευτικά και διαφήμιζαν το παιχνίδι σαν να είναι κανένα Trackmania. Μέχρι να το δώ να τρέχει 60fps σε πραγματικά ingame γραφικά δεν βιάζομαι να το κρίνω.


                          Project Natal

                          To Project Natal ειναι η απαντηση στο Wii. Ειναι αυτο το οποιο καποτε αποκαλουσαμε για πλακα Nintendo ON. Ειναι το επομενο βημα στην ηλεκτρονικη διασκεδαση, η πιο σημαντικη καινοτομια τα τελευταια 20 χρονια στην interactive τεχνολογια.

                          ... ....

                          Συνολικα πολυ εντυπωσιακη παρουσιαση, πολλα νεα, πολυ υλικο για κουβεντα και προσωπικα την θεωρω μια απο τις 5 καλυτερες press cons που εχουν γινει ποτε στην Ε3.

                          TALK!
                          Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που πάιζουμε. Τα μόνα "περίεργα" χειριστήρια που ανεβάζουν την εμπειρία είναι όσα φτιάχτηκαν για συγκεκριμένα παιχνίδια (πιστόλια για HOTD, τιμονιέρες για racing simulators κ.λ.π.)
                          Insert Coin

                          Comment


                          • #14
                            Πολύ καλή παρουσιαση από πλευράς Microsoft με μία βασική αδυναμία. Εξαιρουμένου του Natal δεν ανακοίνωσε κάτι νέο όπως περίμενα για το 360. Sequels στο sequel πήγε η δουλειά. Όχι πως με χάλασε αλλα οκ κουβέντα να γίνεται.

                            Μου έκανε εντύπωση πως μια είδηση για MGS( με τον Kojima επί σκηνής) ήταν τόσο λιτή σε σχέση με το new way of playing games( believe, you are the star etc etc) Αλλά κάτι τέτοιο είναι λογικό, μιας και πλέον έχουμε να ασχοληθούμε με το παρθένο έδαφος, κοινώς blue ocean, casuals, non gamers όπως θέλετε πείτε το.

                            Προσωπικά το Natal δε μου έκανε καμμία εντύπωση. Όσα δείξαν μου φάνηκαν gimmick εφαρμογές, ειδικά το βαρύγδουπο motto γύρω από το οποίο περιστρεφόταν η conference στο τέλος( "I think what Microsoft is doing is not about reinventing the wheel - but about no wheel at all") Προσωπικά το μόνο σημείο που με έκανε να ενδιαφερθώ ήταν το σημείο με την αλληλεπίδραση με το Milo, αλλά παράλληλα μέχρι να δω κάτι χειροπιαστό θα είμαι σκεπτικός. Ήταν μία παρουσίαση πρώτα από όλα και δεν ξέρω- ναι έχω γίνει καχύποπτος- κατά πόσο η αναγνώριση της ζωγραφιάς, ο διάλογος κτλ είναι πράγματι τόσο απλά, εύκολα και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Τα περισσότερα, driving fighting etc είναι gimmick, mini game compilation ένα πράγμαη οποία( πάω στοίχημα) θα συνοδεύει το Natal. Και όχι δεν πρόκειται ένα αόρατο τιμόνι να αντικαταστήσει το κλασικό controller( η την τιμονιέρα) άμεσα τουλάχιστον, ούτε πρόκειται να παίζει κάποιος sf ρίχνοντας μπουνιές στον αέρα.

                            Καλή κίνηση απο πλευράς Microsoft. Ωστόσο μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Πόσο θα κοστίζει το περιφερειακό? Γιατί ο καταναλωτής να προτιμησει τη λύση της MS και όχι της Nintendo? Με το κόστος τι παίζει? Το natal είναι η "νέα κονσόλα" από πλευράς MS? Αν. ναι αυτό με χαροποιεί μιας και κάπου αυξάνεται και το lifespan του 360.

                            Όπως και να έχει πολυ καλή παρουσίαση και οι άλλοι δύο έχουν ανηφόρα μπροστά τους για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Μάλιστα απο όσο είδα στο eurogamer hands on για το wii motion plus, δεν θα υπάρχει day one software από τη ninty να το υποστηρίζει και οι 3rd party προτάσεις είναι μάλλον μετριες. Για να δούμε... Επίσης ανυπομονώ να δω τι θα κάνει η Sony. Πόσο βάρος θα ρίξει στο psp go??

                            Επίσης κάποιοι xbla τίτλοι που είδα σε post του Xeno με χαροποίησαν. Το Alan Wake btw μου φάνηκε so so gameplay wise, αλλά οκ δε θα κρίνω από ένα vid. Αλλά άνοιξη 2010 και αυτοί??( καλά xmas 2010 δλδ)
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                            Comment


                            • #15
                              Τα περισσοτερα παιχνιδια ηταν αναμενομενα και δε μπορω να πω πως ειχαμε εκπληξεις, παντως χαρηκα που ειδα το Alan Wake in action.
                              Απ' την αλλη θεωρω πολυ κακη σκεψη το να αναπτυσσονται παραλληλα 2 Halo, καπου παραγινε το κακο.

                              Το XBLA σχεδον απουσιαζε περαν 2 εξαιρεσεων και ακομα εμφανεστερη ηταν η απουσια της Rare η οποια υποτιθεται πως ετοιμαζει 2 projects, αλλα τελικα δεν ειδαμε τιποτα.

                              Το 2ο μερος της conference αναλωθηκε στις υπηρεσιες του 360 και τα του Natal.
                              Το 1ο χωρις να ειναι και κατι το συγκλονιστικο ειναι μια ευπροσδεκτη προσθηκη, ενω για το 2ο ειναι νωρις να πω κατι.

                              Μου φαινονται χαζες οι συγκρισεις με Eye Toy / Wiimote.
                              Επανασταση δε θα φερει οποιος λανσαρει κατι πρωτος, αλλα αυτος που θα αξιοποιησει σωστα μια ιδεα, ασχετα αν ή ιδεα του ανηκει ή οχι και δεν το λεω με τη λογικη οτι η MS ειναι αυτη που θα κανει τη διαφορα, αλλα οκ θελω να πω οτι ειναι πολυ νωρις για να ξερουμε ποιος εχει κανει σωστες κινησεις στο χωρο και ποιος οχι.

                              More as it breaks .

                              Comment

                              Working...
                              X