Announcement

Collapse
No announcement yet.

E3 2009 SONY Press Con: Review

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • E3 2009 SONY Press Con: Review

    Περναμε στην τριτη και τελευταια Press Con μεγαλης εταιριας, της SONY.

    Τα φωτα ηταν ουτως ή αλλως στραμενα πανω της διοτι ολον αυτον τον καιρο κυκλοφορουσαν διαφορες φημες, περι λεπτου PS3 (didn't happen) και περι μειωσης της τιμης του PS3 (didn't happen either), ενω οπως ειπε και ο ιδιος ο Kaz Hirai, το PSP GO ηταν το worst kept secret της βιομηχανιας. Μετα και την φοβερη παρουσιαση της Microsoft που τραβηξε την προσοχη του κοσμου με το Natal, η SONY χρειαζονταν μια πολυ καλη παρουσια στην φετινη Ε3, για να αποδειξει στον κοσμο ο,τι προσπαθει να αποδειξει στον εαυτο της ολη την χρονια: οτι το brand PlayStation ειναι παρον, δυνατον και ετοιμο για μεγαλα πραγματα.

    Η SONY δεν απογοητευσε.

    Ας περασουμε στα παιχνιδια και τις πιο σημαντικες κατ'εμε ανακοινωσεις της SONY στην Ε3 με σειρα παρουσιασεως.

    Η SONY αρχισε καπως οπως και η MS, με ενα πολυ γνωστο συγκροτημα, τους Queen. Ομως το βιντεο της ηταν ενα ομορφο μειγμα hardware και Software για τις πλατφορμες της. Παμε λοιπον στα παιχνιδια:

    Uncharted 2: Among Thieves: To Uncharted εκανε ενα πολυ δυνατον ντεπουτο για την παρουσιαση της SONY. Φοβερο draw distance, καταπληκτικα particle effects, δυναμικοι χαρακτηρες και πολυ μα παρα πολυ δραση. Ελικοπτερα να πυροβολουν, σπιτια να ανατιναζονται, εκρηξεις και γενικοτερος πανικος. Τo Ucharted 2 δειχνει οτι και φετος θα κανει επιτυχημενη πορεια στις πωλησεις, ενω θα υπαρξει και μια multiplayer beta του τιτλου συντομα.

    MAG (Massive Action Game): To πρωτο ομως πραγματικο WOW το ειχαμε στο MAG, εναν τιτλο ο οποιος παιζεται multiplayer με ως και 256 παικτες ταυτοχρονα. Και αυτο δεν ειναι απλα ανακοινωση, αλλα στην παρουσιαση ειδαμε με τα ματια μας ενα 50 vs 50 game με παικτες απο ολο τον κοσμο, με ελαχιστον lag και εξωφρενικη δραση. Εαν το παιχνιδι ειναι τοσο καλο οσο δειχνει, θα παιξει σοβαρη υποψηφιοτητα για το top played game του PSN για πολυ καιρο.

    Καπου εδω πηρε την σκυταλη το PSP, και μετα την παρουσιαση του PSP Go (το οποιο μπορει να μην διαφερει σαν gaming console απο τον πρωκατοχο του, αλλα σαν Media player ειναι σαφως καλυτερα στημενο μηχανημα) αρχισαν να πεφτουν βροχη τα παιχνιδια για την πλατφορμα.

    Gran Turismo Mobile: OK, θα το παρω λιγο προσωπικα το ζητημα και θα πω ενα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ! Το GT mobile θα ηταν launch τιτλος του πρωτου PSP. Αντ'αυτου το βλεπουμε αρκετα χρονια μετα, ετοιμο ομως να παρει την θεση του καλυτερου και πιο ολοκληρωμενου racing game σε handheld. Παρατηρησα οτι εμοιαζε πολυ στο GT4 του PS2, και αυτο με κανει να αναρωτιεμαι: προς τι ολη αυτη η καθυστερηση; Ενα παιχνιδι το οποιο θα επρεπε να εχει βγαλει ακομα και sequel στο PSP κυκλοφορει με τοση καθυστερηση, ωστε να αναφωνουμε "αμην". Μονο ο Δουκας εμεινε παραπανω στο ραφι...

    Metal Gear Solid: Peace Maker: Εδω ειναι η δευτερη εκπληξη της SONY. Ενας πληρης, αυτονομος και εντελως νεος τιτλος Metal Gear αποκλειστικα για το PSP. Το παχνιδι ειναι το true sequel του MGS3:Snake Eater και εκτιλησεται κατα το 1970, οταν ο Bigg Boss εχει δημιουργησει την Outer Heaven. Ετσι καλυπτεται και το τελευταιο κενο που υπηρχε στην ιστορια του MGS. Ο τιτλος δειχνει φανταστικος για handheld, με ολο το ρεπερτοριο κινησεων του Snake στα χερια του παικτη, ενω τεχνικα πλησιαζει πολυ το PS2, ενω το trailer αφηνε υπονειες και για multiplayer δραση. Ενα παρα πολυ δυνατο παιχνιδι για το PSP.

    Καπου εδω επαιξε ενα βιντεο με πολλα παιχνιδια τα οποια θα κυκλοφορησουν για το psp. Τα σημαντικοτερα απο αυτα ειναι:

    Resident Evil
    Motorstorm
    Little Big Planet
    Soul Callibur
    Monster Hunter
    Assassin's Creed Bloodlines
    Rock Band Unplugged

    Μετα απο αυτο το βιντεο ανακοινωθηκε η τριτη κατα σειρα εκπληξη: ενα εντελως νεο IP απο την Rockstar, αποκλειστικο για PS3. Το παιχνιδι θα λεγεται Agent και ο παικτης θα παιζει τον ρολο ενος κατασκοπου των 70s, ενω η δραση θα εκτιλησεται σε ολον τον κοσμο. Δεν ειδαμε καποια εικονα ή τιποτα σχετικο, αλλα απο μονη της αυτη η ανακοινωση ειναι πολυ σημαντικη.

    Και περναμε στον τομεα Square - Enix. Και λεω τομεα, γιατι ολοι μας ξεραμε τι προκειται να δουμε.

    Ή τουλαχιστον ετσι νομιζαμε...

    Ειδαμε λοιπον ενα σχετικα μεγαλο in-game trailer του Final Fantasy XIII. Πολθ ομορφα γραφικα, εξαιρετικες σκηνες μαχης και animation fluid as water, πολυ καλο draw distance και γενικα μια γεματη σχετικα παρουσιαση του τιτλου. Με το που τελειωσε η αναφορα σε αυτον ομως, ηρθε η βομβα...

    Final Fantasy XIV: Κυριολεκτικα απο το ΠΟΥΘΕΝΑ ηρθε το επομενος μεγαλος τιτλος της Square - Enix. Ενα μεγαλο trailer το οποιο εδειχνε φανταστικα τοπια, τα οποια ομως σε καποιον απο την παρεα του IRC θυμιζαν πολλα...
    Ναι, ο Ground_Zero φωναζε οτι αυτο ειναι το FFXI online. Και δεν ειχε αδικο. Μονο που δεν ειχε και ακριβως δικιο. Το παιχνιδι λοιπον ειναι το 14ο μερος της σειρας, αλλα ειναι online για το PS3, ενω δεν ειπωθηκε τιποτα για το αν θα ειναι διαθεσιμο και για PC. Οπως και να εχει, η βομβα ηταν 14ων μεγατονων...

    ΜΕτα απο αυτο μενει τιποτα αλλο; Μωρε μενει...

    Assassin's Creed 2: Εγραψα για το παιχνιδι στο ποστ μου για την Ubi, ομως το ακατανοητο συνεβει: οι ατιμοι εδειξαν το μοναδικο real time in game footage στην παρουσιαση της SONY! OK, marketing plan. Σε αυτο λοιπον ο νεος ηρωας του παιχνιδιου φαινεται να κινηται με πολυ μεγαλυτερη ευκολια απο οτι στο πρωτο μερος, το animation του ειναι φανταστικο, το draw distance τεινει στο απειρο ενω πλεον θα συνεργαζεται με ατομα της κοινωνιας της Φλωρεντιας, ενας απο τους οποιους ειναι και ο Leonardo Da Vinci. Αυτα τα ατομα λοιπον θα παρεχουν διαφορα εργαλεια στον ηρωα για να του κανουν πιο ευκολη την ζωη. Ετσι ο da Vinci δινει στον ηρωα το πρωτοτυπο ανεμοπτερο του, ωστε να μπορει αυτος να εισβαλει σε οικιες οπου δεν υπαρχει εναλλακτικος τροπος. Το demo ηταν πολυ καλο, παρουσιασε αρκετα νεες κινησεις και εντυπωσιασε αρκετα, δειχνοντας βελτιωμενο εκει που πρεπει σε σχεση μετον προηγουμενο τιτλο.

    Mod Nation Racers: To XBOX 360 εχει πλεον το Joy Ride. Η Ninty εχει το Mario Kart. Η SONY τι εχει; Το MNR. Ενα kart racer το οποιο βαζει με την μια σας στοχο την κορυφη παρουσιαζοντας στοιχεια Little Big Planet: απειρο customization, ολα τα στοιχεια ενος καλου kart racer και το κερασακι στην τουρτα (ή μαλλον η κερασια!!!! ), εναν απιστευτα ευκολο αλλα φοβερο track editor. Παιρνοντας λοιπον το αμαξακι του, ο παικτης μπορει σε real time να κατασκευαζει δρομους, βουνα, χωραφια, λαγκαδια, πινακιδες, να βαζει μεσα προβατα και ο Θεος ξερει τι αλλο, μεσα σε ελαχιστο χρονο και με τεραστια απλοτητα και ευκολια. Μαλιστα στο demo που ειδαμε, ο παικτης κατασκευασε μια πολυ ομορφη αν και απλη πιστα με αρκετα διαφορετικες επιφανειες μεσα σε 5 λεπτα, μια πιστα που καποτε θα ηθελαν μηνες οι Developers για να κατασκευασουν. ΜΑλιστα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το γεγονος οτι η περιοχη οπου μπορεις να κατασκευασεις την πιστα ηταν αχανης, ενω το render δεν κρατησε παραπανω απο 1 δευτερολεπτο! Θεωρω πολυ δυνατο τιτλο τον συγκεκριμενο για το ευρυ κοινο του PS3.

    Last Guardian: Ή αλλιως Project Trico. Το μονο που ειδαμε απο το παιχνιδι ηταν το ιδιο trailer που ειχαμε δει καποιες βδομαδες πριν, με το παιδακι στο καστρο και το τεραστιο πουλι-ποντικι-whatevah. Μονο το επισημο ονομα λοιπον μας εμεινε απο εδω.

    Gran Turismo 5: Αλλο ενα τεραστιο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Το GT5 παρουσιαστηκε, χωρις ομως in game footage με hud, παρα μονο με τα γνωστης ποιοτητας βιντεο της Polyphony. Το νεο ειναι τα licenses απο WRC και Nascar που εχει το παιχνιδι, οποτε +1 για αυτο. Ομως απο το trailer δεν φανηκε καθολου εαν το παιχνιδι θα εχει οντως τελικα πληρες damage model, κατι το οποιο αμεσως το καθυστα υποδεεστερο του Forza 3, το οποιο και κερδιζει πλεον τις εντυπωσεις.

    God Of War 3: Ή μαλλον God of Gore. Γιατι τοσο αιμα ειχα να δω πολυ καιρο. Ο Kratos τα εχει παρει γενικα πολυ ασχημα, βγαζει φτερα, βγαζει λεπιδες, χωνει μπουνιδια και κλοτσιδια σε οτιδηποτε βρει μπροστα του που να μην εχει βυζια και στριγκακι και κοπαναει αβερτα. Ο,τι ακριβως θελαμε δηλαδη!!! Την εμφανιση του στα πρωτα λεπτα κανει στο αρμα του ο Θεος Ηλιος, ο οποιος εχει στειλει ενα lava giant να σμπαραλιαζει μια ολοκληρη πολη, συνηθισμενα πραγματα δηλαδη για το παιχνιδι. Τελικα η αρχαια Ελλαδα ειχε πολυ ξυλο... Ο Κρατος ανεβαινει ή μαλλον κρεμιεται απο αρπιες για να μεταφερθει εναεριως (και αιματηρως φυσικα, ή μηπως περιμενατε να την γλυτωσει το πουλι; ) ενω πλεον τα combo μετρανε αρκετα παραπανω απο τους προηγουμενους τιτλους. Κοινως αυτο που θελαμε το ειδαμε απο το παιχνιδι και ολα οκ και ενταξει.


    Τελος, αυτο που ειδαμε επισης σαν tech demo ηταν το motion controller της SONY, το οποιο εμοιαζε σαν ενα μικροφωνο με χρωματιστη μπαλιτσα πανω του. Το hardware μετεφερε 1 προ 1 τις κινησεις του παικτη, ομως απο οτι καταλαβαινεται δεν ηταν τοσο συναρπαστικο και συνταρακτικο απο οτι ηταν το Natal της MS, κατι το οποιο φανηκε και στην αντιδραση του κοινου οσο και στην παρουσιαση των ιδιων των developers (προσωπικα διεκρινα μια μικρη απογοητευση στον τροπο με τον οποιο μιλουσαν, δεν νομιζω να ηταν μονο η δικη μου ιδεα). Αυτο λοιπον το motion controller ειναι ακομα σε σταδιο εξελιξης, και δεν δειχνει τοσο ετοιμο οσο το natal.

    Η γενικοτερη εικονα ομως ειναι πολυ θετικη. Ηταν μια πληρης παρουσιαση, με τα νουμερακια της, με τα παιχνιδακια της και με τα gimmickακια της. Θεωρω παρα πολυ δυνατο το lineup του PSP, και ουσιαστικα καιρος ηταν γιατι το μηχανημα μεχρι τωρα ειχε μονο μεταφορες απο το PS2 και παιχνιδια σχετικα μετρια. Αν και δεν ειδαμε ενα νεο Riiiiiiiiiiiiidge RACER, ειδαμε πολυ πραμα απο το PSP και το PS3, ενω το PS2 θα εχει στην δυναμη του πανω απο 100 τιτλους την νεα χρονια.

    Ποιος κερδιζει λοιπον; Meh, το συζηταμε σε αλλο thread.

    TALK.
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

  • #2
    Βαρέθηκα μέχρι θανάτου στο πρώτο μισό, αλλά το Metal Gear Solid: Peace Walker την έσωσε την παράσταση.

    Uncharted και Assassin's Creed 2 κινηματογραφικά, τίγκα scripted events, ακριβώς τα είδη παιχνιδιού που απεχθάνομαι. MAG δε μου έκανε εντύπωση, αλλά ίσως μετράει με 256 παίχτες ταυτόχρονα. Το Agent το έχουμε ακούσει εδώ και πολλά χρόνια, πως και το ξέθαψαν; FF XIII αναμενόμενο, το είχαμε ξαναδεί, must buy κλπ, FF XIV Α-Π-Ο-Γ-Ο-Η-Τ-Ε-Υ-Σ-Η, δε θέλω άλλο online FF, το προηγούμενο (ΧΙ) ήταν απαίσιο. Last Guardian θα ήθελα να δείξουν λίγο παραπάνω gameplay. God of War 3 δεν με εντυπωσίασε, καθώς δεν είμαι φαν της σειράς, αλλά έχει το κοινό του.

    Ειδική μέριμνα για το LittleBigMarioKart (ModNation Racers) που είναι ακριβώς ότι θα ήθελα να ήταν το Mario Kart Wii. Από τη μια δανείζεται στοιχεία από το classic racer της Nintendo, από την άλλη το βελτιώνει αισθητά, ειδικά με το stage editor.

    Motion Sensor: Αναμενόμενο ripoff του Motion Plus, tech demo... Μηδεν η παρουσίασή του σε σύγκριση με Nintendo και MS, αλλά θα αργήσει να βγει οπότε ίσως το δούμε και του χρόνου.

    PSP Go: Προς το παρόν μου φαίνεται καθαρά ανώτερο του PSP στον τομέα της φορητότητας, δυστυχώς με ξενερώνει το ότι δεν έχει δισκάκι (απ' ότι κατάλαβα) γιατί προτιμώ physical data storage.

    Αυτά από μένα.

    Comment


    • #3
      FF XIV Α-Π-Ο-Γ-Ο-Η-Τ-Ε-Υ-Σ-Η, δε θέλω άλλο online FF, το προηγούμενο (ΧΙ) ήταν απαίσιο.
      Sorry alla prwton eimai sigouros pws den epaikses to prwhgoumeno MMOFF opote dn mporeis na to les apaisio kai defteron poio to provlhma sou me afthn thn kykloforia?
      Den einai oti tha vgei se 5 xronia, h kykloforia tou tha ginei thn idia xronia me to FF13 opote den trwei thn thesh tou epomenou FF ean kykloforisei.
      Ean den goustareis online FF exeis alla 3 na paikseis (FF13, FFVS13,FFAgitto13) den yparxei kanenas logos gia to sxolio sou, akoma kai an den paizeis FF h MMO tha mporouses aneta na peis pws h anakoinwsh htan adiaforh gia ta gousta sou.

      Prospernontas tis kazigies h gnwmh mou:

      H Conference ths Sony htan poly kalh, ksekinhsa na thn vlepw me mish kardia logw ths Microsoft kai tou poly blabla sthn arxh, omws molis arxise tis parousiaseis paixnidiwn den stamatage

      Krataw ta ekshs:

      PSP:
      - MGS Peace Walker (oxi peace maker diorthwse to solid )
      - Little Big Planet
      - Soulcalibur: Tha pesei Kapsimooooooooooooooooooooo
      - Resident Evil

      PS3:
      - Assassin's creed 2
      - MOD Nation racers: Apistefto deixnei to paixnidaki, eleipe kati tetoio apo thn Sony.
      - God of War 3: entaksei to perimename kairo twra, trela sfaksidia
      - Final Fantasy 13: Oti kai na pw ligo tha einai, sto trailer eidame kai ligo open space kai o kosmos fainotan yperoxos, apla anypomonw na to piasw sta xeria mou.
      - Final fantasy 14: Metrwntas apeires wres sto FF11, ofeilw na pw pws apo twra den prokeitai na ksanapaiksw.
      Poly aprosmenh eidhsh kai fysika h Vomba ths Square gia fetos.
      Gia na leme thn alhtheia edw kai 4 xronia h Square ftiaxnei enan online titlo me thn Crystal tools (mhxanh grafikwn) kai hksera pws tha anakoinwsei online titlo sthn E3 alla egw perimena to "Rapture" opws hksera oti legotan, den fantazomoun to FF14
      Einai apistefta thetiko pws vgainei thn idia xronia me to FF13, etsi den tha yparxei h anamonh pou eixame me to FF11 pou kaname 5 xronia gia na doume kainourio paixnidi.
      Thumbs way up apo olous emas tous fans!

      To 2010 tha einai gemath xronia.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

      "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

      Comment


      • #4
        Well said, συμφωνω στα περισσοτερα με τον Ground.
        Πιο ευχαριστη εκπληξη για μενα ηταν το Modnation Racers το οποιο εχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ potential αν μιλαμε για το LBP των racing. Ξερουμε ποια ομαδα το χει αναλαβει; Internal ε; Πλακα θα χει να εμπλεκεται παλι η Media Molecule.

        Το GoW ειναι αδιαφορο για τα γουστα μου, το trailer του GT5 ηταν λιγο εκτος τοπου και χρονου και για το FF14 η μονη μου ενσταση ειναι αυτη που ειχα και με το 11: η ονομασια.
        Δε θελω να αποκτουν θεση στη main σειρα καποια online games. Οχι τιποτα αλλο, αλλα εχουμε χασει και το μετρημα, ελπιζω να μην ερθει η μερα που θα δουμε FF XVIII ή δεν ξερω κι εγω τι.

        Στο PSP το lineup ειναι πολυ καλο και το μονο πραγμα που χαλαει το κλιμα κατ εμε ειναι η τιμη του Go η οποια ειναι ολιγον τι απαγορευτικη.

        Πολυ καλη conference overall, μονο foul για μενα το (ps)threemote το οποιο το δειξαν χωρις να συνοδευεται απο παιχνιδια που μας δινουν μια σωστη εικονα των δυνατοτητων του. Μαλλον απλα ηθελαν να δωσουν το παρον στο motion sensing αλλα οκ, καμια σχεση με τον τροπο λανσαρισματος της ms...

        Comment


        • #5
          Originally posted by Ground_zero View Post
          Sorry alla prwton eimai sigouros pws den epaikses to prwhgoumeno MMOFF opote dn mporeis na to les apaisio kai defteron poio to provlhma sou me afthn thn kykloforia?
          Den einai oti tha vgei se 5 xronia, h kykloforia tou tha ginei thn idia xronia me to FF13 opote den trwei thn thesh tou epomenou FF ean kykloforisei.
          Ean den goustareis online FF exeis alla 3 na paikseis (FF13, FFVS13,FFAgitto13) den yparxei kanenas logos gia to sxolio sou, akoma kai an den paizeis FF h MMO tha mporouses aneta na peis pws h anakoinwsh htan adiaforh gia ta gousta sou.
          .
          Πώς είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έπαιξα το προηγούμενο FF; Τόσο καλό σου φάνηκε που σου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να μην γούσταρε το μεγαλύτερο grindfest όλων των εποχών στο online gaming;

          Και μάλιστα δεν το είχα παίξει όταν είχε πρωτοβγεί, και υποτίθεται πως είχε βελτιωθεί για να θέλει λιγότερο grind.

          Anyway, απλά με το post μου ήθελα να δηλώσω την απογοήτευσή μου, γιατί περίμενα κανονικό FF και όχι Online. Προφανώς και ένα ακόμα κακό MMO χαλάει την σειρά (δεν λέω πως θα είναι κακό, απλά πιθανολογώ κρίνοντας από το πρώτο). Είναι σαν να βγει καινούργιο Zelda MMO (yuck) και να λες ότι δεν πρέπει να το κρίνω και απλά να το θεωρήσω ως αδιάφορο, άσχετα με το αν χαλάει την καλύτερη σειρά στο gaming.

          Όχι, ως σοβαρός gamer, και ως gamer που προσπάθησε να παίξει το FF XI μέχρι που αηδίασε, αποθαρρύνω τη νέα προσπάθεια για ΜΜΟ γιατί πολύ απλά το FF XI κατά τη γνώμη μου απέδειξε πως το FF (τουλάχιστον το main series) πρέπει να παραμείνει single player.

          Στο κάτω κάτω αν δεν είναι main title ας το ονόμαζαν κάπως αλλιώς, γιατί να πιάσουν άλλο ένα slot του main series; Ίσως το θεωρείς λεπτομέρεια, αλλά για μένα είναι σημαντικό.

          Βέβαια όλα αυτά με την προκατάληψη από το πρώτο, αν είναι καλό τότε αλλάζει, αλλα και πάλι δε θέλω ένα MMO να έχει main FF title, θα προτιμούσα να κρατούσαν ένα consistency στους τίτλους, ας ονόμαζαν το FF XI "Final Fanatasy Online I" και αυτο "ΙΙ".

          Επίσης, το staff του FF XIV αποκλείεται να μην κάνει overlap με το staff του FF XIII σε μεγάλο ποσοστό. Μπορεί να λες πως τώρα είμαστε ΟΚ με τα 2 παιχνίδια που έρχονται μαζί, αλλά το FF XIII έχει φάει πολύ μεγάλη καθυστέρηση που έχει στοιχήσει σε μεγάλες απώλειες από τις πωλήσεις του PS3, καθώς είναι τρελό system seller και το ξέρεις.

          Αλλιώς είναι να έβγαινε το FF XIII τώρα, αλλιώς του χρόνου. Ο ανταγωνισμός προχωράει και η Sony περιμένει τον σωτήρα της.

          Comment


          • #6
            Πώς είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έπαιξα το προηγούμενο FF; Τόσο καλό σου φάνηκε που σου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να μην γούσταρε το μεγαλύτερο grindfest όλων των εποχών στο online gaming;

            Και μάλιστα δεν το είχα παίξει όταν είχε πρωτοβγεί, και υποτίθεται πως είχε βελτιωθεί για να θέλει λιγότερο grind.

            Anyway, απλά με το post μου ήθελα να δηλώσω την απογοήτευσή μου, γιατί περίμενα κανονικό FF και όχι Online. Προφανώς και ένα ακόμα κακό MMO χαλάει την σειρά (δεν λέω πως θα είναι κακό, απλά πιθανολογώ κρίνοντας από το πρώτο). Είναι σαν να βγει καινούργιο Zelda MMO (yuck) και να λες ότι δεν πρέπει να το κρίνω και απλά να το θεωρήσω ως αδιάφορο, άσχετα με το αν χαλάει την καλύτερη σειρά στο gaming.

            Όχι, ως σοβαρός gamer, και ως gamer που προσπάθησε να παίξει το FF XI μέχρι που αηδίασε, αποθαρρύνω τη νέα προσπάθεια για ΜΜΟ γιατί πολύ απλά το FF XI κατά τη γνώμη μου απέδειξε πως το FF (τουλάχιστον το main series) πρέπει να παραμείνει single player.

            Στο κάτω κάτω αν δεν είναι main title ας το ονόμαζαν κάπως αλλιώς, γιατί να πιάσουν άλλο ένα slot του main series; Ίσως το θεωρείς λεπτομέρεια, αλλά για μένα είναι σημαντικό.

            Βέβαια όλα αυτά με την προκατάληψη από το πρώτο, αν είναι καλό τότε αλλάζει, αλλα και πάλι δε θέλω ένα MMO να έχει main FF title, θα προτιμούσα να κρατούσαν ένα consistency στους τίτλους, ας ονόμαζαν το FF XI "Final Fanatasy Online I" και αυτο "ΙΙ".

            Επίσης, το staff του FF XIV αποκλείεται να μην κάνει overlap με το staff του FF XIII σε μεγάλο ποσοστό. Μπορεί να λες πως τώρα είμαστε ΟΚ με τα 2 παιχνίδια που έρχονται μαζί, αλλά το FF XIII έχει φάει πολύ μεγάλη καθυστέρηση που έχει στοιχήσει σε μεγάλες απώλειες από τις πωλήσεις του PS3, καθώς είναι τρελό system seller και το ξέρεις.

            Αλλιώς είναι να έβγαινε το FF XIII τώρα, αλλιώς του χρόνου. Ο ανταγωνισμός προχωράει και η Sony περιμένει τον σωτήρα της.
            Kala entaksei, gia to prwto meros tou post sou tha sou pw aplws pws eisai to mono atomo pou exei paiksei FF11 kai "ahdiase", opoioshpote allos, akoma kai aftoi pou to parathsan (kai epeidh paizw xronia kserw polous) oloi symfwnoun pws einai ena apo ta kalytera MMOgames me statherh vash xrhstwn edw kai 7 xronia...
            Aplws mallon den katanohses pws se ena RPG den pas 75 level apo thn mia mera sthn allh opws sto WoW, oute sta dinoun ola sto piato etoima opws sto Guild wars (kala gia to lineage pou to vrizoun kai oi idioi oi xrhstes tou ti na pw). Ton xarakthrismo grind fest den ton katalavainw, to FF11 exei polyplokotero kai vathytero senario apo opoiodhpote MMO ekei eksw (ksepernontas akoma kai polla single player FF) me apeira pragmata na kaneis ston kosmo tou.

            Twra to deftero poio pithano mias kai yposthrizeis oti exeis paiksei, einai pws den paizeis genika MMO games kai aplws prospathises na deis ti paizei me afto logw titlou, opote nai logika den tha sou arese efoson den sou aresoun ta MMORPGs.
            Kai pali katanow to oti mporei na mhn sou arese, omws parallhla afto den shmenei pws to paixnidi "katestrepse" h "tha katastrepsei" thn seira me opoiodhpote tropo.
            Den mporw na katalavw thn "apogohtefsh" me thn dikaiologia perimenes ena neo FF apo thn stigmh pou erxontai opws eipa kai prin "3" nea FF single player gia na paikseis.

            O monos logos gia ton opoio kathysterhse to FF13 einai h ekdosh tou gia Xbox, kata ta alla metrhses posa xronia diafora exei h kykloforia tou FF12 me FF13?
            3 xronia diafora exoun oi kuklofories metaksy tous, opws as poume kai metaksy FF7 kai FF8 .
            Afto shmenei oti tha vgei sthn anamenomenh wra tou kai oti h "kathysterish" tou kathe allo para pragmatikh einai.
            Apla o kosmos nomizei pws kathysterei epeidh to trailer tou vghke prin thn kykloforia tou FF12.

            Oson afora to onoma, aplws ginesai asteios, den exei shmasia pws onomazoun to paixnidi, pote ena FF den htan aparaithth synexeia tou allou, opote de yparxei logos na ta sysxetizoume, einai olofanero pws afth h kinhsh egine gia na poulhsei perissotero o titlos, ta peri synesthimatismwn kai oti xalaei thn seira den yfistantai giati h seira den einai amesa sygrinomenh me ta metaksy ths paixnidia.

            Einai san na lew pws to multiplayer Mario pou edeikse shmera h Nintendo einai katastrofh kai apogohtefsh dioti ta Mario einai single player games kai an krinw apo to poso (yack) htan ta prwhgoumena multiplayer Mario this one will suck also.

            Afthn thn katastrofologia na mhn eixate oloi prin kan deite otidhpote gia kapoio paixnidi kai tha eimastan oloi eftyxismenoi sta fora.
            Den katalavainw wres wres anagh to exete?
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

            Comment


            • #7
              Το'χουμε το'χουμε. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε gameplay footage και μετά να μιλήσουμε καλύτερα.
              Nintendo I.D.: paixtis
              3ds friend code: 2664-2347-7128

              Comment


              • #8
                Υomanation καταρχήν καλωσήρθες.Κατά δεύτερον,διαβάζοντας το πρώτο ποστ δε νομίζω η Σονυ να δείχνει ότι χρειάζεται κάποιον σωτήρα.Πλέον η πίτα είναι μοιρασμένη στα ίσα ΙΜΗΟ.
                Συμφωνώ μαζί σου για την ονομασία των FF11+FF14.Ας τα ονόμαζαν Final Fantasy Online 1+2.
                Κατά τ'άλλα να πω πως η Sony αποζημίωσε επιτέλους το κοινό της και φέτος ίσως να είναι όντως η Χρονιά του PS3.Και το λέω εγώ που τόσο καιρό της έχω ρίξει τρελό bashing της εταιρείας με τις μλκιες που έχει κάνει.

                Πάντως να πω πως όσον αφορά το Motion Sensing War μεταξύ των 3 το Natal είναι άφταστο απλά.
                Carpe diem

                Comment


                • #9
                  Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Altair.

                  Ground_zero, καλά το μάντεψες, δεν είμαι οπαδός των ΜΜΟ γιατί πολύ απλά κατά τη γνώμη μου είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με τα single player games στο gameplay. Βασικά πιστεύω πως αυτό είναι γεγονός και όχι άποψη και φαίνεται λογικό καθώς είναι σχετικά νέο sub-genre.

                  Το WoW δεν ήταν το πρώτο μου ΜΜΟ, ούτε τα περιμένω όλα στο χέρι, όμως, το θέμα δεν είναι αν τα περιμένω στο χέρι ή όχι, το θέμα είναι πως παίζεις ένα παιχνίδι για να ευχαριστηθείς και το grind δεν το ευχαριστιέται κανείς. Αν καταφέρουν το FF XIV να έχει ελάχιστο grind και να έχει έστω και λίγο σοβαρή υπόθεση (σε αντίθεση δηλαδή με την γελοία υπόθεση του WoW και του FF XI - συγκρίνοντας πάντα με τα single player games) ίσως να έχει το δικαίωμα να αποκαλείται FF.

                  Το Mario δεν έχει καμμία σύγκριση γιατί έχει ήδη ένα εκατομμύριο Spinoffs anyway και δεν είναι Mothership title το NSMBWii.

                  Comment


                  • #10
                    Ευτυχώς που είδα live την conf της sony. Είδα games και το χάρηκα. Δε θα σχολιάσω εκτενέστερα. Μου φάνηκε μια χαρά η παρουσίαση. Ευτυχώς, νωρίτερα, προτίμησα τη βόλτα από το να έβλεπα την conf της ninty.

                    EDIT:
                    Το motion controller thing με άφησε ουδέτερο και χτύπαγε από μακριά πως ήταν προσθήκη τελευταίας στιγμής.
                    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                    Comment


                    • #11
                      Ground_zero, καλά το μάντεψες, δεν είμαι οπαδός των ΜΜΟ γιατί πολύ απλά κατά τη γνώμη μου είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με τα single player games στο gameplay. Βασικά πιστεύω πως αυτό είναι γεγονός και όχι άποψη και φαίνεται λογικό καθώς είναι σχετικά νέο sub-genre.
                      Nai ok twra kapou ftanoume, parolo pou den exeis dikio gia to Genre twn MMORPG, fysika kai einai teleiws apopsh sou.

                      Το WoW δεν ήταν το πρώτο μου ΜΜΟ, ούτε τα περιμένω όλα στο χέρι, όμως, το θέμα δεν είναι αν τα περιμένω στο χέρι ή όχι, το θέμα είναι πως παίζεις ένα παιχνίδι για να ευχαριστηθείς και το grind δεν το ευχαριστιέται κανείς.
                      Paixnidi pou exei levels exei Grinding, RPG paizeis oxi platformer, ta eidh twn paixnidwn pou mas aresoun mas aresoun gia ta gnwrismata tous, den einai dynaton na paizeis adventures kai na zhtas na exei olous tous grifous lymenous epeidh esy variesai na "paikseis".
                      Ean paizeis MMO mono gia to PVP exei kai Fighting.

                      Αν καταφέρουν το FF XIV να έχει ελάχιστο grind και να έχει έστω και λίγο σοβαρή υπόθεση (σε αντίθεση δηλαδή με την γελοία υπόθεση του WoW και του FF XI - συγκρίνοντας πάντα με τα single player games) ίσως να έχει το δικαίωμα να αποκαλείται FF
                      To FF11 exei elaxisto Grind, mporw na sou paw level 75 enan xarakthra se 3 evdomades kai afto gia ena swsto MMORPG einai taxythta fwtos, esy to parathses sta level 15 pou einai san na milame gia 5 lepta sto game, epeidh den evriskes lefta kai allous Ellhnes na se vohthisoun, stande pragmata....
                      Oso gia thn ypothesh to eipa kai poio panw, to Final Fantasy 11 oxi monaxa exei ypothesh aplws, alla exei kai 5 ypotheseis apo tis opoies oi 3 toulaxiston svinoun polla single player FF, symperilamvanomenou FF8 - FF9 ktl ktl.

                      Το Mario δεν έχει καμμία σύγκριση γιατί έχει ήδη ένα εκατομμύριο Spinoffs anyway και δεν είναι Mothership title το NSMBWii
                      Lol sure

                      Botom line, MHN paizete games pou den sas aresoune kai akomh perissotero MHN ta sxoliazete efoson den ta paiksate.
                      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

                      "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Ground_zero View Post
                        Botom line, MHN paizete games pou den sas aresoune kai akomh perissotero MHN ta sxoliazete efoson den ta paiksate.
                        Bottom line εσύ λες τα δικά σου και τι έγραψα απαντάς με "lol sure" θες να πεις.

                        Δε βαριέσαι. Δεν χρειάζεται να συνεχιστεί το debate αν πιστεύεις πως δε μπορεί κάποιος να έχει άποψη για κάτι ανεξαρτήτως του πόσο ασχολήθηκε. Για να μην τον κράτησε κάτι θα φταίει.

                        Comment


                        • #13
                          Δε βαριέσαι. Δεν χρειάζεται να συνεχιστεί το debate αν πιστεύεις πως δε μπορεί κάποιος να έχει άποψη για κάτι ανεξαρτήτως του πόσο ασχολήθηκε. Για να μην τον κράτησε κάτι θα φταίει.
                          Den saresei to eidos filos, to les kai monos sou ti ftaiei.

                          Oso gia to poso asxoleitai o kathenas, to oti egw epaiksa mish wra Halo kai to sigxathika den shmainei aftomata pws to kainourio Halo einai asxhmo game kai apogohtefsh gia ta FPS games epeidh den mou aresoun ta FPS.
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

                          "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Burai_Fighter View Post
                            [Sony fanboy mode on]Ευτυχώς που είδα live την conf της sony. Είδα games και το χάρηκα. Δε θα σχολιάσω εκτενέστερα. Μου φάνηκε μια χαρά η παρουσίαση. Ευτυχώς, νωρίτερα, προτίμησα τη βόλτα από το να έβλεπα την conf της ninty.[/Sony fanboy mode off]
                            Δεν κρατήθηκα sorry!
                            Nintendo I.D.: paixtis
                            3ds friend code: 2664-2347-7128

                            Comment


                            • #15
                              Ε μα... Πώς γινεται να προτιμας να βγεις βολτα απο το να κατσεις μεσα και να δεις την conf της Nintendo;
                              Αμαν αυτα τα fanboys, νισαφι.

                              Comment

                              Working...
                              X