Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η πλευρα του NPC: Fallout 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Η πλευρα του NPC: Fallout 3

    Μια μέρα, εκεί που καθόμασταν ήρεμα και ωραία γύρω από το τραπέζι της καφετερίας και μιλούσαμε για το πόσο ραδιενέργεια έχει τελικά ο καθένας, σκάει μύτη ένας τυπάς με ένα όπλο στο χέρι, ένα κράνος ότι να’ναι και μια ακόμα πιο ηλίθια φόρμα. Το πιστόλι το είχε μπροστά του λες και θα σκότωνε όλο τον κόσμο, όμως δεν έδειχνε για τέτοιο άτομο.

    Αρχίζει κοιτάει από δω, κοιτάει από εκεί… Κάποια στιγμή έρχεται προς το μέρος μου. Βάζει μέσα την πιστόλα του και σαν από θαύμα, ενώ δεν κουνούσε ούτε τα βλέφαρα του, μια δύναμη μέσα μου με ώθησε να του μιλήσω. «Τι θε ρε τρόμπα» του λέω. Δεν απάντησε αμέσως. Σαν να έψαχνε το τι θέλει να πει. «Α» λέω από μέσα μου, «σε μαλάκα πέσαμε…». Ξαφνικά μια φωνή μέσα μου αρχίζει και με ρωτάει διάφορα πράγματα, όπως το ποιος είμαι, τι είναι αυτό το μέρος, πόσο γελοίοι είμαστε τέλος πάντων που καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και συζητάμε για ραδιενέργεια κλπ. Μια μια απαντούσα στις ερωτήσεις του, περιμένοντας κάθε φορά σαν βλάκας την επόμενη του ερώτηση. Δεν ήξερα γιατί, αλλά όσο κι αν τον αντιπαθούσα, του μιλούσα για οτιδήποτε ήθελε να πούμε. Αυτός όμως δεν κουνούσε ποτέ τα χείλη του. Λες και ήταν μενταλιστ, ξέρετε, από αυτούς που κάποτε έβγαιναν στην τηλεόραση και κουνούσαν κάτι σακούλες με βατράχια και το παιζαν και καλά μάγοι.

    Όταν μου είπε ότι φεύγει του είπα ένα ξερό γεια και αμέσως συνήλθα. Ρε πούστη, τι ήταν αυτός; Παρατήρησα ακριβώς την ίδια κατάσταση και με την γκόμενα που ήταν απέναντι, μόνο που εκείνη είναι τόσο ηλίθια που ούτως ή άλλως πιστεύει ότι ακούει φωνές μέσα της.

    Κάποια στιγμή ο παλικαράς έφυγε από την καφετερία (ο θεός να την κάνει) και πήγε έξω, βγάζοντας πάλι το όπλο και τρέχοντας σαν τον Βέγγο. Πραγματικά, δεν περπατούσε ποτέ! Μόνο έτρεχε. Οκ λέω, έχουν πολύ νέφτι για ξόδεμα στην γειτονιά του…
    Από περιέργεια είπα να τον ακολουθήσω, δεν μπορεί, όλο και κάποια μαλακία θα κάνει και θα γελάσουμε. Ε εκεί που έτρεχε κάποια στιγμή από αριστερά του πετάγεται ένα υπερμέγεθες κουνούπι, από εκείνα που σε τσιμπάνε κι αντί για αίμα πίνουν το μυαλό σου. Το παίρνει πρέφα αυτός, κι αντί να αρχίσει να τρέχει για να το αποφύγει, σταματάει και το κοιτάει. Ε εκείνη την στιγμή σταμάτησε και το κουνούπι! Ρε πούστη, είναι όντως μενταλιστ ο τύπος;! Κάποια στιγμή σαλεύει με το όπλο του, κοιτάει πάνω, κοιτάει κάτω, και πυροβολεί το κουνούπι. Ε εκείνη ακριβώς την στιγμή άρχισε πάλι να κουνιέται το κουνούπι!!!

    Έχω πάθει την καραπλακαρα της ζωής μου! Τι είναι αυτός ρε;

    Πάει το κουνούπι να του κουνηθεί, άντε πάλι τα ίδια μετά από λίγο. Ξανά σταματάει, ξανά πυροβολεί, παρτο κάτω το κουνούπι. Πάει αυτός πάνω από το πτώμα του κουνουπιού, δε σαλεύει, και μετά από λίγο αρχίζει και τρέχει πάλι από την ανάποδη. Καλά λέω, ο τύπος είναι psycho τελείως…

    Τον παίρνω κι εγώ από πίσω να δω τι παίζει. Κάποια στιγμή σταματάει, και σηκώνει το αριστερό χέρι του. Είχε πάνω σε αυτό μια μαλακία που κουδούνιζε με μια οθόνη, ούτε ξέρω τι σκατά ήταν. Κάθεται εκεί κανένα 10λεπτο και με το που τελειώνει ως δια μαγείας το πιστόλι που κρατούσε έγινε καραμπίνα! Μαλάκα λέω στον εαυτό μου, κοιμάσαι και βλέπεις Όνειρο. Άντε σου μιλούσε τηλεπαθητικά, άντε και το κουνούπι του είπε καμία μαλακία και σταμάτησε. Τώρα μπορεί και αλλάζει και τα όπλα; Γουατ δε φακ;
    Εκείνη την στιγμή πετάγονται κάτι λησταραδες με φόρμες πουτάνας του 50’, ξέρεις από εκείνες που τους έβαζες κάτι σίδερα και ένα κόκκινο μπαλάκι στο στόμα και είχες την ησυχία σου κατά την διάρκεια της μελέτης του πίσω μέρους τους. Βγάζει ο ένας το περίστροφο, βγάζει και ο άλλος την τσουγκράνα και τρέχουν να τον περιποιηθούν. Πάει λέω το παλικάρι, όσο μενταλιστ και να είναι, δυο δε τους καταφέρνει.
    Αμ δε! Τη στιγμή που τους κοιτάει και σηκώνει το όπλο σταματάνε να σαλεύουν και οι δυο! Λες και τους είπες ότι η μάνα τους ήταν στην πραγματικότητα άντρας που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλλου και τους είχε υιοθετήσει με χρήματα του δημοσίου! Κοιτάει τον έναν… Κοιτάει και τον άλλο… Ξανακοιτάει τον ένα… Και ρίχνει μια στον από αριστερά. Πετυχαίνει η σφαίρα τον λήσταρχο στο μάτι, και αντί να ξαπλώσει κάτω αυτός, συνεχίζει με την τρύπα στην κεφάλα του λες και δεν έγινε τίποτα! Αρχίζει ο παλικαράς μας να τρέχει τώρα προς τα πίσω, και παράλληλα να σταματάει κάθε τόσο τον χρόνο και να πυροβολεί. Ε στην τελευταία σφαίρα έγινε το απίστευτο: με το που φεύγει η σφαίρα, βλέπω σε αργή κίνηση να πηγαίνει προς το κεφάλι του τυπα από αριστερά (ο δεξιός είχε αποφασίσει ότι ο μενταλιστ ήταν too good to be true και αφού του είχε σακατέψει το πόδι είπε μπας και σωθεί) και με το που τον πετυχαίνει να ξεκολλάει το κεφάλι του από τον λαιμό και να είναι λες και βλέπεις σε replay τον Bob Cousy να κάνει λεη απ.

    Πάω δίπλα του να δω αν είναι καλά, γυρνάει και με βλέπει.
    «VATS» μου λέει από μέσα του.
    «Χαίρω πολύ, Bill»

    Δε μου ξαναμίλησε. Άρχισε πάλι να τρέχει προς το ποτάμι…
    Πήγα πίσω στο σπίτι μου, κάθισα στο κρεβάτι μου και κοιμήθηκα. Ελπίζω πάντως να μην ξαναεμφανιστεί ο VATS, γιατί τέτοιες συγκινήσεις δεν τις αντέχω. Ειδικά με αυτή την φαγούρα που με έχει πιάσει στο μεσαίο μου χέρι…
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

  • #2
    Dj υπνοβατεις συχνα στον υπνο σου και γραφεις στο pc ενω κοιμασαι; Να το κοιταξεις αυτο.
    Do a barrel roll!

    Comment


    • #3
      εκπληκτικο Review και ιδιαιτερα η αναλυση του τεχνικου τομεα. Ο τροπος που προσεγγιζεις τους NPCs στο Fallout 3, αγγιζει τις αντιστοιχες εικαστικες τεχνικες του Braid για την εξελιξη της κοινωνιας.

      επετρεψε μου να διαφωνησω σε ενα σημειο, δεν υπαρχει υπερμεγεθες κουνουπι. Ηταν σιγουρα liveloula

      κατα τα αλλα συγκινητικα καλο κειμενο στα ορια της τεχνης.
      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

      Authenticity sir, authenticity. "

      Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



      Comment


      • #4
        Τον παίρνω κι εγώ από πίσω να δω τι παίζει.
        Εεεεπ!
        Originally posted by Squall Leonhart
        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
        Originally posted by 丹野
        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
        Originally posted by Ryu_gr
        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

        Comment


        • #5
          Μπορω να μαθω για ποιον ακριβως λογο μεταφερθηκε το θεμα; Το ειχα βαλει στο "reviews και ΑΡΘΡΑ" για οσους δεν καταλαβαινουν.
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

          Comment


          • #6
            Το μετέφερα εγώ από μόνος μου επειδή δεν το θεώρησα ούτε review ούτε άρθρο. Είναι ένα πολύ ωραίο κείμενο αλλά δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες.
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

            Comment


            • #7
              Δηλαδη τι ακριβως θα επρεπε να λεει για να θεωρηθει "αρθρο"; Δεν εχεις δει ποτε στην ζωη σου χιουμοριστικα αρθρα;
              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

              Comment


              • #8
                Originally posted by Titus View Post
                Το μετέφερα εγώ από μόνος μου επειδή δεν το θεώρησα ούτε review ούτε άρθρο. Είναι ένα πολύ ωραίο κείμενο αλλά δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες.
                Δεν ανηκει ουτε σε αυτο το φορουμ, αλλα εκει εξω... στο κοσμο...

                Comment


                • #9
                  Δεν έχει σημασία αν το κείμενο είναι χιουμοριστικό ή όχι. Οποιοδήποτε άρθρο, είτε ανήκει σε στήλη είτε ανεξάρτητο, έχει δύο βασικά στοιχεία. Το ένα είναι η άποψη και το άλλο η επιχειρηματολογία. Αν δεν έχει αυτά τα δύο δε μπορεί να θεωρηθεί άρθρο, όπως πχ δεν είναι τα κείμενα του Ιμραχίλ στο Authority αλλά είναι τα reviews.
                  Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                  Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                  Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                  Comment


                  • #10
                    Παντως αν ειναι να δουμε αρκετα τετοια ακομη χρειαζεται ειδικο section.
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • #11
                      Εγώ πάντως πιστεύω ότι ανήκει εδώ. Είναι κάτι σαν ανέκδοτη ιστορία. Μπορούμε για αρχή να κάνουμε ένα ειδικό sticky θέμα σε αυτό το sections, αφιερωμένο σε αντίστοιχες στιχομυθίες.
                      Insert Coin

                      Comment


                      • #12
                        Δεν του εβαζες και καμια παραγραφο ρε titus ? Πατειστε και κανενα enter οταν γραφετε, μου βγηκαν τα ματια ναουμ, τετοια ποστ εκανα εγω στο gamecity.gr οταν ειμουνα 13χρονων

                        Comment

                        Working...
                        X