Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Review] New Super Mario Bros (Wii)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Review] New Super Mario Bros (Wii)



    Super Mario Bros Wii
    Είδος: 2D Platform
    Format:Wii
    Εκδότης: Nintendo
    Ανάπτυξη: Nintendo
    Παίκτες: 1-4
    Site: http://www.mariobroswii.com/
    Κυκλοφορία: 20/11/2009

    Εισαγωγή

    Έχουν περάσει εικοσιοκτώ ολόκληρα χρόνια από τότε που ο χοντρούλης υδραυλικός έκανε την εμφάνιση του στον χώρο των videogame(z).Από το μακρινό 1981 μέχρι και αυτήν εδώ την ώρα που ο γραφών συντάσσει αυτό το review,ο Jump man ή όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι ο Mario έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες τίτλους χαρίζοντας στους gamers άφθονη χαρά και απόλαυση. Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή(και ελπίζοντας πάντα να μην σας κούρασα)θα περάσουμε στην παρουσίαση του νεότερου τίτλου της σειράς Mario και συγχρόνως τον δεύτερο platform τίτλο για την κονσόλα της Nintendo(Wii).

    Ιστορία


    Η Ιστορία του παιχνιδιού βαδίζει στα παλιά, γνωστά μονοπάτια όπως όλοι οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς άλλωστε. Μία μέρα λοιπόν στο βασίλειο των Μανιταριών είχαν μαζευτεί όλοι οι γνωστοί μας ήρωες για να γιορτάσουν τα γενέθλια της πριγκίπισσας Peach.Όταν ήρθε η ώρα της τούρτας και ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία για να την φάνε, ο Jr Bowser μαζί με παλιούς μας γνώριμους(από το Super Mario Bros 3)πήραν την βασίλισσα και έφυγαν τρέχοντας έξω από το κάστρο όπου τους περίμενε ο Bowser με το Βattle Air Ship του. O Mario,Luigi καθώς και 2 από τους Toad έτρεξαν να τους σταματήσουν χωρίς αποτέλεσμα φυσικά. Έτσι οι τέσσερεις ήρωες μας έφθασαν σε έναν περίεργο για τους χαρακτήρες κόσμο(καθώς οι περισσότεροι από εμάς θα θεωρήσουμε οικείο το περιβάλλον).Και η περιπέτεια ξεκινά…..

    Game Play


    Και φτάσαμε στο σημαντικότερο και καλύτερο(κατά την γνώμη μου)σημείο του παιχνιδιού(Gameplay). Έχοντας παίξει περίπου τέσσερεις ώρα από την στιγμή που πήρα το παιχνίδι στα χέρια μου, τολμώ να πω ότι τo Gameplay βασίζεται κατά κύριο λόγο σε όλους τους προηγούμενους 2D τίτλους της σειράς με αποκορύφωμα αυτόν του New Super Mario Bros Ds. Ένα από τα νέα στοιχεία του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα υποστήριξης ενός πολύ-συμμετοχικού παιχνιδιού μέχρι και τεσσάρων παικτών παρακαλώ στο οποίο οι παίκτες καλούνται να ξεπεράσουν εμπόδια, καταρράκτες, χιονοστιβάδες, κινούμενες άμμους, πλατφόρμες διαφόρων ειδών καθώς και ένα σορό εχθρούς οι οποίοι έρχονται από παντού. Οι τέσσερεις ήρωες μας εκτός από τα κλασσικά όπλα(μανιτάρι, λουλούδι, αστέρι, pow κ.α.)θα έχουν στην διάθεσή τους τα έξι καινούργια(Glow Block,Propeller mushroom, Ice Flower, Penguin Suit, Propeller Block, ,Mini Mushroom) αλλά και τον Yoshi(τον οποίο είδαμε για τελευταία φορά το 2002 στο Super Mario Sunshine)ο οποίος μάλιστα θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού καθώς οι δυνατότητες του είναι εκπληκτικές και φυσικά πολύ χρήσιμες(Εναέριο άλμα το οποίο διαρκεί για λίγα δευτερόλεπτα καθώς και το καταβρόχθισμα των εχθρών σας, συμπεριλαμβάνοντας μέσα σε αυτό και τους συμπαίκτες σας)].Όπως είπαμε και πιο πάνω το παιχνίδι διαθέτει νέα όπλα, πιο αναλυτικά το Glow Block(πρόκειται για ένα τετραγωνάκι που φέγγει και σας επιτρέπει να βλέπετε στο σκοτάδι).το Propeller mushroom το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να πετούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα καθώς και το Ice Flower το οποίο μεταμορφώνει τους παίκτες σε πιγκουίνους και τους δίνει την δυνατότητα να παγώνουν τους εχθρούς τους. Εκτός αυτού το Penguin κουστούμι καλυτερεύει τις κολυμβητικές ικανότητες των παικτών κάτω από το νερό με αποτέλεσμα να μας δίνει έναν πιο ρεαλιστικό χειρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα επίπεδα πάγου οι παίκτες μπορούν να κάνουν μια επίθεση slide η οποία διευκολύνει την αντιμετώπιση των εχθρών ενώ συγχρόνως κάνει τον παίκτη να κινείται πιο γρήγορα.


    Aκόμη υπάρχει το Propeller Block το οποίο είναι περίπου ίδιο με το Propeller Mushroom με την διαφορά ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια και ο παίκτης το κρατάει στα χέρια του. Τέλος το mini mushroom κάνει τον παίκτη μικροσκοπικό δίνοντας του την ικανότητα να περνάει από μικρά περάσματα και διαδρόμους.
    Όσο αναφορά την δομή του παιχνιδιού δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι το ξεχωριστό καθώς αποτελείται από 8 κόσμους όπου ο καθένας έχει τρείς ή και παραπάνω αποστολές και ένα boss battle στο τέλος. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες επιπλέον πίστες που θα συναντήσετε σε κάθε κόσμο αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω για ευνόητους λόγους. Θα πρέπει να επισημάνουμε την δυνατότητα του Free Mode και αυτήν του Coin Battle. Πρόκειται για δύο επιλογές του παιχνιδιού όπου στην πρώτη(Free Mode) οι παίκτες όταν τελειώνουν μία πίστα βαθμολογούνται ανάλογα με το score, τα νομίσματα(που έχουν συλλέξει)αλλά και με την ικανότητα τους απέναντι στους εχθρούς(πόντους που έχουν μαζέψει).Ενώ στην δεύτερη (Coin Battle) οι παίκτες έχουν ως στόχο να συλλέξουν όσα περισσότερα νομίσματα μπορούν μέχρι και το τέλος της πίστας όπου θα βγει και ο νικητής. Τέλος πρέπει να πούμε μια σημαντική και για κάποιους παίκτες απαραίτητη προσθήκη του παιχνιδιού που δεν είναι άλλη από αυτήν του Super Guide. Το Super Guide είναι ένας οδηγός τον οποίο κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει αν δυσκολευτεί ή κωλύσει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.Let Party Begin……

    Χειρισμός


    Ο Χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά καλός και σε κάποια σημεία θυμίζει αρκετά αυτόν του Super Paper Mario χωρίς αυτό να βέβαια να είναι κακό. Ο τρόπος με τον οποίο ο παίκτης μπορεί να παίξει το παιχνίδι είναι κρατώντας το Wii Remote σε οριζόντια θέση ή κρατώντας το wii remote στο δεξί χέρι και το Nunchuk στο αριστερό χέρι με το οποίο θα κινεί τον παίκτη του. Ορισμένες κινήσεις, όπως και οι επιθέσεις άλματα εκτελούνται με τα κουμπιά, ενώ άλλες, εκτελούνται με μία απλή κίνηση του Wii Remote. Γενικά ο χειρισμός δεν προσφέρει κάτι το φοβερό σε σχέση με άλλα παιχνίδια του Wii(Super Mario Galaxy,Mario Kart Wii κ.α. ). Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ένας παίκτης χάσει, επιστρέφει στην πίστα μέσα σε μία φυσαλίδα όπου κουνώντας το wii remote την σπάει και ξαναμπαίνει στο παιχνίδι.

    Γραφικά


    Όπως όλοι γνωρίζουμε το δυνατό σημείο του Wii είναι ο πρωτοποριακός χειρισμός του με αποτέλεσμα τα γραφικά να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το γεγονός ότι η κονσόλα της Nintendo δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει ένα παιχνίδι με πάρα πολλά πολύγωνα δεν την βγάζει εκτός συναγωνισμού και αυτό το έχει αποδείξει με αρκετούς τίτλους στο πρόσφατο παρελθόν. Σε αυτήν την σπουδαία λίστα έρχεται να προστεθεί και το New Super Mario Bros Wii το οποίο τρέχει στα 480p και σε συνδυασμό με τα έντονα και χαριτωμένα χρώματα του ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό παίκτη. Ο Σχεδιασμός των κόσμων είναι αρκετά προσεγμένος και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι βαδίζει πάνω σε γνωστά μονοπάτια παλαιότερων 2D τίτλων της σειράς Mario Brothers. Το παιχνίδι όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι δύο διαστάσεων αλλά αυτό μόνο θετικό μπορεί να φανεί μίας και παρόμοιος τίτλος έχει χρόνια να φανεί σε επιτραπέζια κονσόλα της Nintendo. Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι το παιχνίδι ακόμα και με την έλευση όλων των διαθέσιμων παικτών(τεσσάρων)παραμένει στα ίδια επίπεδα χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο στον οπτικό τομέα.

    Ήχος

    Όσον αφορά τον μουσικό τομέα του παιχνιδιού η Nintendo φρόντισε να τον εμπλουτίσει με πάρα πολλά κομμάτια τραγουδιών τα οποία βασίζονται κατά κύριο λόγο σε προηγούμενους τίτλους της σειράς Mario Brothers.Πολύ καλή εντύπωση αφήνουν ως συνήθως και τα ηχητικά εφέ του παιχνιδιού. Οι κραυγές του Bowser είναι διαπεραστικές , ενώ οι φωνές των ηρώων μας καθώς και των εχθρών τους είναι πολύ ρεαλιστικές. Γενικά ο ήχος κινείται και σε ικανοποιητικά επίπεδα χωρίς να προσφέρει τίποτα το εκπληκτικό. Τέλος η μουσική επένδυση του παιχνιδιού είναι πολύ καλή και ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του παιχνιδιού.

    Γενικά

    Ως επίλογο έχω να πω ότι είναι ένα από τα καλύτερα 2D Mario παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Χωρίς να φέρνει κάτι το επαναστατικό στην αγορά των videogames, το Super Mario Bros Wii καταφέρνει να καθηλώσει και να ικανοποιήσει τον gamer που θα προχωρήσει στην αγορά του. Η Απώλεια Online Mode σίγουρα στενοχώρησε πολλούς θαυμαστές του παιχνιδιού αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την τελική εικόνα του. Αντίθετα ο Πρωτοποριακός χειρισμός, η δυνατότητα πολύ-συμμετοχικού παιχνιδιού τεσσάρων παικτών, η αύξηση δυσκολίας σε σχέση με τον προκατοχό του(New Super Mario Bros Ds) αλλά και ο όμορφος σχεδιασμός συντελούν θετικά στο τελικό αποτέλεσμα. Η Μαμά Nintendo έκανε και πάλι το θαύμα της, προσφέροντας έναν ακόμη σπουδαίο τίτλο Mario όπου κανένας κάτοχος Wii δεν πρέπει να χάσει.Here we go…………..


    Θετικά:
    - Τα κλασικά όμορφα γραφικά της σειράς
    - Μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα και εχθρούς
    -Καλύτερο επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με τον προκάτοχο του
    - 4 Player Mode

    Αρνητικά:
    - Έλλειψη Online mode
    - Τίποτα το πρωτοποριακό/επαναστατικό σε σχέση με προηγούμενους τίτλους της σειράς



    Βαθμολογία
    Γραφικά: 8.5
    Ήχος: 9
    Gameplay: 10
    Αντοχή: 9.5
    Γενικά: 9.2



    Ανάλυση 480p
    Widescreen Ναι
    PAL 60Hz Ναι
    Ήχος Stereo/ Dolby ProLogic II
    PEGI 3+


    Πηγή:www.videogamez.gr

  • #2
    Βιαστικό σε βρίσκω. Δεν ήταν ανάγκη να το κάνεις τόσο γρήγορα, έχει λίγες μέρες στην αγορά. Δεν θα το κρίνω καν σαν περιεχόμενο γιατί θεωρώ μέγιστο λάθος ότι το βιάστηκες. Καλό θα είναι όταν το λιώσεις το παιχνίδι, να το αναθεωρήσεις, αν όχι να το ξεκινήσεις το γράψιμο από την αρχή. Τι φοβήθηκες, μην χάσεις την αποκλειστικότητα;
    Insert Coin

    Comment


    • #3
      Και φτάσαμε στο σημαντικότερο και καλύτερο(κατά την γνώμη μου)σημείο του παιχνιδιού(Gameplay).
      Ξέρεις έστω και ένα άτομο που διαφωνεί πως το καλύτερο κομμάτι των Μάριο είναι το gameplay;
      Έχω μια απορία: όταν παίζουν πολλοί παίκτες μαζί τι γίνεται αν κάποιος μείνει πίσω; Χάνει; Σπρώχνεται;
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

      Comment


      • #4
        Κατα καποιο τροπο σπρωχνεται καθως η καμερα μενει στασιμη και δεν προχωραει!Το game το τερματισα καθως το εχω απο τις 18/11/2009!

        Comment


        • #5
          Πώς γίνεται να'χεις τον αυθεντικό ευρωπαικό τίτλο από τις 18 αφού βγήκε στις 20 επίσημα???
          Nintendo I.D.: paixtis
          3ds friend code: 2664-2347-7128

          Comment


          • #6
            To είχα κάνει προ παραγγελία από την Nortec και αυτοι τα στέλνουν πιο νωρίς!

            Comment


            • #7
              Νορτεκ.... όταν βγαζει ένα παιχνίδι το βγάζει όχι αηδίες...

              (τουλάχιστον βοηθάει λίγο την Νιντέντο στην Ελλάδα με λίγα παιχνίδια κάθε χρόνο...)
              sigpic

              Comment


              • #8
                Εκεί που αναπτύσσεις το gameplay, παρατηρώ οτι αναφέρεις διάφορα δεδομένα του παιχνιδιού, όπως είναι οι δυνάμεις που παίρνουν οι παίχτες και τους επιτρέπουν αυτές να κάνουν κ.τ.λ.
                Νομίζω οτι αυτά δε χρειάζεται να τα αναφέρεις σε reviews επιγραμματικά, απλά να κάνεις μία αναφορά στο τι προσφέρουν - είναι ανακυκλωμένο υλικό απο προηγούμενα παιχνίδια; Γράψε κάτι ανάλογο. Είναι καινοτομίες στη σειρά; Ανέφερέ το.

                Comment


                • #9
                  Αμαν με τα μαύρα γράμματα...
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                  Comment


                  • #10
                    Χμμ οντως fail τωρα το δα στο trenz πως φαινεται. Nikolaras ή το αλλαζεις ή το κατεβαζω.(μα ποσο γουσταρω να ασκω εξουσια)
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • #11
                      Tι χρώμα να το κάνω?

                      Comment


                      • #12
                        Να το αφησεις αυτοματο, στο χω ξαναπει. Βγαλε οτι [ color ] tags εχεις βαλει.

                        ΥΓ: Ασε το εκανα εγω....
                        Do a barrel roll!

                        Comment


                        • #13
                          Mε 4 ώρες εμπειρία γράφεις ολόκληρη κριτική;
                          Carpe diem

                          Comment

                          Working...
                          X