Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η άνοδος του PlayStation 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Φαντάζομαι πως εάν το PS3 παρουσιάζε και κάτι ανάλογο με το ring of death, τότε οι επικρητές του, δικαίως και αδίκως, θα έστηναν ένα ομοιά του σε κάποια πλατεία και θα το πετούσαν ντομάτες. Όλοι παραδέχονται πως δίκαιη ήταν η αρνητική κριτική για το ps3 ελάχιστοι όμως εδώ μέσα παραδέχονται πως κάποια πράματα είχαν ξεφύγει. Παιδιά δεν γίνεται μία κονσόλα να έχει την πρώτη μέρα το ίδιο line up με μία κονσόλα ενός έτους. Το 360 σε ένα χρόνο έβγαλε γραφικά gears of war, το ps3 σε ένα χρόνο έβγαλε το Uncharted.
    Star Citizen videos Star Citizen gallery

    Comment


    • Δηλαδη συγνωμη ρε big boss, εσυ προκειμενου να υπερασπισεις την sony λες οτι δεν επρεπε να ριχνουμε κραξιμο στο ps3 γιατι ως mentalist επρεπε να εχουμε προβλεψει 3 χρονια πριν οτι ολα αυτα που γινονται σημερα αποτελουν μερος ενος προμελετημενου σχεδιου. Αν ηταν οντως προγραμματισμενα να γινουν ετσι και εσυ ας πουμε το γνωριζες και γι'αυτο δεν εθαβες, μπορεις να μου πεις τι σχεδιαζει για τα επομενα 3 χρονια για να ξερω και εγω τι να περιμενω?

      Τοσο κακο ειναι να παραδεχτουμε οτι η αρχη δεν ηταν καλη? Ο Dj εχει δικιο, οτι ανεφερε ηταν ακριβως τα επιχειρηματα με τα οποια η sony προωθουσε την κονσολα. Αυτο δεν αλλαξε? Το γεγονος οτι εχει αρχισει να μαζευει και να προμοταρει με τοση ενταση ξεχωριστους, ιδιαιτερους και οχι τοσο mainstream τιτλους δεν αποτελει αλλαγη στρατηγικης που εχει προκυψει υστερα απο εσωτερικες διεργασιες?

      Εν τελει ακομα και ετσι οπως τα λες αν ειναι, εσυ πως θα αντιδρουσες αν σου ελεγαν ''δωσε 650 ευρω για ενα μηχανημα που τωρα δεν εχει να σου δωσει κατι σε σχεση με τους πολυ φθηνοτερους ανταγωνιστες αλλα σε 2-3 χρονια θα κανει παπαδες αν και θα μπορεις να το βρεις 350 ευρω λιγοτερο''?

      Εdit: Αυτο που λες στο τελευταιο post ειναι πολυ σωστο και συμφωνω απολυτα.

      Hideo, καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις απλα προσωπικα βλεπω κινησεις απο πλευρας sony που μαρτυρουν σημαδια αλλαγης οχι μονο απεναντι στο προσφατο παρελθον αλλα γενικοτερα απεναντι σε ολο το χρονικο φασμα της παρουσιας της στον χωρο. Ουσιαστικα εννοω αυτα που εγραψα στην δευτερη παραγραφο σχετικα με το που εχει στραφει πλεον η εταιρια, κατι που την κανει να ξεχωριζει τοσο συγκριτικα με τους ανταγωνιστες της οσο και με τον παλιο εαυτο της.

      Comment


      • Originally posted by nooto View Post
        Hideo, καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις απλα προσωπικα βλεπω κινησεις απο πλευρας sony που μαρτυρουν σημαδια αλλαγης οχι μονο απεναντι στο προσφατο παρελθον αλλα γενικοτερα απεναντι σε ολο το χρονικο φασμα της παρουσιας της στον χωρο. Ουσιαστικα εννοω αυτα που εγραψα στην δευτερη παραγραφο σχετικα με το που εχει στραφει πλεον η εταιρια, κατι που την κανει να ξεχωριζει τοσο συγκριτικα με τους ανταγωνιστες της οσο και με τον παλιο εαυτο της.
        Μα αυτοι οι τιτλοι ετσι και αλλιως θα εβγαιναν καποια στιγμη.Δεν ηταν βιαστηκες ιδεες που βγηκαν λογο της πιεσης που ειχε η sony.

        Εγω οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ,δεν βλεπω καμια ουσιαστικη αλλαγη.Μικροαλλαγες μπορει να υπηρξαν αλλα δεν ηταν αυτες που αλλαξαν τα δεδομενα.
        Originally posted by hideo
        Και ξαναλεω οτι δεν αλλαξε κατι ουσιαστικο η sony.Η κονσολα ειχε δημιουργηθει ωστε να δειξει πραγματα κυριως αργοτερα και οχι στην αρχη.Τα παιχνιδια αυτα δεν ηταν ιδεες που βγηκαν μετα απο την κακη ας πουμε αρχη του ps3 αλλα προυπηρχαν.Ηταν στρατηγικη της εταιριας να επενδυσει σε αυτην την γενια σε first party δημιουργιες οπου θα εδειχναν καποια στιγμη τις δυνατοτητες τις κονσολας.Ηταν επιλογη να κανει μια κονσολα που θα αντεξει στο χρονο(cell-blu ray).Για αυτο και τονισα πριν οτι το hw ηταν το ιδιο το 2005.Aυτο ειναι το hw που δινει σημερα σε πολλους την αισθηση οτι υπαρχει πολυ μελλον για την κονσολα.Η στροφη της εταιριας στις first party δημιουργιες ηταν και ο σιγουρος τροπος για να το αναδειξει.
        Διαφωνω με την αποψη οτι εβαλε μυαλο(ενω πριν δεν ειχε ας πουμε)και αλλαξε καποια πραγματα .Δεν ειναι τοσο ρευστα τα πραγματα στην βιομηχανια.
        Sony:''Ενταξει μωρε και τι εγινε..θα ρισκαρουμε τωρα και θα βαλουμε καποια στιγμη μυαλο και θα επανελθουμε στην κορυφη.''

        Comment


        • Mα nooto εγώ δεν είπα πως δεν ήταν δικαιολογημένο το κράξιμο του PS3, απλώς κάποια πράματα ήταν υπερβολικά όπως η απαίτηση να έχει το PS3 σε ένα μήνα τον αριθμό των τίτλων που είχε το xbox 360 σε ένα χρόνο, όπως και υπερβολικά ήταν όσα λέγονταν κατά τον πρώτο χρόνου πως το PS3 δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ τίτλους όταν είχε να δείξει ένα Resistance, Motorstorm Uncharted και άλλα που μου διαφεύγουν. Αυτά κατά κόρον λέγονταν και εδώ μέσα και βάζεις στοίχημα πως εάν η κονσόλα κοστίζε τα μισά λεφτά κανείς δεν θα έλεγε τίποτα επειδή θα την έπερναν πολύ περισσότεροι;

          Η αποψή μου
          Τώρα πάμε στο θέμα που μας απασχολεί. Σαφώς και είναι αυτονόητο πως από υπεροψία η Sony κοστολόγησε την αρχική τιμή της κονσόλας, δηλαδή του PS3, στα 600 ευρώ. Αν δεν σκεπτόταν υπεροπτικά δεν θα το έκανε αυτό σε καμιά περίπτωση. Οι αρχικές πολιτικές της Sony φταίνε για το υπερβολικά μουδιασμένο ξεκίνημα του PS3, που ελάχιστοι περίμεναν. Αλλά η Sony, από τη μεριά της, με το σκεπτικό του "βγάζω μια γαμεί και δέρνει κονσόλα" που θα τα σαρώσει όλα απλώς και μόνο επειδή έχει πίσω της ίσως το μεγαλύτερο brand που είχε ποτέ άλλη κονσόλα, δηλαδή την δύναμη του ονόματος "playstation", της βάζω και ότι τιμή αγοράς θέλω εγώ γιατί ανεξάρτητα απ'οτί γίνεται στο γύρω περιβάλλον, η κονσόλα (PS3) θα τα σαρώσει όλα, έλα όμως που τα πράματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε η Sony. Επομένως όλα ξεκίνησαν από αυτήν την προκλητικά υπεροπτική και υπερβολικά φιλόδοξη στάση που κράτησε η Sony για την κονσόλα της, το PS3.

          Αλλά φυσικά τα πράματα, τώρα, έχουν αλλάξει δραματικά, το μικρό κατόρθωμα, για το οποίο έκανα λόγο προηγουμένως. Λέμε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Η Sony κατάφερε να βγαλει η ίδια το μάτι της, αλλά μαθαίνοντας από τα λάθη της κατάφερε να το ξαναβάλει με έξυπνες κινήσεις οι οποίες έχουν προαναφερθει σε αυτό το topic, όπως συνεχείς μειώσεις της τιμής της κονσόλας, κυκλοφορίας ελκυστικών bandle πακέτων αλλά και της δημιουργίας μιας μεγαλύτερης πολυμορφικότητας software, όπως είπε και ο Loggo, περισσότερες gameplay εμπειρίες που είπα εγώ. Αυτό είναι εμφανές, ανέφερα κάποια παραδείγματα τίτλων και δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Πέρα από αυτό πλέον όλο και περισσότεροι developers (και μεγάλοι όπως EA ή Konami) στα multiplatform games έχουν ως lead platform το PS3 ανάτρεποντας την μεχρι πριν λίγο καιρό υφιστάμενη κατάσταση. Όλα δείχνουν πως το PS3 έχει πολύ μέλλον μπροστά του και μάλλον ήταν και μπροστά από την εποχή του όταν πρωτοκυκλοφόρησε.
          Τα επόμενα χρόνια θα βγουν τα Uncharted 3, Killzone 3, το Resistance 3, το Infamous 2, παιχνίδια της Team Ico, νέο παιχνίδι από την Quantic Dream, νέο GoW, το MGS5 και άλλα πολλά.

          edit

          Originally posted by nooto View Post
          Εν τελει ακομα και ετσι οπως τα λες αν ειναι, εσυ πως θα αντιδρουσες αν σου ελεγαν ''δωσε 650 ευρω για ενα μηχανημα που τωρα δεν εχει να σου δωσει κατι σε σχεση με τους πολυ φθηνοτερους ανταγωνιστες αλλα σε 2-3 χρονια θα κανει παπαδες αν και θα μπορεις να το βρεις 350 ευρω λιγοτερο''?
          Όπως ακριβώς αντέδρασα, καθώς δεν πήρα το PS3 μόλις κυκλοφόρησε αλλά 14 μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία (Ιανουάριος 2008) όταν και κόστιζε 400 ευρώ (από 600) για να παίξω το Uncharted, το Devil May Cry 4 (αλήθεια με το επόμενο DMC τι γίνεται; ), το GTA IV και μετά τον Ιούνιο το MGS4. Η συνέχεια, με τους τίτλους που κυκλοφόρησαν στην κονσόλα είναι γνωστή.
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

          Comment


          • Αυτά κατά κόρον λέγονταν και εδώ μέσα και βάζεις στοίχημα πως εάν η κονσόλα κοστίζε τα μισά λεφτά κανείς δεν θα έλεγε τίποτα επειδή θα την έπερναν πολύ περισσότεροι;
            Aμφιβάλλω για το πολύ περισσότεροι.Είδαμε και τώρα που προσφέρει περισσότερα αλλά σε πωλήσεις μετά βίας υπερβαίνει αυτές του xbox360.Για το Wii δεν το συζητώ,πούλησε περισσότερο απ' ότι πούλησε σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο.Και οι τιμές είναι πάρα πολύ κοντά πλέον.
            Nintendo I.D.: paixtis
            3ds friend code: 2664-2347-7128

            Comment


            • Originally posted by paixtis View Post
              Για το Wii δεν το συζητώ,πούλησε περισσότερο απ' ότι πούλησε σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο.
              Απορώ πως συγκρινείς το Wii με το PS3 (ή το 360), μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση ούτε απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Eίναι η μέρα με τη νύχτα.

              Σε αυτό δεν ξέρει κάποιος να απαντήσει;
              Originally posted by BigBOSS View Post
              Αλήθεια θυμάται κανείς τι απέγινε εκείνος ο 1st party τίτλος του PS3 με μια σκηνή με πιστολίδι σε μια ερημική περιοχή;
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

              Comment


              • Ρε συ Big Bossαρε στο Haze αναφέρεσαι? Αν λες αυτό πέρα του ότι πήγε άπατο έδωσε uppercut και στην κακομοίρα την Free Radical που το έφτιαξε.

                Comment


                • Mαλλον για το Eight Days μιλαει ο BB.

                  Developed by SCE London Studio Eight Days for PS3. ~Clip from GameSpot.com~

                  This animation was made by Jim Jagger (i.e. not by me) and it was previously uploaded by him on Youtube.As it was taken down by Sony, I reuploaded it.The fol...


                  Ειχε σταματησει η αναπτυξη του αλλα καπου ειχα διαβασει πριν απο μηνες οτι τελικα δεν θα ακυρωθει τελικα.

                  Comment


                  • ^Βασικά δεν μπορεί να λογίζεται ως επιτυχία της Sony ότι πλέον το ps3 είναι lead console για multi-platform games,καθώς είναι γνωστό ότι στο x360 γίνεται πολύ πιο εύκολα port και έχωντας το ps3 ως lead,υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό και για τις 2 κονσόλες,μιας και στο παρελθόν Multi-platforms με βάση το 360 υστερούσανε σημαντικά στο ps3.

                    Κατα τ'άλλα συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον BigBoss,και να προσθέσω ότι η Sony κατ'εμέ εχει μεγαλύτερη ποικοιλία στα exclusives της τα οποία προσωπικά τα θεωρώ ανώτερα και με μεγαλύτερη fanbase -Halo aside-.Πάντως με - 1,5 χρόνο στην αγορά έναντι του 360,παρά το αποτυχημένο opening το ps3 έχει μεγαλύτερη επιτυχία αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι το 360 "φλασάρεται".

                    Comment


                    • Originally posted by BigBOSS View Post
                      Απορώ πως συγκρινείς το Wii με το PS3 (ή το 360), μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση ούτε απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Eίναι η μέρα με τη νύχτα
                      Διάβασε καλά το post μου προσεκτικά.Δεν τα συνέκρινα άμεσα.Απλώς ήθελα να δείξω την υπερβολή σ' αυτό που λες.Απλώς περισσότεροι λοιπόν όχι πολύ περισσότεροι.Απλά!
                      Nintendo I.D.: paixtis
                      3ds friend code: 2664-2347-7128

                      Comment


                      • Originally posted by _Llola View Post
                        σχετικά με το ότι το PS3 με την αγορά του κατάλληλου περιφερειακού θα είναι η πρώτη κονσόλα που θα μπορεί να εκτοξευθεί στο διάστημα
                        To PS3 είναι η πρώτη κονσόλα που συνεισφέρει σε έρευνες πανεπιστημίου (Stanford) μέσω του folding@home. Mάλιστα σε σύγκριση με cpus που χρησιμοποιούν windows, αν και ο αριθμός των active ps3 είναι 3-4 φορές μικρότερος, προσφέρουν τα 4πλάσια ΤFLOPS.
                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

                        Comment


                        • Για κοίτα που φτάσαμε να ασχολούμαστε με έρευνες πανεπιστημίων που αφορούν περίπλοκα ιατρικά και βιολογικά ζητήματα, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα δίναμε δεκάρα, με σκοπό να υπερασπιστούμε μια κονσόλα.

                          Comment


                          • Originally posted by Raphael
                            με σκοπό να υπερασπιστούμε μια κονσόλα.
                            Raphael εσύ το βλέπεις έτσι και αν το πρόσεξες, απαντώ έμμεσα ή άμεσα στην παρέθεση που έβαλα. Επίσης αυτό που είπα δεν το έβγαλα από την φαντασία μου. Μια συζήτιση κάνουμε στο κάτω κάτω.

                            Ναι hideo, αυτό το παιχνίδι εννοούσα. Τελικά θα κυκλοφορήσει; φαίνεται φοβερό με εξαιρετικό animation. Eιδικά στο δεύτερο video που παρέθεσες το animation μοιάζει αρκετά με το animation του Drake ιδίως στο Uncharted 2.

                            edit

                            το 2009 (περασμένος αύγουστος) κυκλοφόρησαν και κάποιες νέες εικόνες που δείχνουν πως ο τίτλος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο



                            New screenshots emerge for the canceled title Eight Days. They seem to provide more questions then answers.


                            και ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον τίτλο από wikipedia
                            The game was to be set over the course of eight days, and to be set in eight different states, which would have made it the largest game map to date. The game would have also included a real life clock. If the game was being played at night, it would be night in the game.
                            http://en.wikipedia.org/wiki/Eight_Days
                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • Raphael εσύ το βλέπεις έτσι και αν το πρόσεξες, απαντώ έμμεσα ή άμεσα στην παρέθεση που έβαλα. Επίσης αυτό που είπα δεν το έβγαλα από την φαντασία μου. Μια συζήτιση κάνουμε στο κάτω κάτω.


                              Όχι, ξέρεις γιατί το είπα; Γιατί τα πάντα είναι σχετικά. Αν π.χ το 360 επέτρεπε μια τέτοιου είδους εργασία τότε, είμαι σίγουρος πως θα ήταν κάτι το αμελητέο και άσχετο με το gaming...

                              Comment


                              • Originally posted by Raphael View Post
                                Όχι, ξέρεις γιατί το είπα; Γιατί τα πάντα είναι σχετικά. Αν π.χ το 360 επέτρεπε μια τέτοιου είδους εργασία τότε, είμαι σίγουρος πως θα ήταν κάτι το αμελητέο και άσχετο με το gaming...
                                [/SIZE]
                                Mεταξύ όμως σοβαρού και αστείου τώρα, εγώ δεν μίλησα για κάτι που "αν.." αλλά για κάτι που γίνεται.
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                                Comment

                                Working...
                                X