Announcement

Collapse
No announcement yet.

NBA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NBA

    Υπάρχουν φίλοι του ΝΒΑ στο φόρουμ; Αν ναι, καλό θα είναι να έχουμε ένα θέμα να συζητάμε τα νέα του πρωταθλήματος, τις ομάδες και τους παίκτες που συμπαθούμε, προσωπικές εμπειρίες που μπορεί να έχουμε από ζωντανούς αγώνες που έχουμε δει, να μοιραζόμαστε ενδιαφέροντα βιντεάκια και φυσικά να μιλάμε για τα διάφορα παιχνίδια NBA που κυκλοφορούν για κονσόλες και PC.

    Εγώ από ομάδες συμπαθώ τους Golden State Warriors. Οι Warriors είναι σταθερά μια απ' τις πιο επιθετικές και θεαματικές ομάδες του NBA. Και πέρυσι και φέτος είναι στην κορυφή όσον αφορά τον μέσο όρο πόντων που σκοράρουν. Η εντελώς επιθετική νοοτροπία τους όμως σημαίνει οτι δέχονται επίσης και ένα κάρο πόντους σε κάθε αγώνα

    Από παίκτες συμπαθώ τον Baron Davis, τον βασικό point guard των Warriors που σε πολλούς κρίσιμους αγώνες είναι μια ομάδα μόνος του. Απ' τα highlights της περσινής χρονιάς ήταν το κάρφωμα του πάνω απ' τον πολύ ψηλότερο του Αντρέι Κιριλένκο των Utah Jazz (1,91 ο ένας, 2,06 ο άλλος). Το βίντεο εδώ. Αξίζει να δείτε τις επαναλήψεις από άλλες κάμερες! :blink: :blink: :blink:

    Από ζωντανούς αγώνες μέχρι στιγμής είχα την ευκαιρία να δώ μόνο έναν φιλικό μεταξύ των Boston Celtics και των Minnesota Timberwolves που έγινε πέρυσι το φθινόπωρο στα πλαίσια του NBA Live Europe 2007, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η τρέχουσα σεζόν του ΝΒΑ. Απ' ότι αποδείχτηκε αυτός ο αγώνας ήταν μεταξύ της καλύτερης και της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος!

    Έχω κλείσει εισιτήρια να δω τους Golden State Warriors εναντίον των Houston Rockets στην Oracle Arena τον άλλο μήνα που θα είμαι εκεί, οι τιμές των εισιτηριων είναι γενικά πιασο-κολέ (πιο ακριβές ακόμα και από αυτές της Premier League στην Αγγλία) αλλά νομίζω οτί θα είναι καλή φάση.

    Η (πορτοκαλί) μπάλα δικιά σας ;) ;)

  • #2
    Οταν εβλεπα φανατικα ημουν με τους Magic.. Ολα αυτα σε φαση mid/late 90s.
    Καποτε αναθαρρησα με τη μεταγραφη του Hill αλλα........ ατυχησε. Εφυγε και ο McGrady και η περιοδος ξηρασιας ηταν τεραστια. Φετος την παλευουν μια χαρα αλλα δεν τους εχω δει καθολου. Αυτοι με τους Celtics παντως ξεχωριζουν στην ανατολη.

    Τους Suns επισης συμπαθουσα πολυ τα τελευταια χρονια, βεβαια εχασα λιγο ενδιαφερον οταν εφυγε ο Kidd.. Πλεον εχουν φοβερη ομαδα και θα απογοητευτω αν κανουν καμια βλακεια και δε πανε τελικο και φετος..
    Νash, Stoudamire και σια ελπιζω να καθαρισουν..
    Κριμα που εφυγε ο Marion για να ρθει ο Shaq.. This is madness αλλα δεν γινοταν αλλιως.

    Υ.Γ. 1

    Που μπορω να κανω live streaming παιχνιδιων; Αν μπορω βεβαια...

    Υ.Γ. 2

    Θελετε να το γυρισουμε στα 90s αν δουμε πως δεν πολυτραβαει; . Πλακα κανω αλλα εγω εκει εχω μεινει .

    Comment


    • #3
      Θελετε να το γυρισουμε στα 90s αν δουμε πως δεν πολυτραβαει; . Πλακα κανω αλλα εγω εκει εχω μεινει .
      [/b]
      Όλες οι δεκαετίες καλοδεχούμενες είναι B) Εμένα την δεκαετία του '80 μου άρεσαν οι Boston Celtics. Θυμάμαι εκείνες τις εποχές το ΝΒΑ φαινόταν κάτι το πολύ μακρινό, μαγικό και εξωτικό στην Ελλάδα, λόγω της έλειψης ιδιαίτερης τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ και η κύρια πηγή ενημέρωσης ήταν το θρυλικό περιοδικό Τρίποντο.

      Την δεκαετία του '90 συμπαθούσα τους Seattle SuperSonics και μου άρεσε πολύ ο Shawn Kemp.

      Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, το άλλο Σαββατοκύριακο έχει All-Star Game, σκοπεύω να το ξενυχτήσω και να το δώ ζωντανό στην τηλεόραση. Αν και ξενέρωσα με την απουσία του Davis απ' τους West All-Stars...

      Comment


      • #4
        Ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα πλεον, αλλα μικροτερος (κατω απο τα 18 μην πω και 15) γουσταρα αρκετα το ΝΒΑ. ομαδες που θυμαμαι μ'αρεσαν ηταν οι Orlando Magic λογο του Shaq κυριως, κλασικα Chicago Bulls λογο Michael Jordan και τελος οι Charlotte Hornets. κατα τη γνωμη μου, μετα την αποχωρηση του Jordan το ΝΒΑ εχασε το ενδιαφερον του, κι ο περισσοτερος κοσμος που ασχολιοταν βαρεθηκε και δεν ειχε λογο να παρακολουθει. αυτος ουσιαστικα το εκανε διασημο.

        Comment


        • #5
          κατα τη γνωμη μου, μετα την αποχωρηση του Jordan το ΝΒΑ εχασε το ενδιαφερον του, κι ο περισσοτερος κοσμος που ασχολιοταν βαρεθηκε και δεν ειχε λογο να παρακολουθει. αυτος ουσιαστικα το εκανε διασημο.
          [/b]
          Θα έλεγα οτι έγινε ακριβώς το αντίθετο! Επί Jordan οι Bulls είχαν μονοπώλιο τον τίτλο και υπήρχε λίγο σχετικά σασπένς για το ποιος θα βγει πρωταθλητής (όπως γινότανε με τον Άρη στην Ελλάδα την δεκαετία του '80). Τα τελευταία χρόνια η κούρσα του τίτλου στο NBA είναι πολύ πιο ανοιχτή και δεν υπάρχει μια ομάδα να κερδίζει τον τίτλο κάθε χρόνο.

          Comment


          • #6
            χμμ, εγω αυτο παρατηρω. οτι περισσοτερος κοσμος το εμαθε και ασχολιοταν τοτε εξαιτιας του, παρα τωρα. τωρα ουτε με το ελληνικο μπασκετ δεν ασχολιομαστε καλα καλα. αλλα καταλαβενω κι αυτο που λες περι μονοπωλιου, αλλα χωρις Jordan απλα δεν εχει ενδιαφερον...

            Comment


            • #7
              Παρακολουθώ φανατικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια το άθλημα του μπάσκετ, και ειδικά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, το οποίο, όσο κι αν φαίνεται να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, παραμένει το καλύτερο στον κόσμο με διαφορά.

              Ο αγαπημένος μου παίκτης όλων, είναι ο Gary "the Glove" Payton και φυσικά, αγαπημένη ομάδα οι Seattle SuperSonics, που όπως φαίνεται, για άλλη μια φορά, πληγώνουν τους πιστούς φίλους τους, για λόγους που δεν άπτονται του παιχνιδιού. Η διοίκηση της ομάδας δεν θέλει πλέον την εταιρία στο Seattle, η μετακόμιση είναι προ των πυλών, κι αυτό φαίνεται στον τρόπο που αποδίδει τόσο η ομάδα, στην συμπεριφορά του κόσμου, αλλά και στο εξωτερικό management της εταιρίας. Αυτή η διοίκηση που το '98 έστειλε τον Shawn Kemp σε διαθεσιμότητα, με κατηγορίες για σύνδρομο αλκοολισμού και τον Payton ανταλλαγή για τον Ray Allen και τον Ronald "Flip" Murray στο Milwaukee. Τι να πει κανείς...

              Σέβομαι τον Jordan και δεν τον θεωρώ μόνο τον καλύτερο παίχτη όλων των εποχών, αλλά ίσως και τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο αθλητή. Φαινόμενο, φυσικό ταλέντο αλλά και πολλές ώρες δουλειάς και προπόνησης, με σωστή νοοτροπία και ένα κάρο χούγια και συνήθειες που βρωμούσαν σταριλίκι. Ό,τι ακριβώς χρειάζονταν ένας παίκτης για να θεωρείται ο πρεσβευτής ενός αθλήματος. Κάθε του κίνηση, κάθε του μορφασμός, γίνονταν πόστερ, διαφήμιση, μαγνήτης για τα βλέμματα όλων. Και σε μια εποχή, όπου υπήρχαν πολλοί ακόμη...

              Σήμερα, το παιχνίδι έχει αλλάξει. Η επόμενη μέρα της καταραμένης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Indianapolis βρήκε τον David Stern να δηλώνει πως εγκαθιδρύεται η άμυνα σε μορφή ζώνης, απόφαση που άλλαξε όλο τον χαρακτήρα του παιχνιδιού. Πλέον ξεχωρίζουν οι καλοί σουτέρ, αυτοί που έχουν το ταλέντο να σουτάρουν γρήγορα και να βγαίνουν έξυπνα από τα screen posts της ομάδας κι όχι οι ταλαντούχοι, φινετσάτοι και πλουραλιστές παίκτες. Ο ρυθμός έχει γίνει πλέον run and gun με επιθέσεις γύρω στα 12 δευτερόλεπτα, που συνήθως δεν ευνοούν, ούτε τους παίκτες, καθώς εξουθενώνονται στις επιστροφές για άμυνα, αλλά ούτε και το σκορ, καθώς τέτοιο άγχος για γρήγορη επίθεση με σουτ, παίζει με ποσοστά κάτω του 45% στην γενική ευστοχία.

              Χαρακτηριστικό παράδειγμα θαψίματος ντελικάτου και θεαματικού παίκτη, λόγω της αλλαγής του παιχνιδιού, είναι αυτό του Tracy McGrady. O T-Mac, από εκεί που ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και ανερχόμενους παίκτες, έχοντας τρομερή ευχέρεια στην ντρίπλα και αλτικότητα που οδηγούσε σε εντυπωσιακά καρφώματα, περιορίστηκε σε ρόλους και θέσεις που δεν εξέφραζαν το ταλέντο του. Το ίδιο και για τον ξάδελφό του, Vince Carter.

              Από τις σημερινές ομάδες, συμπαθώ κι εγώ τους Warriors, αν και δεν έχουν αυτό το κάτι που θα με τινάξει από τον καναπέ. Τον Davis αν και τον θαυμάζω για το ταλέντο του, πραγματικά δεν μπορώ να τον ανάγω στο μυαλό μου σε κορυφαίο point guard. Τόσο ο τρόπος παιχνιδιού του, οι συχνοι τραυματισμοί του -που παραπέμπουν και αλλού- αλλά και η νοοτροπία του, δεν με αντιπροσωπεύουν. Για μένα, υπόδειγμα pg, ήταν ο Payton, ο Scottie Pippen (γιατί αυτός ήταν το πραγματικό pg στους Bulls του '96-98), ο Allen Iverson, ο Tim Hardaway. Σιδερένιοι παίκτες, που είχαν ρόλο προπονητή μέσα στο γήπεδο, πρώτα δημιουργούσαν κι έπειτα κουβαλούσαν την ομάδα στο σκοράρισμα.

              Δεν μου αρέσει ο LeBron James, δεν τον θεωρώ ούτε χαρισματικό, ούτε κάτι το ιδιαίτερο. Το ίδιο και για τον Wade. Αντιθέτως, αναγνωρίζω την αξία του Kobe Bryant ως αθλητή, αλλά τον έχει σιχαθεί η ψυχή μου, κι όχι μόνο για την υπόθεση βιασμού, προ τετραετίας. Τον O'Neal τον περνάω αδιάφορα, για All-Star Game καλός είναι. Έδειξε όμως, ότι μόνος του, δεν έχει ούτε συνέχεια, ούτε επιμονή, ούτε νοοτροπία. Και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το παρατσούκλι που ο ίδιος θέλησε να δώσει στον εαυτό του, μετά το repeat των Lakers. Όπου βγήκε κι ανακοίνωσε πως θα ήθελε να τον γνωρίζει ο κόσμος ως "The Great Aristotle" λόγω της επιθυμίας του προς συνεχή βελτίωση και τελειότητα... Άραγε, έμαθε να σουτάρει αυτός ο άνθρωπος ποτέ του;

              Επίσης, σιχαίνομαι την ομάδα των Spurs. Αυτό το ανέκφραστο (αλλά Bayern Munich στο ποδόσφαιρο) σύνολο παικτών, που ούτε χάρη, ούτε ομορφιά, ούτε διακριτότητα χαρακτηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του... Κι έχουν χρηστεί πρωταθλητές, πολύ περισσότερες φορές από όσο τους αξίζει, πιστεύω.

              Αυτά, για ξεκίνημα. Θα χαρώ πολύ να συζητάμε για το αγαπημένο μας πρωτάθλημα, μέσω και του φόρουμ. Μια χιουμοριστική πλευρά που έχω να προτείνω είναι αυτή. Τα παιδιά αυτού του blog κάνουν καλή δουλειά και το ύφος τους είναι πραγματικά απολαυστικό.

              Τέλος, για κάποιον που ζήτησε live streaming, με το πρόγραμμα sopcast μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αγώνες που τον ενδιαφέρουν ζωντανά.
              OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

              Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

              Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

              Comment


              • #8
                Για Live stream: www.myp2p.eu και εχει τα παντα απο ολα τα αθληματα, και ειδικα μπαλα και ΝΒΑ.

                Θα ανοιγα κι εγω θεμα ΝΒΑ, αλλα φοβομουν οτι δε θα ειχε ανταποκριση, οποτε good job MarVell, με εβγαλες και απο την δυσκολη θεση!!!!!

                Ο Θεος μου ειναι ο MJ23, αλλα ο ανθρωπος που θα τον ξεπερασει ειναι ο LeBron James. Ανετα μαλιστα. Ο Jordan εκανε 6-7 χρονια για να παει σε τελικους ΝΒΑ, ο LeBron εχει κουβαλησει στα 20 του χρονια μονος του ολο το Cleveland, που πριν απο την αφιξη του θεωρουνταν πελατες πολυτελειας για τις υπολοιπες ομαδες. Αυτο το οποιο χρειαζεται πλεον το Cleveland ειναι ο,τι ειχε και ο Jordan την χρυση εποχη των Bulls: εναν ανταξιο συμπαικτη, ο οποιος θα ειναι ενα κλικ κατω απο αυτον αλλα θα κανει την δουλεια την οποια απαιτει η ομαδα. Sorry κιολας, αλλα με Drew Gooden και Larry Hughes δεν πας πουθενα πλεον. Και ο Daniel Gibson ειναι ωραιος PG, αλλα πιο πολυ σουταρει παρα κατεβαζει παιχνιδι...

                Ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη το Cleveland θα κανει τεραστιο μπαμ με καποιο trade, και εκει θα μιλαμε πλεον για την ομαδα που θα μπορει να κοντραρει στα ισια ακομα και τις πολυ καλες ομαδες της Δυσης.

                Οι Celtics φετον θα το παρουν τρενο, εαν οχι τοτε σιγουρα μιλαμε για τελικους Ανατολης και τελικους ΝΒΑ. Ο Garnett ειναι τερμα παλαβος για τον τιτλο, και αυτη ειναι η μια και μοναδικη ευκαιρια της ζωης του να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα και να μην μπει στο Hall of Fame χωρις τιτλο. Paul Pierce και Ray Allen ειναι λυρα 100 και νικαν παιχνιδια απο μονοι τους, εαν οι Celtics ειχαν και λιγο καλυτερο παγκο θα ηταν ακαταμαχητοι.

                Το San Antontio κλασσικα θα παει τελικους Δυσης, και φετος θα εχουμε λογικα το σεναριο που επρεπε να ειχαμε περυσι (α ρε Golden State, τι παπαδες εκανες στα Playoffs...) παρεα με το Dallas. Ο Dirk δε θα παρει ποτε τιτλο;

                ΡΕ! Το ξεχασα!! Οι Suns πηραν τον Shaq, εδωσαν στο Miami τον Shawn Marion (ανετα το χειροτερο στυλ σουτ στην ιστορια του ΝΒΑ) και εναν αλλο... Amare και Shaq στην ιδια πενταδα, μαζι με τον Nash;;;; Ε ρε γλεντια...
                :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                Comment


                • #9
                  Σχετικά με τους Σέλτικς, σίγουρα έχουν καλή ομάδα φέτος αλλά νομίζω οτι η πρωτιά που έχουν μέχρι στιγμής σε νίκες-ήττες στο πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό του γεγονότος οτι οι περισσότερες δυνατές ομάδες είναι στην Δύση οπου γίνεται πραγματικά χαμός! Αν οι Σέλτικς παίζαν πιο συχνά με ομάδες όπως Σαν Αντόνιο, Χιούστον, Λέικερς, Φοίνιξ, Νέα Ορλεάνη, Γιούτα, Ντένβερ κλπ δεν νομίζω οτι θα είχαν τέτοιο ρεκόρ.

                  Δείτε τι χαμός γίνεται για τα πλέι οφ στην Δύση οπου η όγδοη ομάδα έχει ρεκόρ (νίκες-ήττες) 31-20 ενώ στην Ανατολή η όγδοη ομάδα έχει 22-29!!!

                  Comment


                  • #10
                    Na po kai ego tin gnomi mou ... Vasika, i used to love this game .. Logoi mesa stin dekaetia tou 90 ypirxan polloi .. Jordan, Pippen, Olajuwon, Robinson, Malone, Stackton, Barkley, Drexler, Shaq, R. Miller, Kemp, Peyton, Hardaway, Mutambo kai para polloi alloi pou tora den mou erxonte .. Kai tora yparxoun paiktes sto NBA, alla imo den mporoun na sigkrithoun me ekeini tin epoxi .. Oute kai fysika to idio to NBA mporei na sigkrithei me ekeini tin epoxi .. Isos na ftaiei kai to oti i Europi meiose toso poli tin diafora pou ypirxe anamesa stous dio kosmous .. Tote evlepes NBA, kai eniothes pos evlepes basket 10 fores kalitero apo auto pou evlepes stin Ellada .. Tora vlepeis ton Panathinaiko kai les oti stin kali tou mera tha mporouse na nikisei kai tous protathlites ( nai eimai vazelos, alla den exei simasia !! ) .. Kai etsi gia na thimithoume pos itan to NBA sta 90s, akouste auto ..



                    Akomh me anatrixiazei



                    Comment


                    • #11
                      Tora vlepeis ton Panathinaiko kai les oti stin kali tou mera tha mporouse na nikisei kai tous protathlites ( nai eimai vazelos, alla den exei simasia !! )
                      [/b]
                      Καλά και εγώ Παναθηναϊκός είμαι αλλά αυτό μην το ξαναπείς, ειδικά μετά από τις 2 απανωτές 40αρες που φάγαμε πριν μερικούς μήνες από Χιούστον και Σαν Αντόνιο...

                      Και στο θέμα μας: τί γίνεται όταν οι 2 πιο επιθετικές ομάδες του πρωταθλήματος παίζουν μεταξύ τους;;; Βάζουν 238 πόντους σύνολο (χωρίς παράταση!!!) :blink: Golden State Warriors 120 - Phoenix Suns 118 χθες το βράδυ στο Όκλαντ.

                      Comment


                      • #12
                        Καλά και εγώ Παναθηναϊκός είμαι αλλά αυτό μην το ξαναπείς, ειδικά μετά από τις 2 απανωτές 40αρες που φάγαμε πριν μερικούς μήνες από Χιούστον και Σαν Αντόνιο...
                        [/b]
                        Einai diaforetiko to na paizeis stin Ameriki apo oti stin Europi .. Kapoioi kanones pou isxuoun edo den isxuoun ekei kai vice versa .. Thimamai xaraktiristika to proto paignidi, pou se kathe mas epithesi sfirize o diaititis kai girizan i paiktes kai ton evlepan anikseroi Den einai tixaio alloste pou ta match pou eginan stin Europi, eixan san apotelesma na ittithoun omades tou NBA .. Den leo oti tha kerdousame edo, alla i diafora sigoura den tha itan 40 pontoi ;)



                        Comment


                        • #13
                          Εμένα οι δικαιολογίες περί κανονισμών δεν με καλύπτουν γιατί αφενός οι διαφορές στους κανονισμούς ΝΒΑ και Ευρώπης δεν είναι πλέον συγκλονιστικές (όπως ήταν την δεκαετία του '80 για παράδειγμα) και μου φαίνεται αδιανόητο οτι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν βλέπουν ΝΒΑ και δεν ξέρουν ποιες διαφορές υπάρχουν και τάχα βρέθηκαν προ εκπλήξεων...

                          Σκέψου αυτό όμως. Δες 2 από τους πλέον ακριβοπληρωμένους και βασικούς παίχτες του ΠΑΟ, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους. Προσπάθησαν αλλά απέτυχαν παταγωδώς να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ. Υπάρχει κάποιος μήπως απ' τους ψηλούς του ΠΑΟ που θα μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ; Ποιός;;; Ακόμα και ο Μπατίστ που είναι με διαφορά η καλύτερη ψηλή λύση του ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια τί κατάφερε στο ΝΒΑ;;; Τίποτα απολύτως.

                          Η αλήθεια είναι οτι αν ο ΠΑΟ παίξει με ομάδες τύπου Spurs, Lakers, Celtics κλπ μπορεί να κερδίσει 2-3 στους 10 αγώνες αλλά θα χάσει τους άλλους 7-8 εύκολα. Αν έπαιρνε μέρος στο ΝΒΑ δηλαδή θα ήταν κάτι ανάλογο με τους Minnesota Timberwolves φέτος!!! Οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι σίγουρα έχουν κλείσει την ψαλίδα αλλά νομίζω υπάρχει ακόμα μεγάλη διαφορά και στην ποιότητα και στο θέαμα.

                          Comment


                          • #14
                            Εμένα οι δικαιολογίες περί κανονισμών δεν με καλύπτουν γιατί αφενός οι διαφορές στους κανονισμούς ΝΒΑ και Ευρώπης δεν είναι πλέον συγκλονιστικές (όπως ήταν την δεκαετία του '80 για παράδειγμα) και μου φαίνεται αδιανόητο οτι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν βλέπουν ΝΒΑ και δεν ξέρουν ποιες διαφορές υπάρχουν και τάχα βρέθηκαν προ εκπλήξεων...[/b]
                            Kai omos, sto 2o paignidi i omada ekane poli ligotera lathi pou vasizontan se diafores kanonismon ..

                            Σκέψου αυτό όμως. Δες 2 από τους πλέον ακριβοπληρωμένους και βασικούς παίχτες του ΠΑΟ, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους. Προσπάθησαν αλλά απέτυχαν παταγωδώς να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ. Υπάρχει κάποιος μήπως απ' τους ψηλούς του ΠΑΟ που θα μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ; Ποιός;;; Ακόμα και ο Μπατίστ που είναι με διαφορά η καλύτερη ψηλή λύση του ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια τί κατάφερε στο ΝΒΑ;;; Τίποτα απολύτως.[/b]
                            Einai arketoi paragontes pou kathorizoun auta ta pragmata .. O Spanoulis kaneis den mporei na arnithei oti eixe kai kala paignidia .. Apla den itan mesa sta plana tou proponiti .. Ap'tous psilous tou PAO omos omologoumenos kaneis den tha mporouse na paiksei san Center sto NBA ... Ftaiei omos kirios to ipsos ... Akoma kai o Scola pou epeze san center stin Tau persi, kai einai terastios paiktis, san center ston NBA den mporei na paiksei .. Antitheta o Nowizki, logo autis tis diaforas ipsous theoreite apo tous kaliterous sto NBA ... Giati opos kai na to kanoume, allo na antimetopizei enas 2.06 ( scola, batist ) ton 2.17 Duncan kai allo na eisai 2.13 ( nowitski ) ..

                            Η αλήθεια είναι οτι αν ο ΠΑΟ παίξει με ομάδες τύπου Spurs, Lakers, Celtics κλπ μπορεί να κερδίσει 2-3 στους 10 αγώνες αλλά θα χάσει τους άλλους 7-8 εύκολα. Αν έπαιρνε μέρος στο ΝΒΑ δηλαδή θα ήταν κάτι ανάλογο με τους Minnesota Timberwolves φέτος!!! Οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι σίγουρα έχουν κλείσει την ψαλίδα αλλά νομίζω υπάρχει ακόμα μεγάλη διαφορά και στην ποιότητα και στο θέαμα.
                            [/b]
                            Nai, kai ego auto eipa .. Oti an paizame stin Ellada p.x., den leo oti tha kerdizame alla i diafora tha itan sigoura poli pio mikri .. O PAO einai i korifaia omada stin Europi, alla auto den simainei oti oi paiktes tou aparaitita tha mporousan na paiksoun oloi NBA .. Yparxoun paiktes apo alles omades tis Europis pou mporoun na tairiasoun kalitera sto NBA ..
                            Oso afora tin diafora, nomizo oti einai poli megaliteri sto theama ( logo kai ton sfirigmaton stin amina ), alla mikroteri stin poiotita ( toulaxiston anamesa stis korifaies omades tis europis ) ..



                            Comment


                            • #15
                              Ισχυρίζεστε πως οι Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κερδίσει έδαφος σε σχέση με το επίπεδο των ομάδων στο ΝΒΑ, όμως σαν παράδειγμα βλέπω να χρησιμοποιείτε τον Παναθηναϊκό που (δυστυχώς) είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Το να είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, με διαφορά στον πάτο της βαθμολογίας του ΝΒΑ, νομίζω πως κάτι σημαίνει για τις υπόλοιπες.

                              Έπειτα, ας διορθώσουμε κάποια ατοπήματα. Ο Duncan δεν είναι 2.17 αλλά 2.13 ενώ ο Nowitzki παίζει στην θέση 4 κι όχι center. Ο Scola από και ως που θεωρείται τεράστιος παίκτης, δεν το γνωρίζω, αλλά προσωπικά τον θεωρώ έναν ακόμη center της σειράς. Το ίδιο και τον Batist, ο οποίος μπορεί να είναι αθλητικός και φιλότιμος, κατά τα άλλα όμως, με ένα σοβαρό αντίπαλο, θα τα βρει πολύ σκούρα. Και δεν μιλάμε για αντιπάλους επιπέδου Stoudamire ή Howard, αλλά ακόμα και του Chris Kaman (που είναι μεν Αμερικάνος -πρόσφατα ανακάλυψε έναν Γερμανό Παππού του και θα παίζει με την Εθνική Γερμανίας- αλλά λευκός).

                              Τώρα, για τον εντελώς αχώνευτο Σπανούλη, ας δούμε μερικά πραγματάκια. Σε 31 αγώνες στο Houston κατάφερε τα εξής: 2.7 πόντους - 32% εντός πεδιάς - 17% ποσοστό 3πόντων - 0,9 assists - 0.9 λάθη

                              Ένα συγκριτικό με τους αντίστοιχους rookies της χρονιάς του, στην ίδια θέση με τον Σπανούλη (PG)



                              Θα παρατηρήσετε ότι τα νούμερα του Σπανούλη είναι αυξημένα σε σχέση με τους μέσους όρους του σε όλη την σεζόν (31 αγώνες - 85 πόντοι σύνολο...) γιατί στο συγκριτικό μπήκαν τα ποσοστά του από αγώνες όπου η συμμετοχή του ξεπέρασε τα 10 λεπτά. Αλλά και πάλι, παραμένουν τα χειρότερα όλων..

                              Τέλος, ο αγώνας που αναφέρει ο MarVell πρέπει να ήταν ονειρικός, αν και τα μεγάλα σκορ με το run and gun που παίζεται πλέον, είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν, όταν οι άμυνες είναι χαλαρές. Να δούμε το Σαββατοκύριακο τι θα γίνει στο All-Star Game!!!
                              OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

                              Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

                              Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

                              Comment

                              Working...
                              X