Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rez HD

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rez HD



    .. Δε ξερω καν τι σοι ανταποκριση μπορω να προσδοκω σε ενα τετοιο θεμα, αλλα ειναι τοσο μεγαλος ο ενθουασιαμος μου που θελω να γραψω 2 λογακια.

    Σημερα προεβησα στο μεγαλο βημα της 1ης μου αγορας digital content (ωπα ρε φιλε).
    Ως τωρα ημουν διστακτικος, διοτι δυσκολα θα με επειθε το οτιδηποτε εβλεπα να δωσω λεφτα γι αυτο - δηλαδη για μερικα megabytes.
    Παρολαυτα, θελοντας να ζησω μια εμπειρια την οποια δεν εζησα οσο θα ηθελα στην προηγουμενη γενια και παροτι εχω αγορασει το παιχνιδι στο PS2, τιποτα δε με εποδισε απ το να δωσω 10ε για να παιξω τον τιτλο στην καλυτερη του εκδοχη.

    Οι αλλαγες που εγιναν ηταν οι απαραιτητες. Ουτε χαζα extras, ουτε μια προχειρη μεταφορα.
    HD version, 5.1 support και se 16:9 φαινοταν ιδανικο. Επισης εγινε προσθηκη και online leaderboards, πραγμα αρκετα ενδιαφερον αν λαβουμε υπ'οψιν μας τη φυση του παιχνιδιου.

    Τι το ιδιαιτερο μπορει να εχει ενα παιχνιδι που διαρκει μια ωρα και ειναι υπερβολικα απλο, τοσο οπτικα οσο και απο αποψης gameplay;
    Πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο να εξηγησει καποιος τη φιλοσοφια του παιχνιδιου.. εδω πραγματικα ισχυει το "αλλο να το ακους και αλλο να το βλεπεις".

    Εχοντας τα ηχεια στο full και στεκομενος σε αποσταση ενος μετρου απο την τηλεοραση σχεδον χαζεψα, αφου επαιξα 5-6 ωρες απο το απογευμα ως το βραδακι με ενα ενδιαμεσο διαλλειμα.

    Η οπτικοακουστικη ψυχεδελεια προκαλει ενα μοναδικο συναισθημα που πραγματικα σε απορροφα σε αλλο κοσμο. Δε θυμαμαι καποιο αλλο παιχνιδι να μου εχει δημιουργησει εστω καποιο παρεμφερες συναισθημα.

    Για να τελειωσω τις 4 βασικες πιστες εκατσα περιπου 2-3 ωρες μεχρι να ξαναμπω στο κλιμα κτλ..
    Αφου τελειωσα μια φορα, μετα ξαναεπαιξα καποιες πιστες για να βελτιωσω τα στατιστικα μου και ξεκλειδωθηκε μια ακομα πιστα που αν και κατι απλο τελικα, δεν το ειχα κανει παλιοτερα.

    Η 5η πιστα ηταν φανταστικη.. οχι τοσο μουσικα, αλλα οπτικα και "σεναριακα".
    Η επικοινωνια των δημιουργων με τον παικτη ειναι φανταστικη.. απλες φρασεις διασπαρτες μεσα στην πιστα μου προκαλεσαν εστω και ενα στοιχειωδες ενδιαφερον... Εξαιρετικο στησιμο σε ολους τους τομεις... immersive εμπειρια στο συνολο της.. μεγαλο πραγμα αυτο και δυσκολο πολυ να επιτευχθει.
    Αν οι πρωτες πιστες θελαν 10-15 λεπτα, η τελευταια μπορει να ηθελε και μιση ωρα.

    Η πλακα ειναι πως εχασα καμποσες φορες στον τελικο αρχηγο.. να γιατι ξενυχτησα.
    Σαν να μην εφταναν αυτα, με το που τελειωσα ξεκλειδωθηκαν καποια extra modes.

    Aρχισα με το lost level (εξτρα πιστα) το οποιο και τελειωσα και αυτο με τη σειρα του ξεκλειδωσε το trance mode το οποιο ειναι κατι σαν endless mode (και pointless).... ΑΑΑΑ φερτε μου τα LSD μου να παιζω ως το πρωι.

    Συν ολα τα αλλα υπαρχει το direct assault οπου παιζεις ολες τις πιστες στη σειρα (οχι δεν αντεχω να το κανω και αυτο σημερα) και απ οσο ειδα μου μενει αλλο ενα mode να ξεκλειδωσω - το boss rush.

    Αν και το βασικο παιχνιδι ειναι μικρο, η φυση του ειναι τετοια που του προσδιδει τεραστιο replay value χωρις να αγγαρευει τον παικτη στο ελαχιστο.

    800 points well spent. Το προτεινω ανεπιφυλακτα, τουλαχιστον σε οσους δεν το εχουν παιξει/τελειωσει.

  • #2
    Μate με αγγίζεις! Αρχικά να πω ότι με εντυπωσιάζουν τα bold και η φωτογραφία. Δε σε έχω συνηθίσει σε τέτοια, w00t! Επίσης η ρητορική ερώτηση "Τι το ιδιαιτερο μπορει να εχει ενα παιχνιδι που διαρκει μια ωρα και ειναι υπερβολικα απλο, τοσο οπτικα οσο και απο αποψης gameplay;"... Πωπω, Xenov is analysing!

    Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δε με "άγγιξε" στην έκδοση που το έπαιξα (αυτό δε σημαίνει ότι θα το επιστρέψω πίσω), κυρίως λόγω γραφικής απεικόνισης (δεν έχω RGB στο PS2). Παρόλα αυτά η HD έκδοση του μου είναι ιδιαίτερη ελκυστική και σκέφτομαι και εγώ να προχωρήσω στην αγορά του τίτλου, ώστε να το απολαύσω κάποια φάση στην 40αρα τηλεόραση.

    Επίσης, μια που το έθιξες με το imba ερώτημα, πιστεύω ότι τέτοιες έξυπνες ιδέες που έχουν μία μονόωρη, ή δύωρη, υλοποίηση αποτελούν κάτι το απόλυτα ξεχωριστό και μοναδικό στο gaming. Μία πολύ πρόσφατη, ανάλογη, υλοποίηση μίας φρέσκιας ιδέας ήταν και το Portal, το οποίο αν κάτσεις και το αναλύσεις θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται απλώς για 19 γρίφους, αλλά για μία εντελώς διαφορετική θεώρηση του χώρου, κάτι που πιστεύω ότι συμβαίνει και με το Rez. Μεγαλύτερη διάρκεια δε θα είχε νόημα και σίγουρα οι μηχανισμοί έχουν και καλύτερες υλοποιήσεις (Panzer Dragoon). Παρόλα αυτά, η ιδέα δεν είναι στους μηχανισμούς αυτούς αλλά στο όλο στήσιμο, στη μουσική, στην αισθητική και στην ψυχεδέλεια (ισχύει και στα δύο παιχνίδια).

    Τέλος πάντων, πολυ ωραία αυτά που έγραψες, ελπίζω να βρω και εγώ κάποια στιγμή πολλές ώρες ελεύθερες για να ασχοληθώ με τον τίτλο.

    Comment


    • #3
      To Rez είναι ναρκωτικό. Να το πείτε και στο Υπουργείο αυτό
      sigpic

      Comment


      • #4
        Μία από τις εξαιρετικές προσθήκες στο XBLA μαζί με το Ikaruga. Πολύ ωραίο παιχνίδι αλλά στο είδος των On-rails θα προτιμήσω Starfox 64 και Sin & Punishment.
        Insert Coin

        Comment


        • #5
          "Finally, Rez is no longer ahead of its time." - 1up

          Nuff said .

          Το παιχνιδι δε μπαινω στον κοπο να το συγκρινω με αλλα shooters... Ειναι αλλη κατηγορια.
          Οντως ειναι ναρκωτικο, οπως ειπε και ο deus dope.
          Κοντευω να κλεισω 10ωρο μεσα στις ουτε 48 ωρες που το εχω.

          Comment


          • #6
            Το παιχνίδι είναι αριστούργημα. Προτείνω σε όλους να δοκιμάσουν το Trance Vibration (επιλογή στα controls). Μπορεί να ακούγεται ψιλοαστείο σαν ιδέα αλλά δίνει νέες διαστάσεις μεγαλείου στο παιχνίδι. Κάθε χειριστήριο παίζει διαφορετικό ρυθμό και όλα μαζί ενισχύουν τρομακτικά την εμπειρία.


            Comment


            • #7
              Μια ακομη αποδειξη του τι ειχε να προσφερει τοτε το DC...rest in piece my beloved one...
              <div align="center">

              "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

              Comment


              • #8
                Παιχνιδαρα το Rez&#33;
                Α ρε τυχεροι&#33;

                Comment


                • #9
                  Πηγε 5 τα χαραματα και μολις τελειωσα ενα ακομα sesssion.
                  Το κορυφαιο ειναι πως εχω το παιχνιδι 48 ωρες και κατι και πριν καμια ωρα πηρα ενα Ατσιβμεντ που στο δινει στις 10 ωρες ΚΑΘΑΡΟΥ gameplay time.

                  Δε θελω να φανταστω ποτε περασαν τοσες ωρες.. Δε μπορω να το φανταστω βασικα.

                  Καθε φορα που το παιζω στα διαφορα modes μου φαινεται και καλυτερο, γιατι το να τελειωσεις το παιχνιδι ειναι απλο, αλλα το 100% σε οποιαδηποτε πιστα θελει αφθονη δουλεια και λιγο λιγο θα προσπαθω να βελτιωνομαι οσο γινεται.

                  Για την ωρα θα προσπαθησω να τελειωσω τα βασικα modes και μετα βλεπουμε.

                  Rez: Kapsimo like no other.


                  @Evans: Απαντω καθυστερημενα αλλα ξεχαστηκα. Χαιρομαι που σ αρεσε αυτη η "αναλυση". Χαιρομαι κι εγω ο ιδιος που για μια φορα νιωθω καποιον ενθουσιασμο με ενα παιχνιδι. Οταν ερθεις εδω πιστευω πως θα αναθεωρησεις... Στο PS2/DC ποτε δεν το απολαυσα τοσο και δεν ειμαι σιγουρος τι φταιει για αυτο... Σιγουρα δεν ειναι οι βελτιωσεις - αν και βοηθανε... Μαλλον απλα οσο κανεις ωριμαζει βλεπει τα πραγματα απο αλλη σκοπια και εκτιμα καλυτερα καποιες μοναδικες συλληψεις.

                  Comment


                  • #10
                    Νομίζω πάντως ότι είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε άμεσα το Rez με το Panzer Dragoon το Star Fox ή το Sin & Punishment.
                    Δέχομαι, είναι γεγονός άλλωστε, ότι οι παραπάνω τίτλοι φέρουν πιο πολύπλοκους και βαθύτερους gameplay μηχανισμούς από το Rez, εκεί βασίζονται σε αντίθεση με τον τίτλο του Mizuguchi, ο οποίος απλοποιώντας τα mechanics, άλλωστε ο ίδιος ήθελε να μπορεί να παίξει Rez ο καθένας, βασίστηκε στην άμεση οπτικοακουστική αλληλεπίδραση του περιβάλλοντος του παιχνιδιού με τον παίχτη, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό συναίσθημα σε οποίον άρχεται σε επαφή με τον τίτλο, ανάλογο του οποίου δε προσφέρουν σε καμία περίπτωση οι παραπάνω τίτλοι, όσο ποιοτικοί και να είναι (που είναι).

                    Με αλλά λόγια, ναι μεν είναι τίτλοι του ίδιου genre, αλλά η διαφορά στην προσέγγιση του Rez από τον ανταγωνισμό κάνει τον τίτλο να ξεχωρίζει, όχι από την άποψη ότι είναι καλύτερο παιχνίδι, όσο από το ότι είναι αρκετά διαφορετικό για να γίνει άμεση τουλάχιστον σύγκριση.

                    Μου θυμίζει λιγάκι τις κατά μέτωπο συγκρίσεις που έκανε πολύς κόσμος μεταξύ Zelda και Shadow of the Colossus, βγάζοντας ηττημένο το δεύτερο, αγνοώντας το γεγονός πως παρά τις αρκετές ομοιότητες των δυο τίτλων, πρόκειται για δυο τόσο διαφορετικές προσεγγίσεις, που όσο Action Adventure και να ναι αμφότερα, άμεση τουλάχιστον σύγκριση δεν γίνεται.

                    Για να μη παρεξηγηθώ, προτιμώ κι εγώ σαν το Jedah το gameplay ενός Star Fox 64 από την απλοποιημένη version του Rez, όμως σήμερα τα video games δεν είναι μόνο το gameplay, και σαν εμπειρία το Rez είναι κάτι τόσο μοναδικό και δυνατό που η τελική γεύση που αποκομίζει κανείς παίζοντας τους δυο τίτλους είναι πως αμφότερα είναι εξαιρετικά παιχνίδια, αλλά και τόσο διαφορετικά για να συγκριθούν άμεσα.

                    Πάντως μια και το ανέφερα Κώστα, προσπάθησε να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο Shadow of the Colossus, την αξίζει imo.
                    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                    Comment


                    • #11
                      erxm basika egw epaiksa kana 15lepto kai tou petaksa delete

                      Comment


                      • #12
                        Πάντως μια και το ανέφερα Κώστα, ρίξε ξανά μια ματιά στο Shadow of the Colossus, μπορεί τώρα να αναθεωρήσεις πλήρως.
                        [/b]

                        Χeno δεν πιστεύω να λέει εσένα.Μη μου πεις ότι δε σ&#39;αρέσει το Shadow of the colossus... :blink:
                        Kαι σε είχα και σε εκτίμηση...

                        Πάντως επειδή με πωρώσατε με το Πρεζ θα το δοκιμάσω.κατέβασα και βιντεάκια και γούσταρα,θα δείξει.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • #13
                          Πως να ανθεωρησω; Να μπω ξαφνικα σε κλιμα δηθεν κουλτουρας; Το Rez μου αρεσε για ορισμενους λογους που καμια σχεση δεν εχουν με το SotC.. Το Rez το ειδα σαν ψυχεδελεια και οχι σαν κατι εναλλακτικο/ψαγμενο.
                          Για το SotC δε ξερω τι μπορει να αλλαξει. Η μοναξια, το scale difference και δε ξερω κι εγω τι δυσκολα θα με συγκινησουν.. Αλλωστε δεν παει καιρος απ οταν το επαιξα.

                          Altair μην μιλας εσυ για γουστο .

                          Αυτα για την συγκεκριμενη παρενιεση η οποια καλο θα ηταν να κλεισει εδω.. Συνεχεια σε αλλο θεμα.

                          Comment


                          • #14
                            Altair μην μιλας εσυ για γουστο .

                            Αυτα για την συγκεκριμενη παρενιεση η οποια καλο θα ηταν να κλεισει εδω.. Συνεχεια σε αλλο θεμα.
                            [/b]

                            sorry για την αγκύλη στην παρένθεση αλλά δε γίνεται να μην απαντήσω.τι κακό έχει το γούστο μου;
                            Carpe diem

                            Comment


                            • #15
                              Πλακα ηθελα να κανω, απλα σε κατι Superman κτλ αναφερομουν.
                              No offense.. i guess.
                              Αυτα.

                              Comment

                              Working...
                              X