Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σωβινισμός και ρατσισμός online

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Σωβινισμός και ρατσισμός online

    Λοιπον ανοιγω το παρων θεμα για να αναλυσουμε ενα πολυ σημαντικο κι εκνευριστικο φαινομενο το οποιο παρατηρω σε καθημερινη βαση τοσο στο XΒΟΧLive οσο και σε αλλες online κοινοτητες.

    Το ζητημα εχει να κανει με το φαινομενο του σωβινισμου και του ρατσισμου παικτη απεναντι σε παικτη.Τοσο τα πικροχωλα σχολια οσο και ο "επιλεκτικος" με βαση αστοχα κριτηρια διαχωρισμος των παικτων με εχουν φερει πλεον στα ορια των πνευματικων μου αντοχων.

    Σιγουρα ολοι γνωριζουμε πως ατομα απο διαφορες εθνικοτητες αρνουνται παραδειγματικα να μιλησουν την διεθνη διαλεκτο (ναι,αυτη ειναι τα αγγλικα συμφωνα με διεθνη ψηφοφορια που διεξηχθηκε πριν απο περιπου εναν αιωνα οποτε καλα θα κανουμε να το παρουμε χαμπαρι καποια στιγμη).Σιγουρα ολοι μας εχουμε βρεθει να παιζουμε με Γαλλους,Ιταλους ή Γερμανους (παραδειγματα) οι οποιοι σε μια επιδειξη μονιμης αντικοινωνικοτητας αρνουνται να μιλησουν με οσους δε κατεχουν την μητρικη τους γλωσσα (ακομα κι αν οι ιδιοι εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν).Αυτοι λοιπον οι ανθρωποι πιστευω πως θεωρουνται κατα γενικη ομολογια κομματακι κομπλεξικοι αν και ειμαι σιγουρος πως δε συμμεριζονται ολοι τις αποψεις μου.

    Το προβλημα μου εμενα ωστοσο περιστρεφεται γυρω απο τα παιδια του δικου μας "ενδοξου" (εντος κι εκτος εισαγωγικων) και υπερφιαλου εθνους.Παρατηρω πως πανω απο το 80% των ομοεθνων μου εχουν σχεδον κατα αποκλειστικοτητα μονο Ελληνες στη λιστα επαφων τους.Τι παει να πει αυτο?Αυτο παει να πει πως ειτε πασχουμε απο συνδρομο κατωτεροτητας και δε θελουμε αλλοι "αλλοδαποι" να μας πλησιαζουν γιατι μας κανουν να νιωθουμε αβολα ή για καποιο λογο φοβομαστε η απεχθανομαστε το να ερχομαστε σε επαφη με την μεγαλυτερη gaming κοινωτητα.Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω:Σου δινεται η δυνατοτητα να γνωρισεις ατομα απο ολον τον κοσμο κι εσυ προτιμας να ασχοληθεις μονο με κατοικους του διπλανου χωριου?!

    Ειμαστε ολοι σιγουρα πολυ καλοι στο να κατηγορουμε τους αλλους για πραγματα τα οποια χαρακτηριζουν κι εμας τους ιδιους.Καλα θα κανουμε (και μιλαω παντα σε σχεση με τι δικη μου οπτικη) να καταλαβουμε πως αποτελει στοιχειο ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ να αποκοπτουμε καποιον απο μια διαδικασια μονο και μονο γιατι δε προερχεται απο οπου κι εμεις.Ειμαστε ολοι ανθρωποι κι ευτυχως κοινωνικες κι εξυπνες προσωπικοτητες επιβιωνουν ακομα σε καθε πλευρα του κοσμου.Ας ανοιξουμε λιγακι τα στραβα μας κι ας ανεβασουμε και τα δικα μας "στατιστικα".

    Υ.Γ Το παρων θεμα δεν απευθυνεται σε ατομα τα οποια λογω δυσκολιας στην επικοινωνια με χρηστες αλλων γλωσσων δε δυνανται να συμπαιξουν με ατομα αλλων εθνικοτητων.Επισης δεν εχω κανενα προβλημα με οσους αρεσκονται στο να περνουν την ωρα τους σε παιχνιδια που απαρτιζονται τοσο απο Ελληνες οσο κι απο κατοικους αλλων κρατων.Αλλα σιγουρα θεωρω κατακριτεες πραξεις του τυπου να φευγει καποιος απο ενα παιχνιδι μονο και μονο γιατι ολοι οι παικτες δεν ειναι απο την ιδια "γειτονια" καθως και περιπτωσεις οπου ξενοι απομακρυνονται κακειν κακως απο sessions για τους προαναφερθεντες λογους.Τα σχολια σας παρακαλω.
    <div align="center">

    "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

  • #2
    μιας και εχω σχεδον μηδαμινη σχεση με το αθλημα, -online συνομιλιες- δεν θα μπορεσω να πω πολλα.
    αυτο το 80% των ελληνων, ποσο καλα λες να γνωριζει τα αγγλικα η οποιαδηποτε αλλη γλωσσα? αντε και καλα ξερουμε αγγλικα... δεν παει να πει ομως πως ο γερμανος, πακιστανος, εβραιος, αλβανος, -αναρωτιεμαι αμα στην αλβανια εχουν xbox live- ζιμπαμπουινος, μανταρινος -δεν μου βγαινει πορτοκαλινος- και λοιπες εθνικοτητες ξερουν αγγλικα.

    πρωτον: ειναι πως υπαρχει η δυσκολια επικοινωνιας και δευτερον και κυριοτερο απο το πρωτο -ασχετα αμα κοιταμε πρωτα το πρωτο- ειναι ο φοβος του αγνωστου -μα τι λεω θεε μου?- στρατιωτη. ποσο ευκολα θα μιλαγες σε εναν ξενο? -και ποσο μαλιστα στρατιωτη?- αμμ ντε&#33; ριξτε μου ντοματες ρεεεεε&#33; ειμαι ασχετος και δεν ξερω τι λεω. ριξτε μου ντοματες&#33;&#33;&#33;

    και δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα να παιζει κανεις μονο με ελληνες.
    δηλαδη δεν μας χωνευεις? αυτο θες να πεις? πανε κανε παρεα με τους αγγλους ρε&#33; τους αγγλους που πινουν τσαι και εχουν τον δονκι τον πετσετα. μην μας μιλας αφου δεν θες ρε&#33; εγω δεν σε ξανα παιζω πια.

    edit:
    στο post μου τονιζω πως δεν εχω κανενα προβλημα με οσους δεν επικοινωνουν λογω αδυναμιας να το κανουν.Look closely my friend.[/b]
    ναι&#33; το ειδα απο την αρχη&#33; η απαντηση μου ηταν καθαρα χιουμοριστικη. μαλιστα δεν ειχα καμια δουλεια να ποσταρω γιατι δεν εχω καποια γνωμη πανω στο θεμα αυτο. οι εμπειρια μου βασιζεται μονο στο counter strike και λιγο unreal tournament 2004 οποτε ειμαι καρα ασχετος.

    Comment


    • #3
      χεχε χαρητωμενος ο Wii_Masth αν και στο post μου τονιζω πως δεν εχω κανενα προβλημα με οσους δεν επικοινωνουν λογω αδυναμιας να το κανουν.Look closely my friend.

      ΥΓ Δε μου αρεσει το τσαι.
      <div align="center">

      "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

      Comment


      • #4
        Το προβλημα μου εμενα ωστοσο περιστρεφεται γυρω απο τα παιδια του δικου μας "ενδοξου" (εντος κι εκτος εισαγωγικων) και υπερφιαλου εθνους.Παρατηρω πως πανω απο το 80% των ομοεθνων μου εχουν σχεδον κατα αποκλειστικοτητα μονο Ελληνες στη λιστα επαφων τους.Τι παει να πει αυτο?Αυτο παει να πει πως ειτε πασχουμε απο συνδρομο κατωτεροτητας και δε θελουμε αλλοι "αλλοδαποι" να μας πλησιαζουν γιατι μας κανουν να νιωθουμε αβολα ή για καποιο λογο φοβομαστε η απεχθανομαστε το να ερχομαστε σε επαφη με την μεγαλυτερη gaming κοινωτητα.Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω:Σου δινεται η δυνατοτητα να γνωρισεις ατομα απο ολον τον κοσμο κι εσυ προτιμας να ασχοληθεις μονο με κατοικους του διπλανου χωριου?&#33;
        [/b]
        ξενοφοβια δηλαδη. απλα μπορει να μην μπορουν να συνενοηθουν καλα με ατομα απο διαφορετικες χωρες, δεν ξερουμε ολοι τελεια αγγλικα, και οι ξενοι (ειδικα αμερικανοι απο την ελαχιστη εμπειρια που εχω) αμα δεν ξερεις να μιλας σωστα αγγλικα σε καποια φαση μπορει να αρχισουν να σε κοροϊδευουν κι ολας παιζωντας το αυτοι ανωτεροι και δηθεν "προχωρημενοι" επειδη μιλανε μια γλωσσα που ειναι διεθνης. οχι πως κι εμεις που ζουμε ελλαδα δεν ειμαστε καθυστερημενοι αλλα οκ, αυτο ειναι αλλο θεμα πιστευω...

        Comment


        • #5
          ξενοφοβια δηλαδη. απλα μπορει να μην μπορουν να συνενοηθουν καλα με ατομα απο διαφορετικες χωρες, δεν ξερουμε ολοι τελεια αγγλικα, και οι ξενοι (ειδικα αμερικανοι απο την ελαχιστη εμπειρια που εχω) αμα δεν ξερεις να μιλας σωστα αγγλικα σε καποια φαση μπορει να αρχισουν να σε κοροϊδευουν κι ολας παιζωντας το αυτοι ανωτεροι και δηθεν "προχωρημενοι" επειδη μιλανε μια γλωσσα που ειναι διεθνης. οχι πως κι εμεις που ζουμε ελλαδα δεν ειμαστε καθυστερημενοι αλλα οκ, αυτο ειναι αλλο θεμα πιστευω...
          [/b]
          Πολυ καλη τοποθετηση αγαπητε μου.Σε αυτη την περιπτωση σιγουρα αυτος που προκαλει εχει το λαθος το θεμα ειναι κατα ποσο ενδιαφερει εμας το αν ειμαστε δικαιοι με τους αλλους ή οχι.
          <div align="center">

          "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

          Comment


          • #6
            Noμίζω έχει να κάνει με την ευχέρεια στη διαχείρηση της ξένης γλώσσας και τίποτε περισσότερο. Όπως και να το κάνουμε πιο άνετα εκφράζεσαι στη μητρική σου γλώσσα παρά σε οποιαδήποτε ξένη. Το ίδιο φαινόμενο θα παρατηρούσες αν ήσουν π.χ. Γερμανός και όχι Έλληνας. Το 80% των επαφών σου θα ήταν γερμανοί.
            sigpic

            Comment


            • #7
              Ρε Fioth τι να παιξουμε με τους αμπαλους τους ασχετους? που οταν τους περνουμε 5 παιχνιδια σερι στο Gears την κανουν ολοι? και μαμιεται το Rank?

              Περα απο τη πλακα θα πω την αποψη μου ως ενεργο μελος του Live και εγω λοιπον εχω γεμησει τη λιστα μου Ελληνες νομηζω οτι εχω περιπου 4-5 ξενους μονο, τι φταει ομως σε αυτο...

              Αρχικα το επιπεδο, το μεσο επιπεδο των αμερικανων και τον αγγλων ειναι κατι λιγοτερο απο χαμηλο, οχι σε επιπεδο παιχνιδιου μιας και σπανια βρησκεις καλο παιχτη αλλα σε επιπεδο συμπερηφορας, συνεχως βριζουν φωναζουν και συμπερηφερωνται σαν ζωα οσες φορες τυχαινει να βρεθω σε τετοια λομπι (οταν τα ελληνικα ειναι κλεισμενα) αναγκαζομαι να κανω mute πανω απο 2 ατομα, για να μην αναλυσουμε τα περι νοοτροπιας, στα player match αν σκοτωσεις τον χοστη κατα 70% σε κανει kick ενω αν εχει και ενεργοποιημενο το friendly fire σε σκοτωνουν και γελανε (ελεος...) μια απο τα ιδια συμβαινει και στα αλλα παιχνιδια στο Φιφα αν βλεπουν πως εχει χαθει το παιχνιδι την κανουν στο 90&#39; και χανετε το ρανκ στο ματς.

              Αυτα ωστοσο συμβαινουν κατα αποκλειστηκοτητα στους αγγλους και τους αμερικανους, εχω εναν ισπανο μεσα απο τον οποιο παιζω και σε ισπανικα λομπι τα οποια ειναι σχεδον παντα κλειστα και αυτα, ομως εκει το επιπεδο των παιδιων ειναι πολυ καλο εχουν χαβαλε αποψη εξυπναδα και γενικα το παιχνιδι ειναι πολυ ευχαριστο (βεβαια σε επιπεδο ικανοτητων ειναι πολυ πισω... :icon_twisted: )

              Το παιχνιδι ομως με τους ελληνες ειναι μια τελειως διαφορετικη εμπειρια, εχουμε πολυ καλους παιχτες μεσα απο τους οποιους μπορεις να μαθεις παρα πολλα πραγματα υπαρχει πολυ υψηλο επιπεδο ομαδικοτητα στρατηγικη και εξαιρετικη εποικηνωνια σε ολα τα επιπεδα, ποτε δε γινονται προτημησεις για το ποιον θα καλεσουν παντα φυλαμε μια θεση αν καποιον τον πεταξει η συνδεση και ακομα και οι χαβαλετζιδικες αποδοκημασιες μεταξυ των παιχτων εχουν και αυτοι τη γλυκα τους, ενω τα γνωστα παρτυ γινονται απο τη στιγμη που δυο παιχτες γνωριζωνται πολυ καλα και επιτρεπετε και απο τους δυο.

              Νομιζω οτι ειχαμε ολη τη καλη διαθεση να τους γνωρισουμε αλλα τα παλικαρια δε σκαμπαζουν, πριν κανα δυο μερες ειχε μπει η αδερφη μου να παιξει και βριζαν μεσα στο παιχνιδι αισχρα διχως λογο.

              αυτα λοιπον.

              Comment


              • #8
                Λιγο ηρεμα με τα σχολια περι ανωτεροτητας των Ελληνων εναντι ολων των αλλων κτλ.
                Μην αρχιζουμε τα ιδια σε καθε θεμα.

                No need to reply, η συνεχεια να ειναι on topic παρακαλω.

                Comment


                • #9
                  πεστα ρε XenoVagrant γμτ, εχω κουραστει να διαβαζω σε καθε τοπικ για την περηφανη ελλαδα τους, και "πας μη ελλην βαρβαρος" και λοιπες μπουρδολογιες. η καθυστεριση εκει εξω φαινεται μαγκες, και δυστηχως υπαρχει απιστευτη απο τη δικη μας πλευρα, ειδικα οταν ξεκινα καποιος με το σκεπτικο οτι ο Αμερικανος ή ο Αγγλος ειναι χαζουλης και κατωτερος απο εμας. συνελθετε ολοι ανθρωποι ειμαστε&#33;

                  Comment


                  • #10
                    Μηπως απλα οι περισσοτεροι θελουν να εχουν στις επαφες τους ατομα που γνωριζουν; Ειτε προσωπικα, ειτε μεσα απο καποια forums.
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • #11
                      Πολλες βλακειες εχω διαβασει εδω περα αλλα αυτο ξεπερναει τα ορια...

                      Λοιπον για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη εχω 50-50 τη λιστα μου με Ελληνες ξενους αλλα αυτο ενδιαφερει μονο εμενα κανεις δε θα μου κανει κουμαντο με ποιους θα παιζω. Τα πραγματα ειναι απλα η ελληνικη μικρη κοινοτητα του xbox live ειναι απο τις πιο φιλικες που υπαρχουν τουλαχιστον με οσους εχω παιξει εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με κανεναν. Για τους Αμερικανους πχ. μια που το αναφεραμε και ειναι και οι περισσοτεροι που παιζουν live δυστυχως το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο μια και οι περισσοτεροι δεν εχετε εμπειρια αρκει μια βολτα απο τα forums του xbox.com στα multiplayer που παιζονται περισσοτερο οπως COD4/Halo 3/Gears και θα καταλαβετε περι τινος προκειτε, παντου υπαρχουν παραπονα απο τους ιδιους για το χαμηλο επιπεδο αναφερω χαρακτηριστικα μερικα που εχω διαβασει κατα καιρους "trash talkers" "10y old kids screaming in the mic" "immature gamers" και πολλους αλλους χαρακτηρισμους σε threads που επαναλαμβανονται συνεχεια και ολοι κατηγορουν το χαμηλο επιπεδο των παιχτων του live.

                      Και με ποια λογικη λοιπον να παιζω εγω και οπως πολυ σωστα αναφερει ο luffy να πρεπει να κανω mute η quit για να μην αναγκαζομαι να ακουω τον αλλο να φωναζει να βριζει και να επαναλαμβανει συνεχεια "i owned you NOOB&#33;&#33;" προτιμω να παιζω με ελληνες που εχουμε πολλα κοινα εκτος απο τη γλωσσα που μπορει να μενουμε μια γειτονια παρακατω και το συμαντικοτερο να κανουμε πολιτισμενο διαλογο και να ευχαριστιομαστε το παιχνιδι.. Γιατι να πρεπει να μιλαω αγγλικα και οχι ελληνικα για να λεω οτι ειμαι προοδευτικος και οχι καθυστερημενος..?

                      Ε ναι λοιπον ειμαι ρατσιστης και καθυστερημενος Ελληναρας επειδη προτιμω να παιζω ηρεμα με Ελληνες παρα να προσπαθω να συνενοηθω με Αμερικανους..

                      PS: Ρε shadow τελικα δεν εχω καταλαβει λες κατι "η Ελλαδα τους" και δε μπορω να καταλαβω αισθανεσαι "καθυστερημενος Ελληνας" η δεν αισθανεσαι Ελληνας καθολου?? γιατι στη δευτερη περιπτωση δεν εισαι καθυστερημενος(αφου δεν εισαι Ελληνας) αλλα uber-cool οποτε δεν υπαρχει προβλημα.. B) B) Εγω παντως αισθανομαι περηφανος "καθυστερημενος" Ελληνας..

                      Μηπως απλα οι περισσοτεροι θελουν να εχουν στις επαφες τους ατομα που γνωριζουν; Ειτε προσωπικα, ειτε μεσα απο καποια forums.[/b]
                      Οχι μας παρεξηγησες ειμαστε ολοι χρυσαυγιτες αυτη ειναι η αληθεια...

                      Comment


                      • #12
                        Διαβασα τις αποψεις ολων σας και μπορω να πω πως παρατηρησα ολα οσα περιμενα.

                        Κατ&#39;αρχας ολα τα περι "οι Ελληναρες οι παικτουρες" ειναι επιεικως παπαρολογιες.Αν ειναι δυνατον το skill ενος παικτη να εξαρταται απο την εθνικοτητα.Εχω δει παικτες απο τη Σαουδικη Αραβια (χωρις κανενα ιχνος αστεισμου) σε επαγγελματικο επιπεδο κι ας μη ξεχναμε πως οι περισσοτερες απο τις πιο ξακουστες και υψηλοβαθμες σε θεμα skill ομαδες προερχονται απο το εξωτερικο (ναι,μπορει να αποτελουνται ακομα κι απο "χαζοαμερικανακια"&#33;&#33;&#33;για φαντασου&#33;).Απο εκει και περα ειναι θεμα στατιστικης,αναμεσα στις χιλιαδες των ανθρωπων που θα συναντησει κανεις σε μια online κοινοτητα λογικο ειναι καποιο μερος να αποτελειται απο χαζοδεκαχρονα ή n00bs αλλα το να περναμε αυτα τα δεδομενα σε καθολικο επιπεδο και να τα ονομαζουμε κανονα ειναι αφελεστατο.Και ναι,υπαρχει αγενια στο internet αλλα δε μπορω να καταλαβω πως μπορειτε να την κριτηκαρετε τη στιγμη που και πολλοι απο τους "δικους" μας ειναι thash talkers ολκης.Πολυ καλα τοποθετηθηκε και ο Xeno κι ο Shadow και για να απαντησω σε οσους "ταραζονται" μολις ακουσουν κατι αντιθετο στην "ελληνικη ανωτεροτητα" πρωτα αισθανομαι ανθρωπος και μετα Ελληνας και θα πρεπει να γνωριζουμε πως χωρις το πρωτο η φυση του δευτερου αναιρειται.Τοπικισμος και ρατσισμο δε χωρανε ευτυχως σε μια διεθνη κοινοτητα - και λεω διαθνης διοτι οπως και να το κανουμε σε αυτες τις υπηρεσιες ειναι εγγεγραμενοι ανθρωποι απο ολο τον κοσμο.

                        Υ.Γ 1 - deus_d0pe αν και τοποθετηθηκες πολυ πολιτισμενα πρεπει να σου πω πως υπογραμμισα δυο φορες πως το topic δεν αναφερεται με ατομα που εχουν προβλημα στη χρηση καποιας αλλης γλωσσας.
                        Υ.Γ 2 - Ναι,καλλιστα μπορει να θελει κανεις να παιξεις και με καποιον ομοεθνη του ομως το να επιλεγει συμπαικτες συνεχως με βαση αυτο το κριτηριο ειναι κομματακι...αστο θα με πειτε ακραιο.
                        Υ.Γ 3 - Φυσικα και δε προσπαθει να κανει κανενας κουμαντο σε κανεναν.Δεν ειμαι ο μπαμπας κανενος.Το ζητημα ειναι να συζηταμε και να προβληματιζομαστε,οποιος θιγεται σαφεστατα μπορει να απεχει.

                        Αυτα για την ωρα,περιμενω κι αλλες ενδιαφερουσες τοποθετησεις.
                        <div align="center">

                        "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

                        Comment


                        • #13
                          ενας καθυστερημενος πως γινεται να αναγνωριζει τους καθηστερυμενους ομως? :icon_twisted:

                          Comment


                          • #14
                            Μια φράση από εμένα κι ο νοών νοείτω: Το ότι το Live είναι πολύ πιο διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ σε χώρες όπως η Ελλάδα το χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο hardcore gamers, δεν σας λέει κάτι;

                            Πέραν αυτού, λίγη προσοχή στο τι λέτε και πως το λέτε, για να μην πέσει λουκέτο στο θέμα.
                            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                            Comment


                            • #15
                              Μια φράση από εμένα κι ο νοών νοείτω: Το ότι το Live είναι πολύ πιο διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ σε χώρες όπως η Ελλάδα το χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο hardcore gamers, δεν σας λέει κάτι;
                              [/b]
                              To θεμα δε περιοριζεται μονο στο XBOXLive αυτο αποτελει απλα παραδειγμα.Και τι παει να πει "προσοχη στο τι λετε"?Φασισμο εχουμε?
                              <div align="center">

                              "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

                              Comment

                              Working...
                              X