Announcement

Collapse
No announcement yet.

Super Mario VS Donkey Kong

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Super Mario VS Donkey Kong

    Μην χρονοτριβούμε και πολυλογούμε...Όλοι ξέρουμε πως ο συμπαθέστατος υδραυλικός με τη σπαστική φωνή(it's a me Mario!!!Yippeeeee etc)τον έχει από τα αποδυτήρια τον ανεγκέφαλο αλλά συμπαθή και "macho" Donkey.

    Προσωπικά ψηφίζω Mario,γιατί πέρα από το γεγονός πως με "έμπασε" στο χώρο των games <strike>πιστεύω έχει δώσει πιο groundbreaking games από ότι ο μπανανοκέφαλος</strike>.Είναι και οι στολές αλα Racoon Mario,Flower etc που του δίνουν μια πιο Batman gadget υφή-στο πιο χαζοχαρούμενο.Ο άλλος ο καημένος μόνο μπανάνες τρώει άντε ρίχνει και καμμιά κραυγή αλά Ταρζάν.

    Να μην αναφέρουμε και το γεγονός πως στους Vs τίτλους για GBA.GB και DS ο Mario kicked Donkey&#39;s ass

    TO RUMBLEEEEEEEEEEEE&#33;&#33;&#33;&#33;


    EDIT:
    Αυτό με τα groundbreaking games να διαγραφεί από τα πρακτικά μετά από του Miles "Xeno" Edgeworth
    0
    Mario
    0%
    0
    Donkey Kong
    0%
    0
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

  • #2
    it&#39;s so hard :wacko:

    Well , μεταξύ των 2 θα ψηφίσω Super Mario στο νήμα κυριολεκτικά όμως, κυρίως λόγω SMB3,Lost Levels,Yoshi&#39;s Island,Mario 64, Sunshine & Galaxy τα οποία προτιμώ κατά τι περισσότερο από τα DKC series, DK64 & Jungle Beat και γιατί συνολικά η μετάβαση στο 3D ωφέλησε περισσότερο τον Μario, προς το παρόν τουλάχιστον...

    Γενικά φοβερά platformers και οι 2 σχολές

    Υ.Γ.1: great poll Burai&#33;
    Υ.Γ.2: in before πεταχτεί κάποιος να φωνάξει Βanjo ή Sonic
    Y.Γ.3: ο Μario έχει power-ups αλλά ο DK ζώα βοηθούς, οχήματα και όπλα
    NDS themes

    Comment


    • #3
      Psifizo donkey dioti para tis adunamies to dk 64 mou prosefere mia pio oloklirwmenh empeiria logw tou action/adventure ufous tou pou mou aresei ws eidos.
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

      Comment


      • #4
        ????


        Donkey FUCKING Kong ANETOTATA&#33; ειδικα τα Donkey Kong Country 1,2,3 για μενα ειναι τα καλυτερα 2D platform παιχνιδια που κυκλοφορησαν ποτε&#33;&#33;&#33;&#33;

        απο τα Mario τα μονα που ισως μπορουν να τα "αγγιξουν" ειναι το Bros 3 και World 1 και 2, αν και τα πρωτα οκ παλι ειναι συζητησιμο πιστευω...

        δυστηχως μετα την πουληση της Rare στη Microsoft τα παιχνιδια Donkey Kong καπου χασαν το ενδιαφερον τους. ηδη μετα το Diddy Kong Racing, το 64 καπου μου κακοφανηκε και μου θυμιζε Banjo Kazooie (ισως επειδη χρησιμοποιουσε την ιδια μηχανη γραφικων ?). η τρισδιαστατη αυτη αλλαγη μαλλον, με το γεγονος οτι πλεον δεν επαιζες διπλο με εναν φιλο σου οπως στο SNES, παρολο που υπηρχαν παραπανω απο 2 χαρακτηρες επιλεξιμοι, μου ξυνισε, αν και το φτασα μεχρι το τελος.

        απο κει και μετα επικρατει το χαος για τη σειρα. μεχρι και χαρακτηρες Karate Kong και Sumo Κοng ειδαμε. παλι καλα που ακουγεται οτι τελικα μπορει να κυκλοφορησει το Donkey Kong Racing που ειχε ακυρωθει. αν και χωρις τη Rare δυσκολα...

        Comment


        • #5
          Y.Γ.3: ο Μario έχει power-ups αλλά ο DK ζώα βοηθούς, οχήματα και όπλα[/b]
          Μην τους το θυμίζεις.Kαι πάλι ο Mario μόνος του wiil save the day-άντε και με κάτι μανιτάρια και λουλούδια κτλ(χίπιδες έτσιιιι μεγάααλε,μεγάααλεεεε&#33;&#33;&#33;&#33;)

          Shadow για το ότι τα DKC είναι η κορωνίδα των 2d platformers διαφωνω αλλά είναι η προσωπική σου άποψη και είναι σεβαστή.

          Μιας και έρχεται η συζήτηση και στα 2d games και επειδή είχα ζήσει,όπως και αρκετοί από εδώ μέσα το hype της DKC εποχής(είχα την τύχη να πάω και στον τελευταίο ειδικά διαμορφωμένο όροφο στα ΜΙΝΙΟΝ για όσους θυμούνται ;) )έχω να δηλώσω πως το όλο hype,έπαιξε τεράστιο ρόλο για τη μαζική αποδοχή του τίτλου.Και,μη με παρεξηγήσετε,τον λατρεύω τον τίτλο και είναι εξαιρετικός,αλλά τότε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής το απέσπασε ελέω γραφικών και παρουσίασης.

          Από άποψη gameplay,ήταν ένα Super Mario επηρεασμένο παιχνίδι.Είχες τον world map,τις πίστες,τα μυστικά.Σαφέστατα δεν μπορώ να κατηγορήσω τη Rare γιατί δεν ανακάλυψε αυτή τον τροχό αλλά πιστεύω πως βασίζεται πολύ στη Mario φιλοσοφία και προχωράει και κάποια βήματα μπροστά.

          Ακόμη και όταν τα είχα πρωτοπαίξει(και το 1 και το 2 και το 3)τα λάτρεψα,αλλά όταν τα επισκέφτηκα κάποια χρόνια αργότερα για μένα δεν είχαν τον ίδιο αντίκτυπο με το Super Mario World ή και το Yoshi&#39;s Island ακόμη ακόμη.(δεν αναφέρομαι σε 3d τίτλους)

          Μικρό το κακό πάντως μιας και τπτ δεν μπορεί να στερήσει από τον Donkey το μετάλιο για τη βοήθεια που προσέφερε στο SNES και τη Nintendo.Μια βοήθεια τόσο πολύτιμη που χάρισε και την πρωτιά στον αμφιλεγόμενο αγώνα των 16bit.

          Και για να πω και το καρφάκι μου,το παράπονό μου καλύτερα...Τα DKCs 1,2,3 δεν εχουν με καμμία δύναμη την εξελιξη που παρατηρείται στους 2d main τίτλους του Mario.Πλέον αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό πιστεύω.

          EDIT:
          Kάπου στο σπίτι μου έχω θαμμένα ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ της εποχής με το 4σελιδο αφιέρωμα σε DKC καθώς και το Nintendo Club με τις κλασικές εικόνες όπου ο Cranky λέει στον Donkey
          "Τι να σου πω εγγονέ...Εμένα στην εποχή μου τα πράγματα ήταν απλά.Είχα το Mario και του πέταγα βαρέλια"Αααααχ ωραίες εποχές
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

          Comment


          • #6
            Ψήφισα Mario γιατί με αυτόν μπήκα στον κόσμο του gaming (super mario land),με αυτόν έχω ρίξει απίστευτα καψίματα(super mario land 2,το 3 να το βάλω; ) και γιατί το πρώτο παχνίδι donkey kong που τον είχε πρωταγωνιστή ήταν ο λόγος που καθόμουνα στα αγγλικά κι έπαιζα κάτω από το θρανίο εν ώρα μαθήματος.κι αυτό όταν όλοι παίζανε metal gear solid,gran turismo,re2 etc.πάντως εδώ που τα λέμε από τίτλους dk έχω παίξει μόνο τα donkey kong land & donkey kong country.καταπληκτικά παιχνίδια και τα 2 και λυπάμαι που οι εμπειρίες μου με χαρακτήρες της Ν μείνανε στο gameboy

            επίσης σήμερα που έπαιξα ssb melee ο mario Μου άρεσε πιο πολύ σαν χαρακτήρας από το αξιαγάπητο πιθήκι .

            πάντως να πω την αμαρτία μου αν και τα παιχνίδια τα γουστάρω πιο πολύ σαν χαρακτήρα προτιμώ το πιθήκι από τον υδραυλικό.ίσως φταίει που είμαι φιλόζωος
            Carpe diem

            Comment


            • #7
              Aftes einai anatropes.Eisai polu aprovleptos man&#33;
              Btw to dk 64 exei multiplayer(shooter,deahmach)mode alla dn exei co op sto adventure an afto ennoeis shadow.
              Nintendo I.D.: paixtis
              3ds friend code: 2664-2347-7128

              Comment


              • #8
                ανισόρροπος δε λες καλύτερα;
                Carpe diem

                Comment


                • #9
                  Shadow για το ότι τα DKC είναι η κορωνίδα των 2d platformers διαφωνω αλλά είναι η προσωπική σου άποψη και είναι σεβαστή.[/b]
                  ε ναι καθαρα υποκειμενικη αποψη ηταν, εμενα προσωπικα η σειρα Donkey Kong και συγκεκριμενα τα 3 Countries μου προσφεραν περισσοτερες συγκινησεις απο τι ολα τα Mario (για SNES κυριως). σαν χτες θυμαμαι το DK3 πχ τη πιστα που βρεχει και πεφτουν κεραυνοι ή εκει που δε πρεπει να κολυμπισεις για πολυ ωρα στο νερο κλπ. τετοια σκηνικα μου εχουν μεινει αξεχαστα...


                  Btw to dk 64 exei multiplayer(shooter,deahmach)mode alla dn exei co op sto adventure an afto ennoeis shadow.
                  [/b]
                  ναι εννοω το cooperative mode που ειχαν τα 3 Countries και μπορουσες οπωτε θελεις να αλλαξεις και να βαλεις τον φιλο σου να παιζει. ισως ασημαντη λεπτομερεια για καποιους, για μενα ομως επαιξε ρολο κι οταν στο DK64 δεν υπηρχε απογοητευτικα.

                  Comment


                  • #10
                    Donkey kong από εμένα.

                    Αν δεν μου ξευφεύγει κάποιο επί της ουασίας τα DK παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει είναι 5. Το dkl gia gb το dkc 1,2,3 gia snes kai to dk64 gia n64.

                    Για το gb θεωρώ ότι super mario land 2> dkl. Και φυσικά sml3> και από τα 2 αλλά εκεί στην ουσία ήταν wario. To sml1 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα, πάντως εγώ το θεωρώ ως κάτι που να κάνει την τρελή διαφορά.

                    Στο snes δεν θυμάμαι ποια mario είχαν βγει. Έχοντας παίξει ένα από αυτά έστω και λίγο (και φυσικά γνωρίζοντας τον χαρακτήρα της όλης σειράς) και επίσης έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες στο πρώτο country, μπορώ να πω ότι ο γοριλας πρέπει να ήταν πραγματικά πολύ μπροστά. Και το λέω αυτό χωρίς να έχω δεχτεί τότε (ήμουν και μικρός) καμία απολύτως δόση hype. Άνετα το χαρακτηρίζω από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει δίπλα σε zelda, shenmue, r.e κτλ... Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να ασχοληθώ με τα 2 επόμενα καθώς η έλευση του playstation έστειλε το snes στην αποθήκη.

                    Στο 64 τώρα δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη αν και τα είχα δοκιμάσει και τα 2 και μάλιστα την εποχή που κυκλοφόρησαν. Το mario 64 όλοι ξέρουμε το ρόλο που έπαιξε για τη βιομηχανία την εποχή που βγήκε αλλά εμένα τουλάχιστον δεν με πολυσυγκινεί. Το DK το οποίο βέβαια κυκλοφόρησε και 3 χρόνια μετά μου είχε κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον.


                    Τα υπόλοιπα που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα δε θα μπω καν στον κόπο να τα σχολιάσω. Οκ καλά και χρυσά τα bongos, μάλιστα τα είχα αγοράσει και τα 2 πρόσφατα για 20 ευρώ, αλλά είναι απλά ένα παιχνίδι που πρωταγωνιστεί ο dk, δεν είναι dk. Ελπίζω να δούμε σύντομα έναν καινούριο τίτλο στο 360...


                    Γενικότερα πάντως σαν χαρακτήρας και σαν συνολική αίσθητική του παιχνιδιού dk>>mario. Στην δική μου αντίληψη τουλάχιστον, τον θεωρώ ίσως έναν από τους ελάχιστους τίτλους ο οποίος μπορεί να προσελκύσει τόσο παιδικό όσο και ενήλικο κοινό (εκτός από αθλητικούς τίτλους).

                    Comment


                    • #11
                      3 dk land exoun vgei...
                      Nintendo I.D.: paixtis
                      3ds friend code: 2664-2347-7128

                      Comment


                      • #12
                        Mario απο εμένα.Γιατί έτσι είναι ο σωστός ο άντρας.Χοντρός μπυροκοιλιάς και με καπέλο κολλημένο στο κεφάλι για να κρύψει το άλουστο/αχτένιστο μαλλί.
                        Originally posted by Raf
                        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                        Comment


                        • #13
                          Mario απο μενα. Ακομη και σημερα ειναι ο βασιλιας των 2D platforms ενω το Galaxy ειναι σχεδον τελειο.

                          @Subzero
                          GameCube: Donkey Konga 1,2,3 Donkey Kong Jungle Beat
                          GBA: DK King of Swing
                          DS: DK Jungle Climber
                          Do a barrel roll!

                          Comment


                          • #14
                            Super Mario goes for me κυρίως λόγω των φοβερών παιχνιδιών του 2d και 3d...
                            Με τα games του donkey δεν έχω ασχοληθεί αρκετά...

                            ΥΓ : Donkey Kong 98 (GB) απλά ότι καλύτερο με τον donkey kong και τον super mario μαζί &#33;

                            Comment


                            • #15
                              ΥΓ : Donkey Kong 98 (GB) απλά ότι καλύτερο με τον donkey kong και τον super mario μαζί &#33;[/b]
                              Έεεεετσι ρε Μπαρτίνιο πες τα γιατί θα μας τρελάνουν εδώ μέσα

                              Έχοντας παίξει ένα από αυτά έστω και λίγο (και φυσικά γνωρίζοντας τον χαρακτήρα της όλης σειράς) και επίσης έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες στο πρώτο country, μπορώ να πω ότι ο γοριλας πρέπει να ήταν πραγματικά πολύ μπροστά.[/b]
                              Aν εννοείς με το "ένα από αυτά" το Super Mario World,πίστεψέ με,με λίγο χρόνο δεν αποκομίζεις τπτ από το game.Έχει πάρα πολλά να κάνεις και imho,αν και το θεωρούσα το κατώτερο Mario ο βλάσφημος(ναι και από το Mario 2 aka Doki Doki Panic )τότε πλέον έχω αλλάξει άποψη άρδην.Γενικά σε μικρότερη ηλικία νόμιζα πως ας πούμε τα Mario NES,GB και SNES ήταν ολόιδια απλά με διαφορετικά γραφικά Ίσα ίσα που το hype θα το φας σε νεαρή ηλικία είτε μέσω περιοδικών είτε μέσω του word of mouth από φιλαράκια πχ που έχουν SNES και σε κάνουν να ζουλεύεις(been there βασικά )Όταν είχε βγει το DKC ήμουν 5η-6η δημοτικού και θυμάμαι στα διαλείμματα να χαζεύουμε με τις ώρες ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ που προανέφερα ή να παίζουμε World Cup σε GB(άσχετο αλλά έπρεπε να αναφερθει )

                              Ωραίες αυτές οι "κόντρες"

                              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                              Comment

                              Working...
                              X