Announcement

Collapse
No announcement yet.

Blue Dragon

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Blue Dragon

    Ξαφνιάζομαι που δεν υπήρχε θέμα για αυτό το παιχνίδι στο θέμα του 360.Λοιπόν παραθέτω τις πρώτες εντυπώσεις

    Πολλά τεχνικά λάθη όπως framerate drops(που επηρεάζουν αρνητικά το gameplay στις μάχες),σκηνοθετικά λάθη(όπως η βιαστική αφήγηση του MaruMaro στο χωρίο του για το φάρμακο). Τέλος πάντων το παιχνίδι μέσα τις 10 ώρες που έχω παίξει μου έχει δείξει πολλά θετικά πράγματα αλλά και εξίσου αρνητικά. Βιάστηκαν πολύ κατά την δική μου άποψη να το κυκλοφορήσουν, κλασσική μαλακία της Microsoft μπας και κέρδιζε μερίδιο της Ιαπωνικής αγοράς.Πάρα πολύ κακό level desigh,κάκιστο,άδειες περιοχές γεμάτες πάρα μόνο εχθρούς και μπαούλα και γωνίες με πέτρες και δέντρα που απλά κάνεις check για να σου βγάζει random items,gold ή κάποια exp και στατιστικά.

    Τα θετικά είναι το ότι έχει πολύ ωραίο σύστημά μάχης όχι κάτι το φοβερό αλλά απλό και λειτουργικό χωρίς να κουράζει με 600 επιλογές. Το χτίσιμο των χαρακτήρων και οι κλάσεις φαίνεται να δίνουν το επιτρεπτό βάθος για την δημιουργία ενός party όπως ακριβώς ταιριάζει στο κάθε παίχτη. Φοβερό art desigh του Toriyama δίνουν γνώριμο ύφος ακόμα και στους δυτικούς φαν. Ωραίο score από τον Uematsu.

    Περισσότερα μόλις το τελειώσω.

  • #2
    to eho teliosi mou arese se genikes grames alla ihe ta provlimata tou 1 itan polli adia ta enviroments pou paleves 2 polli tholoura 3meta apo ligo katantouse vareto omos to storyline tou ke i zontania ton haraktiron se kani na thelis pezis.a ke kati allo pou den ehi shesi me to gameplay alla emena mou fanike kapos ine pos mporis na teliosis olo to game ke na ehis mono 30/1000 achievements points ke an kapios theli na pari to 1000 prepi pragmatika na tou aresi polli to blue dragon ke na asholithi polli mazi tou

    Comment


    • #3
      Εμένα δε με πείραξαν τα τεχνικά προβλήματα του τίτλου και μπορώ να πω ότι στο σύνολό του με εντυπωσίασε όσον αφορά τον οπτικό τομέα. Υπάρχουν όντως άδεια περιβάλλοντα σε κάποια σημεία, αλλά αυτά δεν είναι ο κανόνας και ΙΜΗΟ μία χαρά στέκουν μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού. Το frame rate είναι άλλο θέμα, με ενοχλούσε και εμένα καθαρά για αισθητικούς λόγους και όχι γιατί μείωνε την gameplay εμπειρία. Πέρα από όλα αυτά μιλάμε για ένα αρτιότατο παιχνίδι που ΙΜΗΟ τα έχει κάνει όλα πολύ καλά εκτός από το βασικό σενάριο, το οποίο και είναι πάρα πολύ ρηχό. Βέβαια και αυτό, για τα δεδομένα του, αποδίδεται μία χαρά.

      Τα achievements είναι όντως ηλίθια, λες και παίζεις ένα παιχνιδι τίγκα στα mini games. Με το DLC μάλιστα 2 achievements έχουν και bug και δεν μπορείς να τα πάρεις.

      Comment


      • #4
        Εμένα δε με πείραξαν τα τεχνικά προβλήματα του τίτλου και μπορώ να πω ότι στο σύνολό του με εντυπωσίασε όσον αφορά τον οπτικό τομέα.[/b]
        Απορώ πραγματικά με την παραπάνω πρόταση......Πως;

        Κοίτα Evans ούτε εγώ θα έδινα σημασία στα τεχνικά λάθη που έχει ο τίτλος αν δεν επηρέαζαν το gameplay στις μάχες(φόρτισμα της μπάρας για επιθέσεις και ξόρκια).

        Τα περιβάλλοντα ιξού και το κάκιστο Level Desigh φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί βιαστικά, δεν είναι δυνατόν οι περιοχές του κόσμου να ενώνονται με κομμάτια από άδειες ερήμους που κατοικούνται από ορδές εχθρών που βασικό τους συστατικό είναι τα "σκατά". Είμαι στο Village of the Dead από χτες και πέρασα και το Underwater Caverns προς απογοήτευση μου ήταν πάλι ένα dungeon που το μοναδικό πράγμα που έκανα ήταν να πηγαίνω τοίχο,τοίχο και να πατάω το Α για την εξερεύνηση μου και να κάνω ανούσιες μάχες κλασσικά για level up. Η μοναδική πρόκληση κάτι σαν γρίφος wana be ήταν αφού σκότωσα όλους τους εχθρούς, έβγαλε ένα μπαούλο με ένα κλειδί και έπρεπε να κάνω και backtracking να βρω το μοναδικό κλειδωμένο μπαούλο να πάρω το αντικείμενο που ξεκλείδωνε την είσοδο για το Boss.

        Το κλασσικό σημείο που φαίνεται πια η προχειροδουλειά είναι τα σημεία με τα μπλε και γκρίζα barriers στην κάθε περιοχή που κρύβουν αντικείμενα και δεν μπορείς να τα πάρεις εκείνη την στιγμή και βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το κόσμο.Μέχρι να πάρεις την ειδική ability για να τα ξεκλειδώνεις θα είσαι στα μισά του παιχνιδιού και θα πρέπει να κάνεις ξανά όλο τον κόσμο που επισκέφτηκες backtracking. Άντε να θυμάσαι τι άφησες και που και να επισκέπτεσαι πάλι τα αδεία περιβάλλοντα ξανά και ξανά.Κακή υλοποίηση, γαμώτο με εξοργίζει όταν ένα παιχνίδι έχει δυνατότητες και το καταστρέφει η προχειροδουλειά.

        Πολλές χαμένες ευκαιρίες μέχρι στιγμής ο τίτλος και πραγματικά με στενοχωρεί. Έχει ωραίους χαρακτήρες,πολύ όμορφη μουσική ένα μελετημένο σύστημά μάχης και ανάπτυξης χαρακτήρων και όλα αυτά χάνονται στον φτωχό σχεδιασμό της Artoon επειδή φαίνεται από χιλιόμετρα ότι βιαζόντουσαν να τελειώσει το παιχνίδι.

        Πραγματικά απορώ γιατί έδωσε η Mistwalkers τον τίτλο να τον αναπτύξει η Artoon(Blinx ήμαρτον).

        Πραγματικά evans απορώ, έχεις θάψει παιχνίδια με πολύ λιγότερα ελαττώματα το Blue Dragon πως και σου άρεσε τόσο ώστε να τείνει η πλάστιγγα με τα θετικά ενώ τα αρνητικά υπερτερούν σε αυτό τον τίτλο;

        P.S

        ΑΠΟΡΩ!!!!

        Comment


        • #5
          Exei kai polla thetika stoixeia omos.Diavaza ta arnitika kai symfono arketa alla sta thetika eixe gia paradeigma ta Nothing ta opoia se evaze na psaxeis kathe meros gia na deis ti vgazei kai oxi opos se kathe allo game "a' eida ena dentro kai fevgo,oxi edo prepei na pas na deis an sou deinei tipota.
          Akoma to agapimeno mou skill itane to Barier pou katestrefe ta terata sto kentriko xarti me apotelesma na apofevgo askopes maxes-loading-battle-win sequence-exp-play.Oxi edo evazes tin barrier skotones mono me to na akoumpas ta terata kai epairnes kai exp gia to skill sou pou itheles na anevaseis .
          Ta Golden Bosses mou aresan san quest pou eixe.Genika itane ena kalo paxnidi to opoio eixe afto to kati na me travixei na katso na asxolitho.
          To mono pou me apogoitefse itane oti prin paixo to game eixa dei ta Anime kai diavasa ta manga tou Blue Dragon ta opoia den exoun kamia sxesi kai apogoiteftika alla apo tin alli eixe to kalo oti epaiza ena kainourgio senario opote eixe ligi fasi.

          Ps. Manga Jio Rulezzzzzz san character,a kai ta Shadows mias kai exoune to kathena noimosyni kai milane.
          Tha ithela to Blue Dragon 2 na einai vasismeno epano sto Manga.
          Born From Darkness...Raised By Light....
          My Wrath Shall Be Cast Upon My Enemies Like Rain Pouring From Heaven
          Official O.G.C Member

          Comment


          • #6
            Mην απορείς και τόσο πολύ. Όσα λες ισχύουν αλλά δεν είναι με την καμία τόσο τραγικά. Παιχνίδι βασισμένο σε παλιές φόρμουλες που τα κάνει όλα καλά, που και που θελω να παίζω κάτι τέτοιο, το bd τα έκανε όλα καλά, επομένως...

            Comment


            • #7
              Mην απορείς και τόσο πολύ. Όσα λες ισχύουν αλλά δεν είναι με την καμία τόσο τραγικά. Παιχνίδι βασισμένο σε παλιές φόρμουλες που τα κάνει όλα καλά, που και που θελω να παίζω κάτι τέτοιο, το bd τα έκανε όλα καλά, επομένως...
              [/b]
              Δεν συμφωνώ φίλε Evans. Πράγματι, το παιχνίδι στους περισσότερους τομείς ήταν μια χαρά, ιστορία όμως δεν είχε. Για μένα εάν το RPG δεν έχει καλή ιστορία, όσο καλοί και να ναι οι μηχανισμοί, τα γραφικά, η μουσική του κτλ. δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί καλό.


              Comment


              • #8
                Δεν συμφωνώ φίλε Evans. Πράγματι, το παιχνίδι στους περισσότερους τομείς ήταν μια χαρά, ιστορία όμως δεν είχε. Για μένα εάν το RPG δεν έχει καλή ιστορία, όσο καλοί και να ναι οι μηχανισμοί, τα γραφικά, η μουσική του κτλ. δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί καλό.
                [/b]
                Λίγο πολύ θα συμφωνήσω στα περί ιστορίας.Σίγουρα το σενάριο του παιχνιδιού δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά αυτό ήταν γνωστό εξ'αρχής.Αδιάφορο σενάριο το οποίο απογοητεύει στο τέλος διαθέτει και το Eternal Sonata αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη το Blue Dragon παραδίδει μία ιστορία με κλισέ κτλ. η οποία όμως από την αρχή μέχρι το τέλος παρουσιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο είτε μέσω του gameplay είτε μέσω των FMV.Κατά τα άλλα το παιχνίδι μου άρεσε πολύ από την αρχή μέχρι το τέλος για λόγους που έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις.
                Αν το κοιτάξετε αυστηρά σαν τίτλο του Xbox 360 αποτελεί αξιόλογο παράδειγμα JRPG καθώς όπως και να το κάνουμε ελάχιστους τίτλους παρείχε η κονσόλα της Microsoft αλλιώς σε γενική κλίμακα κονσόλων πάω πάσο.

                Comment


                • #9
                  Είχα πει πολλές φορές παλιότερα ότι το σενάριο του παιχνιδιού είναι και το μεγαλύτερό του μειονέκτημα και είναι το μόνο πράγμα που με ξενέρωσε. Παρόλα αυτά, παρουσιάζεται καλά για αυτό που είναι και σκηνοθετικά ο Sakaguchi έχει κάνει καλή δουλειά (για τα δεδομένα του παιχνιδιού και του στυλ πάντα). Κι εγώ κυρίως σενάριο ζητάω από ένα παιχνίδι, αλλά το συγκεκριμένο το βρήκα πολύ καλά στημένο για να μην το ευχαριστηθώ.

                  Comment


                  • #10
                    Μια ερωτηση προς τα παιδια που εχουν ασχοληθει με τον τιτλο , σκεπτομαι να το ξεκινησω ( το gta παει για μετα την εξεταστικη , μου ηθελα και day one τρομαρα μου ) και επειδη εχω ακουσει καποια πραγματα σχετικα με το hard επιπεδο που το κατεβαζεις απο το live , τι μου προτεινετε ? Normal η hard ? το normal εχει καθολου προκληση ?

                    Comment


                    • #11
                      Hard δαγκωτό, πολύ ωραία δυσκολία και καθόλου σπαστική. Να ξέρεις όμως ότι το DLC έχει bug και δε θα μπορείς να πάρεις 2 achievements. Κάποια στιγμή θα το σβήσω και θα δω αν μπορείς να τα πάρεις εκ νέου, αφού έχεις κρατήσει save για τις συγκεκριμένες περιοχές.

                      Comment

                      Working...
                      X