Announcement

Collapse
No announcement yet.

Broken Sword Saga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Broken Sword Saga

    Eντάξει, ό,τι και να λέμε είναι λίγο για την συγκεκριμένη σειρά. Απορώ πως και δεν είχα ανοίξει το topic πιο παλιά. Εξαιρετικά παιχνίδια και τα τέσσερα με μοναδική σημαντική παραφωνία τον χειρισμό του 3.
    Διαπίστωσα τώρα ότι έχουν κυκλοφορήσει 2 επανεκδόσεις του πρώτου μέρους, μία για wii και μία για ds. Έχει ασχοληθεί κανείς με κάποιο από αυτά. Από όσο είδα πάντως κάποιες φωτογραφίες της wii version, δεν φενεται να υπάρχουν και πολλές διαφορές με το πρωτότυπο. Ελπίζω να είναι καλές δουλειές τουλάχιστον και όχι άλλη μία αρπαχτή γιατί πραγματικά θα ξενερώσω απίστευτα.

    *Κατι ακούγεται και για ταινία, άμα ισχύει και το προσέξουν, μπορούν να κάνουν παπάδες αλλά δυστυχώς δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος...

  • #2
    Θα ηθελα να ασχοληθω με την σειρα. Ειναι adventure ετσι;

    Μονο με monkey island series, full throttle και maniac mansion εχω ασχοληθει με adventures. Αντε κι ενα που εδινε δωρο το cgmag.

    Θυμαμαι που ο Irvine επαιζε το 4, αλλα δεν ειχε παρει ενα αντικειμενο σε ενα σημειο και δεν μπορουσε να προωρησει παρακατω μετα. Κατι τετοια που την σπανε στα adventures (μερικα απο αυτα). Προσωπικα με αναγκαζει να θελω να ακολουθησω οδηγο, που χαλαει ομως την ολη εμπειρια.
    My blog:Doppel's Den

    Comment


    • #3
      Ναι adventures είναι. Τα 2 πρώτα είναι 2d point & click και τα επόμενα 2 3d και όχι Point & click.

      Θυμαμαι που ο Irvine επαιζε το 4, αλλα δεν ειχε παρει ενα αντικειμενο σε ενα σημειο και δεν μπορουσε να προωρησει παρακατω μετα.
      Δεν παίζει τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο να χρειαστεί "να γυρίσεις πίσω" για να πάρεις κάτι που "ξέχασες".

      Comment


      • #4
        Η σειρα η οποια με μυησε στον κοσμο των adventures. Ναι, ειχα παιξει και παλαιοτερα καποια παιχνιδια, αλλα το Broken Sword με εκανε να αγαπησω το point and click.

        Θυμαμαι πως ειχα παιξει το Demo του παιχνιδιου στο PlayStation και πως ειχα πεσει εντελως στην παγιδα του. Η φωνη του George Stobbart με ειχε στοιχιωσει και επρεπε οπωσδηποτε να παιξω το παιχνιδι γιατι ειχα κολλησει με την υποθεση.

        Οταν τελικα το αγορασα, πηρα την εκδοση για το PC, κατι το οποιο θεωρειται και λογικο για αυτο το ειδος. Ομως πριν το ειχα νοικιασει για το PlayStation, και δεν το ειχα τερματισει.

        Το Broken Sword 2 ηταν σαφεστατα καλυτερο παιχνιδι και σε τεχνικο τομεα και σε pace. Το τριτο μερος τολμω να πω οτι με απογοητευσε, οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα διοτι η μεταβαση στο 3D ηταν κατι που με ξενισε πληρως. Ενιωθα σαν να παιζω ενα διαφορετικο παιχνιδι. Προτειμουσα την 2d era και το BS ειναι ενα franchise που θα εχω παντα σαν παραδειγμα για αυτη μου την γνωμη.

        Τωρα με τις νεες κυκλοφοριες πιθανον και να αγορασω το BS για το DS. Εαν οντως ειναι καλο παιχνιδι και πιστο στην σειρα, γιατι οχι;
        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

        Comment


        • #5
          Οταν τελικα το αγορασα, πηρα την εκδοση για το PC, κατι το οποιο θεωρειται και λογικο για αυτο το ειδος. Ομως πριν το ειχα νοικιασει για το PlayStation, και δεν το ειχα τερματισει.

          Το Broken Sword 2 ηταν σαφεστατα καλυτερο παιχνιδι και σε τεχνικο τομεα και σε pace. Το τριτο μερος τολμω να πω οτι με απογοητευσε, οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα διοτι η μεταβαση στο 3D ηταν κατι που με ξενισε πληρως. Ενιωθα σαν να παιζω ενα διαφορετικο παιχνιδι. Προτειμουσα την 2d era και το BS ειναι ενα franchise που θα εχω παντα σαν παραδειγμα για αυτη μου την γνωμη.
          H σειρά αν δεν κάνω λάθος είναι από τα λίγα adventures που η pc έκδοση είναι port από τις κονσόλες. Αυτό φαίνεται κιόλας από τον τραγικό χειρισμό του 3 στο pc. Μιλάμε πάντα για τα 3 πρώτα βέβαια, γιατί τπ 4 δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε κονσόλες.

          Σχετικά με το 3 διαφωνώ πάντως. Γιατί ναι μεν οπτικά το παιχνίδι το παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό αλλά κράτησε το ύφος του. Εντάξει υπήρχαν κάποιες παραφωνίες όπως οι πολλοί γρίφοι με τα κιβώτια αλλά τουλάχιστον αυτά τα φαινόμενα περιορίστηκαν στο 4.
          Σε γενικές γραμμές και στο 3 αλλά και στο 4 η μετάβαση έγινε με σεβασμό στο παιχνίδι και την ιστορία του. Άσχετα αν ακούγοντας τον τίτλο Broken Sword στο μυαλό μου έρχεται το 2d, θεωρώ ότι η σειρά έπρεπε να εξελιχθεί και καλως έγινε ότι έγινε. Από τις πιο ωραίες στιγμές που έχω ζήσει σε video game είναι όταν στο σπίτι της Nico (στο 3) βρίσκεις την μύτη του κλόουν και μία φωτογραφία(;) και συνειδητοποιείς πόσος καιρός έχει περάσει από το 97 που έπαιζες το πρώτο, μέχρι το 2003 και πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία...

          Comment


          • #6
            Προσωπικα πιστευω οτι κακως το point and click εχει μετατραπει στο μαυρο προβατο της βιομηχανιας σε οτι αφορα τον χειρισμο, και το DS ειναι η καλυτερη αποδειξη σε αυτο που λεω. Τα κακα του συστηματος ηταν εν ολιγοις το pixel hunting, για το οποιο ομως φταινε αποκλειστηκα οι developers και οχι το ιδιο το συστημα. Το point and click μπορει να επιβιωσει πολυ ανετα, εαν οι σχεδιαστες βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει και σχεδιασουν πιο καθαρα και πιο ευκρινως τα clickable objects. Απο εκει και περα ειναι θεμα ευφυιας των γριφων.
            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

            Comment


            • #7
              Δεν ξέρω αν αυτό είναι απάντηση σε όσα είπα πριν για το 3d, αλλά αυτά τα 2 δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Προσωπικά κι εγώ θεωρώ το point and click ως την καλύτερη λύση για παιχνίδια του είδους. Κλασσικό παράδειγμα το Syberiα που είναι 3d με point and click και αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

              Comment


              • #8
                Ωπ, ναι, Syberia, τι γαματο!
                Με ψηνετε να κατεβασω το πρωτο Brokan Sword τωρα...
                My blog:Doppel's Den

                Comment


                • #9
                  Ανοιγω θεμα 2d vs 3d... Πρεπει να μελετηθει το ζητημα!!!!!! lolololol
                  :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                  Comment


                  • #10
                    Βρήκα τυχαία αυτό:
                    http://www.gamespot.com/pc/adventure/brokensworddirectors/tech_info.html?tag=tabs%3Bsummary

                    Δυστυχως δεν έχει και πολλές πληροφορίες. ΕDIT: πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό του ds, απλά μάλλον τωρα κυκλοφόρησε για κινητά και τέτοια.
                    Ελπίζω να έχουμε σύντομα κάποιο νέο για 5ο μέρος της σειράς, περάσαν κιόλας 4 χρόνια (ούτε που το κατάλαβα) από την κυκλοφορία του 4...

                    Comment


                    • #11
                      Από τις καλύτερες και έξυπνες περιπέτειες του George Stobbard. Sub_Zero, όντως αληθεύει ότι ετοιμάζουν ταινία γι' αυτό. Έχει επισημοποιηθεί πλέον. Βασίζεται στο πρώτο Broken Sword. Ελπίζω να μην τα σκατώσουν...

                      Κώστα, αν γύριζες λίγο ακόμα στο παρελθόν, θα καταλάβαινες ότι υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια point n' click και adventure που θα αγαπούσες πραγματικά(Goblins, Dracula, Necronomicon etc) τα οποία έχουν παιχτεί σε παράλληλο με τα πρώτα 2 Broken Swords.
                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        Πιστεψε με δεν θες να μπουμε στην σχετικη συζητηση για point 'n' click adventures, διοτι εχουμε φαει τα νιατα μας μπροστα στους 386 και στους 486 με cga και vga οθονες...

                        Τιτε, Τιτε εισαι 'δω;...χαχαχαχαχα


                        (τι τσιβι ειναι τελος παντων αυτο το King's Quest 1-3....)
                        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                        Comment


                        • #13
                          Έχω παίξει μονο τα πρώτα δυο, και είναι από τα παιχνίδια που μου έχουν προσφέρει μεγάλες συγκίνησης. Σκέφτομαι αντί να πάω straight στα επόμενα 2, να ξαναπαίξω τα δυο πρώτα μιας και πάει καιρός από τότε.

                          Comment


                          • #14
                            To GOG.com δίνει το Broken Sword: Director's Cut στα 4,19 δολλάρια. Έχει ένα έξτρα κεφάλαιο με τη Nico και έχει υποστεί redux στα γραφικά για να πιάνει τις σημερινές αναλύσεις.

                            Download the best classic and new games on Windows, Mac & Linux. A vast selection of titles, DRM-free, with free goodies and 30-day money-back guarantee.
                            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                            Comment


                            • #15
                              Που τα βρίσκεις? Ωραία, δεν είναι άσχημα και ας μπορούσα να το έχω free. Δηλαδή το BS1 δεν έχει κυκλοφορήσει ανανεωμένο?

                              Εντωμεταξύ θυμάμαι μια φάση στο BS2 με ένα αγριογούρουνο που πρέπει άμεσος να κανεις click στο κλωνάρι από πάνω για να το αποφύγεις, έχω ακούσει ότι αν δεν προλάβεις να το κανεις και το αποφύγει από μονο του τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις το παιχνίδι, ισχύει?

                              Comment

                              Working...
                              X