Announcement

Collapse
No announcement yet.

RESET, νέο ανεξάρτητο Ελληνικό Videogames Site

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RESET, νέο ανεξάρτητο Ελληνικό Videogames Site

    H νέα διεύθυνση είναι:
    http://resetzero.com/gr

    επίσης η διεύθυνση για το νέο Αγγλικό Reset Zero είναι (New English blog):
    http://resetzero.com

    Τo site δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου απο εμένα (και web design και codιng) στον ελεύθερο μου χρόνο. Στρέφεται γύρω απο την Arcade σκηνή, τα import videogames τα MMORPGs και αξιόλογα Computer Games.

    Ψάχνω άτομα που μπορούν να συνεισφέρουν γράφωντας κάποια θέματα που γνωρίζουν καλά. Επικοινωνήστε μαζί μου.

    Τα θέματα που παρουσιάζονται είναι ένα μικρό μέρος των θεμάτων που σκοπέυει να καλύψει.




  • #2
    Συγχαρητήρια για το site, φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον η θεματολογία του και ήδη ψάχνω να παραγγείλω το The Art of Yasushi Suzuki (πάντα μου άρεσε το avatar που είχες και δεν είχα ιδέα από που ήταν). Αν μπορείς να προτείνεις κανά site θα ήταν ευπρόσδεκτο).

    Να προσέξεις λίγο την έκφραση στα κείμενα (θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς το δεύτερο ενικό "Και εσύ σαν φιλόδοξος και διψασμένος κυνηγός έχεις...") και φυσικά να τα διπλο-τσεκάρεις για τυχόν λαθάκια όπως το "όμως η διασκεύαση βρίσκεται στο multiplayer μέρος" που με ένα spelling check στο word θα το έβλεπες αμέσως.

    Τώρα για το forum dunno, στο εύχομαι να μαζέψεις νέο κόσμο και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι συμμετοχή θα υπάρξει δεδομένης της θεματολογίας του site, αλλά πολύ διάσπαση πέφτει βρε αδερφέ.

    Καλή αρχή λοιπόν και αν μου ρθει να γράψω τίποτα θα σε ενημερώσω.

    Comment


    • #3
      πολυ ωραια. Ασχολεισαι και με τO importing..ενδιαφερον!

      Σαφεστατα επηρεασμενο απτο πολυ καλο Insomnia.ac (oσο βλεπω την αντιφατικη αναλυση του alex πανω στα rpgs πραγματικα φρικαρω ).

      Προσπαθησε απλα να σπασεις τη μονοτονια του μαυρου χρωματος ή ακομη καλυτερα να ξεφυγεις εντελως απτο Insomnia που με τη σειρα του επηρεαστηκε απο καποιο αλλο site ;) .

      Oπως και να εχει, επειδη με ενδιαφερει η "φυση" του site, μελλοντικα θα προσπαθησω να γραψω καποιο κειμενο σχετικα με την import scene ή games.

      Καλη αρχη.
      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

      Authenticity sir, authenticity. "

      Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



      Comment


      • #4
        Kai egw eixa yposxethei kati gia FF11 alla den krathsa ton logo mou akoma
        Pantws einai sta prosexws, den teleiwsame akoma, grats gia to site man.
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

        "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

        Comment


        • #5
          Σας ευχαρίστω παίδες, πραγματικά χαίρομαι που σας αρέσει.
          Επιπλέον,

          Ferryman
          Thanks για τις προτάσεις σου και παρατηρήσεις σου, πραγματικά θα με βοηθήσουν, περιμένω και άλλες. Έχει λίγα λαθάκια σε κείμενο όσο και κανα δυο απροσεξείες στο κώδικα. Το site θα το έβγαζα online τέλος Αυγούστου με πιο πλήρες υλικό αλλά αποφάσισα χθές να το βγάλω online τώρα και να προσθέτω σιγά σιγά. Θα το ξανατσεκάρω όλο, αν δείς και άλλα λαθάκια και έχεις το χρόνο πραγματικά θα χαρώ να μου στείλεις pm η mail.

          Scatman
          Περιμένω θεματάκι η παρουσίαση σου σύντομα. Ξέρω ότι ασχολείσαι πολύ με τα import J-RPGs. Thanks για το ενδιαφέρον σου. Το site έχει αλλάξει 4-5 layouts στα οποία το λευκό χρώμα κυριαρχεί. Αλλά αλλάχτηκε σε κάτι πιο γνώριμο (insert credit) γιατί αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες μιας και ήταν πολλά αυτά που σκεφτόμουν να βάλω. Σκέφτομαι να ξαναγυρίσω σε κάποιο απο αυτά μελλοντικά, καθώς θα είμαι και πιο έμπειρος απο άποψη web development & design.

          Ground_zero
          Σταμάτα να κάνεις βόλτες με το airship της πόλης Jeuno και άρχισε να γράφεις. Το άρθρο για το FFXI πρέπει να είναι γραμμένο απο σένα αλλιώς τίποτα. Το δεύτερο μέρος στα MMO είναι γύρω απο την Kορέα πάλι, αλλά το τρίτο θα είναι για τα Iαπωνέζικα και το τέταρτο και πέμπτο θα είναι αφιερώματα για τα Lineage II και FFXI. Έχεις καιρό αλλά ξεκίνα, γιατί έχεις πολλά να γράψεις.

          Όσον αφορά το forum σκέφτομαι να βάλω link για εδώ. Το Gamer's Odyssey είναι το καλύτερο Ελληνικό videogame forum atm και δεν βλέπω λόγο να δημιουργήσω άλλο. Έχω μιλήσει και με xeno πριν μερικούς μήνες και θυμάμαι δεν είχε αντίρρηση. Μιάς και είμαστε λίγοι ας μην σκορπιζόμαστε αλλά ας μαζευόμαστε. Ένα Reset Sub-forum θα ήταν ιδανικό αλλά όχι απαραίτητο.



          Comment


          • #6
            Αυτό που είδα μου άρεσε πάρα πολύ, τόσο από άποψη θεματολογίας, όσο και από layout/περιεχόμενο. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι γιατί δεν ασχολούμαι με παιχνίδια που αναφέρεις. Σίγουρα παίζω JRPGs, αλλά με την import σκηνή δεν έχω ασχοληθεί (και ούτε πρόκειται).

            Ήθελα να στο προτείνω να βάλεις το gamers-odyssey στο forum του site σου, αλλά το είχες ήδη σκεφτεί από ότι κατάλαβα. Ένα sub forum για το site σου συγκεκριμένα θα ήταν όντως καλό ;) .

            Από εκεί και πέρα, έχω ένα αφιέρωμα για FF (αρκετά παλιό, το έγραψα ένα χρόνο πριν βγει το ΧΙΙ). Αν θες να το κοιτάξουμε μαζί για κάποια ανανέωση (χρειάζεται δουλειά) και για αλλαγή του κειμένου (μπορώ να το κάνω πιο formal) ενημέρωσέ με. Δε νομίζω να είναι κάτι που σε ενδιαφέρει άμεσα, απλώς είναι και το μόνο που έχω :/ .

            Keep up the good work πάντως, τέτοιες προσπάθειες πραγματικά αξίζουν και ξεχωρίζουν από άλλες μέτριες δουλειές. Αν μη τι άλλο φαίνεται ότι κάνεις κάτι σοβαρά και από ενδιαφέρον για το αντικείμενο.

            Comment


            • #7
              Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και απο μένα. Πέραν τις παρατηρήσεις των υπολοίπων, θα σου πρότεινα να φαρδύνεις το κεντρικό container του περιεχομένου, γιατί σε widescreen οθόνες το site φαίνεται σαν μια κάθετη λωρίδα.

              Originally posted by Scatman View Post
              Σαφεστατα επηρεασμενο απτο πολυ καλο Insomnia.ac (oσο βλεπω την αντιφατικη αναλυση του alex πανω στα rpgs πραγματικα φρικαρω ).
              Θα σου πρότεινα να μπείς στο forum του και να υποστηρίξεις με επιχειρήματα γιατί πιστεύεις ότι είναι αντιφατικό το άρθρο. Θα είναι ενδιαφέρον. Εγώ πάντως το βρήκα ειλικρινές και λογικό.
              Insert Coin

              Comment


              • #8
                Evans
                Thanks για τα καλα σου λόγια. Εδώ να ξεκαθαρίσω οτι το site δεν ασχολείται αποκλειστικά με import videogames και Ασιάτικα MMOs αλλα και με όλα τα αξιόλογα videogames και computer games. Οπότε δεν περιοριζόμαστε στο υλικό που θα φιλοξενήσει. Ένα αφιέρωμα στα FF games ακούγεται καλή ιδέα αν και καθόλου προτότυπη. Παρόλα αυτά κάνε μια προσπάθεια αλλαγής και στείλτο μου.

                Θα ήθελα κάποιος να γράψει αφιερώματα/ παρουσιάσεις για τα εξής:

                Mirror's Edge
                Bioshock

                Street Fighter, αφιέρωμα (Xeno)
                2D Fighting, αφιέρωμα (Xeno)
                3D Fighting, αφιέρωμα
                Resident Evil, αφιέρωμα
                Wonder Boy, αφιέρωμα

                Ετοιμάζω Seiken Densetsu και Front Mission αφιερώματα αλλά θα αργήσουν.


                Jedah
                Πράγματι σκοπευω να κάνω αλλαγές στο layout σύντομα μιας και το είχα σκεφτεί οτι σε widescreen 24''+ LCD θα φαίνεται πολύ μικρό. Jedah περιμένω θεματάκι σου γύρω απο τον Κρόνο σύντομα!



                Comment


                • #9
                  Θα σου πρότεινα να μπείς στο forum του και να υποστηρίξεις με επιχειρήματα γιατί πιστεύεις ότι είναι αντιφατικό το άρθρο. Θα είναι ενδιαφέρον. Εγώ πάντως το βρήκα ειλικρινές και λογικό.
                  παροτι συμπαθω τον alex σαν net φυσιογνωμια, δε νομιζω οτι μπορω να κανω διαλογο μαζι του κρινοντας ~διαχρονικα~ απο καποια posts του ή και replies του σε πολυ απλα θεματα. Γενικοτερα δε μαρεσει ο τροπος που διαχειριζεται καταστασεις που τον θιγουν αμεσα/εμμεσα γιαυτο και περιοριζομαι στο να παρακολουθω εξαποστασεως.
                  To κειμενο του αν μη τι αλλο, ειναι καλογραμμενο κι ενδιαφερον. Ωστοσο, καταληγει σε μια ανουσια υπεραναλυση που πρακτικα ουτε ο ιδιος εχει κατανοησει πχ καταργει την εννοια του turn based rpg και τη μετονομαζει turn based strategy.
                  Περι συγχυσης, ενω στο review του για το twelve (psp), στα εισαγωγικα αναφερει οτι δεν ειναι rpg αλλα turn based strategy.Αρχιζοντας ομως την παραγραφο του το αναφερει sRPG.

                  Βγηκα ολιγον εκτος...σορρυ

                  bullethell, προς αποφυγη παρεξηγησεων, το θεωρω ομορφο κι ετσι οπως ειναι ;)
                  " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                  Authenticity sir, authenticity. "

                  Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                  Comment


                  • #10
                    To αναφέρει έτσι γιατί έτσι είναι κοινώς αποδεκτό το είδος ώς S-RPGs όπως και τα C-RPGs και J-RPGs αντοίστιχα. Στη συνέχεια όμως εξηγεί γιατί είναι λαθασμένη η ονομασία τους. Πολλά απο αυτά που γράφει ο Icy όλοι τα έχουμε σκεφτεί κάποτε σε όσα χρόνια παίζουμε Computer & Videogames, απλά είναι ο πρώτος που τα συγκέντρωσε και τα παρουσίασε σε ένα site. Για παράδεγμα πρίν παίξω κάποιο C-RPG είχα ασχοληθεί με τα pen & paper RPGs, όταν έπαιξα για πρώτη φορά το Baldur's Gate κατάλαβα οτί η εμπειρία θα ήταν μακυρά απο τα game sessions των ημερών τότε.

                    Εκείνο όμως που με καθηλώνει ειλικρινά είναι όταν μιλάει για Iαπωνέζικα coin-ops. Ο Ιcy ξόδεψε 2 χρόνια στο Hey Arcade (Tokyo), το καλύτερο arcade αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

                    Θα παρακαλέσω τώρα να μείνουμε in-topic, μιας και το thread είναι το πρώτο στο forum που προσπαθεί να συγκενρώσει άτομα που μπορούν να συνισφέρουν σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο επιτέλους Ελληνικό videogame site. Και εδώ ζητάω τη βοηθειά σας. Να γράψετε δηλαδή για τα videogames.



                    Comment


                    • #11
                      Δε νομιζω πως ειναι ακριβως ετσι αλλα δεν εχει πολυ σημασια.
                      Η αποψη μου ειναι οτι για να γινει κανεις πειστικος και οσο το δυνατον λιγοτερο.."παπαγαλια" , καλο ειναι να ασχολειται/αναλωνεται σε πραγματα που αγαπα και γνωριζει. Ο alex προφανως γραφει καλυτερα οταν αναφερεται σε 2d shooters.

                      Οποτε για να μην ειμαι και πολυ off :p , σε συμβουλευω να γεμισεις το site με δικα σου κειμενα πανω σε genres που αγαπας ;)
                      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                      Authenticity sir, authenticity. "

                      Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                      Comment


                      • #12
                        Σίγουρα πολύ καλή δουλειά, και θα σου πρότεινα - εφ'όσον είναι προφανώς η προσωπική σου κατάθεση για το χώρο - να δημιουργήσεις το δικό σου στυλ έκφρασης και γραφής. Δεν είναι ανάγκη να το παίζεις αμερόληπτος ή να έχεις μια ολιστική - περφεξιονιστική προσέγγιση. Αυτό που έχει αξία σε τέτοιες προσπάθειες είναι το προσωπικό στοιχείο, και όχι μια μίμηση ή απόπειρα επαγγελματισμού.

                        Κάτι άλλο που πιστεύω θα γίνει στην πορεία είναι να βελτιώσεις λίγο τον οπτικό τομέα. Δεν έχω πρόβλημα με τη μαυρίλα, αλλά λίγο η γαλάζια φωσφοριζέ γραμματοσειρά και λίγο η έλλειψη πλαισίων και επικεφαλίδων βαράει στο μάτι.

                        Από εκεί και πέρα, αν θες να χρησιμοποιήσεις το Gamers Odyssey σα forum με direct link, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα συζητήσω και με τα παιδιά για το πώς μπορούμε να ανταλλάξουμε banners, αν τους βρω στο νησί που έχουν καταφύγει...
                        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                        Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                        Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                        Comment


                        • #13
                          Titus

                          Τα πρώτα θέματα είναι αφιερώματα σε μερικά αξιόλογα παιχνίδια. Δεν είναι reviews. Στα reviews που ετοιμάζω σίγουρα θα είναι υπαρκτό το πρωσοπικό στοιχείο σε μεγαλύτερο βαθμό. Στο αφιέρωμα των Kορεάτικων MMOGs πάντως μπορείς να διακρίνεις δικές μου εκτιμήσεις στο χώρο.

                          Σύμφωνω όμως οτί θέλει πολύ δουλεία ακόμα και σε κώδικα αλλά και περισσότερο σε περιεχόμενο. Θα λάβω υπόψη μου τις παρατήρησεις σου στο επόμενο αφιέρωμα.

                          Μόλις έκανα update τη σελίδα του forum στο Reset δίνωντας link τόσσο στο forum όσο και στο link. Στείλτε μου ενα banner ( 200x50) και θα ανέβει στην κεντρική.

                          Scatman

                          Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είναι τυχαίο πως έχω απολαύσει τα θεματά του πάνω στα arcades και shootings πολύ περισσότερο απο τα υπόλοιπα.



                          Comment


                          • #14
                            Συγχαρητήρια κι από εμένα για το site και για το φιλόδοξο, δεδομένου της θεματολογίας, εγχείρημα. Η «πολύ διάσπαση» για την οποία μίλησε ο Ferry πιο πάνω είναι το μόνο που προβληματίζει κι εμένα. Με τόσα πολλά forum για μια τόσο μικρή κοινότητα όπως η ελληνική, σε λίγο θα καταλήξουμε 5 άτομα σε κάθε site. Όταν με το καλό φτιαχτεί η κεντρική κι εδώ, θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε μια affiliate αλυσίδα, ώστε ναι μεν να υπάρχουν τα sites, αλλά να συγκεντρωθεί σε ένα forum όσος περισσότερος κόσμος γίνεται.
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                            Comment


                            • #15
                              Vasika egw apo thn arxh elega kai ston Fioth kai stous ypoloipous na mhn diaspastoume alla den evriskan kapoio provlhma me afto, toulaxiston h prospatheia tou Bullethell mas enwnei, den mas dialyei.
                              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                              Kindred, this blade and I.
                              "

                              "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                              Greek Gaming Videos
                              Greek Final Fantasy Forum

                              Comment

                              Working...
                              X