Announcement

Collapse
No announcement yet.

Απολογισμος του gaming της τελευταιας 10ετιας

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Απολογισμος του gaming της τελευταιας 10ετιας

    Mia oloklhrh 10etia gaming perase... (gia polous h defterh), polla paixnidia kai konsoles eixan ta panw tous kai kapoia alla apetyxan plhrws.

    - Koitontas pisw, pws pistevete oti ekselhxthike to gaming ta teleytaia 10 xronia?
    - Eginan vhmata mprosta?
    - Egine to gaming poio apodekto sto koino?
    - H kainouria texnologia prosefere arketa?
    - Poios pistevete pws htan o poio yperektimhmenos kai poios o poio ypotimhmenos titlos ths dekaetias?

    Telos ti pistevete gia to gaming sthn xwra mas?
    Proxwrhse katholou, h meiname sto PRO?
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

  • #2
    Εξελήχθηκε πιστεύω , όσο υπάρχει εξέλιξη της τεχνολογία (τηλεοράσεις κτλ) αυτόματα υπάρχει και εξέλιξη των κονσολών.
    Βήματα μπροστά μπορώ να πω πως έγιναν και αυτό ειναι η αποδοχή του gaming από το ευρύτερο κοινό ειδιαιτερα με το DS και το Wii , ειδικά το δεύτερο το πέτυχε πολύ καλά imo.
    Η καινούργια τεχνολογία δεν πρόσφερε απολυτα αυτά τα οποια η παρούσα γενιά HDTV ήταν έτοιμη να διξει όπως 1080p και 60fps σε κάθε game. Παρόλαυτα ακόμα κι'έτσι κατάφερε να εντυπωσιάσει.Αυτό βέβαια αφορά την τελευταια 2ετια.

    ΥΓ : Μείναμε στο pro , διστυχώς ή ευτυχώς.

    Comment


    • #3
      -Η εξελιξη ειναι καθαρα τεχνολογικη. Βελτιωθηκαν οι μηχανισμοι των παιχνιδιων κι αυτο οφειλεται στα ισχυρα Hardwares.

      -Eγινα βηματα μπροστα αλλα και πισω. Μπροστα διοτι το οπτικο κομματι εχει φτασει σε υψηλοτατα επιπεδα. Πισω, διοτι ακομη και σημερα παρα τις τεχνολογικες δυνατοτητες ...υπαρχει θεμα ποιοτητας στο συνολο των τιτλων.

      -Yup. Και κυριως προς το τελος της δεκαετιας με το Wii Που οπως λενε εφερε το Non gaming κοινο.

      -Πιστευω οχι οσα εχει τις δυνατοτητες να προσφερει. Η οπτικη αναβαθμιση ειναι φυσικο επακολουθο, οι μηχανισμοι ομως? στο συνολο της αυτη η δεκαετια gaming ακολουθησε την κλασσικη οδο. Υπαρχουν κι εξαιρεσεις βεβαια πχ Little Big Planet και λοιπες εναλλακτικες εμπειριες

      -Wii Sports. ΕΛΕΟΣ!! 50εκ πωλησεις!!?? Υποτιμημενοι τιτλοι υπαρχουν πολλοι αναλογικα παντα με τν ποιοτητα/ χαμηλες πωλησεις πχ Okami, Romancing Saga κτλ

      -H Ελλαδα ειναι Ελλαδα. Τι απαιτησεις να εχεις οτι δεν εχει ενεργο ρολο στην παραργωγη? Πινω μπαφους και παιζω Pro.
      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

      Authenticity sir, authenticity. "

      Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



      Comment


      • #4
        Originally posted by Scatman View Post
        -Wii Sports. ΕΛΕΟΣ!! 50εκ πωλησεις!!?? Υποτιμημενοι τιτλοι υπαρχουν πολλοι αναλογικα παντα με τν ποιοτητα/ χαμηλες πωλησεις πχ Okami, Romancing Saga κτλ
        Εχμ... bundle... εκτος κι αν περιμενες να πηγαινει ο κοσμος στα μαγαζια και να ζηταει να τους αφαιρουν το παιχνιδι απο τη κονσολα.
        Do a barrel roll!

        Comment


        • #5
          Ναι, δεν το ειχα σκεφτει ετσι!
          " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

          Authenticity sir, authenticity. "

          Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



          Comment


          • #6
            Originally posted by Ground_zero View Post

            - Κοιτώντας πίσω, πως πιστεύετε ότι εξελίχθηκε το gaming τα τελευταία 10 χρόνια?
            - Έγιναν βήματα μπροστά?
            - Έγινε το gaming πιο αποδεκτό στο κοινό?
            - Η νέα τεχνολογία πρόσφερε αρκετά?
            - Ποίος ήταν ο πιο υπερτιμημένος και ποίος ο πιο υποτιμημένος τίτλος της δεκαετίας?

            Τέλος τι πιστεύετε για το gaming στην χώρα μας?
            Προχώρησε καθόλου, ή μείναμε στο PRO?
            Έκανα την τιμή να τα αλλάξω σε Ελληνικά για σένα, G_Z.

            - Κοιτώντας πίσω, όντως έχει εξελιχθεί τρελά από τότε που βγήκε το Wolfenstein σε ψευτό-3D μορφή. Τώρα στα τελευταία 10 χρόνια σιγά σιγά όσο οι εταιρείες δημιούργησαν νέες κάρτες γραφικών και ήχου και νέα Windows, τόσο δημιουργήθηκαν και τα παιχνίδια σε πιο latest μηχανές γραφικών(Crytek κ.α.). Δυστυχώς ως τώρα δεν προχώρησε αρκετά το gaming και σε motion sensors μέχρις πρόσφατα, οι οποίοι σίγουρα είναι επίτευγμα περισσότερο για κινηματογράφο παρά για gaming.
            - Έγιναν πολλά βήματα τόσο στον τομέα γραφικών(Δείτε Heavy Rain -PS3- ) όσο και στα νέα παιχνίδια, κυρίως φαντασίας, αλλά και πάλι είναι πίσω λόγω του τομέα του χειρισμού και της τέχνης. Δυστυχώς μπορώ να παραδεχτώ ότι οι Δυτικές εταιρείες, όσο και οι Ανατολικές, αντιγράφουν η μία στην άλλη(Φέρνω παραδείγματα αντιγραφής το Dead Space από το Gears of War, το οποίο προέρχεται από 'κει ο χειρισμός της κάμερας). Υπάρχουν και φορές που υπήρξαν και οι χειρότερες μεταφορές anime, αμερικάνικων ταινιών και βιβλίων σε παιχνίδια.
            - Στα γραφικά ναι, στον τεχνικό τομέα όχι. Δεν μπορεί να γίνει απόδεκτο στο κοινό τόσο το τεχνικό πρόβλημα των κονσολών, όσο και το in-game πρόβλημα, που κάνει τους περισσότερους φανατικούς να τσαντίζονται και να σπάζουν το CD από τον θύμο.
            - Αν πρόσφερε, λέει, αρκετά... Δεν τολμώ να πω ότι πρόσφερε και πολλά. Έχει προσφέρει καλύτερη απόδοση εικόνας και ταχύτητας, αλλά δεν κατάφερε να μας εντυπωσιάσει στον υπόλοιπο τομέα.
            - Αυτή είναι ερώτηση για εμπορίλες, οπότε δεν απαντάω. Αλλά για υπερτιμημένο τίτλο θα έλεγα το Mirror's Edge. Το πιο υποτιμημένο είναι το Baroque. Δεν θα πω περισσότερα, γιατί ξέρετε λίγο πολύ περί τίνος πρόκειται.

            Τέλος, το gaming δεν προχωράει, όσο υπάρχει το χειρότερο marketing και δεν φέρνουν ως και κάποιους αξιόλογους τίτλους που περιμένουμε τόσα χρόνια, τόσο πίσω θα είναι το gaming. Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα-δύο δικά της παιχνίδια, αλλά και να υπάρξει Ελληνικό fansub group για τα παιχνίδια, που ήθελαν άμεση μετάφραση. Το χειρότερο πράγμα που υπάρχει είναι να καταστρέφουν τις συλλεκτικές θήκες βάζοντας αυτοκόλλητα και άλλες βλακείες μέσα στα κουτιά των παιχνιδιών, και ακόμα πιο χειρότερο είναι η υψηλή τιμή, από ότι στην κανονική, τόσο στα παιχνίδια όσο και σε διάφορα τεχνουργήματα(HDMI, τηλεοράσεις κ.α.).
            Δυστυχώς παραμένουμε στο PRO και στο Modern Warface 2 και στις διάφορες εμπορίλες και αυτό είναι η αιτία που δεν έρχονται και ούτε αναπαράγουν νέοι και αξιόλογοι τίτλοι του ονόματος τους, ώστε να χτυπήσουν την εμπορίλα και να ξυπνήσουν τους πάντες από αυτό. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να αποκαλείται Εμπορικός Fanboyism, αλλά δεν λέω και τίποτα. Τις Nortec και Diaktis να ρίξετε την ευθύνη που δεν έχουν καλό marketing και δεν ψάχνονται πιο πολύ που υπάρχουμε κι εμείς με τα γούστα περισσότερο των J-RPG και των διαφόρων άλλων είδων που δεν έφεραν στην Ελλάδα(XBOX Live).
            sigpic

            Comment


            • #7
              -Σίγουρα εξελίχτηκε αρκετά το gaming αλλά όχι τόσο όσο στην δεκαετία 1990-2000.

              Έγιναν τεράστια βήματα στον τεχνικό τομέα(όπως ήταν αναμενόμενο) αλλά το πιο σημαντικό είναι imo η εισαγωγή του μηχανισμού physics που είδαμε για πρώτη φορά στα half life 2 και halo.

              Επίσης τέθηκαν νέα πρότυπα όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη.Εδώ για ακόμη μια φορά το halo κλέβει την παράσταση.Πολύ σημαντικό και αυτό καθώς άλλαξε ο τρόπος που παίζουμε αφού πρέπει να παίζουμε πιο προσεχτικά/στρατηγικά και οι τακτικές τύπου γιουρούσι δεν έχουν πλέον κανένα αποτέλεσμα.

              Σημαντικό imo είναι το ότι τα παιχνίδια που παίζουμε έχουν γίνει πολύ πιο κινηματογραφικά και είναι σε θέση να αποδώσουν πολύ καλύτερα μια ιστορία.

              Άξια αναφοράς είναι και η προσθήκη του online multiplayer φυσικά.

              -Το gaming φυσικά και έγινε πιο αποδεκτό στο κοινό αφού πλέον τα videogames έχουν ξεπεράσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό άλλα μέσα διασκέδασης όπως πχ κινηματογράφο.

              -Όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα...χάλι μαύρο.Έκλεισαν όλα τα σχετικά περιοδικά,ακόμα δεν έχει φτιαχτεί ένα παιχνίδι που να ανταποκρίνεται στα σημερινά πρότυπα και το κυριότερο,είμαστε ακόμη σε νηπιακό επίπεδο όσον αφορά την νοοτροπία.Ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει από το τρυπάκι του οπαδισμού.Ορισμένοι δεν εχουν ακόμη καταλάβει ότι δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα με το να μπαίνουν σε φορουμ και να υπερασπίζονται την κονσόλα τους (πολλές φορές μάλιστα μειώνοντας τον ιερόσυλο που τόλμησε να διαφωνήσει με αυτούς σαν να ήταν η κοπέλα τους για παράδειγμα.Επίσης το 80% των gamers παίζουν μόνο pro,counter άντε και wow βαριά βαριά.(Εννοείται ότι δεν είναι κάτι κατακριτέο αυτό,απλώς γράφω το τι γίνεται.Ο καθένας παίζει ότι επιθυμεί.)


              Tidy!

              Do not blame me.Blame yourself or God.
              In Matsuno we trust.

              Comment


              • #8
                Να προσθέσω επίσης στα πάρα πολύ σωστά πράγματα που παρέθεσε ο Deus ότι στην Ελλάδα θεωρειται κατακριτεο να αφιερώνει κάποιος αρκετή ώρα στο videogaming , με άσχημους σχολιασμούς προς αυτόν.

                Comment


                • #9
                  Να προσθέσω επίσης στα πάρα πολύ σωστά πράγματα που παρέθεσε ο Deus ότι στην Ελλάδα θεωρειται κατακριτεο να αφιερώνει κάποιος αρκετή ώρα στο videogaming , με άσχημους σχολιασμούς προς αυτόν.
                  Δηλαδή αν πας εσύ σε μία χώρα του εξωτερικού και πεις ότι παίζεις videogames θα σε δεχτούν με ανοιχτές αγκάλες και θα πουν ότι ασχολείσαι με κάτι άκρως παραγωγικό; Όχι, δεν είναι κατακριτέο το να ασχολείσαι με videogames. Εγώ δε δέχτηκα τα τελευταία 5 χρόνια καμιά αρνητική κριτική από κανέναν και δε ντρέπομαι να λέω ότι παίζω videogames και αυτό γιατί κάνω πολλά άλλα πράγματα πέραν του να παίζω παιχνίδια. Όταν ο άλλος βλέπει ένα άτομο με άποψη και με ενδιαφέροντα, δε θα τον κακολογήσει αν μέσα σε αυτά τα ενδιαφέροντά του είναι και τα videogames. Όταν όμως κάποιος έχει σα μοναδικό ενδιαφέρον τα videogames και φτάνει σε σημείο αποβλάκωσης, ναι τότε αυτό είναι κατακριτέο, όπως κατακριτέα είναι και η σπατάλη άπειρων ωρών σε μπαράκια και σε καφέδες. Όταν κάποιος έχει λόγο, τότε κανένας δε θα μπορέσει να του πει τίποτα, όταν όμως αδυνατεί μέχρι και να εκφραστεί, πόσο μάλιστα να συζητήσει, είτε ασχολείται με videogames είτε με οτιδήποτε άλλο, πάλι θα δεχτεί αρνητική κριτική.

                  Έχουμε μπερδέψει πολύ εμείς, οι "σοβαροί" (λολ) gamers, τα πράγματα και βλέπουμε φαντάσματα σε κάθε γωνία. Και όπως συνηθίζω να λέω, ελάχιστοι ξέρουν αυτά που εμείς ξέρουμε. Αν υπάρχει έλλειψη παιδείας και πληροφόρησης, γιατί αυτός που δε γνωρίζει τίποτε πέραν του WoW πρέπει να δέχεται τα videogames ως κάτι ενδιαφέρον ή σωστό; Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι μία χαρά, το κακό που υπάρχει το προκαλούμε εμείς οι gamers με όλη αυτήν την τάση ελιτισμού που καλλιεργούμε, τόσο μέσα στις gaming κοινότητες, όσο και έξω από αυτές. Από τη μια διαχωρίζουμε τους εαυτούς μας από τους αλλούς και αλληλοαποκαλούμαστε "Σοβαροί gamers" ή "casuals, άσχετοι" κτλ, από την άλλη κατηγορούμε όλους όσους δε θεωρούν τα videogames σοβαρό χόμπι και μιλάμε για κοινωνικά στερεότυπα και διάφορες άλλες αρλούμπες. Εδώ μπαίνουμε σε fora άλλων κοινοτήτων για να κοροϊδέψουμε και να μειώσουμε, μαλώνουμε για εταιρίες και για μασκότ, μη μιλήσω φυσικά για περιστατικά που δε μιλιόμαστε επειδή θίχτηκε η αγαπημένη κονσόλα μας. Αν δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι το κόμπλεξ μέσα μας (επειδή δεν έχουμε άλλα ενδιαφέροντα μήπως; ) όλα καλά θα ήταν.

                  Τα τελευταία δέκα χρόνια εγώ τα θεωρώ από τα δυνατότερα στη βιομηχανία. Νέες προσεγγίσεις στη σκηνοθεσία, ανάπτυξη της indie σκηνής, online gaming και άνοιγμα της βιομηχανίας σε τεράστιο βαθμό, τεχνολογικές εξελίξεις και είσοδος στην HD, multimedia μηχανήματα με άπειρες δυνατότητες, φρέσκιες ιδέες και εξέλιξη όλων των ειδών. Δε μου λείπει τίποτα από τα παλιά χρόνια, τα έχω όλα στα χέρια μου μαζί με όσα καινούρια μπορώ να απολαύσω.

                  ΥΓ: Τώρα είδα ότι αναφέρθηκε και ο αδελφός στα παραπάνω. Να πω ότι μπορεί όντως να έκλεισαν τα περιοδικά, γίνεται όμως προσπάθεια ενημερωσης (σε επαγγελματικό επίπεδο) από διάφορα sites, οπότε κάπως μετριάζεται το πρόβλημα.

                  Comment


                  • #10
                    εσυ δεν ησανε αυτος που ελεγε στο φορουμ του gamepro μολις εγινες φοιτητης και πηγες για γκαφε με τα αλλα τα παιδια, σε κοροιδεβανε που παιζεις παιχνιδια και τα ειχες παρει στο κρανιο θυμαμαι.και ολοι μετα κραζαμε τα αλλα τα παιδια "χεστους μην ασχολησε, να τους καει το βιντεο κτλ".εγω ολα τα θυμαμαι.
                    Ground_Zero:

                    Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                    Comment


                    • #11
                      Όταν ο άλλος βλέπει ένα άτομο με άποψη και με ενδιαφέροντα, δε θα τον κακολογήσει αν μέσα σε αυτά τα ενδιαφέροντά του είναι και τα videogames. Όταν όμως κάποιος έχει σα μοναδικό ενδιαφέρον τα videogames και φτάνει σε σημείο αποβλάκωσης, ναι τότε αυτό είναι κατακριτέο
                      ΟΚ;

                      Comment


                      • #12
                        χεχε you are evil..
                        Ground_Zero:

                        Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Evans View Post
                          Όταν όμως κάποιος έχει σα μοναδικό ενδιαφέρον τα videogames και φτάνει σε σημείο αποβλάκωσης, ναι τότε αυτό είναι κατακριτέο, όπως κατακριτέα είναι και η σπατάλη άπειρων ωρών σε μπαράκια και σε καφέδες. Όταν κάποιος έχει λόγο, τότε κανένας δε θα μπορέσει να του πει τίποτα, όταν όμως αδυνατεί μέχρι και να εκφραστεί, πόσο μάλιστα να συζητήσει, είτε ασχολείται με videogames είτε με οτιδήποτε άλλο, πάλι θα δεχτεί αρνητική κριτική.
                          Δεν θα έκρινα ακριβώς μοναδικό ενδιαφέρον τα παιχνίδια. Οι περισσότεροι τα παίζουμε για να σκοτώσουμε την ώρα μας. Κι εγώ αυτό κάνω και δεν βγαίνω καν έξω. Υπάρχουν φορές που όλοι μας βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια πράγματα(bars, γκόμενες, αυτοκίνητα κ.α. διασκέδασης) και έτσι έχουμε σαν μοναδική λύση να παίξουμε και κάποιο παιχνίδι που μας αρέσει και μας ενδιαφέρει. Στην περίπτωση μου βαριέμαι που βγαίνω έξω και δεν υπάρχει και κανένα πιπίνι εδώ Θεσσαλονίκη και για μένα, οπότε το έχω αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό να παίξω παιχνίδια και να μην βγω καν έξω. Κάνω όμως κι ένα διάλειμμα που και που πηγαίνοντας προπόνηση κάθε βράδυ ή που πάω σε σχολή(τώρα σπουδάζω Γραφιστική). Αν και πάλι βρω δουλειά, μετά θα έχω και λίγο χρόνο να παίξω και κανένα παιχνίδι. Σε όλη μου την ζωή δεν έχω πετύχει αρνητική κριτική και αν κάποιος μου έλεγε μία αρνητική για τα παιχνίδια, τότε είναι που λέει μπούρδες.
                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            Η σημαντικότερη εξέλιξη της δεκαετίας για μένα ήταν η καθιέρωση του multiplayer online gaming σε όλα τα επίπεδα που σημαίνει και την απαρχή της σταδιακής ελαχιστόποιησης/εξαφάνισης των single player τίτλων. Οι μηχανισμοί τους βέβαια δε θα εξαφανιστούν, δε θα πάψουμε ξαφνικά να ενδιαφερόμαστε για μια καλή ιστορία, απλά θα ενταχθούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο σε ευρύτερα online projects.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by BartMan
                              Να προσθέσω επίσης στα πάρα πολύ σωστά πράγματα που παρέθεσε ο Deus ότι στην Ελλάδα θεωρειται κατακριτεο να αφιερώνει κάποιος αρκετή ώρα στο videogaming , με άσχημους σχολιασμούς προς αυτόν.


                              Απο τη μία κανένας δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να κρίνει τον άλλον (είναι αυτό που λέμε κοίτα πρώτα τον εαυτό σου) και φυσικά αυτό που λες δε συμβαίνει μονάχα στην Ελλάδα (να φανταστώ πως είναι απο τους κύριους λόγους για τους οποίους προτιμάς το εξωτερικό; ) απο την άλλη, ναι, προσωπικά θεωρώ τα videogames μη παραγωγικό τρόπο για να περάσεις την ώρα σου.
                              Επίσης συμφωνώ απολύτως με τον Evans.

                              Comment

                              Working...
                              X