αλήθεια; εγώ αισθάνθηκα πως απο κάποιο σημείο και μετά η συνταγή αρχιζει και κουράζει
), αλλά περίμενα να γυρίσω Ελλάδα για να το παίξω. Τελικά απογοητεύτηκα αρκετά, κυρίως λόγω pacing. Η κλιμάκωση ήταν μετριότατη κατά την άποψή μου, ενώ το παιχνίδι προσπαθούσε απλώς να σε εντυπωσιάσει όλο και περισσότερο, χωρίς να έχει τις "χρυσές" αναλογίες του 2 σε ποικιλία platforming, set pieces και ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, το 3 μου φάνηκε ότι εστίαζε, ας πούμε, 60% σε εντυπωσιασμό (πολλές καταστροφές, επανάληψη των ίδιων σκηνικών - Nate πηδάει από μεγάλο ύψος, προσγειώνεται στην Α σκεπή, η σκεπή καταστρέφεται και ο Nate βρίσκεται 3 πατώματα κάτω) και το υπόλοιπο 40% μοιράζεται μεταξύ platforming και action.Το σενάριο δε με κράτησε. Θα μου πείτε, για το σενάριο το έπαιζες; Ναι, μέχρι κάποιο βαθμό. Στο 1 σε κρατούσε σε αρκετά μεγάλο βαθμό και η αναλογία μεταξύ quotes, εξελίξεων και φινάλε νομίζω ήταν καλή. Στο 2 τα πράγματα ήταν καλύτερα σε κάποιους τομείς, χειρότερα σε κάποιους άλλους (ανύπαρκτος Sully). Στο 3 όλα ήταν καλά, αλλά οι κακοί του παιχνιδιού δεν είχαν νόημα ύπαρξης, κάποια σκηνικά δεν εξηγήθηκαν, κάποια άλλα προσπεράστηκαν υπερβολικά γρήγορα, ενώ η όλη σχέση μεταξύ Nate-Marlowe-Sully δεν αναπτύχθηκε ικανοποιητικά.
Στο σύνολο του, λοιπόν, πιστεύω ότι το 3 ήθελα να προσφέρει το υπέρτατο cinematic experience που υπήρξε στο gaming ως τώρα. Τα κατάφερε και με το παραπάνω, αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι είχε (κι έχει) να δώσει κάτι που δεν έδωσε το 2. Δηλώνω αρκετά απογοητευμένος (ω ναι
) και για αυτό το λόγο δε θα αγοράσω στο release το Golden Abyss.ΥΓ: Πολλά από αυτά ίσως να άλλαζαν αν πρώτα κυκλοφορούσε το 3 και μετά το 2. Όπως και να το κάνουμε, το among thieves παρα-ήταν τέλειο. Αυτά, πρώτο μεγάλο post μετά από αρκετά καιρό
.
Leave a comment: