Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uncharted 3: Drake's Deception

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evans
    replied
    αλήθεια; εγώ αισθάνθηκα πως απο κάποιο σημείο και μετά η συνταγή αρχιζει και κουράζει
    Kαπού εκεί βρίσκεται και η δικιά μου άποψη για τον τίτλο. Είχα πάθει ένα σχετικό παροξυσμό όταν κυκλοφόρησε: περνούσα καθημερινά έξω από το Game και έβλεπα κάτι τεράστιες αφίσες και stands και ήμουν σε φάση "Γιατί να μην έχω PS3;" Μετά από λίγες μέρες αγόρασα PS3 (slim 160 gb 180€ από super market ), αλλά περίμενα να γυρίσω Ελλάδα για να το παίξω. Τελικά απογοητεύτηκα αρκετά, κυρίως λόγω pacing. Η κλιμάκωση ήταν μετριότατη κατά την άποψή μου, ενώ το παιχνίδι προσπαθούσε απλώς να σε εντυπωσιάσει όλο και περισσότερο, χωρίς να έχει τις "χρυσές" αναλογίες του 2 σε ποικιλία platforming, set pieces και ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, το 3 μου φάνηκε ότι εστίαζε, ας πούμε, 60% σε εντυπωσιασμό (πολλές καταστροφές, επανάληψη των ίδιων σκηνικών - Nate πηδάει από μεγάλο ύψος, προσγειώνεται στην Α σκεπή, η σκεπή καταστρέφεται και ο Nate βρίσκεται 3 πατώματα κάτω) και το υπόλοιπο 40% μοιράζεται μεταξύ platforming και action.

Το σενάριο δε με κράτησε. Θα μου πείτε, για το σενάριο το έπαιζες; Ναι, μέχρι κάποιο βαθμό. Στο 1 σε κρατούσε σε αρκετά μεγάλο βαθμό και η αναλογία μεταξύ quotes, εξελίξεων και φινάλε νομίζω ήταν καλή. Στο 2 τα πράγματα ήταν καλύτερα σε κάποιους τομείς, χειρότερα σε κάποιους άλλους (ανύπαρκτος Sully). Στο 3 όλα ήταν καλά, αλλά οι κακοί του παιχνιδιού δεν είχαν νόημα ύπαρξης, κάποια σκηνικά δεν εξηγήθηκαν, κάποια άλλα προσπεράστηκαν υπερβολικά γρήγορα, ενώ η όλη σχέση μεταξύ Nate-Marlowe-Sully δεν αναπτύχθηκε ικανοποιητικά.

Στο σύνολο του, λοιπόν, πιστεύω ότι το 3 ήθελα να προσφέρει το υπέρτατο cinematic experience που υπήρξε στο gaming ως τώρα. Τα κατάφερε και με το παραπάνω, αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι είχε (κι έχει) να δώσει κάτι που δεν έδωσε το 2. Δηλώνω αρκετά απογοητευμένος (ω ναι ) και για αυτό το λόγο δε θα αγοράσω στο release το Golden Abyss.

ΥΓ: Πολλά από αυτά ίσως να άλλαζαν αν πρώτα κυκλοφορούσε το 3 και μετά το 2. Όπως και να το κάνουμε, το among thieves παρα-ήταν τέλειο. Αυτά, πρώτο μεγάλο post μετά από αρκετά καιρό .

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Originally posted by nooto View Post
    Παντως καντε την αλλαγη στον χειρισμο οσοι δεν το εχετε δοκιμασει ακομα, ανεβαζει πολυ το παιχνιδι.
    Εγω δυστυχως το τερματησα με τον ''κακο'' χειρισμο.Απορω ακομα για αυτη τους την επιλογη.Δεν ειναι οτι προσθετει κατι,ισα ισα.
    Και η πλακα ειναι οτι εχασε ποντους σιγουρα σε reviews απο αυτο πραγμα.Βεβαια καποιοι τα εχωναν στο shooting χωρις να ξερουν το γιατι.Reviewers...

Θεωρω καλυτερο το U3 απο το 2 τελικα ,απλα δεν εκανε το μπαμ του 2.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Εμενα τα πρωτα κεφαλαια (εκτος απο το small beginings) μου φανηκε οτι ειχαν πιο συμβατικη σκηνοθεσια-set pieces και μπορω να πω οτι εκει ψιλοκουραστηκα. Απο τη στιγμη ωστοσο που μπαινεις στο νεκροταφειο πλοιων το πραγμα αλλαζει παρα πολυ... Κλιμακα, νεες ιδεες στο level design (κινουμενα επιπεδα), απιστευτα γραφικα (πραγματικα θα ηθελα να εχω καμια 42αρα οθονη για να το απολαυσω οπως του αξιζει), καταπληκτικη μουσικη (οπου μπαινει το mexico style ειναι επος) και πολυ καλοδουλεμενα setpieces με μπολικη προκληση (εδω βασικα παιζει να φταιει οτι αλλαξα και το χειρισμο που παει το παιχνιδι αλλου). Συν τοις αλλοις το presentation απο κει και μετα γινεται over the top με απειρα σκηνικα που σε αφηνουν με το στομα ανοικτο (προσωπικα δεν εχω δει σε παιχνιδι τοσο μεγαλο αριθμο τετοιων σκηνων).

Ειναι βεβαια και θεμα γουστου καθως το παιχνιδι γινεται απο ενα σημειο και μετα πολυ πιο action oriented... Οπως και να χει παντως πολλες φορες εχω βρεθει με ενα χαζο χαμογελακι (και πιανω τον εαυτο μου να λεει τι εφτιαξαν οι ανθρωποι).

Παντως καντε την αλλαγη στον χειρισμο οσοι δεν το εχετε δοκιμασει ακομα, ανεβαζει πολυ το παιχνιδι.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by nooto View Post
    Κεφαλαιο 21 και το Among Thieves βρισκεται πλεον αιωνες πισω...οτι και να πω ειναι λιγο...
    αλήθεια; εγώ αισθάνθηκα πως απο κάποιο σημείο και μετά η συνταγή αρχιζει και κουράζει

δεν είδα δηλαδή το κάτι φοβερά διαφορετικο σε σχέση με το Among Thieves.

YΓ: και εγώ νόμιζα πως η στόχευση αλλάζει αυτόματα εγκαθιστώντας το patch...

Leave a comment:

• nooto
    replied
    LOL ultra fail, νομιζα οτι η αλλαγη γινεται αυτοματα με το patch...δεν ειχα δει οτι υπαρχει επιλογη . Thnx hideo ολα κομπλε τωρα ;).

Κεφαλαιο 21 και το Among Thieves βρισκεται πλεον αιωνες πισω...οτι και να πω ειναι λιγο...

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Γιατι δεν αλλαζεις το τροπο στοχευσης?Εχει βγει update και μπορεις να το αλλαξεις πλεον.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Το εχω ξεκινησει και εγω και εχω φτασει κεφαλαιο 14.

Overall πολυ καλες εντυπωσεις μεχρι στιγμης, τα γραφικα κλασσικα ειναι απο αλλο πλανητη, η μουσικη επενδυση ειναι μακραν η καλυτερη στη σειρα (small beginings) και το σεναριο εχει παρα πολυ ενδιαφερον καθως παιζει πολυ με τους ιδιους τους χαρακτηρες...

Tα set pieces ειναι εξαιρετικα και οι αναλογιες στα διαφορα ειδη gameplay απλα τελειες. Εχουν επισης μπει πολυ ωραιες νεες ιδεες στο campain οπως τα κεφαλαια στο πλοιο (κινουμενα επιπεδα) τα οποια και βρηκα αψογα υλοποιημενα. Γενικα ο σχεδιασμος ειναι απιστευτα πληθορικος και το gameplay χορταστικοτατο. Το σημαντικοτερο ειναι οτι υπαρχουν πολλες στιγμες που μενεις με το στομα ανοικτο και οι στiγμες αυτες εχουν και ουσια χωρις να ειναι εκει μονο για να εντυπωσιασουν.

Το shooting imo εχει θεμα, το συνηθιζεις οντως αλλα η αληθεια ειναι οτι στα πρωτα κεφαλαια προβληματιζεσαι με τις επιλογες που εχουν γινει. Στα αρνητικα θα εβαζα επισης οτι καποιες στιγμες ορισμενες πορτες κλπ που πρεπει να βρεις για να προχωρησεις δεν ειναι ευδιακριτες (ισως λογω του χαμηλου φωτισμου ανα σημεια) με αποτελεσμα να γυρνας γυρω γυρω για να βρεις τι πρεπει να κανεις. Τελος το παιχνιδι μου κρασσαρει κατα καιρους (2 φορες μεχρι στιγμης) στο loading screen, δεν ξερω αν παθατε κατι αντιστοιχο...

Multi δοκιμασαμε σημερα λιγο με Deus και BB (co-op mission) και μου αρεσε παρα πολυ.

Anyway, περισσοτερα οταν το τελειωσω!

Edit: Η ελληνικη μεταφραση ειναι φανταστικη παιδια, πιανει το χιουμορ που υπαρχει στο αγγλικο κειμενο σε απιστευτο βαθμο. Πραγματικα πολλα μπραβο δεν φανταζομουν οτι θα εχει γινει τετοια δουλεια (περιμενα κατι ξερο).

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Κατέβασα το patch για το νέο σύστημα στόχευσης και το ξαναάρχισα.Αυτήν την φορά το διασκεδάζω πολύ περισσότερο μπορώ να πω.

Το μόνο που δεν μου αρέσει στο παιχνίδι είναι ότι τα bonuses αφαιρέθηκαν εντελώς και έτσι οι θησαυροί που μαζεύεις έχουν καθαρά διακοσμητικό ρόλο.

Όπως και να έχει είναι παιχνιδάρα από τις λίγες.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    Dooplisako και enpsty μόλις ξανανοίξω το πλει 3 θα σας κάνω αντ για να κανονίσουμε κανα multi.Enpsty είσαι μέσα;
    Ναι αμέ.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Dooplisako και enpsty μόλις ξανανοίξω το πλει 3 θα σας κάνω αντ για να κανονίσουμε κανα multi.Enpsty είσαι μέσα;

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Τέλος το Αντσάρτιντ Θρι. 9 ωρίτσες στο Normal (aka Easy ) Λοιπόν εντυπώσεις:

Από γραφικά, ήχο, ατμόσφαιρα, σενάριο το παιχνίδι δεν έχει αντίπαλο. Επίσης έχει τα καλύτερα γραφικά ever. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι φλώροι με τα high end pc σας :troll: αλλά τέτοια γραφικά πουθενά. Η δουλειά που έχει γίνει στα περιβάλλοντα είναι αδιανόητη. Οι texture artists δουλεύαν στάνταρ 24/7 για να γίνει κάτι τέτοιο. Πολύ ωραίο και το σενάριο, λίγο anticlimactic αλλά μου άρεσε που ανέπτυξε την σχέση μεταξύ Nathan και Sully από απλό sidekick σε πατρική φιγούρα.

Πάμε και στα παράπονα. Τα Uncharted το χωρίζω σε 3 κατηγορίες.
    1) Αναζήτηση-γρίφοι
    2) Platforming
    3) Action

Ενώ η naughty dog βελτίωσε τα πάντα από πλευράς set pieces και τεχνικών χαρακτηριστικών δεν βελτίωσε αυτά τα κομμάτια, το ζουμί του game δλδ.

Οι γρίφοι πιστεύω κάνανε ένα βήμα μπροστά. Αρκετούτσικοι και ιδανική ισορροπία μεταξύ challenge και ρεαλισμού. Καλά πανεύκολοι ήταν αλλά λίγο πιο δύσκολοι από πριν. Δυστυχώς απ΄την μέση και μετά σχεδόν εξαφανίζονται και δίνουν την θέση τους στο full action. Δεν έχω την απαίτηση να γίνει Tomb Raider αλλά ήθελε καλύτερη ισορροπία.

Στο platforming τα πάντα μείνανε ίδια. Το auto-pilot platform προσωπικά δεν με ενοχλεί αν αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του game. Πχ στο Castlevania που ήταν 90% ξύλο και λίγο platform που και που δεν με χάλασε, ίσα-ίσα σε ξεκουράζει κι όλας. Όταν όμως σε ένα game σαν το U3 όπου το platform είναι σχεδόν η μίση διάρκεια ε.. θέλει λίγο challenge. Το να πάτας το πλήκτρο του άλματος και την κατεύθυνση δεν είναι ότι καλύτερο.

Και πάμε στο κομμάτι της μάχης, εκεί που κατά την γνώμη μου μάλλον έγινε χειρότερο από το 2. Καταρχάς το Α.Ι. των εχθρών σαν να χειροτέρεψε. Κάνουν κάποια ακατανόητα πράγματα. Πχ ορμάνε καταπάνω σου χωρίς λόγο σαν πρόβατα επί σφαγή. Το cover system τους είναι εντελώς scripted. Όταν είναι να πάνε από cover σε cover πρέπει να ολοκληρωθεί η κίνηση αλλιώς δεν σε πυροβολάνε ακόμα και αν μπεις στον δρόμο τους. Πόσες φορές είδα εχθρό να τρέχει δίπλα μου σαν να μην υπάρχω και αφού καλυφθεί να αρχίσει το shooting.
    Επίσης οι εχθροί σε περιπολία εκεί που θέλει stealth δηλαδή δεν σε βλέπουν με τίποτα. Ούτε βήματα ακούνε, ούτε σε βλέπουν από πλάγια, ακόμα και από μπροστά απ΄τα 5 μέτρα και πίσω σε βλέπουν. Την ίδια ώρα που αυτοί σε απόσταση περνάνε τις σφαίρες απ΄την τρύπα της βελόνας.
    Η μάχη σώμα με σώμα είναι αρκετά βαρετή επίσης. Button mashing και qte που και που για άμυνα. Μην γίνει Tekken αλλά λίγο challenge, λίγη ποικιλία.
    Το action το ευχαριστήθηκα μόνο όταν υπήρχε και κάποιο εντυπωσιακό set piece.

Εν κατακλείδι το game είναι κορυφή, αλλά αρχίζει και γίνεται περισσότερο κινηματογραφικό από όσο πρέπει κατά την γνώμη μου. Και επειδή ξέρουμε ότι τέτοια σειρά δεν θα την αφήσουνε να πεθάνει, πρέπει να κοιτάξουν εκεί στην nd πως θα βελτιώσουν και το gameplay κομμάτι των τίτλων που ΙΜΟ έμεινε στάσιμο από το 2 στο 3.

Του βάζω 9/10.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Είμαι κάπου στα μισά του παιχνιδιού και αν και απίστευτο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και ατμόσφαιρας στο gameplay έχει αρχίσει να κουράζει η συνταγή.

Leave a comment:

• dOOpLiSSaKoS
    replied
    Ok Boss!

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Kαι γω ειμαι μέσα αν πετύχω κανέναν online, απλώς για online συναντήσεις ας γράφουμε καλύτερα εδώ απο εδώ και στο εξής...

προχθες με τον Laharl προσπαθήσαμε να παιξουμε μαζί αλλά παίχτηκε fail, δεν έλεγε να μας βρει καποιο game για να μπούμε

γενικά παρατήρισα πως αμα εισαι με party το game δυσκολεύεται περισσότερο να βρει κάποιο ματς, αυτή την εντύπωση έχω, ίσως και να μην είναι έτσι..

Leave a comment:

• dOOpLiSSaKoS
    replied
    Εεεεο παιδιά θέλω και εγώ multi!! Αν γίνετε μετά τις γιορτές ένα Σάββατο ή μία Κυριακή?

Leave a comment:

Working...
X