Announcement

Collapse
No announcement yet.

Legend of Grimrock

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Deus
    replied
    Ανακοινωθηκε οτι αναπτυσσεται τπ legend of grimrock 2.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Λοιπόν,

Τερμάτισα το Legend of Grimrock.

Τα γραφικά είναι εκπληκτικά όμορφα. Η μουσική πολύ σκοτεινή electronica. Ο χειρισμός ήταν πολύ καλός, αλλά λίγο απάλευτος σε ότι αφορά την χρήση των χαρακτήρων.

Το σενάριο και η ιστορία είχαν κάτι λίγο περίεργο. Ποιος ήταν ο σκοπός τους να τους στείλουν στην φυλακή; Για πειράματα ή για επίλυση του μυστήριου του Γκρίμροκ προς όφελος της μεταμέλειας τους;

Το σίγουρο είναι ότι πρόσεξα ότι οι δαίμονες πιο κάτω με τα πλοκάμια μου θύμιζαν αυτούς τους Deep Ones, αλλιώς τα γνωστά τέρατα του H.P. Lovecraft.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Εφόσον υπάρχει ένα άλλο θέμα που άνοιξα εγώ για το ίδιο παιχνίδι, μπορεί κάποιος να συγχωνεύσει αυτό εδώ με το δικό μου που άνοιξα νωρίτερα;

Επίσης, άρχισα το παιχνίδι!

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Έχω κλείσει 3 ώρες στον τίτλο και είμαι στα μισά του τρίτου επιπέδου.

Πρώτον, στο hard είναι όντως δύσκολο. Την έχω πατήσει μπόλικες φορές και ακόμα την πατάω. Αγαπημένη μου η φορά που κατάφερα να βρεθώ ανάμεσα σε 2 τέρατα σε ένα στενό διάδρομο, με το ένα μπροστά και το άλλο πίσω μου.

Δεύτερον, ο χειρισμός είναι ο καλύτερος δυνατός αλλά από πλευρας χρηστικότητας δεν ξεπερνά το turn - based. Μου είναι αδύνατο να κάνω backstab για κάποιο λόγο. Πάντως είναι πολύ αξιόλογη προσπάθεια, οι μάχες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και απαιτητικές.

Θα ήθελα λίγη περισσότερη ποικιλία στα γραφικά, αν και το level design είναι πολύ καλό και έχει πέσει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά. Άπειρα μυστικά, πολλή προσπάθεια διαφοροποίησης από περιοχή σε περιοχή, όμορφοι γρίφοι, πολλή παρατηρητικότητα, ενδιαφέρον character building και σύστημα μαγείας, απελευθέρωση από την ανάγκη του stash και του "κουβαλάω και το παραμικρό σκατολοϊδι στον έμπορα" και κυρίως αυθεντική dungeon crawling ατμόσφαιρα σε στυλ Stonekeep.

Ένα πάρα πάρα πολύ ωραίο, στιβαρό παιχνίδι που ίσως δεν κάνει κάποια υπέρβαση μα είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε και έπρεπε να είναι. Όπως είπε και ο Deus Dope ο editor θα το απογειώσει.

Τώρα, πέρα από την προπαραγγελία που είχα κάνει από το GOG έχει πέσει στα χέρια μου ένα Steam Key για τον τίτλο. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το παιχνίδι μπορεί να μου στείλει ένα ΠΜ και θα του το δώσω, εννοείται δωρεάν. Μόνο σκεφτείτε αν πραγματικά θα αφιερώσετε χρόνο στον τίτλο, επειδή πιθανόν να το στερήσετε από κάποιον που τον ενδιαφέρει πραγματικά. Ο πρώτος που θα μου στέιλει ΠΜ θα πάρει τον κωδικό.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Το ξεκίνησα χθες και σταμάτησα στο πέμπτο επίπεδο, Hallways. Στη frontline έχω ένα Μινώταυρο Fighter με axe/shield και ένα Eρπετό rogue με dagger/throwing weapon ενώ πίσω δύο μάγoυς, άνθρωπος και σαύρα, με Fire/Earth και Air/Ice skills αντίστοιχα.

Τίποτα ιδιαίτερο ως σχόλιο, πρόκειται για μια αυθεντική, old-school, dungeon crawling εμπειρία έτσι σε λίγο νοσταλγικό για τους λάτρεις και ανάλαφρο ύφος, πράγμα που προφανώς οφείλεται στη διασκέδαση που προσφέρει ακόμα και σε gamers σαν του λόγου μου που σε τρυφερότερες ηλικίες με ιντρίγκαραν περισσότερο οι προκλήσεις ενός platform παρά παιχνίδια όπως το Lands of Lore και το Dungeon Master.

Μάχες σε μπόλικο hit'n'run τακτικό φόντο και γρύφοι στο περιβάλλον, περιβάλλον που ουρλιάζει δε φωνάζει απλώς για άμεση κυκλοφορία του επερχόμενου editor ώστε να δούμε περισσότερες τοποθεσίες, mods και ότι τραβάει η ψυχή μας, τώρα που το πράγμα είναι φρέσκο και σαλεύει.

Για indie δημιουργία 5-6 ατόμων είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατη προσπάθεια. Προσωπικά την έχω καταβρεί, είναι ακριβώς αυτό που ήθελα για τις νεκρές ώρες στη δουλειά και μακάρι να βγουν πολλά mods και, γιατί όχι, ακόμα κι ένα turn-based σύστημα θα ήταν καλοδεχούμενο.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Τώρα που γύρισα σπίτι κατεβαίνει από GOG και σύντομα θα έχετε πρώτες εντυπώσεις...

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Δεν ξέρω, μου κάνει κλικ ο τίτλος και τον αγόρασα χθες μιας και τέλειωσε η κάρτα στο Old Republic και δεν έχω τι να παίξω. Θα το ξεκινήσω μάλλον απόψε, δείχνει αυτό που θέλω για τις νεκρές ώρες στη δουλειά - για να σταματήσω να λιώνω το Warcraft 3 για νιοστή φορά

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    το τελειωσα μετα απο 13 οροφους στο hard, απο την μεση και μετα οι γριφοι ειναι ζορικοι κρυφοκοιταξα σε διαφορα forums 3-4 φορες (οχι παραπανω) τελικα η επιλογη μου για front line rogue ενω στην αρχη φαινοταν οτι ναυαγουσε σιγα σιγα απεδωσε, evade madneszz και απο πισω ειχα τους μαγους να καθαριζουν

healing spells δεν υπαρχουν, τουλαχιστον εγω δεν βρηκα

μου ανοιξε η ορεξη για ενα καινουργιο eye of the beholder? dungeon master??? να το παω παραπερα?? ενα wizardry ισως??? lol ok περναω εξω

Leave a comment:

• Titus
    replied

Πολύ ενδιαφέροντα νέα στο blog του παιχνιδιού. Ετοιμάζουν ήδη το πρώτο patch, μας δίνουν artwork για DVD case και γενικά ευχαριστούν όλο τον κόσμο που παίζει το Legends of Grimrock. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι αυτό.

Anyways, the development costs of the game have now been covered many times over so the future of the company seems pretty secure. So, everyone who has bought our game and supported us, you have our gratitude!

Το Amnesia, το περσινό indie hit, είχε θέματα αρχικά σε αυτό το κομμάτι μέχρι να κάνει το θαύμα του το word of mouth και να εκτοξευτούν οι πωλήσεις. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα δεύτερο παιχνίδι με παρόμοια πορεία και ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή. Μήπως ωριμάζουμε σιγά σιγά σαν κοινό?

Leave a comment:

• Heell
    replied
    Έπαιξα κι εγώ δύο ώρες περίπου, hard, είμαι στο δεύτερο level φαντάζομαι στα μισά (από το μέγεθος του χάρτη) με fighter/fighter/rogue/mage. Έβαλα όλα τα races, minotaur/human/lizardman/insectoid αλλά στα traits αρχικά επέλεξα σε κάποιους αυτό που δίνει 3 επιπλέον skill points και τείνω να το μετανιώσω. Η λογική μου ήταν ότι αφού στο character generation έχουν μόνο ένα SP, στο level up δεν θα έχουν πολλά επίσης, οπότε τα 3SP μου φαινόντουσαν αρκετοί πόντοι. Βέβαια με κάθε level up παίρνουν τελικά 3-4SP, οπότε μάλλον ένα stat increase θα είχε σε βάθος χρόνου καλύτερα αποτελέσματα.

Το real time combat η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και πολύ απαιτητικό, πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι μέχρι εκεί που είμαι μία hit 'n' run προσέγγιση καθαρίζει τους πάντες, με λίγη προσοχή στον χάρτη ώστε να μην πισογυρίσεις σε αδιέξοδο. Βέβαια, δεν έχεις πολύ χρόνο να το σκεφτείς, οπότε πολλές φορές ένα misclick μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά ακόμα και σε ένα δωμάτιο 3x3 όπου εμφανίζονται τρεις δυνατοί για το σημείο εχθροί, χρειάστηκε να κάνω 3-4 reload μέχρι να πετύχω μερικά καλά hits ώστε να πεθάνει ο πρώτος και να μπορέσω να ελιχθώ κάπως μέχρι να σκοτώσω τον δεύτερο, οπότε ο τρίτος ακόμα και με 1hp να ήταν ο κάθε χαρακτήρας μου, δεν είχε ελπίδα. Επίσης οι εχθροί είναι πιο αργοί από εσένα και αραιοί, μέχρι εκεί που είμαι, οπότε σε συνδυασμό με το rest (δεν έχει κάποια επίπτωση) και το hp regeneration, εκτός από την προηγούμενη μάχη, ήταν απλά κάποια μικρά εμπόδια.

Τα γραφικά απλά και λειτουργικά, τίποτα ιδιαίτερο αλλά ατμοσφαιρικά, αυτό που με ενοχλεί είναι η έλλειψη μουσικής, μία σκοτεινή, χαμηλής έντασης μουσική θα ταίριαζε. Ωραίο όμως το ότι ακούγονται οι φωνές και τα βαδίσματα των τεράτων χωρίς να τα έχεις δει, ξέρεις ότι είναι σε κάποιο διάδρομο λίγο πιο κάτω και ενισχύει πολύ την ατμόσφαιρα.

Συμφωνώ με τον Vaynard για το επίπεδο των γρίφων, αλλά και για την αναλογία combat/puzzles. Βέβαια ένας γρίφος με δυσκόλεψε στο execution, τόσο που δεν ήμουν σίγουρος ότι τον είχα καταλάβει καλά:

Στο σημείο με το τούβλο στον τοίχο, που έπρεπε να το πατήσεις και να τρέξεις προς τα πίσω πριν βγει εκείνο το μπλε φως που σε έσπρωχνε στην αντίθετη κατεύθυνση.

Vaynard μιας και έχεις φτάσει πιο μακριά, ποια σχολή έχει healing spells; Μέχρι στιγμής έχω βάλει πόντους στον μάγο σε fire και spellcraft, στον rogue σε missile weapons και evasion, στον human fighter σε swords και armor και στον minotaur fighter σε axes και armor. Επίσης ξέχασα να τους ονομάσω, οπότε το party μου είναι το New Prisoner/New Prisoner/New Prisoner/New Prisoner, lol.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    παιζω εδω και μερικες ωρες το legend of grimmrock και εχω απορροφηθει πληρως

fighter/rogue
    mage/mage

τον fighter με swords για meat shield κυριως , rogue με daggers/assasination/evade και οι μαγοι με fire/earth o ενας water/air ο αλλος

αλλα τους εκανα ολους humans και μαλλον κατι μου λεει οτι θα τα βρω σκουρα παρακατω η default επιλογη ειναι 2 warriors 1 rogue 1 mage εχει και αλλες φυλες αλλα δεν μου αρεσανε τα avatar τους

η ατμοσφαιρα ειναι επιβλητικη τα γραφικα λειτουργικα και ομορφα, το interface λιτο και αμεσο,τα λιγα μουσικα κομματια που ακουσα στην εισαγωγη και στην αρχικη οθονη πολυ ταιριαστα με την αισθητικη του παιχνιδιου

το ratio σε combat/''τι πρεπει να κανω για να προχωρησω'' ειναι μοιρασμενο οπως πρεπει και σε γριφους δεν εχω συναντησει τιποτα δυσκολο μεχρι στιγμης ,βρισκομαι στο 3ο οροφο αν και σε καποια σημεια εμεινα για κανα 10λεπτο μεχρι να βρω τι να κανω για να προχωρησω

η ιστορια ειναι υποτυπωδης ειστε 4 φυλακισμενοι που σας πεταξανε στο dungeon του grimmrock , η ποινη σου ολοκληρωθηκε με το που σε πεταξανε εκει αλλα πρεπει να βγεις

σε καποιες φασεις στο 'rest' βλεπεις καποια οραματα/ονειρα λογικα θα παιζουνε ρολο παρακατω

ιδιαιτερη αναφορα στο magic system καθως πρεπει να κλικαρεις καποια συμβολα αναλογως τι spell θελεις να κανεις πριν το πραγματοποιησεις (τα spells τα βρισκεις σε scrolls και σου δειχνουν ποια runes χρειαζονται για να τα ενεργοποιησεις)

επισης εχεις επιλογη για διαφορα dungeons στην αρχη αλλα μεχρι στιγμης εχουνε μονο το grimmrock

Leave a comment:

• Heell
    replied
    Βγήκαν τα πρώτα reviews για το Legend of Grimrock

Almost Human's Legend Of Grimrock comes out a week today. I've finished it, and am here to tell you why it's bloody bri…

(Αν θέλετε να διαβάσετε ένα, προτιμήστε το τελευταίο)

Απ' ότι διαβάζω έχει πολύ ενδιαφέροντα και δύσκολα puzzles, απαιτητικές, real-time μάχες, μικρό customization και depth (4 races, 3 classes, αρκετά straightforward builds), ωραία ατμόσφαιρα, διάρκεια γύρω στις 15 ώρες (χωρίς ψάξιμο για secrets). Φαίνεται ενδιαφέρον και μπορεί να το δοκιμάσω κι εγώ.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Το έχω κάνει ήδη προπαραγγελία από GOG. Προβλέπω επικό κάψιμο, ειδικά από τη στιγμή που οι φυλές θυμίζουν αυτές του wizardry. Σαυράνθρωποι, γατάνθρωποι, αγελαδάνθρωποι, ελεφαντάνθρωποι κουλουπού.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    ειδα τι εγραψες πριν κανεις το edit:secret:
    Είδα την ημερομηνία πιο πάνω και το έριξα ένα edit. :secret:

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Για το Legend of Grimlock ιδιως θα περιμενεις παρα πολυ.

Leave a comment:

Working...
X