Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dungeon Crawl Stone Soup

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dungeon Crawl Stone Soup

    DUNGEON CRAWL STONE SOUP

    Το Dungeon Crawl Stone Soup (DCSS) είναι στην ουσία ένα παρακλάδι του Dungeon Crawl (1997) το οποίο αναβαθμίζετε συνεχώς. Πρόκειται για ένα roguelike με όλα τα στοιχεία του είδους, το Stone Soup όμως έχει γραφικά και όχι σύμβολα ASCII, οπότε είναι ευκολότερο για κάποιον καινούργιο να το συνηθίσει. Για να πάρετε μια ιδέα:

    Dungeon Crawl


    Dungeon Crawl Stone Soup (ver 0.8, τώρα είναι στην 0.10)



    Τι κάνω στο DCSS
    Στο παιχνίδι φτιάχνεται τον χαρακτήρα σας, αφού διαλέξετε μία από τις 24 φυλές και μία από τις 27 class. Αρχίζετε από το πρώτο level του Dungeon και ο σκοπός σας είναι να φτάσετε ως τα βάθη του Realm of Zot, να πάρετε το Orb of Zot και να βγείτε έξω. Παίζετε turn-based, με τις κινήσεις να διαρκούν γύρους ανάλογα το είδος τους. Στην διαδρομή θα δείτε περίπου 450 διαφορετικά τέρατα, θα βρείτε εκατοντάδες αντικείμενα και θα πεθάνετε... μία φορά! Βλέπετε το DCSS είναι roguelike, που σημαίνει ότι όταν ο χαρακτήρας σας πεθάνει... χάνεται μόνιμα (σχεδόν, είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε το φάντασμα του προηγούμενου χαρακτήρα σας με κάποιον νέο και να πεθάνετε από αυτό!) Μπορείτε να κάνετε save φυσικά, μόνο που έχετε δικαίωμα να το κάνετε μόνο μία φορά load.

    Γιατί να παίξω DCSS
    Το παιχνίδι έχει πάρα πολύ στρατηγικό βάθος και πραγματικά εξασκεί την υπομονή σας - με πολύ καλό τρόπο! Βλέπετε, αν δείτε μία δύσκολη κατάσταση μπροστά σας, θα πρέπει πριν πράξετε να σκεφτείτε: δείτε τι αντικείμενα έχετε στο inventory, τα skills σας, spells αν έχετε. Είναι πολύ εύκολο να χάσετε λόγο ενός λάθος υπολογισμού, αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι είναι αρκετά δίκαιο - πολύ σπάνια θα νιώσετε ότι αδικηθήκατε (στα πρώτα επίπεδα όντως είναι πιο πιθανό να χάσετε από ατυχία, αλλά μικρό το κακό, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι χαρακτήρες αντέχουν λίγα λεπτά. Με τους λίγους που θα μπορέσετε να κάνετε κάποιο μεγαλύτερο session όμως θα δείτε (μετά θάνατον τις περισσότερες φορές) πόσες επιλογές υπάρχουν.)

    Τι features υπάρχουν
    24 species
    27 classes
    (Οι περισσότεροι συνδυασμοί παίζουν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους!)
    17 Gods (με ουσιαστικό ρόλο)
    110+ dungeon levels
    Mutations! (καλά και κακά, αλλά όλα εξηγούνται με συνέπεια στο flavor)
    100+ spells
    Πάρα πολλά αντικείμενα
    Ενδιαφέρον Identify system
    Hunger
    Εύκολο και ενστικτώδες interface
    Γενικά το παιχνίδι δίνει βάρος στο flavor: αν αλλάξετε από έναν καλό Θεό σε έναν κακό ο προηγούμενος θα σας στέλνει εμπόδια, αν είστε mummy δεν χρειάζεστε φαγητό και πολλά άλλα.

    Συμβουλές
    -Μην χρησιμοποιείται scrolls, potions, wands, rings, amulets μέχρι να τα κάνετε identify, εκτός κι αν είναι έκτακτη ανάγκη. Ένα καλό μέρος για να τα κάνετε identify είναι ο ναός (Ecumenical Temple)
    -Δοκιμάστε κάποιους χαρακτήρες μέχρι να βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει και προσπαθήστε να αφιερώσετε σε αυτόν χρόνο, θα γίνεται καλύτεροι. Κάποιοι εύκολοι συνδυασμοί:
    Deep Elf Wizard of Vehumet
    Mountain Dwarf Fighter of Okawaru
    Troll Berserker of Trog
    Spriggan Enchanter of Nemelex
    -Χρησιμοποιείστε το autoexplore (shortcut: "o"). Είναι πολύ καλό και βοηθάει να κερδίζετε χρόνο.
    -Να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε, ειδικά στην αρχή, στην μέση και στο τέλος του παιχνιδιού.
    -Πριν μπείτε σε οποιαδήποτε μάχη σκεφτείτε και υπολογίστε τι πιθανότητες έχετε να βγείτε ζωντανός και τι τρόπους έχετε να ξεφύγετε αν χρειαστεί (δεν πρόκειται να κερδίσετε ό,τι κινείται, πολλές φορές θα αποφύγετε τις μάχες)
    -Εάν κουραστείτε από ένα session, σταματήστε αμέσως! Όσο είστε κουρασμένοι είναι πιο πιθανό να κάνετε λάθη, και ένα λάθος είναι αρκετό για να μην ακολουθήσει δεύτερο.

    Προσωπικά δεν έχω φτάσει πολύ βαθιά, αν και παίζω (σποραδικά) γύρω στον ένα χρόνο. Το θεωρώ όμως πολύ ωραίο παιχνίδι. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ (το installer είναι μόλις 9,2MB) ή ακόμα να παίξετε online (δεν έχω ασχοληθεί, δείτε εδώ.)

    Αν υπάρξει ενδιαφέρον θα κάνω update σ' αυτό το post με high scores!

    Official Site: http://crawl.develz.org/wordpress/
    Crawlwiki: http://crawl.chaosforge.org/index.php?title=CrawlWiki
Working...
X