Announcement

Collapse
No announcement yet.

HGDA Game Idea Contest: Η ιδέα σας μπορεί να γίνει videogame

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 丹野
    replied
    sOLID_sNAKE, ειρωνικά το είπα...

Χαίρομαι που υπάρχουν Έλληνες που συνδραμούν στην προσπάθεια δημιουργίας των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά με λύπει το γεγονός που είναι ακόμα κολλημένοι στο casual. Με αυτά η Ελλάδα δε θα πάει μακριά. Άσκοπο χρήμα και άσκοπος κόπος. Ουδείς στο εξωτερικό δε θ' ασχοληθεί με αυτά.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Καλά λέει ο Τανο καρακαζουαλ είναι. Από την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένας Ιάπωνας στην ομάδα και δεν είναι και Jrpg είναι casual .-

Ασε που υπάρχουν και φήμες (από neogaf) ότι θα έχει και online co-op.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Originally posted by 丹野 View Post
    Το casual θριάμβευσε... Να λείπει το βύσσινο.

Ο ορισμός του casual game:

εγώ ένα κατάλαβα τσιν τσαν τσον:

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Το casual θριάμβευσε... Να λείπει το βύσσινο.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Ευγε, αντε και εις ανωτερα. Πες μας κιολας τι παιζει, εγω ειχα μεινει στο project με τον Strawhat τον οποιο στην πορεια μαλλον τον φαγαν τα κυκλωματα.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΑΜΠΙΔΗ!!!!

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    HGDA Game idea απονομή βραβείων.

Η ανακοίνωση του νικητή του διαγωνισμού HGDA Game idea θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 17:30 με 20:00, στα γραφεία του συλλόγου Απ. Παύλου 10β στο Μαρούσι.

Υπενθυμίζουμε πως ο σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι μόνο να βρούμε την καλύτερη ιδέα και να σχηματίσουμε μια ομάδα από μέλη του συλλόγου για να την υλοποιήσουμε, αλλά βασικά να ενθαρρύνουμε την δημιουργία νέων ομάδων ανάμεσα στα μέλη μας ώστε να αυξήσουμε την ετήσια παραγωγή παιχνιδιών. Για αυτόν τον σκοπό στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι 8 καλύτερες ιδέες από τους δημιουργούς τους και θα γίνει συζήτηση για όλες τις συμμετοχές στον διαγωνισμό.

Οι συγκεκριμένες 8 συμμετοχές είναι οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):
    - Colony
    - Holly dice
    - Hybris
    - Superaddictivity – Paintball Coalitions
    - The Lost Sanctuary
    - The lost treasure of Paxos Island
    - The Shutdown
    - Unclaimed Kingdom

Όπως πάντα οι εκδηλώσεις του συλλόγου είναι μια καλή ευκαιρία για γνωριμία μεταξύ των μελών και networking, πόσο μάλλον τώρα που το θέμα της εκδήλωσης είναι η δημιουργία παιχνιδιών.

Επίσης ως συνήθως θα υπάρχει καφές κλπ

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε στην εκδήλωση.
    Το Hybris στην 8αδα!!!

Περισσότερες πληροφοριες εδω: https://sites.google.com/site/project2origins/

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Ο Ραμπίδης είναι κλεισμένος, κάποια στιγμή θα φτιάξουμε Zelda clone.

GOTY 20XX

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Eγω με την κουραση που εχω απο το εστιατοριο και τα ωραρια μου οχι χρονο, ουτε ικμαδα δυναμης δεν εχω να κατσω να γραψω. Εδω παρατησα και το Authority επειδη δεν μπορω να προσφερω ουσιαστικα αλλο, το Wordlord θα γραψω;...

....που ειναι ο ZX Spectrum μου;...

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Απ'το FAQ του επισημου website:

E: Σε ποιον θα ανήκουν τα δικαιώματα της ιδέας μετά την βράβευση;
    Α: Τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας θα συνεχίζουν να ανήκουν στον διαγωνιζόμενο. Κανένα development ή εκμετάλλευση της ιδέας δεν μπορεί να γίνει χωρίς να το επιθυμεί ο ίδιος.

E: O ρόλος του διαγωνιζόμενου ολοκληρώνεται με την υποβολή της ιδέας;
    A: Περιμένουμε από τον διαγωνιζόμενο που υπέβαλε την ιδέα να είναι και ο Lead Designer αλλά και στον σχεδιασμό της παραγωγής αν και εφόσον υπάρξει τρόπος να ξεκινήσει η παραγωγή του παιχνιδιού. Αν δεν έχει αρκετή εμπειρία ή οργανωτικά skills, ή δεν επιθυμεί να αναλάβει αυτόν το ρόλο, ίσως κάποιο άλλο μέλος μπορεί να τον βοηθήσει.

Ε: Σε ποιον θα ανήκει το παιχνίδι όταν ολοκληρωθεί;
    Α: Αυτό εξαρτάται από μια σειρά από πράγματα. Στην περίπτωση της χρηματοδότησης από έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία ή εταιρεία, είναι λογικό οι τελικές αποφάσεις όσων αφορά την παραγωγή αλλά και το τελικό έργο να ανήκουν στον χρηματοδότη.
    Αν η ιδέα του διαγωνιζόμενου λάβει κάποιο Seed Funding που θα του επιτρέψει να πληρώσει την ομάδα παραγωγής, το έργο θα ανήκει σε αυτόν.
    Αν τελικά η ιδέα αναπτυχθεί από μια ομάδα εθελοντών developers, θα ανήκει σε όλη την ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του HGDA είναι καθαρά υποστηρικτικός και δεν έχει να επωφεληθεί σε τίποτα υλικά από την δημιουργία του παιχνιδιού.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    Lol δίνεις μία καλή ιδέα, έχεις κάποιο κέρδος, αλλά χάνεις τα δικαιώματα της ιδέας .
    LOL δίνεις μία καλή ιδέα, έχεις κάποιο κέρδος, αλλά δεν τα χάνεις. Παραμένεις ο δημιουργός. Κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να αντιγράφει το έργο σου και να το κάνει δικό του. :troll:

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Lol δίνεις μία καλή ιδέα, έχεις κάποιο κέρδος, αλλά χάνεις τα δικαιώματα της ιδέας .

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Εγώ ΉΔΗ ψήθηκα. Ήδη συγγράφω ένα θρίλερ μικρού μήκους(τύπου Dear Esther και Amnesia).

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Γιατι δε κανεις ενα doc-presentation να τους το στειλεις; Παντως παιδια ψηθειτε, επειδη εχω δει διαφορα μεσα στο συλλογο θεωρω οτι ειναι μεγαλη ευκαιρια, υπαρχουν ταλεντα και ανθρωποι με ορεξη και υπαρχη και διαθεση απ'τη πολιτεια και απο αλλους φορεις να υποστηριξουν τη προσπαθεια του συλλογου οποτε πιστευω οτι θα βγει ενα αξιο αποτελεσμα.

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Rampo εκεινο το Wordlord λες να το κανουμε; lol

Leave a comment:

Working...
X