Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα και ειδήσεις για PS3, PS4, PS5, PS Vita

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Δε βλέπω το κοινό να το τρώει πάντως. Τη backwards compatibility ο κόσμος θα την καταπιεί με λίγη γκρίνια, αλλά ένα τόσο περιοριστικό σύστημα με δεσμεύσεις παιχνιδιών κλπ θα ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις που αυτή τη φορά θα φανούν και εμπορικά. Κανείς δε θέλει να μη μπορεί να έχει μια μικρή αποζημίωση για παιχνίδια που δεν του άρεσαν.

    Η λύση των δύο μηχανημάτων (ένα σπασμένο για κόπιες και ένα κανονικό για online) δε φαίνεται πολύ μακριά αυτή τη φορά, αλλά δε θέλω να αρχίσω να πετάω εικασίες.

    Ramp σωστός, από ακαδημαϊκής άποψης είναι πολύ ενδιαφέρον πείραμα.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

    Comment


    • Λογικα πανε για DRM καταστασεις, θα πρεπει να σαι online για να παιξεις και οταν παιρνεις το παιχνιδι θα το κανεις καπως link με το account σου. Καποιοι λενε πως αν πχ παρεις used παιχνιδι θα εχεις προσβαση σε πολυ limited content και αν θες να ξεκλειδωσεις ολα τα features θα πληρωνεις επιπλεον.

      Τραγικες εξελιξεις στις οποιες και οπως φαινεται και η MS τα ιδια θα κανει.
      Ας αφησουμε στην ακρη το χαος που προκαλουν οι developers με το ποσα λεφτα χανουν απο το used games market.. Το να μη μπορεις να δανεισεις σε ενα φιλο σου ενα παιχνιδι για 2 μερες ξερω γω ειναι τραγικο.

      Οπως και να χει κι εγω θα θελα να το δοκιμασει καποιος αυτο το συστημα, να δουμε τι θα βγει. Τουλαχιστον η Nintendo δε νομιζω να το χει καν κατα νου αυτο, στην επομενη γενια μπορει να αναρωτηθουν βεβαια τι εκανε ο ανταγωνισμος 5 χρονια πριν.

      Τωρα για την ελλειψη BC τι να πω, αυτο ειναι τραγικο. Το hype ετων για τon Cell παει περιπατο, ή μαλλον παει στα σκουπιδια και η Sony θα πρεπει να αναγκασει καμποσους gamers να βαλουν στην ακρη τα PS3 τους μαζι με τα παιχνιδια τους. Αντε να αρχισουν να σκανε οι συλλογες τυπου Uncharted Triple Pack 3D 1080p 60fps Collection.
      Τουλαχιστον να διατηρησουν την πληρη συμβατοτητα με ολα τα PSN games.
      H Microsoft απ' οσο φαινεται δε θα χασει το compatibility με το 360, κατι ειναι κι αυτο εδω που τα λεμε..

      A και για τα used games το προβλημα δεν ειναι τοσο η αντιδραση του κοσμου. Φανταστειτε τι θα γινει στην Αμερικη π.χ. οταν μεγαλες αλυσιδες τυπου EBGames/Gamestop θα πρεπει να χασουν την κυρια πηγη εσοδων τους..

      Comment


      • Λογικα πανε για DRM καταστασεις, θα πρεπει να σαι online για να παιξεις και οταν παιρνεις το παιχνιδι θα το κανεις καπως link με το account σου.
        Αυτή η παπαριά που ξεκίνησε από τα pc είναι ότι πιο εμετικό έχω δει στη ζωή μου. Δηλαδή, έχω αγοράσει ένα προϊόν, και δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω πχ όταν μετακομίσω, ή στο εξοχικό μου (όπου δε θα έχω internet? )

        Νομίζω και νομικά θεωρείται παράνομο... Είναι σαν να αγοράσω μια πατάτα αλλά να μπορώ να την φάω μόνο αν είμαι στο δωμάτιό μου.
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

        Comment


        • Originally posted by sOLiD SNAKE View Post
          Καλά εννοείτε ότι είναι θέμα των publishers, αυτοί πιέζουν για τα used games.

          Οποτε αυτοι θα υποστηριξουν τις κονσολες που εχουν αυτο το ''feature''.
          Δεν θα ειχα προβλημα με μια τετοια εξελιξη μονο αν μειωναν αισθητα τις τιμες των παιχνιδιων.

          Comment


          • Πάντα έλεγα πως σε αυτή τη γενιά οι κονσόλες έχουν υιοθετήσει τη λογική και τα προβλήματα ενός PC (bugs, updates, patches, διαφορετικές δυνατότητες ανά έκδοση, προβλήματα κλπ) αλλά επί πληρωμή, κάνοντας σταδιακά βήματα πίσω από την εποχή του "ένα μηχάνημα για πάντα, βάζω το δισκάκι, παίζει και δεν έχει bugs, δεν πονοκεφαλιάζω"

            Τώρα μπορώ να δηλώσω πως οι κονσόλες, με την ακόμα πιο κλειστή λογική τους, πάνε πιο πίσω.

            EDIT - Somari από τα PC ξεκίνησε η μόδα των DLC ή από το PSN - XBLA? Ρωτάω σοβαρά.

            Το DRM ξεκίνησε σίγουρα από τα PC.
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

            Comment


            • Καλά η έλλειψη backwards compatibility ήταν, λίγο πολύ, αναμενόμενη από τη στιγμή που η αρχιτεκτονική της κονσόλας θα διέφερε τόσο πολύ και, φυσικά, δεν θα υπήρχε ο Cell. Οι φήμες περί used games είναι η απογοήτευση.

              Δε καταλαβαίνω πάντως γιατί τόση φασαρία και βιασύνη. Η επόμενη γενιά, πιθανότατα, θα είναι και η τελευταία με έμφαση στη physical διανομή των τίτλων. Το πράγμα έτσι κι αλλιώς θα γίνει ελεγχόμενο, αφού είναι να γίνει, ας γίνει τουλάχιστον ομαλά. Δεν έχει νόημα να γίνει τώρα και μάλιστα με τόσο προκλητικούς τρόπους.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

              Comment


              • τώρα να δούμε τι θα καταλάβουν αυτοί με την ιστορία αυτή. Ειλικρινά, αυτά, αν αληθευτούν, θα είναι ότι πιο ηλίθιο σκέφτηκε ποτέ κανείς.
                sigpic

                Comment


                • Τωρα για την ελλειψη BC τι να πω, αυτο ειναι τραγικο. Το hype ετων για τon Cell παει περιπατο, ή μαλλον παει στα σκουπιδια και η Sony θα πρεπει να αναγκασει καμποσους gamers να βαλουν στην ακρη τα PS3 τους μαζι με τα παιχνιδια τους. Αντε να αρχισουν να σκανε οι συλλογες τυπου Uncharted Triple Pack 3D 1080p 60fps Collection.
                  Το αστείο είναι ότι πριν την κυκλοφορία του PS3 (και για αρκετά χρόνια ύστερα) μας έλεγαν για το πόσο δυνατός είναι ο Cell και με το 4 απλά τον καταργούν. Το να κάνουν PS3 emulator είναι τέρμα ασύμφορο, οπότε η μη υλοποίηση BC συστήματος είναι απόλυτα λογικά. Αυτό βέβαια δεν την κάνει μη-τραγική .

                  Στα των used games, το "trend" ξεκίνησε από αλλού, όπως είπε και ο hideo. Οι κονσόλες είναι λογικό να ακολουθήσουν, δε βλέπω όμως κάποιον από τους άμεσους ενδιαφερόμενους (aka gamers) να χαίρεται με αυτήν την εξέλιξη. Μπορώ να μπω στη θέση του developer, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν την τροπή. Ας τα κάνουν όλα digital και ας προσφέρουν ένα ευέλικτο σύστημα, όπως η steam. Εκεί τουλάχιστον δε σε νοιάζει ούτε το region restriction (τρομερά μεγάλη βιβλιοθήκη σε κάθε region), ούτε περιορισμοί με licenses, ούτε ασυμβατότητας καρτών (όπου και να είσαι, όπως και να είσαι, απλά δηλώνεις την κάρτα σου και κάνεις τις αγορές σου). Να μην αναφερθώ στις προσφορές φυσικά.

                  Από τη Sony δεν μπορώ να ελπίζω παρά μόνο τα χειρότερα. Καλό hardware ξέρει να κάνει, όπως και να προωθεί ωραίες ιδέες, από features όμως πιάνει πάτο. Μέχρι και το Vita έχει κάποια υπερβολικά αστεία προβλήματα, που πιστεύω θα του στοιχίσουν στο μέλλον. Όπως και να έχει, η όλη εξέλιξη έχει, όπως αναφέρθηκε, "ακαδημαϊκό" ενδιαφέρον.

                  Comment


                  • Αυτο που λεει ο loggo.Τελικα δεν θα αποφυγουμε αυτη την εξελιξη.
                    Ασε που λογικα μεσα στην επομενη γενια θα αρχιζει να αλλαζει αυτο.Οσο πλησιαζει προς το τελος της η επομενη,θα βλεπουμε και περισσοτερες ψηφιακες αγορες.
                    Αυτο το βλεπω ηδη και στο psn/ps3.Tελευταια ,ολο και περισσοτερα ολοκληρα παιχνιδια βγαινουν για αγορα στο psn.

                    Comment


                    • Originally posted by Xeno View Post
                      Τουλαχιστον να διατηρησουν την πληρη συμβατοτητα με ολα τα PSN games.
                      99%, από τη στιγμή που η κονσόλα θα διαφέρει τόσο πολύ και δεν θα υπάρχει Cell, όλα τα PSN games θα πρέπει να ξαναφτιαχτούν για το PS4.
                      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                      Comment


                      • Originally posted by Loggo View Post
                        99%, από τη στιγμή που η κονσόλα θα διαφέρει τόσο πολύ και δεν θα υπάρχει Cell, όλα τα PSN games θα πρέπει να ξαναφτιαχτούν για το PS4.
                        Εδώ έχεις δίκιο, γιατί τους πήρε αρκετός χρόνος για να γίνει η όλη διαδικασία με τους κώδικες.
                        sigpic

                        Comment


                        • Δεν θα ειχα προβλημα με μια τετοια εξελιξη μονο αν μειωναν αισθητα τις τιμες των παιχνιδιων.
                          Ναι αλλά το να μην μπορώ να πάρω ένα παιχνίδι από ένα φίλο ή τον αδερφό μου είναι τραγικό, το ίδιο και το να πρέπει να είμαι online όταν παίζω ένα single player παιχνίδι . Και για τις τιμές δεν ξέρω κατά πόσο θα πάνε προς τα κάτω, δεδομένου ότι δεν θα έχουν να ανταγωνιστούν και τα used games.

                          Γενικά δεν βλέπω καθόλου θετικά αυτήν την πορεία που βαδίζει η βιομηχανία γενικότερα.

                          Comment


                          • Παιδιά, το σίγουρο είναι ότι αν αληθευτούν όλα αυτά, πολύς κόσμος θα παρατήσει τις κονσόλες και θα γυρίσει στην πηγή του gaming, το PC.
                            sigpic

                            Comment


                            • Το αστείο είναι ότι πριν την κυκλοφορία του PS3 (και για αρκετά χρόνια ύστερα) μας έλεγαν για το πόσο δυνατός είναι ο Cell και με το 4 απλά τον καταργούν.
                              Aν τελικα τον καταργησουν(που προσωπικα δεν το ευχομαι,διοτι θα προτιμουσα να βρουν τροπο και να δωσουν εργαλεια για να τον εκμεταλευτουν οι third party αυτη τη φορα),δεν θα ειναι γιατι δεν ηταν δυνατος ή γιατι ελεγαν ψεμματα τοτε,αλλα γιατι δεν μπορουν να ειναι σιγουροι οτι θα κατσουν να ασχοληθουν αυτη τη φορα οι devs με cell,αν τους συμφερει και αν τελικα θα μπορεσουν(οι της sony) να τους βοηθησουν να το κανουν.

                              Ναι αλλά το να μην μπορώ να πάρω ένα παιχνίδι από ένα φίλο ή τον αδερφό μου είναι τραγικό, το ίδιο και το να πρέπει να είμαι online όταν παίζω ένα single player παιχνίδι .
                              Συμφωνω αλλα τι να κανεις?:p
                              Τουλαχιστον ας ριξουν τις τιμες.

                              Comment


                              • Φανταζομαι πως τα PSN games θα γινουν στη χειροτερη emulate καπως, μιας και αλλο να το κανεις αυτο για PS3 games και αλλο για PSN games (ελπιζω).
                                Το να χασεις ποσα παιχνιδια τα οποια εχεις πληρωσει και ειναι linked με το account σου ειναι ακομα χειροτερο.
                                Τουλαχιστον η MS εχει πει κατα καιρους πως η συμβατοτητα με XBLA games δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει στην επομενη γενια.

                                Επισης ωραια και καλα παμε στην εποχη τους πληρους digital distribution. Τι θα γινει οταν τα παιχνιδια αρχισουν να γινονται delist;
                                Πηρα εγω ας πουμε το Street Fighter 2 HD remix πριν 3 χρονια και θελω να το παιζω και σε 13 χρονια, γιατι ακομα και αν εχει βγει το SF5 ως τοτε, καποιοι θα θελουν να παιζουν το 2. Δε μπορουν ολα αυτα να ειναι διαθεσιμα μια ζωη για download... Ποσο future-proof και εν γενει βιωσιμη ειναι η λογικη οπου βασιζομαστε μονο σε digital distribution και servers χωρις τοους οποιους δε θα μπορουμε να κανουμε τιποτα;

                                Comment

                                Working...
                                X