Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final fantasy VIII plot 2: Squall is dead!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Scatman
    replied
    Θεός ο Spoon!

έκλασα στα γέλια όταν αναφερόταν στη σκηνή του διαστήματος "ΤΗΑΤ CAN'T HAPPEN!!!"

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ta videos tou Spoony ta exw dwsei apeires fores kai se afto to forum kai se alla, opoios eixe thn oreksh na ta dei, tha evlepe arketa pragmatakia na thigontai swsta.
    Egw eimai megalos fan twn FF, omws otan exei dikio, exei dikio.

Twra gia to FF12 ean den eixe arrwsthsei o Matsuno kai den ginontan allages sto senario, pistevw pws tha milousame gia to kalytero Jrpg olwn twn epoxwn.

Leave a comment:

• Doppelganger
    replied
    Στο spoony experiment υπαρχει μια σειρα απο 10 βιντεο που το FF8 τρωει θαψιμο. Αν και προσωπικο το 8 μου αρεσει τα βρηκα απολαυστικα, ειδικα εκει που σατυριζει την ιστορια του. Ανοιγει τα ματια για πολλες κουλες σκηνες.

Ειδικα η δικαιολογια του Irvine πως ενω θυμοταν το κοινο τους παρελθον στο οργανοτροφιο, δεν ειπε τπτ επειδη κανεις δεν τον ρωτησε ειναι... χειροτερη απο κλισε ατακα.

Τελως παντων, το σεναριο περι θανατου του Squall το διαβασα, εχει τη λογικη του και δινει στο παιχνιδι μια αλφα pointless τραγικοτητα. Αλλα θα συμφωνησω με Ground Zero. Απλα το παιχνιδι ειναι κακογραμμενο. Δεν αντιλεγω για την τρελη Ultimecia που θελει να καταστρψει τον κοσμο, αλλα το παιχνιδι εχει πολλα, ΠΟΛΛΑ plot holes.

Θα τελειωσω με μια φραση του spoony experiement: "They tried to fix the time paradox with optimism"

ΣΠΟΙΛΕΡ ΓΙΑ FF12
    Edit: Τελικα το 12 ειχε ωραιο σεναριο, αλλα μου το χαλασε εκει με τα occuria πως τα ελεγε. Την απελευθερωση απο θρησκειες και δογματισμους τα περιελαβε το FF10 προς το τελος του, δεν βρηκα λογο γιατι να επαναληφθει κατι παρομοιο (καλα, δεν λεω πως εχουν καποια υποχρεωση να ακολουθουν διαφορετικα μοτιβα στην ιστορια καθε φορα, μιας και σχεδον σε ολα οι κρυσταλλοι δινουν και παιρνουν). Θα προτιμουσα τον εντελως down to earth γεωπολιτικο χαρακτηρα της ιστοριας, οπως, βεβαια τον διατηρησαν τελος τελος μιας και δεν εδειξε τπτ για τους θεους κτλ, υπονοοντας ισως πως ο ανθρωπος απελευθερωθηκε απο αυτους.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    To mono pou anarwtiemai einai to ti kalytero exei afto to senario apo tou 12 p.x pou vgazei kai ena nohma.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Νομίζω ότι γύρω από αυτό κινείται το παιχνίδι. Ο βασικός άξονας είναι η μοίρα, όλοι οι χαρακτήρες είναι από την αρχή "καταδικασμένοι" να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο και ο Σκουαλ με την Έντεα και την Ουλτιμέσια είναι οι πυλώνες αυτής της ιστορίας.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ela twra, oloi oi prwtagwnistes "tyxainei" na megalwsan sto idio orfanotrofeio alla poly volika to exoun ksexasei?

H Diefthyntis tou orfanotrofeio "etyxe" na einai h Edea, pou "tyxainei" na einai magissa pou "etuxe" na einai pantremenh me ton Cid pou "tyxainei" na einai to Boss tou Garden opou "tyxainei" na einai mathites sxedon ola ta paidia tou orfanotrofeiou plhn ton Irvine.

Alla kanena provlhma giati argotera "tyxainei" na ton synantoun kai afton otan entelws "tyxaia" h monadikh allh pou "etyxe" na einai magissa kai mporei na parei ths dynameis ths Ultimecia einai h Rinoa, pou "etyxe" na ta ftiaksei me ton prwtagwnisth, tou opoiou h aderfh "tyxainei" na exei mia paraksenh dynamh (h opoia den ekshgeitai pouthena) kai entelws "tyxaia" vrisketai sto idio garden me afton.

Prepei na einai to poio "convinient" senario pou exw dei sthn zwh mou...

To xeirotero einai oti sto telos den ekshgeitai entelws tipote apola afta (kai xiliades alla pou variemai na ta anaferw), den yparxei oute ena kinhtro tou giati ginetai otdhpote mesa sto paixnidi.

Egw afto pantws kalo senario, h senario xwris provlhma den to lew.

Leave a comment:

• belmont
    replied
    Είμαι ο μόνος που θεωρεί ότι το σενάριο του 8 δεν έχει και τόσο πρόβλημα τελικά;
    Είναι το κλασικό σενάριο κάποιου τρελού που θέλει για δικούς της λόγους να καταστρέψει τον κόσμο, μέχρι εκεί. Και επειδή δεν μπορεί να το κάνει αλλοιώς το κάνει με ταξίδι στο χρόνο ενώ φροντίζει να παίξει ψυχολογικά με τους μοναδικούς που μπορούν να της αντισταθούν.

Αυτό το σενάριο για το θάνατο του Squall δεν μπορεί να ισχύει γιατί το ίδιο το παιχνίδι, και ειδικά ο τερματισμός, δεν θα είχε νόημα. Σίγουρα πάντως έχει κάποιο νόημα η επιχειρηματολογία στη σελίδα http://squallsdead.com/ και η ιδεά είναι σχετικά έξυπνη.

Άσχετο αλλά αγόρασα το παιχνίδι από το PSN και σκοπεύω να το ξαναπαίξω (ήθελα έτσι και αλλιοώς να το κάνω). Και μάλλον θα κάνω το no-level up quest που σχεδίαζα από τότε που προτοαγόρασα το παιχνίδι.

Leave a comment:

• straier
    replied

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kai pou fenete sthn parapanw skhnh oti gnorizontai?
    Epeidh tous apokalei me ta onomata tous?
    Afto den shmenei kai tpt, h Quistis einai instructor kai o Squal molis egine Seed kai vraveftike sthn giorth, logika oloi tous gnorizoun.

Fysika eipame den yposthrizw thn thewria giati exei 1000000000 kena alla exei plaka h shzhtish

Leave a comment:

• straier
    replied
    Εμένα μου άρεσε η ιστορία του 8 πάντως.
    Τώρα για τη θεωρία φυσικά και δε βασίζεται σε τίποτα. Για την ακρίβεια όλα τα επιχειρήματά του μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν με τις κατάλληλες τροποποιήσεις για οποιοδήποτε άλλο FF για να μην πω οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι.
    Επίσης αποφεύγει εσκεμμένα να εξηγήσει οτιδήποτε αφορά τον Λαγκούνα που είναι και το υπερπροφανές αντεπιχείρημα που καταρρίπτει τη θεωρία του. Ακόμα και αν το βλέπει σαν όνειρο μέσα σε όνειρο και πάλι δε βγάζει νόημα.

H παραπάνω σκηνή υπάρχει πριν θυμηθούν την Ellone. Πώς γίνεται να τους ξέρει η Ellone;
    Όσο η Ρινόα είναι η Ουλτιμήσια άλλο τόσο ο Σκουάλλ πέθανε. ΟΚ, πεθαίνει σε κάποια φάση αλλά όχι τότε...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Akrivws giafto to story to 8 fails.

Ta kala einai kala, alla an parousiasoume kai ta asxhma ws kala, tote kati kanoume lathos.

Leave a comment:

• Kirby
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    H istoria tou 8 einai ena terastio keno me ena love story sto kentro tou.
    To tragiko einai oti o kosmos eide to kentro kai tipote allo apo ta koula pou symvenoun olh thn wra.
    Σε αυτό συμφωνώ. Και αυτό πιστεύω ήθελαν να κάνουν εξαρχής για να αναδειχτεί περισσότερο το love story. Θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και δουλειά; Ναι, με αποτέλεσμα ίσως χανόταν το ρομάντζο. Απλώς γιατί να χαλάνε μερικοί φαιά ουσία ψάχνοντας απαντήσεις και θεωρίες για κάτι που έτσι και αλλιώς (κατά την γνώμη μου) επίτηδες αφέθηκε όπως αφέθηκε και δεν παίρνουν απόφαση πως το 8 στην τελική κατά κύριο λόγο έχει να μιλήσει για ένα love story και όλα τα άλλα συμβαίνουν μόνο και μόνο για να αναδειχτεί αυτό.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Η θεωρία παρά πάνω προσωπικά νομίζω έχει περισσότερα κενά από το σενάριο του 8, το ίδιο.
    H istoria tou 8 einai ena terastio keno me ena love story sto kentro tou.
    To tragiko einai oti o kosmos eide to kentro kai tipote allo apo ta koula pou symvenoun olh thn wra.

Leave a comment:

• Kirby
    replied
    Αν και δεν είχε το πιο καλοδουλεμένο σενάριο προσωπικά δεν με ενόχλησε τόσο αυτό του FFVIII. Ίσα ίσα μου άρεσε. Απλώς νομίζω πως μετά το 7 όπου κάθε λεπτομέρεια είτε εσκεμμένα είτε τυχαία είχε κάποιο νόημα και μπορούσε να αναπτύξει 5-6 θεωρίες, στο VIII προτίμησαν ένα απλό σενάριο που απλώς υπήρχε με στόχο να δώσει βάση για να αναπτυχθεί το βασικό στοιχείο του παιχνιδιού που ήταν ένας υπερβολικά κλειστός και εσωκεντρικός χαρακτήρας και το πως αλλάζει μέσω ενός love story. Πέρα από αυτό όλα τα άλλα ήταν σε δεύτερη μοίρα.

Η θεωρία παρά πάνω προσωπικά νομίζω έχει περισσότερα κενά από το σενάριο του 8, το ίδιο. Εντάξει, έχει κάποιες σωστές επισημάνσεις αλλά δεν κολλάει τόσο στο τέλος ιδιαίτερα.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    το πρώτο παράδοξο είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας.

Ο Squall είναι μοναχικός και κομπλεξικός κι όμως έχει πολλούς φίλους και γκόμενες που τον γουστάρουν. Πως γένεν αυτό?

Η δική μου θεωρία λέει πάντως ότι μετά την επιτυχία του FFVII, η τότε Squaresoft, βιάστηκε πολύ να εκδόσει το επόμενο της σειράς.

Σύμφωνα με την wiki :
    The development of Final Fantasy VIII began in 1997, during the English localization process of Final Fantasy VII.
    που σημαίνει ότι είχαν μόλις 2 χρόνια μπροστά τους να προσφέρουν μία υπερπαραγωγή. Ταχύτητα = λάθη

Leave a comment:

Working...
X