Announcement

Collapse
No announcement yet.

Crash Bandicoot

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Loggo
    replied
    Εγώ πάντως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έριξα ένα replay στο πρώτο Crash μέσω του PSP και είχα εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από το πόσο καλά έδειχναν τα γραφικά του. Το thread με ψήνει να βάλω και τα άλλα δυο για replay, εξάλλου δε θα πάρουν και πολύ ώρα.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το Super Mario 64 (μιας και πιάσαμε συγκρίσεις) παίζει να είμαι από τους λίγους που δεν το χώνεψα ποτέ. Τεχνικά δεν λέω, ήταν πολύ καλό, όμως σαν overall παιχνίδι ποτέ δεν με τράβηξε, όσην ώρα και αν του αφιέρωσα. Ο χειρισμός του πάντως ήταν από τα λίγα πράγματα που δεν θυμάμαι να είχα παράπονο.

Από τα Crash, το πρώτο μόνο ήταν αρκετά πιο strict στους μηχανισμούς του, και διορθώθηκε αρκετά στο 2ο και ειδικά στο 3ο της σειράς. Δε λέω πως είχε και τους καλύτερους μηχανισμούς του κόσμου, όμως και τα 3 παιχνίδια είναι playable ακόμα και σήμερα. Ο αναλογικός μοχλός ειδικά προσέφερε πολλά στη σειρά. Ίσως να ήθελε καλύτερο σετάρισμα ο emulator.

Xeno, πιστεύω πως το Crash 1 απευθύνεται περισσότερο σε Hardcore κοινό. Ίσως να ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις από το 2ο ή το 3ο. Εγώ τα ξεκίνησα ανάποδα (3,2,1) και νομίζω πως θα ήταν πιο βατό αν ξεκίναγα από το 2ο της σειράς. Το 3ο έχει αρκετούς επιπλέον μηχανισμούς που θα τους εκτιμήσεις αν παίξεις ένα παλιότερο Crash πρώτα, ενώ το 1ο είναι δύσκολο και γεμάτο cheap difficulty, που ίσως να μην σε τραβήξει ως πρώτη επαφή.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Μπηκαν και τα 3 crash στο PSP. Οκ δε φαινονται τοσο ομορφα οσο καποιος θα περιμενε, φταιει βεβαια λιγο και η προσαρμογη στο 4:3, αλλα και παλι δε θα τα χαλασουμε εκει.
    Φανταζομαι το λογικο θα ηταν να αρχισω απο το 1, αλλα οκ τωρα δεν εχω χρονο για πολλα πολλα, οποτε οπως κατσει η φαση.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Το Crash είχε πολύ πιο βατό χειρισμό από Μάριο 64 αφού ήταν ουσιαστικά 2D.
    Συνεχίζω να πιστεύω πως σε αγώνες το Μάριο 64 ήταν καλύτερο από τη λίγη εμπειρία που είχα με CTR.
    Το Diddy είναι άλλη περίπτωση και έχει δίκιο ο Ζήνο αλλά αναφερόμουν στο multiplayer. Το Sissy είχε εντελώς άλλη δομή που βοηθούσε το single με boss κλπ.

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Καλά προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το Super Mario 64, αλλά τα Crash, με εξαίρεση ως ένα βαθμό το πρώτο που είχε φτιαχτεί με βάση το D-Pad, δεν είχαν πρόβλημα στο χειρισμό.

Μήπως είχες παίξει το πρώτο και όχι το 3;
    Ηταν σιγουρα το 3 αλλα πρεπει να ομολογησω πως το επαιξα σε emulator αλλα με αναλογικο ηταν ιδιο χαλι με το d-pad.Πολυ αποτομες αλλαγες κατεύθυνσης,ενταξει οχι και unplayable ή γενικα τοσο χαλια αλλα ειχα παιξει και (ισως πολυ) καλυτερα...Μηπως εκανα κατι λαθος στις ρυθμισεις ή φταιει ο emulator?Δοκιμασα να τον βελτιώσω αλλα τπτ..

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Roronoa View Post
    Τα crash ηταν αρκετα καλα παιχνιδια,σιγουρα απο τα διασκεδαστικότερα platforms αλλα επαιξα (και τερματισα) πριν 2 μηνες περιπου το crash bandicoot 3 και το πρώτο πραγμα που παρατηρησα ηταν ο ΑΘΛΙΟΣ χειρισμος.Οκ παλιο παιχνιδι αλλα ας πουμε δεν συγκρινοταν π.χ με το super mario 64.
    Καλά προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το Super Mario 64, αλλά τα Crash, με εξαίρεση ως ένα βαθμό το πρώτο που είχε φτιαχτεί με βάση το D-Pad, δεν είχαν πρόβλημα στο χειρισμό.

Μήπως είχες παίξει το πρώτο και όχι το 3;

Leave a comment:

• Somari
    replied
    +1 το CTR ηταν καλυτερο του mario kart,λογικο βεβαια μιας και βγηκε πιο μετα.
    μη το λες...

και το πρώτο πραγμα που παρατηρησα ηταν ο ΑΘΛΙΟΣ χειρισμος.
    ???

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Originally posted by Phantom Duck View Post
    Το CTR κατ' εμέ είναι ανώτερο από το αντίστοιχο Mario Kart 64. Έστω και για λίγο. Μου δίνει την εντύπωση πως έχει πιο βαθείς μηχανισμούς, πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και γενικά καλύτερο κοντρολάρισμα όταν παίζεις σε pro επίπεδο. Με Diddy Kong Racing και μεταγενέστερους Mario Kart τίτλους δεν έχω ασχοληθεί, επομένως δεν ξέρω τι παίζει.
    +1 το CTR ηταν καλυτερο του mario kart,λογικο βεβαια μιας και βγηκε πιο μετα.Θυμαμε κυριως πως ειναι πιο ωραιες διαδρομες και ηταν και πιο γρηγορο.

Τα crash ηταν αρκετα καλα παιχνιδια,σιγουρα απο τα διασκεδαστικότερα platforms αλλα επαιξα (και τερματισα) πριν 2 μηνες περιπου το crash bandicoot 3 και το πρώτο πραγμα που παρατηρησα ηταν ο ΑΘΛΙΟΣ χειρισμος.Οκ παλιο παιχνιδι αλλα ας πουμε δεν συγκρινοταν π.χ με το super mario 64.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το CTR κατ' εμέ είναι ανώτερο από το αντίστοιχο Mario Kart 64. Έστω και για λίγο. Μου δίνει την εντύπωση πως έχει πιο βαθείς μηχανισμούς, πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και γενικά καλύτερο κοντρολάρισμα όταν παίζεις σε pro επίπεδο. Με Diddy Kong Racing και μεταγενέστερους Mario Kart τίτλους δεν έχω ασχοληθεί, επομένως δεν ξέρω τι παίζει.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Κι εγώ πιστεύω οτι θα τα ευχαριστηθείς τα Crash.

Θα ήθελα να ανεβάσω και κάποιο βιντεάκι από τον ePSXe αλλά δε ξέρω πώς.
    Κατέβασε τη τελευταία έκδοση του FRAPS.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Κάν' το.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    To single player του Diddy Kong Racing ποτε δεν το ξεπερασε κανενα παιχνιδι του ειδους - fact .
    Για το CTR δεν εχω πολλα να πω γιατι στην παρεα ειχαμε ηδη 4 N64 pads και κανεις δεν ειχε multi-tap για PSX, οποτε τοτε σε 4p το 64 τα χε παρει ολα μονοτερμα.

Για τα αλλα Crash τωρα μου βαζετε ιδεες.. Τοτε μου αρεσαν πολυ και τα επαιζα συνεχεια σε φιλους μιας και δεν ειχα ακομα PSX. Νομιζω τα 2 και 3 δεν τα τελειωσα ποτε, ψηνομαι ομως να τα κατεβασω επι τοπου για PSP να κλεισει αυτη η παραμελημενη υποχρεωση επιτελους.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Θα συμφωνήσω με το Loggo (λες και εκφράζει την άποψή μου).

Το πρώτο Crash το είχα πιάσει μετά από χρόνια στο PSP, πράγματι έδειχνε απίστευτο.
    Το "High Road" και το "Slippery Climb" τα πέρασα σήμερα το μεσημέρι, ευτυχώς ανώδυνα, ένα-δύο deaths. Θα ήθελα να ανεβάσω και κάποιο βιντεάκι από τον ePSXe αλλά δε ξέρω πώς.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με Crash αλλά από όσο θυμάμαι το CTR είχε καλύτερο battle mode αλλά χειρότερο race mode σε σχέση με το Mario Kart.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Τα Crash ήταν αρκετά καλοί τίτλοι και θα έλεγα ότι αυτή η, ακόμα και για την εποχή, old school λογική τους τα βοήθησε να ωριμάσουν πολύ καλά.

Αγαπημένο μου Crash είναι το πρώτο. Αναμφισβήτητα είναι το λιγότερο καλό από τα τρία καθώς και ο χειρισμός του είναι κάπως δύσκαμπτος σε σχέση με τα sequels και πολλά σημεία με cheap δυσκολία έχει και η fixed κάμερα δε δουλεύει καλά σε αρκετές περιπτώσεις (ειδικά σε κάποια επίπεδα προς το τέλος) και το save system του μπορεί εύκολα να γίνει εκνευριστικό. Όμως, κάτι το ότι ήταν το πρώτο που έπαιξα, κάτι ότι μου αρέσουν περισσότερο τα settings του, κάτι ότι είναι, με διαφορά, το πιο δύσκολο της τριλογίας, με οδηγούν να κλίνω προς αυτό σε επίπεδο προτίμησης.

Κορυφαίο της σειράς θεωρώ το δεύτερο και όχι το τρίτο. Το Cortex Strikes Back όχι μόνο πείρε το πρώτο και σχεδόν εξάλειψε όλα του τα προβλήματα, αλλά προσθέτοντας και νέα moves έδωσε ένα σαφώς πιο sophisticated σύνολο από το, κάπως μονοδιάστατο, original.

Όσον αφορά το τρίτο, πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν το κορυφαίο αν δεν έπασχε από το σύνδρομο 3D Sonic. Τα πολλά επίπεδα filler λογικής (βλέπε jet ski, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, τα stages με τη Coco κλπ) του κόβουν πόντους σε σχέση με το δεύτερο. Η μεγάλη προσθήκη ήταν το time attack για τα tokens που είχε υλοποιηθεί πολύ καλά και υποστηρίχθηκε άψογα από τη προσθήκη του dash. Άλλες προσθήκες πάλι ήταν εντελώς underdeveloped (βλέπε bazooka).

Παρεμπιπτόντως, το πόσο εντυπωσιακά φαίνονται και τα τρία Crash στο PSP πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει.

Originally posted by Phantom Duck View Post

Άπειρα deaths εκείνη την εποχή σε αυτές τις δυο πίστες, άπειρα όμως.

Leave a comment:

Working...
X