Announcement

Collapse
No announcement yet.

Indie/Alternative Rock

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Xeno
    replied


    Μα ποσο πιο γαματη επιστροφη; Σε καποιους δεν αρεσει γιατι ο ηχος του γκρουπ φαινεται πως αλλαξε σε τεραστιο βαθμο, πραγμα που ισχυει, αλλα καλα καναν και δοκιμασαν κατι διαφορετικο - για την ακριβεια ηταν για εμενα η μονη λογικη κατευθυνση που μπορουσαν να παρουν.

    Arcade Fire και James Murphy (LCD Soundsystem) στην παραγωγη; Yeeeeeees. Guest star και ο David Bowie, τι αλλο να θελει κανεις; Αναμενω πώς και πώς το νεο αλμπουμ τους, για να δουμε λοιπον.

    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Τελευταια ακουω πολυ τους The Knife, electro-pop φαση απο Σουηδια μερια. Αρχικα μου ξυπνησαν αναμνησεις Royksopp αν και εν τελει εχουν αρκετα διαφορετικο προσανατολισμο. Το παρακατω κομματι ειναι μια καλη αρχη βεβαια:


    Οι Alt-j ειναι μια απο τις πιο νεες και υποσχομενες μπαντες της Brit σκηνης που για εμενα εχει πεσει δραματικα εδω και λιγα χρονια. Καποιοι βρισκουν πολλα κοινα με Radiohead, δε συμφωνω απολυτα αλλα τελοσπαντων. Μου πηρε αρκετη ωρα να συμπαθησω το πρωτο τους αλμπουμ αλλα οι τυποι εχουν κανει φοβερη δουλεια:


    Σειρα παιρνουν οι Youth Lagoon, μια ανακαλυψη που εγινε απο σποντα τελειως. Πολυ ιδιαιτερη μουσικη, one man project στην ουσια, αλλα δε θυμαμαι να εχω ακουσει κατι παρομοιο. Το παρακατω κομματι ηταν αρκετο για να ψαξω να δω τι λενε οι YL:


    Τελος ενα ονομα που χει κανει μεγαλο μπαμ τα τελευταια χρονια ειναι οι Animal Collective. Βρισκω τη μουσικη τους πολυ "δυσκολη", τα περισσοτερα τους κομματια με ξενιζουν πολυ, η φαση ειναι τελειως psychedelic pop. Το παρακατω τουλαχιστον ειναι σχετικα προσιτο μιας και ειναι και το πιο γνωστο τους κομματι:

    Leave a comment:


  • sOLiD SNAKE
    replied
    Η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά την brit rock είχα μείνει στάσιμος σε προηγούμενες δεκαετίες, οπότε καιρός είναι να ανανεώσω τα ακούσματα μου, ευχαριστώ για τις προτάσεις, είναι ήδη στο μτορεντ .

    Leave a comment:


  • Titus
    replied
    Η αλήθεια είναι πως την έχω αφήσει παράμερα τη σκηνή τα τελευταία χρόνια, αφ'ενός επειδή δεν έχω Spotify (όταν ήμουν Αγγλία είχα σκιστεί, τώρα κινούμαι σε άλλα μονοπάτια) συνεχίζει μετά το μπαμ να βγάζει ωραίες μπάντες αλλά και διάφορα γλυκανάλατα τύπου Kasabian (μπλιιιιχ) από τότε που έγινε mainstream. Αυτά που πρότενα πάντως τα πρότεινα όντως στη βάση της γενικότητας, όχι της "εμπειρίας" (ποιά εμπειρία να δείξεις με Kaiser Chiefs στο κάτω κάτω?).

    Ορίστε και ένα πολύ ωραίο κομμάτι από μια μπάντα που ξεχάσαμε - Bloc Party!



    Καλά, πάρτε και δεύτερο

    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Γελαω με το (ντοινγκ) του Τιτους για τους Puressence. Η Brit σκηνη ειναι τεραστιο κεφαλαιο, απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις. 2 ονοματα οπως και να χει σημαδεψαν αυτη τη σκηνη στα 00s, πρωτα οι Libertines και μετα οι Arctic Monkeys. Oι Last Shadow Puppets ειναι side project του τραγουδιστη των Monkeys, κατι παρομοιο βεβαια δε νομιζω να βρεις (να βγαζει τοσο εντονα αυτο το retro υφος). Ο ενας δισκος τους βεβαια ειναι κορυφαιος, βαλε και τα My mistakes were made for loving you και Calm like you και εισαι μια χαρα. Για Arctic τα χουμε ξαναπει καπου πιο πανω, η ουσια οπως και να χει ειναι στα 2 τους πρωτα αλμπουμς.

    Oι Libertines παλι απορω πώς και δεν εχουν αναφερθει ακομα. Ζωντανεψαν μονοι τους μια σκηνη που ειχε λιγο πολυ πεθανει, ενω οι Monkeys κινηθηκαν σε πολυ διαφορετικα μονοπατια. Αυτα που προτεινει ο Titus ειναι πολυ καλα αλλα κινουνται σε πολυ ευρυτερα πλαισια. Για αρχη παντως οι Strokes ειναι σιγουρα εξαιρετικοι, στο 1ο τους αλμπουμ (Is this it), ΟΛΑ τα κομματια ειναι ενα κι ενα.

    Οι Elbow μιας και αναφερθηκαν πιο πριν συγγνωμη κιολας αλλα δε μου αρεσουν. Παντα τους εβρισκα λιγακι γλυκαναλατους, τους ειδα και απο κοντα περυσι και δεν αλλαξα αποψη.
    Oι I Like Trains σαν να μπηκαν σε αλλο δρομο, τους ειχα ξεγραψει αλλα αυτο που ακουσα μου αρεσε, καμια σχεση δεν ειχε με το στιλακι που ειχαν οταν τους ειδα με τον Titus.
    Thanks Raf για τα σχολια, το παλευω οσο μπορω το θεμα και τωρα που χω ακομα συνδρομη στο Spotify ακουω πολυ περισσοτερα πραγματα απ' οσα ακουγα παλια και μου ειναι πολυ πιο ευκολο να δοκιμασω νεα συγκροτηματα κτλ.
    Αλλο κολλημα των ημερων ειναι οι Flaming Lips, ολο και κατι θα γραψω σε επομενο ποστ. Εχει ασχοληθει κανεις μαζι τους;

    Κλεινοντας δε θα μπορουσα να μην παραθεσω μερικα κομματια των Libertines, ειχα χρονια να ασχοληθω μαζι τους αλλα φετος εφαγα και παλι τρελο σκαλωμα και ελιωσα για τα καλα λιγους μηνες πριν.




    Leave a comment:


  • Titus
    replied
    Αφού ξεκινάς τώρα, άρχισε από τα γνωστά κλασσικά

    Strokes
    White Stripes
    Kaiser Chiefs
    Muse
    Arctic Monkeys
    Τον πρώτο μόνο δίσκο από The Killers (οι άλλοι είναι αίσχος)
    Black Rebel Motorcysle Club (ύψιστη γκρουπάρα)
    The Zutons (τρέλα!!!!)
    Stereophonics (επίσης ύψιστη γκρουπάρα)

    Από τελείως κλασσική brit pop πας σε Oasis, James, Smiths, Pulp, Radiohead, The Verve, Puressence (ντόινγκ), Placebo, Garbage...

    Και αν εμπεδώσεις αυτά και θες κι άλλο πας σε

    Arcade Fire
    Unisex
    ...And you will know us by the Trail of Dead
    The National
    I like trains

    και διάφορα άλλα περίεργα ημιάγνωστα γκρουπάκια σε alternative / indie / garage / post rock διαδρομές όπου ρωτώντας πας στην πόλη.

    Leave a comment:


  • sOLiD SNAKE
    replied
    Δεν έχω ασχοληθεί με το είδος σχεδόν καθόλου αλλά τον τελευταίο καιρό έπεσε στα χεριά μου το (EP) My Mistakes Were Made for You των The Last Shadow Puppets και πραγματικά δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω.






    Απλά κατεβάζω asap ότι έχετε προτείνει ως τώρα .

    Leave a comment:


  • Titus
    replied
    Ας συνεισφέρω κι εγώ. Χρωστάω χάρη στο Xeno που μου τους έμαθε, και πρόσφατα είδα πως έχουν αλλάξει κάπως το στυλ τους από τότε που τους θυμάμαι - προς το ζωντανότερο.

    Leave a comment:


  • Chief
    replied
    Moυσική εγκυκλοπαίδεια! Συνέχισε να ποστάρεις, εμείς ακούμε!

    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Μερικα απο τα highlights της χρονιας που φευγει:

    Oι Beach House βγαλαν μακραν το καλυτερο αλμπουμ που ακουσα φετος. Απιστευτες μελωδιες, πολυ "ταξιδιαρικη" η ολη φαση, σου βγαζουν και κατι απο Cocteau Twins στο λιιιιιγο πιο χαρουμενο και μετα απορεις τι αλλο μπορεις να ζητησεις εν ετει 2012.

    Η Grimes ερχεται απο τον Καναδα και εκανε τρελη δουλεια αναλαμβανοντας λιγο πολυ ολη την παραγωγη μονη της. Ωραιες ιδεες, πρωτοτυπες μελωδιες, δε βλεπεις πολλες κοπελες με τοση φαντασια σιγουρα (ειναι και 24 χρονων μολις).

    To hype για τους Tame Impala εχει φτασει στο θεο απο το προηγουμενο κιολας αλμπουμ τους. Οι τυποι ειναι Αυστραλοι και τιγκα στην ψυχεδελεια, νομιζω πως με καναν μπαφο η μουσικη τους θα ακουγεται ακομα καλυτερα. Καμποσα μεγαλα sites τους εκθειαζουν σαν μια φυσικη συνεχεια των Beatles στα τελευταια τους οι οποιοι επισης ειχαν ξεφυγει αρκετα σε φαση Revolver, Sgt. Pepper κτλ.

    Aλλαζουμε λιγο υφος με τους Japandroids, μπολικη φασαρια η οποια και παλι ακουγεται πολυ ομορφη. Μου τελειωσαν τα ψευτοκουλτουριαρικα σχολια οποτε σταματαω εδω, πολυ καλο αλμπουμ παντως.

    Τελος ο Jack White συνεχιζει να βγαζει πολυ καλους δισκους, οπως εκανε και με τους White Stripes. Το συγκροτημα του αργησα να το εκτιμησω οσο θα πρεπε, αλλα φετος επεσε μεγαλο καψιμο για παρτη τους. Η solo δουλεια του ειναι η φυσικη συνεχεια των οσων εκανε ως τωρα, ο τυπος ειναι απο τα βασικοτερα ονοματα της alt. rock σκηνης τα τελευταια 15 χρονια.

    Leave a comment:


  • Vaynard
    replied
    απο elbow το seldom seen kid ειναι albumαρα τσεκαρετο

    Leave a comment:


  • ChrisTop
    replied
    Εγώ τελευταία ακούω πολύ The Black Keys και περιστασιακά Kassabian (αν και μετά το Kassabian overdose των Ελληνικών ραδιοφώνων τους έχω βαρεθεί). Πολύ καλοί οι Elbow πρώτη φορά τους ακούω. :ο

    Leave a comment:


  • Chief
    replied
    Elbow κανείς;



    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Απανταω με καθυστερηση μηνων επειδη μπορω (και επειδη ακουω τωρα Arctic μετα απο καιρο). Καθενας με τη γνωμη του, απλα κι εγω εμμενω στη δικια μου. Το 1ο αλμπουμ ειναι all-around παρα πολυ καλο, το 2ο εχει λιγα αδυναμα σημεια αλλα εχει πολλα κομματια που αγγιζουν την τελειοτητα (τωρα παλι Do me a favour ακουω, τι ζημια αυτο το κομματι).
    Δωσε βαση και στο 3ο παντως, εχει 3-4 κομματακια που σε στελνουν αδιαβαστο.

    Τελευταια το λιωσα το We were exploding anyway παρεπιπτοντως, πολυ δυνατο αλμπουμ αν και εχει 1-2 μονοτονα κομματια, αλλα ολα τα αλλα ειναι παρα πολυ καλα και γενικα το αλμπουμ σε γεμιζει ενεργεια, εισαι ετοιμος να βγεις εξω και να τα σπασεις ολα.

    Τελευταια ακουω πολυ At-the Drive In που τους ειχα ξαναναφερει, αλλα ειπα να θυμηθω τα παλια τους με την ελπιδα πως πλεον θα τους δω live καποια στιγμη. Συγκροτημα σταθμος για μενα, ψαχτειτε οσο μπορειτε.

    Αλλα προσφατα ακουσματα ειναι μερικα ονοματα οπως Fugazi, Flaming Lips, White Stripes (ποτε δεν ειχα ακουσει ολη τη δισκογραφια και ειναι καλυτεροι απ' οσο περιμενα), Beck (θεος στα πρωτα του albums ιδιως), Belle and Sebastian στα πρωτα τους για κατι για τις πιο ηρεμες στιγμες (πολλοι τους σνομπαρουν, αλλα το 1ο τους αλμπουμ ειναι φανταστικο), Marvin Gaye για κατι αρκετα διαφορετικο απο τα υπολοιπα (φοβερος), Pavement για να καταλαβω προς τι ο ντορος για το γκρουπ που κατα τους αμερικανους ορισε την indie 90s σκηνη (ακομα προσπαθω να καταλαβω τι τοσο γαματο εκαναν), Neutral Milk Hotel που για πολλους βγαλαν ενα απο τα 5 καλυτερα 90s albums (καλοι ειναι οντως), Puscifer γιατι βλεπεις Maynard James Keenan - ειναι καλο και τελος Walkmen, ενα απο τα καλυτερα groups της τελευταιας 10ετιας.
    Α και τελευταιο που μου ρθε τωρα για να νιωσουμε παλι πως ειμαστε 15χρονοι Αμερικανοι - Weezer. Τι κολλημα κι' αυτο σε μια φαση τα πεθανα τα πρωτα τους albums.

    Random παραθεσεις:



    Leave a comment:


  • Laharl
    replied
    Originally posted by Xeno View Post
    Ωραιος Laharl, αντε να ζωντανευει λιγο η κουβεντα.
    Τους Monkeys τους ειδα το καλοκαιρι. Πολυ καλο live γεματο ενεργεια και με το ενα hit να ερχεται μετα το αλλο - πραγματικα δεν πηραμε ανασα.



    Μην πας πολυ μακρια, δοκιμασε το 2ο κι ελα ξαναπες μου .
    Στο 2ο ειναι ασυλληπτο το ποσα πρωτοκλασατα κομματια υπαρχουν. Για μενα ειναι top τα: Do me a favour, Teddypicker, Brianstorm, 505, Fluorescent Adolescent, Balaclava, This house is a circus, If you were there beware .. Μιλαμε για τα 2/3 του αλμπουμ κυριολεκτικα.
    Οχι πως το 1ο δεν ειναι εξαιρετικο και στην τελικη αυτο εκανε και το μπαμ, αλλα πιστευω πως το 2ο ειναι καποια κλικ πιο πανω.
    Επισης και το 3ο εχει καποιες πολυ καλες στιγμες (Fire and the thud, The jewellar's hands, Dance little liar, Secret door, Cornerstone).
    Τώρα το είδα αυτό

    Όχι διαφωνώ κάθετα,το 2ο album είναι εξαιρετικό αλλά μόνο στα 2/3 του όπως λες.Κάνω skip κάποια τραγούδια και αυτό το κάνει να χάνει πολύ.Το πρώτο album μπορώ να το ακούω πάντα,παντού και ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Ενα κομμάτι δεν είχα συμπαθήσει(Perhaps Vampires are a bit strong but...) αλλά πλέον μπορώ να πω ότι έχει γίνει και από τα αγαπημένα μου στον δίσκο.

    Επίσης κομμάτι σαν το Α Certain Romance δεν θα ξαναβγεί ποτέ

    Leave a comment:

Working...
X