Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι dvd/ταινία είδατε σήμερα?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Για να μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι το Rise of the Skywalker ηταν καλη ταινια, λεω οτι ηταν καλυτερη απο το Last Jedi (το οποιο δεν ειναι βεβαια και μεγαλο επιτευγμα). Γενικα συμφωνω με τον Thunderjohn, η ταινια ισως ειχε περισσοτερα οτι να ναι σκηνικα, plot holes, lore breaking σημεια (o anakin δεν εχει νοημα σαν εκλεκτος, ποιος darth plagueis εδω η rey ειναι κανονικος jesus κλπ), πραγματα που δεν βγαζουν νοημα κλπ κλπ, ωστοσο εγινε τουλαχιστον μια προσπαθεια να ειναι ταινια μιας τριλογιας και οχι ενα αυτονομο επεισοδιο το οποιο βαζει και στον τοιχο τους επομενους σκηνοθετες. Οπως εγραψα, προσωπικα δεν θεωρω τις τελευταιες 3 ταινιες canon ετσι οπως τα καταφεραν. Παντως ακομη και σε οτι αφορα το fan, το RotS ηταν καλυτερο απο τo TLJ, τουλαχιστον ειχε light saber battle .

    Τωρα το να τολμησεις να κανεις κατι καινουργιο δεν ειναι κακο φυσικα. Imo ο RJ προσπαθησε να το περασει με τον τελειως λαθος τροπο, για να φερω ενα παραδειγμα ειναι λιγο σαν τη σειρα DMC και το παιχνιδι DmC οπου προσπαθησαν να κανουν κατι καινουργιο αλλα μεσα ειχαν καποιες σκηνες τυπου ο Dante βλεπει τον εαυτο του με ασπρο μακρύ μαλι και κραζει. Ειναι το ιδιο με το πεταω το light saber στο κενο και παροτι σαν σκηνες υπαρχουν για να δηλωσουν οτι εδω η δημιουργικη ομαδα θα προσπαθησει να κανει κατι διαφορετικο, το κανει με offensive τροπο απεναντι στο θεατη που ειτε αγορασε το παιχνιδι επειδη ειναι DMC ειτε πηγε να δει την ταινια επειδη ειναι STARWARS (και αρα σεβεται και αγαπα το παρελθον της σειρας, ξερει τη σειρα, δεν ξερει τον σκηνοθετη).

    Τελος τα εχουμε ξαναπει αυτα αλλα και οι 3 ταινιες ειναι στην πραξη αντιγραφες των original ταινιων, κανουν ενα retelling της original τριλογιας. Αυτο το ''ο RJ εκανε κατι διαφορετικο'' ποτε δεν το καταλαβα... Προσπαθησε να ξεκινησει κατι διαφορετικο ισως με τα'' forget about the past'' και αλλα τετοια αλλα το εκανε στη δευτερη ταινια μιας τριλογιας... Και οπως και να εχει η ταινια του ηταν αντιγραφη του Episode V. Τελος παντων συνολικα αν το δει κανεις εγω δεν ξερω πoιο ηταν το νοημα αυτων των 3ων ταινιων (ανεξαρτητα απο το αν ηταν καλες ή κακες), εν τελει τι ειπε αυτη η τριλογια?
    Last edited by nooto; 30-12-2019, 04:12 PM.

    Comment


    • Οντως δεν ειχε νοημα στο τελος η τριλογια αλλα για μενα ξεκινησε πολυ ωραια και θεωρω οτι με λιγη φαντασια το Last Jedi θα μπορουσε να δωσε μια πρωτοτυπη κατευθυνση πχ να μην υπαρχει πλεον Resistance vs First Order αλλα ο Kylo να μαχεται την First Order και γενικα να παει αλλου το πραγμα. Τελος παντων εγω δε κτλβ γιατι αρχικα δεν ειχαν σχεδιο οπως φανηκε - κατι που οντως δε το πιστευα, κι επισης γιατι πρεπει να ναι τριλογια με αρχη μεση τελος και να μην ειναι απλα ενα on going story με φασεις. Οπως πχ κανει η Marvel.
      Χρειαζονται ιδεες αυτο ειναι το μονο σιγουρο, χρειαζονται καποιον με οραμα. Και οραμα δεν ειναι παιρνω καποιον πετυχημενο και του αναθετω να κανει κατι με το IP. Ευτυχως που δε προχωρησε η τριλογια των ελεινων GoT producers κι ευτυχως που απετυχαν τα spin off με το τροπο που πηγαν να γινουν.
      Do a barrel roll!

      Comment


      • Παιδιά κύκλους κάνει το πράγμα. Ο emperor κάθεται στη θεσούλα του και λέει ατάκες μέχρι να χάσει, ο καλός αντιστέκεται στην dark side και ο κακός μετανοεί. Fulfill your destiny είπαμε; Την πρώτη φορά ακούστηκε γαμάτο.

        Δεν νομίζω ότι πρέπει να διαπραγματευόμαστε αν τα Star Wars της Disney είναι άνω του μετρίου. Το 1ο εξόφθαλμη αντιγραφή από τα παλιά, στο 2ο είχαν τα κότσια να βάλουν στο στόμα του Luke "i will tell you why the Jedi must end". Σαν να πας στον Πάπα και να σου πει "Παίδι μου, έλα να σου πω γιατί δεν πρέπει να πιστεύεις στο θεό". Επίσης το Force ghost του Yoda μόνο καφέ δεν έψησε. Είπαμε υπάρχει ζωή για τους πιστούς αλλά εδώ παύει να ιφύσταται διαχωρισμός. Ούτε καν ωραίο design είχε. Στο 3 θα συμφωνήσω με τον nooto .

        Δεν μπορώ να πω ότι δεν πέρασα καλά με την τριλογία αλλά η σειρά είχε φτάσει στο peak της με το κλείσιμο του ΙΙΙ όπως είπες Ramp.
        Last edited by Ryu_gr; 30-12-2019, 04:31 PM.
        The illusion of free will is an illusion.

        Comment


        • Διαφωνώ με όλους,κλασσικά.Το TLJ παραμένει ταινιάρα,και ο RJ είναι πολύ μπροστά.Το αστείο είναι ότι όλοι αυτοί που έκραζαν τότε στα ίντερνετς τώρα το αποθέωνουν και θάβουν το IX.
          Μια ζωή δεν ξέρει τι θέλει το κοινό.Το TLJ είναι γαμάτο,και το IX ακόμα καλύτερο.Ήθελα την Rey να σκοτώσει τον Palpatine και να γίνει Empress να γουστάρουμε αλλά οκ,ξέρω ότι είναι Disney και κάτι τέτοιο δε θα γινόταν ποτέ.Το θέμα είναι με τι προσδοκίες πας σε μια ταινία.Πήγα πρεμιέρα μόνος μου κι έκατσα με ένα άλλο παλικάρι που ήταν επίσης μόνο του και πιάσαμε την κουβέντα.Στο διάλειμμα του λέω γαμάτο ε;Μου λέει πάλι καλά που το απολαμβάνεις.Μου είπε ότι ξενέρωσε γιατί το θέλει πιο σκοτεινό και λιγότερο προβλέψιμο.Του είπα είναι Disney και μην περιμένεις κάτι παραπάνω δες το γι αυτό που είναι.Τελειώνει η ταινία,μου λέει,ευχαριστώ για τις συμβουλές,με έκανες και την απόλαυσα την ταινία.Και αυτό πάει προς όλους σας.Είναι μία ταινία.Δείτε την γι αυτό που είναι,όχι γι αυτό που θα θέλατε εσείς να είναι.Δεν είναι η Δευτέρα Παρουσία,κι ας είναι από το αγαπημένο σας franchise.Έλεος δηλαδή,εξηγούμε τα αυτονόητα.
          Κι εγώ θα ήθελα κάποια πράγματα διαφορετικά.Και;It is what it is,deal with it.
          Carpe diem

          Comment


          • H tainia einai apo adiafori eos emetiki. Me atakes apo Kathleen :"The force is female" kai tetoia xaza fainotan to pragma pou 8a pigene apo tin arxi. Oi monomaxies me tous Jedi mono maxes den itan. Perissotero me ma3ilaropolemo krebatokamaras emoiazan. -Ela stin dark side. -Ba deh erxesai esu kalutera sti light? WTF. Kai sto telos plako8ikan sta glosofila, ok. Kala re paidia, eipame peraste to femporment san side quest, na xaroun kai oi feminazi, oxi san main story. Ti kaname gargara tin fempose sto Avengers, alla de 8a dosoume lefta kai stin Captain Karen. Hmarton re.

            Comment


            • Βασικα θα γαμαγε αν η Rey γινοταν dark και μετα παλευε με τον Kylo light. Αλλα καμια φαντασια. Αλταιρ εισαι ειδικη περιπτωση που σ αρεσε το 8 και το 9. Εγω καταλαβαινω οτι στους περισσοτερους αρεσε ειτε το 8 ειτε το 9. Το 8 σε οσους γουσταρουν πρωτοτυπια και νεες ιδεες και δε φοβονται την αλλαγη και το 9 σε ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΑΡ ΓΟΥΟΡΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΠΩ ΕΠΟΣ.

              Αυτα. Καλη χρονια να χετε.

              ΜΕ ΣΥΓΧΙΣΑΤΕ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ

              ΥΓ Μια που μιλαμε για αλλαγη χτες ειδα το Two Popes και η αλλαγη ειναι σημαντικο κομματι του νοηματος της ταινιας. Αξιζει να τη δειτε, δειχνει τη μεταστροφη της καθολικης εκκλησιας σε ευαισθητα θεματα με την καθολου τυχαια αλλαγη Παπα το 2013 οπου μετα απο αιωνες για πρωτη φορα Παπας παραιτηθηκε πριν πεθανει. Αυτα. Φιλακια. Να αγαπατε τον πλησιον σας οσο και αν σας βγαζει απ τα ρουχα που του αρεσουν σκαρτες ταινιες.

              ΥΓ2 Καλη χρονια ειπα;

              ΥΓ3 Ο κοσμος γουσταρει PlayStation αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν ειναι γτπ

              ΥΓ4 Μονο αγαπη
              Do a barrel roll!

              Comment


              • Εγω καταλαβαινω οτι στους περισσοτερους αρεσε ειτε το 8 ειτε το 9.
                Εμενα θεωρητικα δεν μου αρεσε καμια απο τις 2 .

                Το 8 σε οσους γουσταρουν πρωτοτυπια και νεες ιδεες και δε φοβονται την αλλαγη
                Αυτο λεγεται reboot, δεν λεγεται 2ο μερος μιας νεας τριλογιας.

                Δείτε την γι αυτό που είναι
                Ειναι το τριτο μερος μιας τριλογιας ενος franchise που υπαρχει εδω και 40 χρονια. Για αυτο που ειναι την βλεπουμε .





                Comment


                • Comment


                  • Χαλβάη 5-0. Έπος. 10/10.

                    Comment


                    • Ε πες δυο λόγια ρε συ. Το δικό σου το έπος μπορεί να είναι από την πολύ cheesίλα κι εγώ να πάω να το δω και να τραβάω τα μαλλιά μου.

                      Comment


                      • Blu ray Σαββατοκύριακου :

                        Επειδή ανυπομονώ για το The Last Of Us 2 βλέπω την ταινία "The Road" (2009) η οποία ήταν πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Για όσους δεν το ξέρουν και ξέρουν το παιχνίδι σας το προτείνω να το δείτε πριν αγοράσετε το νέο The Last of us.

                        Comment


                        • Είχα διαβάσει το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία.

                          Σήμερα τέλειωσα το The Road του Cormac McCarthy (συγγραφέα του No Country for Old Men). Ο συγγραφέας πήρε Pulitzer για το βιβλίο, ενώ τα πρώτα και τα τελευταία φύλλα είναι γεμάτα υμνητικές κριτικές. Μεταφέρθηκε σε ταινία το '09 με τον Viggo Mortensen. Το βιβλίο είναι του '06.

                          Μια post-apocalyptic περιπέτεια επιβίωσης, όπου σχεδόν αποκλειστικά πρόσωπα, που δεν ονοματίζονται, είναι ο πατέρας και ο γιος του. Η αφήγηση είναι συνεχής, χωρίς κεφάλαια, μονότονη και καταθλιπτική. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου περιγράφει τον πατέρα που ψάχνει για χρήσιμα αντικείμενα σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες και ερειπωμένες πόλεις. Ένα άλλο μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι οι διάλογοι, περίεργα μπλεγμένοι με την αφήγηση και χωρίς παύλες. Το 80% των διαλόγων, χωρίς πολλή υπερβολή, κινείται σ' αυτό το πλαίσιο:

                          We need to move on.
                          Let's stay a little longer, I'm very tired.
                          Okay, but only for a little while. Then we need to move on.
                          Okay.
                          Okay.
                          Papa?
                          Yes.
                          Are we going to die?
                          Yes, we are going to die. But not now.
                          Are you sure?
                          Yes, I'm sure.
                          Okay.
                          Okay.


                          Δεν μπορείς να το πάρεις πολύ στα σοβαρά από ένα σημείο και έπειτα. Ίσως να φταίει που είναι βιβλίο για χειμωνιάτικες νύχτες, και 'γω το διάβαζα μεσημεριάτικα σε παραλίες. Δεν είναι κακό, αλλά ούτε πήγαινε και για Νόμπελ, όπως γράφτηκε. Ούτε κλασικό θα γίνει, όπως επίσης γράφτηκε.

                          Comment


                          • Ειχα δει τη ταινια, πολυ βαρια αισθηση σου αφηνε.
                            Do a barrel roll!

                            Comment


                            • Sonic the Hedgehog, 9/10. Πολύ καλή kid & family movie. Ο Carrey είναι τρομερός, ζωντανό καρτούν θα έλεγα. Περιμένουμε το sequel. Άξιζε ο επανασχεδιασμός του Sonic, μιας και μοιάζει περισσότερο σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας οι fans. Με λίγα λόγια από τις καλύτερες videogames movies.

                              @Raf: Για το Χαλβάη 5-0, είναι το κλασσικό είδος ταινίας που θα περίμενες από Σεφερλή. Υποτυπώδες σενάριο που δένει τα σκετσάκια μεταξύ τους, κάφρικα, σεξιστικά, ρατσιστικά αστεία, επιπέδου δευτέρας Γυμνασίου που θα έλαγα ότι γέλασα αρκετά.

                              Comment


                              • Originally posted by thunderjohn View Post
                                Sonic the Hedgehog, 9/10. Πολύ καλή kid & family movie. Ο Carrey είναι τρομερός, ζωντανό καρτούν θα έλεγα. Περιμένουμε το sequel. Άξιζε ο επανασχεδιασμός του Sonic, μιας και μοιάζει περισσότερο σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας οι fans. Με λίγα λόγια από τις καλύτερες videogames movies.

                                Θέλω να τη δω, όμως παίζει παντού μεταγλωττισμένη. Στα ελληνικά την είδες;

                                PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                                Comment

                                Working...
                                X