Ωραίος ρε Vaynard. Πραγματικά ούτε εγώ περίμενα ποτέ ότι ένας Έλληνας, θα έδινε τέτοια προσοχή σε παιχνίδια που όλοι αγνόησαν!

Πέρυσι ασχολήθηκα και με την Grand Edition κι έμεινα βλάκας. Ανανέωσαν το παιχνίδι δραματικά. Μάλιστα είναι απ'τα λίγα PSX RPGs που επιτρέπουν 6πλό!!!

Το χαλάς λίγο με το Stella Deus αλλά δεν πειράζει
ΙΜΟ είναι συμπαθητικό, μέχρι εκεί. Καμία σχέση με "τέρατα" επιπέδου Front Mission 5.

Deus, το Lunar του PSP μου θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Final Fantasy IV στο DS. Βελτιώθηκαν τα γραφικά, η ποιότητα videos δείχνει καλύτερη ΑΛΛΑ....

έπεσε δραματικά το επίπεδο δυσκολίας, μειώθηκε η έκταση των χώρων ΙΔΙΩΣ στα dungeons, προστέθηκαν απότι είδα extra διάλογοι χωρίς ουσία. Επιπλέον έχει γίνει πολύ πιο χαριτωμένο.

Κατά γενική ομολογία τα Lunars είναι ΥΠΕΡ-αξιόλογα για τα επίπεδα του Genesis , αρκετά καλά για το PSX / Saturn μιας και η Gamearts τα βελτίωσε πάρα πολύ αλλά πολύ λίγα για τα σημερινά δεδομένα, ιδιαίτερα του PSP.

Έπρεπε να μεταβάλουν πολλά στοιχεία. Μελλοντικά ίσως είμαι πολύ πιο αναλυτικός.

Λέγοντας ότι έχει γεράσει, το παιχνίδι διατηρεί ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κλασσικά jrpg κλισέ . Tόσα μαζεμένα δεν έχουν ξαναγίνει κι από ένα σημείο καταντάει κουραστικό. Οι παλιοί τίτλοι πρέπει να προσαρμόζονται στα σημερινά δεδομένα όχι μόνο στα γραφικΆ.

Όποιος θέλει να νιώσει τι πραγματικά έχει να προσφέρει το παιχνίδι, καλό είναι να ασχοληθεί με τις εκδόσεις PSX. Του PSP είναι απογοητευτική.