Announcement

Collapse
No announcement yet.

Console vs PC vs Cloud gaming (remove amulet of logic before entering)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Ramparter View Post
    Κλασσικο gamer odyssey effect, τσακωνομαστε με ολους και μετα λεμε φευγουμε

    Ρε μη βγαζετε τα απωθημενα σας εδω, δεν εχουμε τπτ να χωρισουμε.

    ΥΓ: Χτες πηγα σε ενα γαματο μπεργκεραδικο που μολις ανοιξε στο Αιγαλεω, παμε εκει να λυσουμε τις διαφορες μας.
    Σε μπεργκεράδικο εγώ δε λύνω διαφορές,μόνο τρώω.Αν ψηθείτε το κανονίζουμε.Και τους βρίζω από κοντά αν χρειαστεί,δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Carpe diem

    Comment


    • εγώ είμαι μέσα πάντως. :p

      Comment


      • ένα πιτα γυρο μ'απολα
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • @ Ramp





          :p

          Comment


          • Πριν από λίγες ώρες έτυχε να πω στον άλλο Έλληνα εδώ στο πανεπιστήμιο (κάνω λες και είμαστε μόνο 2 ) ότι το geforce streaming θα αποτελέσει επανάσταση και κάπως καταλήξαμε να μιλάμε για PC vs Consoles (μεγάλος PC fanboy αυτός, ουδέτερος εγώ)... Και κάπως έτσι κατέληξε να μου λέει για το πώς τα controllers έχουν καταστρέψει το gaming και ότι αυτά φταίνε για όλα κι ότι αν επικρατήσει το streaming gaming τότε θα χάσουμε και τις καλές κάρτες γραφικών κι όλα...

            Κάπως έτσι εκτροχιάστηκε κι αυτό που ήθελα να πω και η συζήτηση που κάναμε αλλά μου κάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον που ακούω τέτοιες απόψεις. Εγώ πάντα έβλεπα τα παιχνίδια των υπολογιστών και τα παιχνίδια των κονσολών (που πλέον είναι τα ίδια βέβαια) ως δύο συμπληρωματικές αγορές. Χωρίς τις κονσόλες και την εμμονή τους στο couch/ controller gaming δε θα είχαμε reference platforms, beat em ups, fightings και πολλά άλλα ήδη παιχνιδιών. Αντίστοιχα, χωρίς το obsolete mouse+keyboard combination δε θα είχαμε τόσο well-refined games που αποτελούν precision και τρελά αντανακλαστικά, ούτε φυσικά εμπειρίες που απαιτούν αφοσίωση και χρόνο.

            Επίσης θεωρώ ότι η "επικράτηση" των χειριστηρίων οδήγησε σε ΘΕΤΙΚΗ απλούστευση ορισμένων ειδών που ήταν απλώς superfluous. Όταν έχουμε έναν τίτλο σαν το Dark Souls, περίπλοκο και βαθύ, με ένα τόσο ΥΠΕΡ απλοϊκό χειρισμό, νομίζω ότι μιλάμε για εξέλιξη από τις εποχές των παλιών PC-based action RPGs, παρά κορεσμό του είδους και "καταστροφής" του gaming.

            Περισσότερο κατάθεση ψυχής κάνω, παρά ανοίγω συζήτηση, αλλά αν έχετε να προσθέσετε κάτι... #discuss my fellow gamers

            Comment


            • Και 'γω πιστεύω δεν υπάρχουν αθώοι κι ένοχοι, απλά 2 πλευρές.
              Στο online update π.χ. το Shovel Knight έβγαλε ένα νέο mode έτσι επειδή ήθελαν να κρατήσουν το game ανταγωνιστικό και τόσα άλλα games βγάζουν νέα modes δωρεάν και διορθώνουν bugs, είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας πώς να το κάνουμε.

              Από την άλλη είδα κι έπαθα μέχρι να στρώσουν τα Street Fighter V και Doom ώστε να παίζουν φυσιολογικά. Προ-online updates εποχή ειλικρινά δεν θυμάμαι game που να είχε glitch, άντε κάνα ορθογραφικό στους διαλόγους, παρά μόνο το Street Fighter Turbo Revival στο GBA (είχε κόλλημα σε ένα τερματισμό).
              The illusion of free will is an illusion.

              Comment


              • Τόσες πλατφόρμες υπάρχουν, το θέμα είναι να παίρνουμε ό,τι καλό μπορούμε από την καθεμία και να ευχαριστιόμαστε τα βιντεοπαιχνίδια. Τώρα αν καθόμαστε και παίρνουμε μέρος σε στρατόπεδα, ε οκ, ας μιλήσουμε για πολιτική καλύτερα, που έχει και άμεσο αντίκτυπο στην ζωή μας. Βέβαια τέτοιες απόψεις συναντάω σε διάφορα boards στο νετ, σε κανονικές συζητήσεις δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.
                Last edited by Phantom Duck; 24-01-2017, 02:03 AM.

                PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                Comment


                • Εγώ πάλι ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης στρατοπέδων και φανατισμού για τέτοια θέματα( και γενικότερα αλλά αυτό δεν μας αφορά και δε θα το συζητούσα σε forum)
                  Η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με αντιπαλότητες κονσολών ήταν στο δημοτικό με έναν συμμαθητή μου που λογομαχούσαμε για το Master System του, με το NES μου.( για να πώ και την προσωπική μου ιστορία πήγα από NES, SNES σε PSone, DC και PS2 οπότε πέρασα από όλες τις εταιρείες και τις αναγνώριζα γι'αυτό που προσέφερε η κάθε μία)

                  Tα PC από την άλλη, τα είχα σε πιο μυθικά επίπεδα. Πιο σοβαρά games, πιο "δύσκολα", είχα πάντα αυτή την εντύπωση γιατί μεγαλύτεροι συγγενείς, συμμαθητές και αργότερα συμφοιτητές που είχα γνωρίσει παίζανε King's Quest, Ultima, Warcraft, Civilization etc etc Επίσης τα adventures που μου αρέσανε και ήθελα μικρός όπως και το Quake II, Doom, τα Warcraft, Love for Sail( oh yeahh) etc τα έπαιξα όταν με το καλό αγοράσαμε σαν φοιτητές ένα πολύ low end μηχάνημα( GeForce MX 440 το 2003) και ησύχασα. Επιπλέον κάποια στιγμή είχα ψήσει τους γονείς για αγορά PC κοντά στο 1999 αλλά δεν έπιασαν τα επιχειρήματα, οπότε απλώς έμεινα με τα πολλά PC Master, User( αν το θυμάστε, οπότε αρκετά από τα games είχαν αποκτήσει στο μυαλό μου μυθικές διαστάσεις)

                  Σήμερα νομίζω είμαστε στο σημείο που τα όρια πλέον έχουνε θολώσει αρκετά και σιγά σιγά θα πάψουν να υφίστανται σε βάθος χρόνου. Από τη στιγμή που παίζεις jrpgs, action adventures σε PC day one αλλά και Overwatch, Planescape στις κονσόλες με ταυτόχρονη κυκλοφορία( προσέξτε δεν μιλάω για διαφορές στην ποιότητα gameplay, γραφικών, optimize etc αυτά είναι δεδομένο πως υπήρχαν και θα υπάρχουν) ε σιγά σιγά κλείνει το χάσμα και στο μέλλον κάποιοι θα απορούν πώς υπηρχαν στρατόπεδα.
                  Last edited by Sinclair; 24-01-2017, 09:41 PM.
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                  Comment


                  • Για τα στρατόπεδα δυο λόγια: Η γενιά των PS2-Xbox-GC σήκωνε πολύ τσακωμό και φανμποϊσμό. Τότε μάλιστα αρχίζαμε πολλοί να μπαίνουμε στα φόρουμ και ήμασταν προέφηβοι και καυλωμένοι. Εγώ ανήκα στην μεριά του Xbox, λόγω Halo κυρίως. Οι πισάδες έμοιαζαν λούμπεν τότε, δεν τους δίναμε και πολλή σημασία - άλλωστε τότε το να λες πως το pc gaming πεθαίνει δεν ήταν κάτι το παράλογο. Από τα φόρουμ που ήμασταν όμως, οι σκληροί πισάδες ήταν νομίζω και οι πιο αρχιδάτοι gamers - εκ των υστέρων το λέω. Η γενιά του 360-PS3-Wii εμένα με βρήκε κυρίως στο GP forum και εδώ, δεν θυμάμαι πολλούς τσακωμούς. Δεν ήμουν early-adopter, και η φουρνιά η δικιά μου είχε ήδη ψιλομεγαλώσει για κάτι τέτοια και αρκετοί μικρότεροι για κάποιον λόγο ποτέ δεν υπήρχαν. Τώρα πια οι διαφορές ανάμεσα σε PS-Xbox έχουν αμβλυνθεί, και όρεξη να 'χεις για τι να τσακωθείς. Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει. Πάντως αν θέλει κάποιος σήμερα να τσακωθεί, το πεδίο κονσόλες-PC λόγω συνάφειας θα ήταν πιο εύφορο από ποτέ - αν δεν ήταν τόσο εμφανής η υπεροχή των PC.

                    Comment


                    • Originally posted by Raf View Post
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
                      /signature
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • Σήμερα νομίζω είμαστε στο σημείο που τα όρια πλέον έχουνε θολώσει αρκετά και σιγά σιγά θα πάψουν να υφίστανται σε βάθος χρόνου. Από τη στιγμή που παίζεις jrpgs, action adventures σε PC day one αλλά και Overwatch, Planescape στις κονσόλες με ταυτόχρονη κυκλοφορία( προσέξτε δεν μιλάω για διαφορές στην ποιότητα gameplay, γραφικών, optimize etc αυτά είναι δεδομένο πως υπήρχαν και θα υπάρχουν) ε σιγά σιγά κλείνει το χάσμα και στο μέλλον κάποιοι θα απορούν πώς υπηρχαν στρατόπεδα.
                        Εγω πιστευω παντως οτι αυτος ακριβως ειναι ο λογος που σημερα εχουμε στρατοπεδα καποτε οι console gamers δεν ασχολουνταν με τα pcs και pcαδες δεν ασχολουντουσαν με τις κονσολες γιατι υπηρχε διαφοροποιηση στα θελω του καθενος και ενα διαφορετικο software να τα καλυπτει + οι 2 αγορες συμπληρωναν η μια την αλλη για καποιον που ηθελε να δει τα παντα. H εισοδος της microsoft στην αγορα ηταν που αλλαξε τα παντα γιατι εφερε ενοποιηση του software στις 2 πλατφορμες (αρχικα απο τα pc στις κονσολες) αλλα και κονσολοποηση πολλων γνωστων pc franchises-pc specific game genres + τεθηκαν οι κονσολες ως median για που αποσκοπουμε στον οπτικο τομεα. Αυτο ηταν το σημειο ground zero για τα pc, απο κει και περα, οταν το πραγμα εγινε πληρως multiplatform (με την ιαπωνια πλεον να διανεμει στο pc) οι pcαδες ξυπνησαν και θελησαν να παρουν το αιμα τους πισω ε και φτασαμε στη σημερινη κατασταση Ετσι ενω η επιλογη σου ειχε να κανει με το software που θες να παιξεις (οποτε πανω σε τι να κανεις διαμαχη? στο τι σου αρεσει να παιζεις?) αυτο μετατραπηκε σε επιλογη του που και πως θα παιξεις το ιδιο software. Ε λογικο ειναι να εχουμε τα σημερινα παρατραγουδα με τις λιστες, τις αναλυσεις, τα fps, την master race, τους peasants, το ps4 pro κοκ

                        Comment


                        • Originally posted by Raf View Post
                          άλλωστε τότε το να λες πως το pc gaming πεθαίνει δεν ήταν κάτι το παράλογο.
                          Aυτο ειναι ένας απο τους αστικούς μύθους των videogames, στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν να πεθάνει και να εκλειψει το pc gaming, οταν κυκλοφορούσαν παιχνιδια που αποτελουν διαμάντια του gaming, απο θρυλικά strategy και rpgs (crpgs, action rpgs κτλ) εως shooters όπου μάλιστα ιδιώς στα shooters έβλεπες τεράστια διαφορά σε γραφικά απο τις κονσολες (λέγε με Half life 2 και Crysis). Δηλαδή τοτε στην υποτιθέμενη εξαφάνιση του pc gaming κυκλοφόρησαν κάποια απο τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα pc games ολων των εποχών.

                          Kαι βέβαια σημερα το pc gaming αποτελει εναν γίγαντα, μονο ως προς το hardware μέσα στο 2016, η αξια του hardware που πουλήθικε ξεπερνά τα 30 δις $.

                          Επιπλέον το pc σήμερα εχει την μεγαλύτερη ποικιλια σε παιχνιδια, το 2016 στο steam κυκλοφόρησαν κάπου 4000 παιχνιδια.
                          Last edited by BigBOSS; 25-01-2017, 10:29 AM.
                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

                          Comment


                          • Δεν επρόκειτο να εκλείψει και να πεθάνει ποτέ το PC gaming, όμως βρισκόταν σε μία σαφέστατα πολύυυυ πιο ήπια κατάσταση απ' ό,τι σήμερα. Παιχνιδάρες μπορεί όντως να έβγαιναν, όμως δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως σαν μέσο είχε αισθητά λιγότερη κίνηση, εκεί ήμασταν και το θυμόμαστε. Δεν είχε καμία σχέση με το σήμερα που τα PC έχουν γίνει πιο άμεσα, εύκολα και προσβάσιμα ακόμα και στον κάθε ανίδεο που τότε τα σνόμπαρε επειδή δεν υπήρχε Steam και το κάθε Steam που τώρα προσφέρει gaming με 1-click και έχει γιγαντωθεί όσο ποτέ άλλοτε.

                            Υπήρχε λόγος που βγήκε η φήμη πως «pc gaming is dead». Προφανώς υπερβολή, όμως ήταν ενδεικτικό της κατάστασης. Όπως και το «PS3 has no games» που είχε γίνει τεράστιο meme ύστερα από μερικά χρόνια κυκλοφορίας της κονσόλας, κάτι που αν το διαβάσει κάνας νεότερος στις ημέρες μας θα αναρωτηθεί για το τι είχε παιχτεί. Προφανώς και είχε παιχνίδια το PS3, δεν έμενες ξεκρέμαστος, όμως ήταν τόσο απελπιστικά λίγα λόγω των διάφορων συγκυριών που έχουμε αναλύσει, που του βγήκε το όνομα στα internetz, όπως αναμενόταν άλλωστε. Από τότε βέβαια, γύρισε ο τροχός ύστερα από 10 χρόνια, και το PS3 έκλεισε (και συνεχίζει βασικά αφού υποστηρίζεται ακόμα) ως μία πολύ αξιόλογη κονσόλα με τεράστια βιβλιοθήκη για πάρα πολλά γούστα.

                            PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                            Comment


                            • καλημέρα

                              Originally posted by BigBoss
                              Aυτο ειναι ένας απο τους αστικούς μύθους των videogames, στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν να πεθάνει και να εκλειψει το pc gaming, οταν κυκλοφορούσαν παιχνιδια που αποτελουν διαμάντια του gaming, απο θρυλικά strategy και rpgs (crpgs, action rpgs κτλ) εως shooters όπου μάλιστα ιδιώς στα shooters έβλεπες τεράστια διαφορά σε γραφικά απο τις κονσολες (λέγε με Half life 2 και Crysis). Δηλαδή τοτε στην υποτιθέμενη εξαφάνιση του pc gaming κυκλοφόρησαν κάποια απο τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα pc games ολων των εποχών.

                              Kαι βέβαια σημερα το pc gaming αποτελει εναν γίγαντα, μονο ως προς το hardware μέσα στο 2016, η αξια του hardware που πουλήθικε ξεπερνά τα 30 δις $.

                              Επιπλέον το pc σήμερα εχει την μεγαλύτερη ποικιλια σε παιχνιδια, το 2016 στο steam κυκλοφόρησαν κάπου 4000 παιχνιδια.
                              διάβασες το υπόλοιπο ποστ; :p
                              τι τα λες σε μένα;

                              Originally posted by PhantomDuck
                              Όπως και το «PS3 has no games» που είχε γίνει τεράστιο meme ύστερα από μερικά χρόνια κυκλοφορίας της κονσόλας, κάτι που αν το διαβάσει κάνας νεότερος στις ημέρες μας θα αναρωτηθεί για το τι είχε παιχτεί. Προφανώς και είχε παιχνίδια το PS3, δεν έμενες ξεκρέμαστος, όμως ήταν τόσο απελπιστικά λίγα λόγω των διάφορων συγκυριών που έχουμε αναλύσει, που του βγήκε το όνομα στα internetz, όπως αναμενόταν άλλωστε. Από τότε βέβαια, γύρισε ο τροχός ύστερα από 10 χρόνια, και το PS3 έκλεισε (και συνεχίζει βασικά αφού υποστηρίζεται ακόμα) ως μία πολύ αξιόλογη κονσόλα με τεράστια βιβλιοθήκη για πάρα πολλά γούστα.
                              http://gamers-odyssey.net/showthread...-PlayStation-3
                              Last edited by Raf; 25-01-2017, 01:20 PM.

                              Comment


                              • To ps3 το υποστηριξε η sony μεχρι τελους τη στιγμη που η ms στην ουσια παρατησε εντελως το xbox. Consoles vs pc δεν τιθεται θεμα καν αν ξερεις τι θελεις, αν θες fps/rts/moba competitive και μη(καποιος ειπε για overwatch σε κονσολα και γελαω απλα, δεν υπαρχει comp scene καν ) την καλύτερη απόδοση σε multiplatform και τις καλύτερες τιμες θα πας στο pc, οποιος δεν το βλεπει αυτο απλα δεν θελει να το δει.. Αν θες καλα exclusives, ενα standard optimization αντε ας πω και μια user friendly εμπειρια θα παρει κονσόλα. Προφανως το καλυτερο ειναι να εχεις και τα 2 για να μη χανεις τιποτα, εγω για παραδειγμα ff xv, bloodborne και nioh δεν θελω να τα χασω για κανενα λογο αν ηταν να επιλέξω ομως η επιλογη θα ηταν εύκολη απλα γιατι στο pc παιζω πολλα περισσότερα.

                                Οσο για το user friendly που ειπα παραπάνω, πηρα ενα steam link στην black friday και μπορω να πω οτι πλεον το pc εχει γινει και κονσολα Το ανοιγω με το ασυρματο xbox one pad, δεν εχω πουθενα καλωδια, μπαινω κατευθειαν στο library και παιζω couch co-op games(τα οποια πηρα σε sale 4-5e) και single player ακριβως οπως θα εκανα σε μια κονσολα μη σας πω και ευκολότερα..

                                Επισης δεν βλεπω κανεναν να αναφερει το φαινομενο esports, δεν ξερω αν το εχετε καταλάβει μαλλον επειδη δεν ασχολείστε καθόλου με multiplayer αλλα ειναι το μέλλον, βλεπουμε ηδη ποδοσφαιρικες ομαδες(και ο παναθηναικος προσφατα), ομαδες NBA να δίνουν αρκετό χρημα για να αγοράσουν η να φτιαξουν orgs, συγκεκριμένα σε csgo/lol/dota τα popular esports δηλαδη. Νομιζω σε μερικα χρονια θα ειναι viable καριέρα για αρκετους οχι μονο τους top, θα θεωρείσαι "αθλητης" και θα τα βλεπουμε και στην tv οπως βλεπεις τωρα ποδοσφαιρο και basket(στην Αμερικη δειχνει ηδη το espn νομιζω).

                                Comment

                                Working...
                                X