Announcement

Collapse
No announcement yet.

Impressions from Japan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Impressions from Japan

    Πρωτον να πω πως δεν ανοιγω αυτο το θεμα για τo "showoff" της υποθεσης αλλα για να μοιραστω μαζι σας διαφορα πραγματα που ειδα οσο ημουν εκει.. Ειχα την τυχη να δω αρκετες πλευρες αυτης της χωρας και των ανθρωπων της, οποτε πιστευω πως καλο θα ηταν να κανω καποια σχολια για διαφορα ενδιαφεροντα θεματα.

    Θα κανω διαφορα posts οποτε βρισκω χρονο με σκοπο να καλυψω καποιες "θεματικες ενοτητες".
    Nα θυμηθω να ευχαριστησω τον DarkSynbios για ολα οσα ειπαμε πριν παω και για τη βοηθεια του σε αρκετα θεματα, αλλα και για το οτι αντεξε τοσο πρηξιμο.

    Μιας και η ωρα τωρα ειναι περασμενη και η ορεξη δεν περισσευει θα αρχισω με ενα safe bet - απο videogames shops μεχρι arcade gaming και τα λιγοτερο geeky θεματα θα ακολουθησουν την επομενη φορα.

    H Akihabara στο Τοκyo ειναι οντως το βασικοτερο μερος για να καλυψει κανεις τετοιες αναγκες. Δεν ειναι τοσο μεγαλη σαν περιοχη θα ελεγα, αλλα εχει τοσο μεγαλα καταστηματα που κανεις δε θα μεινει παραπονεμενος. 9οροφα electronics stores, 6οροφα manga stores, 4οροφα gaming stores, 8οροφα sex shops, ειναι ολα εκει. Ενας βασικος δρομος και 2 παραδρομοι ειναι αρκετοι για να καλυψουν ολες τις αναγκες σας για τα παραπανω λοιπον.

    Αρχιζω απο τα αρνητικα λεγοντας πως τα περισσοτερα μαγαζια ηταν πολυ "κουραστικα" με την εννοια οτι υπηρχε πολυς θορυβος (παντου υπηρχαν TVs ή στερεοφωνικα που το καθενα επαιζε κατι διαφορετικο και ολα αυτα ηταν σε πολυ μικρη αποσταση μεταξυ τους), τα χρωματα που επικρατουσαν ηταν πολυ εντονα, οι διαδρομοι πολυ στενοι και ο κοσμος αφθονος. Εννοειται πως τα παντα ειναι στοιβαγμενα σε ατελειωτες ευθειες, πραγμα που κουραζει αρκετα το ματι.
    Ξεπερνωντας αυτο το εμποδιο, αν εχετε αρκετη ορεξη και αντοχη θα βρειτε πολυ ενδιαφεροντα προγματα μπροστα σας.

    Το θεμα ειναι τι δε θα βρειτε... Μη νομιζετε πως η Akihabara ειναι το μερος στο οποιο θα βρειτε σπανια πραγματα για ενα κομματι ψωμι. Τα περισσοτερα μαγαζια δεν εχουν καν τιποτα retro, παρα μονο νεες κυκλοφοριες - σε αφθονια φυσικα. PS2 is still strong... Απειρα αγνωστα σε εμας παιχνιδια στα οποια επικρατει το ροζ χρωμα ( ). Damn those japs.

    Στα λιγα retro stores το πραγμα αρχιζει να γινεται πιο ενδιαφερον αλλα αν αξιζει ενα αυτο ειναι χωρις 2η σκεψη το Super potato. Ειχα διαβασει πολλα και γι αυτο της Akihabara αλλα και γι αυτο της Osaka στο Den-den town (μια αντιστοιχη Akihabara) και τελικα καταφερα να επισκεφτω και τα 2.

    Εκει θα βρει κανεις ατελειωτα παιχνιδια - boxed και μη - για κονσολες απο Famicom μεχρι PS2.
    Υπαρχει αφθονια hardware σε πολυ καλες τιμες (neo geo, saturn, dc, super famicom κτλ για 30-50ε εκαστο).
    Στα παιχνιδια θα βρειτε ο,τι βρισκετε περιπου στο ebay σε λιγο καλυτερες τιμες.
    Π.χ. για SFC βρισκει κανεις πολυ ευκολα τα FF 5, 6 κτλ αλλα αν πατε σε κατι πιο ψαγμενο μαλλον θα ζοριστειτε αρκετα. Ομοιως και για τα αλλα συστηματα.

    Εχουν μια ξεχωριστη γωνια με παιχνιδια αξιας, αλλα δυστυχως ξερουν την αξια τους οποτε τα "χτυπανε" οσο δεν παει. Radiant Silvergun, Dodonpachi, Ikaruga και αλλα πολλα... ηταν ολα εκει, αλλα ολα ηταν απλησιαστα.

    Αυτο που με απογοητευσε γενικα ηταν η παντελης ελλειψη σπανιων accessories. Πουθενα δε βρηκα καποια πραγματα που περιμενα να βρω, πχ Hori snes replica pad (gamecube), beatmania controller (ps2), saturn pad (ps2) κτλ. Καπου εκει καταλαβα πως οι διαφορες απ το ebay ως την Ιαπωνια δεν ειναι τοσο τραγικες τελικα.

    Πολυ ενδιαφερον ηταν ο τομεας των soundtracks που περιεργως με τραβηξε περισσοτερο απ ολα, αλλα οι τιμες ηταν αρκετα απαγορευτικες και νομιζω πως στο ebay μπορουμε να βρουμε καλυτερες τιμες.
    FF7 ost 30e π.χ. νομιζω πως ειναι παρα πολλα.. Απο αποψη ποικιλιας παντως εμεινα ακρως ικανοποιημενος.. και τι δεν ειχαν οι ατιμοι.. Α, ειχαν και σε μια ξεχωριστη γωνια το OST του Chrono Cross για 70ε σχεδον, αναρωτιεμαι αν ειναι τοσο σπανιο (note to self: google it or better... ebay it).

    Γενικα στα μαγαζια παντως λιγα ηταν τα "hot things" των ημερων.
    Mario Kart Wii, MGS4, Monster Hunter Portable 2 (or sth)... τρελη διαφημιση παντου απο μαγαζια μεχρι στο μετρο.
    Ειναι ωραιο να παιρνεις μια γευση απο αυτον τον "πυρετο" και να διαπιστωνεις πως σε αυτη τη χωρα περιμενουν πως και πως την καθε στιγμη.

    -----------------------------------------
    -----------------------------------------

    Περναμε στα arcades που imo απο εκει απορρεει ενα μεγαλο μερος της gaming culture της χωρας.
    Arcades θα βρειτε σε πολλα μερη αν και τα Pachinko places ειναι πολυ περισσοτερα και κανουν τελειως dominate τη χωρα και τη ζωη των Ιαπωνων. Δε θα αναφερθω στα pachinko μιας και δεν το κατεχω το θεμα, παντως αλλοι τα παρομοιαζουν με slot machines και αλλοι με φλιπερακια.. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση .

    Τα Club SEGA ειναι οντως η καλυτερη επιλογη για τον καθενα γιατι μπορειτε να τα βρειτε παντου (Akihabara, Shinjuku, Shibuya, Osaka κτλ.. αυτα ειδα εγω τουλαχιστον). Επισης υπαρχουν και αρκετα Taito game stations αλλα και αρκετα μεμονωμενα που αξιζουν την προσοχη του καθενος, με το H.E.Y. (Hirose Entertainment Yard) να ειναι μακραν οτι καλυτερο ειδα.

    Στα Club SEGA την τιμητικη του ειχε το Virtua Fighter 5 ver. D, με 20 (!!) arcade cabinets στην Akihabara και επισης αρκετα οπου αλλου πηγα. Επισης ειχα την τυχη να παιξω το VF5: R, σε location test που πετυχα στο Club SEGA Shinjuku (gives me enough showoff points).
    Το Tekken 6 που βγηκε σχετικα προσφατα ακολουθει απο κοντα και καπου εκει κλεινει η λιστα των 3d fighting. Να αναφερω πως εχω και στην κατοχη μου μια ICC card (κατι σαν προσωπικη καρτα μνημης για να σωζεις τα δεδομενα σου κτλ) για τα VF5 και Power Smash / Virtua Tennis 3 .
    Στα 2d υπαρχει μεγαλυτερη ποκιλια με τα προσφατα Arcana Heart (game της Yuki μονο με γυναικες με μεσο ορο ηλικιας τα 15 ), Melty Blood: Act Cadenza και Guilty Gear Accent Core να εχουν την τιμητικη τους.
    Το SF3 επισης στεκεται πολυ καλα και το SF2 εννοειται πως δε λεει να πεθανει.
    Το Capcom vs SNK 2 ειναι οπως το περιμενα με το ενα ποδι στον ταφο, ενω το Marvel vs Capcom 2 μας εχει αφησει προ πολλου..
    Σχεδον ανυπαρκτα και τα της SNK, με το κλασσικο KOF 98 συνηθως να σωζει την παρτιδα.

    Στην τελικη, το VF5 σου δινει την εντυπωση πως ειναι το εθνικο τους αθλημα μιας και εκει γινεται μονιμα χαμος και το επιπεδο τους ειναι πολυ ανωτερο απ οσο θα φανταζοταν κανεις.
    Γενικα το επιπεδο τους ειναι το κατι αλλο.. Ειναι πραγματικα απιστευτο το οτι δεν βρισκεις ατομα εστω μετρια..

    Μου εδωσαν την εντυπωση πως ο,τι και αν παιζουν... με ο,τι και αν ασχολουνται θα το κανουν καλα.. πολυ καλα.. η μετριοτητα και ο χαβαλες δεν ταιριαζουν στη φιλοσοφια τους.

    Φυσικα Gundam is still hot all over Japan και τα arcades δεν αποτελουν εξαιρεση. Εκει τα cabinets ηταν σε 8αδες και πεφταν απιστευτα παιχνιδια 4vs4.

    Η πιο ενδιαφερουσα κατηγορια παντως ηταν η music/rhythm η οποια γινεται πραγματικα dominate απ την Konami.
    Η αγια 3αδα ακουει στο ονομα Beatmania - Guitar Freaks - Drum Mania. Εκει πραγματικα εμεινα αναυδος με ολα αυτα που ειδα. Οι νοτες να περνανε βροχη και αυτοι να μη λενε να κανουν ουτε ενα λαθος, ειτε γυρναγαν τα turntables, ειτε σολαραν στην κιθαρα, ειτε κοπανωντας τα drums .
    Kαπου εκει διαπιστωσα για αλλη μια φορα ποσο εχουν ξεφυγει τα ατομα.. Πραγματικα κατι τετοιο δε μπορει να το αντιληφθει κανεις ακουγοντας το, μονο αν το δειτε θα καταλαβετε ποσο παρανοικο ειναι. Οι νοτες περναγαν τοσο γρηγορα που εμεις δε βλεπαμε καν τι περναει απ την οθονη και αυτοι εννοειται πως δε καναν λαθη σχεδον ποτε και δε μιλαω για μερικους καλους αλλα για ΟΛΟΥΣ οσους ειδα.

    Τελος υπαρχουν μεχρι και sims ιπποδρομιας και αλλα κουλα, αλλα οκ καλυτερα να μην επεκταθω σε αυτα.

    Τα taito game stations ηταν αρκετα αδιαφορα για να πω κατι... αντιθετως το HEY που ανεφερα παραπανω ηταν αναμφισβητητα το καλυτερο μερος που ειδα.. αποτελει ευκολα τον παραδεισο του retro gamer.

    Eνας οροφος ΜΟΝΟ με shooters (που σαι Jedah/Burai/Link), τυπου Radiant Silvergun, Gradius, Dodonpachi, Mushihime κτλ.. τα απαντα της cave γενικα και αλλα πολλα. Εννοειται πως κι εκει δεν ειδα ατομο να χανει ζωη και απεφευγαν τις ορδες lasers με εκνευριστικη ευκολια (δειτε πως ειναι τα παιχνιδια της cave και θα καταλαβετε ποσο τρελο ειναι κατι τετοιο).
    Ο επομενος οροφος ειχε μονο 2d fighting, τα απαντα εταιρειων οπως Capcom, SNK, Arc Systems, Sammy, Yuki κτλ .. παραδεισος κι εκει . Μετα υπηρχαν ολα τ'αλλα...

    Παρεπιπτοντως το μονο racing που υπηρχε παντου ηταν το Initial D stage 4 της SEGA, το οποιο μου φανηκε πολυ αδιαφορο μιας και ειχε υπερβολικα ευκολο χειρισμο, παρολαυτα ηταν pretty fun to play.

    -------------------------------
    -------------------------------

    Καπου εδω κλεινω τα περι games.. στο bottom line να πω πως μου μενει ο χαμος των retro games, η απουσια των πολυ σπανιων τιτλων και φυσικα το απιστευτο competition στα arcades. Αξια αναφορας και η αθφονια psp και ds στο μετρο οπου φυσικα παιζαν ατομα καθε ηλικιας .

    Θα κανω edit συντομα να βαλω μερικες εικονες και θα ακολουθησει και post για αλλο θεμα με την 1η ευκαιρεια.

    Super Potato.. you can hear the 8 bit beeps and clicks from miles away:

    Taito Game station: Huge but so average

    Club Sega Shinjuku: Yeah baby!

    HEY: That's the place to go. Seriously:

    More SEGA stuff:

    Snake! Snake!! Snaaaaake!

    A glimpse of the arcades:

    Yodobashi Akihabara: ισως το μεγαλυτερο μαγαζι ηλεκτρονικων στον κοσμο:


    .. και φυσικα να μην παραλειψετε να παρετε μια γευση του beatmania βλεποντας το bloody tears (konami fanboys rejoice!) .. btw ειδα πολυ δυσκολοτερα κομματια. Anyway, here you go:

  • #2
    H Akihabara στο Τοκyo ειναι οντως το βασικοτερο μερος για να καλυψει κανεις τετοιες αναγκες. Δεν ειναι τοσο μεγαλη σαν περιοχη θα ελεγα, αλλα εχει τοσο μεγαλα καταστηματα που κανεις δε θα μεινει παραπονεμενος. 9οροφα electronics stores, 6οροφα manga stores, 4οροφα gaming stores, 8οροφα sex shops, ειναι ολα εκει. Ενας βασικος δρομος και 2 παραδρομοι ειναι αρκετοι για να καλυψουν ολες τις αναγκες σας για τα παραπανω λοιπον.
    [/b]
    Πραγματική Μέκκα.

    Στα λιγα retro stores το πραγμα αρχιζει να γινεται πιο ενδιαφερον αλλα αν αξιζει ενα αυτο ειναι χωρις 2η σκεψη το Super potato. Ειχα διαβασει πολλα και γι αυτο της Akihabara αλλα και γι αυτο της Osaka στο Den-den town (μια αντιστοιχη Akihabara) και τελικα καταφερα να επισκεφτω και τα 2.

    Εκει θα βρει κανεις ατελειωτα παιχνιδια - boxed και μη - για κονσολες απο Famicom μεχρι PS2.
    Υπαρχει αφθονια hardware σε πολυ καλες τιμες (neo geo, saturn, dc, super famicom κτλ για 30-50ε εκαστο).
    Στα παιχνιδια θα βρειτε ο,τι βρισκετε περιπου στο ebay σε λιγο καλυτερες τιμες.
    Π.χ. για SFC βρισκει κανεις πολυ ευκολα τα FF 5, 6 κτλ αλλα αν πατε σε κατι πιο ψαγμενο μαλλον θα ζοριστειτε αρκετα. Ομοιως και για τα αλλα συστηματα.
    [/b]
    Πές μου ότι είδες NEOGEO με 50 ευρώ και δεν το πήρες. Αν ισχύει τότε πραγματικά πρέπει να καταπιείς όσα Terranigma έχεις αγοράσει και μάλιστα χωρίς νερό. Πες μου ότι δεν είναι αλήθεια please...

    Εχουν μια ξεχωριστη γωνια με παιχνιδια αξιας, αλλα δυστυχως ξερουν την αξια τους οποτε τα "χτυπανε" οσο δεν παει. Radiant Silvergun, Dodonpachi, Ikaruga και αλλα πολλα... ηταν ολα εκει, αλλα ολα ηταν απλησιαστα.
    [/b]
    Ξέρουν οι άνθρωποι που να βαράνε. Όλα αυτά φυσικά σε μια χώρα που "παίζει" μανιωδώς κάθε Mini game και εφαρμογή που βγαίνει στο DS. Δεν την παλεύουν με την καμία...

    Περναμε στα arcades που imo απο εκει απορρεει ενα μεγαλο μερος της gaming culture της χωρας.
    Arcades θα βρειτε σε πολλα μερη αν και τα Pachinko places ειναι πολυ περισσοτερα και κανουν τελειως dominate τη χωρα και τη ζωη των Ιαπωνων. Δε θα αναφερθω στα pachinko μιας και δεν το κατεχω το θεμα, παντως αλλοι τα παρομοιαζουν με slot machines και αλλοι με φλιπερακια.. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση .

    Τα Club SEGA ειναι οντως η καλυτερη επιλογη για τον καθενα γιατι μπορειτε να τα βρειτε παντου (Akihabara, Shinjuku, Shibuya, Osaka κτλ.. αυτα ειδα εγω τουλαχιστον). Επισης υπαρχουν και αρκετα Taito game stations αλλα και αρκετα μεμονωμενα που αξιζουν την προσοχη του καθενος, με το H.E.Y. (Hirose Entertainment Yard) να ειναι μακραν οτι καλυτερο ειδα.

    Στα Club SEGA την τιμητικη του ειχε το Virtua Fighter 5 ver. D, με 20 (!!) arcade cabinets στην Akihabara και επισης αρκετα οπου αλλου πηγα. Το Tekken 6 που βγηκε σχετικα προσφατα ακολουθει απο κοντα και καπου εκει κλεινει η λιστα των 3d fighting. Να αναφερω πως εχω και στην κατοχη μου μια ICC card (κατι σαν προσωπικη καρτα μνημης για να σωζεις τα δεδομενα σου κτλ) για τα VF5 και Power Smash / Virtua Tennis 3 .
    Στα 2d υπαρχει μεγαλυτερη ποκιλια με τα προσφατα Arcana Heart (game της Yuki μονο με γυναικες με μεσο ορο ηλικιας τα 15 ), Melty Blood: Act Cadenza και Guilty Gear Accent Core να εχουν την τιμητικη τους.
    Το SF3 επισης στεκεται πολυ καλα και το SF2 εννοειται πως δε λεει να πεθανει.
    Το Capcom vs SNK 2 ειναι οπως το περιμενα με το ενα ποδι στον ταφο, ενω το Marvel vs Capcom 2 μας εχει αφησει προ πολλου..
    Σχεδον ανυπαρκτα και τα της SNK, με το κλασσικο KOF 98 συνηθως να σωζει την παρτιδα.

    Στην τελικη, το VF5 σου δινει την εντυπωση πως ειναι το εθνικο τους αθλημα μιας και εκει γινεται μονιμα χαμος και το επιπεδο τους ειναι πολυ ανωτερο απ οσο θα φανταζοταν κανεις.
    Γενικα το επιπεδο τους ειναι το κατι αλλο.. Ειναι πραγματικα απιστευτο το οτι δεν βρισκεις ατομα εστω μετρια..

    Μου εδωσαν την εντυπωση πως ο,τι και αν παιζουν... με ο,τι και αν ασχολουνται θα το κανουν καλα.. πολυ καλα.. η μετριοτητα και ο χαβαλες δεν ταιριαζουν στη φιλοσοφια τους.

    Φυσικα Gundam is still hot all over Japan και τα arcades δεν αποτελουν εξαιρεση. Εκει τα cabinets ηταν σε 8αδες και πεφταν απιστευτα παιχνιδια 4vs4.

    Τα taito game stations ηταν αρκετα αδιαφορα για να πω κατι... αντιθετως το HEY που ανεφερα παραπανω ηταν αναμφισβητητα το καλυτερο μερος που ειδα.. αποτελει ευκολα τον παραδεισο του retro gamer.

    Eνας οροφος ΜΟΝΟ με shooters (που σαι Jedah/Burai/Link), τυπου Radiant Silvergun, Gradius, Dodonpachi, Mushihime κτλ.. τα απαντα της cave γενικα και αλλα πολλα. Εννοειται πως κι εκει δεν ειδα ατομο να χανει ζωη και απεφευγαν τις ορδες lasers με εκνευριστικη ευκολια (δειτε πως ειναι τα παιχνιδια της cave και θα καταλαβετε ποσο τρελο ειναι κατι τετοιο).
    Ο επομενος οροφος ειχε μονο 2d fighting, τα απαντα εταιρειων οπως Capcom, SNK, Arc Systems, Sammy, Yuki κτλ .. παραδεισος κι εκει . Μετα υπηρχαν ολα τ'αλλα...
    [/b]
    Τώρα πραγματικά έσκασα από την ζήλια μου. Πές μου ότι έριξες από ένα κέρμα σε κάθε παιχνίδι της Cave. Αν δεν στο είπανε είναι ο μόνος τρόπος για να πας στον παράδεισο...
    Insert Coin

    Comment


    • #3
      WOOOOOOOW!!!!!

      Το βιντεακι με το beatmania απλα τα σπαει!
      Τι κανουν ρε οι ανθρωποι????

      Comment


      • #4
        Με ολα αυτα που διαβαζω στο ποστ του Xeno ομολογω οτι κι εγω θα ειχα σκασει απ'τη ζηλεια μου αν ημουν τωρα τοσο πορωμενος οσο παλια. Οχι πως θα με χαλαγε και τωρα μια βολτα εκει.
        Do a barrel roll!

        Comment


        • #5
          Άψογος...Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να πάω κι εγώ.Ειδικά για τα arcadeάδικα και μόνο αξίζει.Και φυσικά για retro αγορές,αξιοθέατα και και και...Δεν έχω λόγια
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

          Comment


          • #6
            Τα αξιοθεατα ειναι κατι μοναδικο, πραγματικα υπαρχουν πολυ καλυτερα πραγματα εκει απο games κτλ, αλλα θα αναφερθω σε αυτα οταν βρω λιγο χρονο παραπανω.

            Sheik: Ειναι τρελοι αυτοι οι Ιαπωνες. Βtw εντυπωση μου εκανε το οτι δεν ειδα ΠΟΥΘΕΝΑ να εχουν Dance Dance Revolution.

            Jedah: Δε πολυπροσεξα τι παιζει με τα Neo-Geo, τα περισσοτερα ηταν Neo-Geo CD νομιζω αν και η σωστη απαντηση θα ηταν who cares about snk anyways?
            *τρεχει να κρυφτει*.
            Ασε που τετοιο γομαρι δε μεταφερεται με τιποτα.

            Οχι παντως, δεν εριξα κερμα σε καθε παιχνιδι της Cave και γενικοτερα δεν καηκα στα arcades (boooo!!!), αλλα οντως υπηρχαν πολυ καλυτερα πραγματα out there (ποιον κοροιδευεις ρεεεε; ).

            Comment


            • #7
              Και μόνο για τα arcades, μόνο για τα arcades αν μπορούσα θα πήγαινα Ιαπωνία, να κάτσω να λιώσω ένα τριήμερο ό,τι γιαπωνέζικη χαζοπαπαριά βρω, δεν αντέχω άλλο χωρίς arcades εδώ πέρα, γαμώ τις Ευρώπες μου. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ.

              Και μετά το λιώσιμο στη πόλη, θα πήγαινα λίγες μέρες στη Γιαπωνέζικη επαρχεία για χαλάρωση και κουλτούρα mode, έτσι να ψάξω για μαυροκουστουμάτους τύπους, να αγοράσω πολλά άχρηστα capsule toys, και να αναζητήσω?ναύτες!?!?
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

              Comment


              • #8
                Nομιζω ειναι το ονειρο καθε ψαγμενου Gamer αυτο το ταξιδι.

                Μπραβο Xeno και για την περιγραφη και για τις φωτος.

                Σιγουρα ηταν μια ξεχωριστη εμπειρια. Προσωπικα ηθελα να ΠΑΡΑ πολυ να δω ολα τα Retro μαγαζια.





                Comment


                • #9
                  http://gw.tv/fw/shop/img/product/RAV07S009...091_pz_a001.jpg

                  Κάποια στιγμή θα κάνω και αυτήν φαντασίωση μου πραγματικότητα....Διότι απλά πρέπει.

                  Comment


                  • #10
                    Ναι Xeno ασε τα arcade και πες μας για τις γιαπωνεζες.. ισχυουν αυτα που βλεπουμε στις ταινιες..??

                    Comment


                    • #11
                      Akira δεν θέλω να στο χαλάσω (ίσως και να θέλω λίγο ;)) αλλά οι δεσποινίδες στην φωτογραφία δεν είναι γιαπωνέζες.

                      UEG όταν λες ταινίες, για τι είδους ταινίες μιλάς ;


                      Comment


                      • #12
                        Φακελος Ιαπωνεζες: Χμμ.. Νομιζω τα λογια δεν εχουν νοημα για να περιγραψουν το τι βλεπει κανεις εκει.
                        Σιγουρα το τι θα δειτε ειναι θεμα περιοχης, αλλα στα business και shopping centers επικρατει μονιμα η γνωστη... θυελλα .

                        Γενικα ο σωματοτυπος τους ειναι πολυ συγκεκριμενος, δεν υπαρχουν ευτραφεις ιαπωνεζες, ποσο μαλλον κατι πιο τραβηγμενο. Αν σας αρεσουν οι μικροκαμωμενες κοπελες τοτε this is the place to go.. τωρα αν θελετε πιο πλουσια προσοντα ατυχησατε 100%, αλλα και παλι προσωπικα βρισκω τη σιλλουετα τους φοβερη και το ντυσιμο τους ΠΟΛΥ καλο και δεν εννοω καλο=ξεκωλο αλλα καλο=γουστοζικο. Εννοειται πως περπατανε και με αρκετα sexy τροπο.

                        Οι φουστες δινουν και παιρνουν, ειτε με ηλιο, ειτε με βροχη οι Ιαπωνεζες δε χαμπαριαζουν τιποτα. Παντα ελαφρυ ντυσιμο και παντα μια ομπρελα στο χερι. Παρεπιπτοντως κρατανε διαφανες ομπρελες σχεδον ολοι εκει, επειδη ειναι μονιμα πανω σε ενα ποδηλατο και με τετοιες ομπρελες μπορουν υποθετω να βλεπουν που πανε οταν βρεχει και ειναι και πανω στο ποδηλατο.
                        Πισω στο θεμα μας.. Καλτσον, 2χρωμες ριγες καλτσες κτλ ειναι το απολυτο must και μαζι με τον τροπο που περπατανε θα χαζευετε τα ποδια τους για αρκετη ωρα. Δε μπορω να το περιγραψω ευκολα, αλλα ειναι λες και περπατανε με τα ποδια τους σε μια περιεργη κλιση (εσωτερικα/στραβα/whatever) για να επιδεικνυουν καλυτερα τα αλλα προσοντα τους and guess what... it works!

                        Το καλυτερο ειναι πως δυσκολα θα δεις καποια και θα πεις πως ειναι χαλια.. Η πλειοψηφια ειναι τουλαχιστον μετρια, ισως και λιγο παραπανω.. Σε συγκεκριμενες περιοχες παντως οπου και να γυρισεις γινεται χαμος και πραγματικα εκει χανεις τη μπαλα.
                        Κατι τετοιο δεν το εχω δει σε αλλη χωρα, οποτε respect στο ντυσιμο τους, στη διατροφη τους που τις κραταει ετσι και το πολυ ποδηλατο, αλλα και στο ολο "cuteness factor" που δε βλεπεις σε αλλους λαους.

                        Οντως φαινονται πολυ χαρουμενες και ναι οντως μιλανε λες και βγηκαν απο anime, υπαρχει μια αρκετα μεγαλη δοση "χαρουμενης διαθεσης" στην ομιλια τους.

                        Το πιο trendy μερος του Tokyo ειναι η Shibuya οπου τα εμπορικα κεντρα ειναι το ενα διπλα στο αλλο και τρεχει εκει ο κοσμος κυριως για ρουχα. Ενα 9οροφο μερος λεγεται 109 (υπαρχουν 3 τετοια βασικα), αλλα το 1 ειναι μονο για γυναικες. Εκει μειναμε μπορει και μια ωρα και απλα χαζευαμε το τι περναγε... Δε σας λεω τι ποσοστο ηταν ΠΟΛΥ καλες γιατι θα ζηλεψετε .

                        Αν εχετε πιο weird γουστα, μια βολτα εξω απ το Yoyogi park στη Harajuku θα σας πεσει μια χαρα. Περαν της πλακας, αν και ειχα διαβασει τι θα δω εκει, τελικα δεν περιμενα κατι τοσο τραβηγμενο... Αλλες καναν cosplays, αλλες απλα ντυνονταν περιεργα, αλλα οκ κακα τα ψεμματα ακομα και ο μεσος Ιαπωνας αποκαλει αυτα τα ατομα freaks.

                        Παρεπιπτοντως μου αρεσε γενικοτερα το πολυ διακριτικο μακιγιαζ τους, οχι οπως εδω που βαζουν ο,τι βρουν και γινονται ακομα χειροτερες, ενω το βαμμενο μαλλι φυσικα δινει και παιρνει αν και η πλακα ειναι πως οι αντρες με βαμμενο μαλλι πρεπει να ηταν περισσοτεροι.

                        Θα πω για τους αντρες πως ειναι τραγικα θηλυπρεπεις στο ολο στιλ, τουλαχιστον οι ηλικιες 20-30 .. Εκνευριστικα trendy ντυσιμο, παντα βαμμενο μαλλι, στρασακια και αλλες παπαριες που δεν ξερω καν πως τις λενε.
                        Oi businessmen της παρεας ειναι αρκετα πιο σοβαροι ή φλωροι, οπως το δει κανεις .

                        Οι μαθητριες δε ξερω ρε γαμωτο γιατι, αλλα ηταν πολυ μετριες και πιστεψτε με ειδα μπολικες. Μη περιμενετε να δειτε χαρακτηρες βγαλμενους απο anime εκει, γιατι ντυνονται αδιαφορα, περπατανε πιο αδιαφορα και βαριεστημενα και δεν εχουν ξυπνησει ακομα τα γυναικεια ενστικτα τους .

                        Απ την αλλη οχθη οι μεγαλυτερες ηλικιες ειναι πολυ καλοδιατηρημενες... 40αρες και βαλε, χωρις ρυτιδες κτλ.. καλη φαση.. να ποσο καλο κανει η υγιεινη ζωη.. Εννοειται πως δειχνουν οι περισσοτερες 10 χρονια νεοτερες, οποτε milf-ers πηγαιντε αλλου να κανετε δουλεια, εδω ατυχησατε σιγουρα.

                        Τελος οι maids στα maid cafes ειναι πολυ χαριτωμενες, αλλα η ολη ατμοσφαιρα εκει ειναι τελειως παιδικη χαρα, οποτε νομιζω χανεται το sexiness της υποθεσης. Γελια, πολυ "cute" φωνες και τα ροζ χρωματα δινουν και παιρνουν .. οκ οι ιαπωνες κανουν το βιτσιο τους δε λεω.. κι εμενα μ' αρεσε η ιδεα αλλα μου φυγε η καψα οταν τα ειδα, αλλα οκ αυτο δε σημαινει πως δεν πρεπει να παει κανεις - δεν παυει να ειναι μια ατραξιον της χωρας οπως και να χει.

                        Ψαχνω καμια pic και θα προσθεσω σε λιγο.

                        Edit:
                        Here you go:

                        Harajuku welcomes you.. η πρωτη ιδεα ειναι αρκετα normal:


                        Η δευτερη ιδεα βεβαια ειναι αρκετα πιο extreme. Woohoo! :


                        Typical ντυσιμο, μια βροχερη μερα στη Shibuya:


                        Για τα δεδομενα της Ιαπωνιας κατι τετοιο ειναι το πολυ μετριο:


                        Τελικα το μετρο ειναι πολυ ενδιαφερον:


                        Μπραβο promo η Sandisk. Can I get a ride too?


                        Δε γινεται να μη χαιρεσαι οταν βρεθεις στο Yoyogi park:


                        Λιγη Harajuku ακομα:


                        Nα και κατι πιο παραδοσιακο.. Omg αυτες ειναι κοντες ακομα και για τα τοπικα standards.


                        Sorry για το μεγαλο μεγεθος των pics αλλα αν ηταν μικροτερες δε θα βλεπατε τιποτα .

                        Comment


                        • #13
                          UEG όταν λες ταινίες, για τι είδους ταινίες μιλάς ;
                          [/b]
                          Τίγρης και Δρακος


                          Πραγματικα παραδεισος για τον gamer η Ιαπωνια. Αν παω ποτε θα εχω msn στο κινητο να μου λεει ο Xeno που να πηγαινω.
                          My blog:Doppel's Den

                          Comment


                          • #14
                            2 pics ακομα επειδη πριν περασα το οριο (booo):

                            Metro ftw λεμε:


                            Let's take a look from another perspective:

                            Comment


                            • #15
                              πω ρε φίλε,τι πλάσματα είναι αυτές οι ιαπωνίδες/γιαπωνέζες (όπως λέγονται τελοσπάντων.).όχι όπως εδώ που...άντε μη μιλήσω με αυτά που είδα χτες και βγει οφ τόπικ η συζήτηση.
                              καλοπέρασες πάντως.
                              γιαπωνεζούλες,retro,arcade,όμορφος φυσικός πλούτος,σε βρίσκω κομπλέ.

                              ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ!!!!
                              Carpe diem

                              Comment

                              Working...
                              X