Announcement

Collapse
No announcement yet.

E3 2009 Nintendo Press Con: Review

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • E3 2009 Nintendo Press Con: Review

    Παμε λοιπον στην δευτερη μεγαλη εταιρια που κανει press con και περιμεναμε με αγωνια.

    Η αληθεια ειναι οτι αυτα που ειδαμε τα περιμεναμε πανω κατω, εκτος απο μερικες εκπληξεις. Θα παραθεσω ενα ενα τα παιχνιδια τα οποια ειδαμε καθως και τα gadgets μαζι με τον σχολιασμο τους. Συμπερασμα στο τελος. Παμε λοιπον:

    - New Super Mario Bros for Wii: Τιτλος ο οποιος, ενω δεν ηταν στα αμεσα expected θεματα, ευχαριστησε το κοινο της εταιριας. Ειναι ουσιαστικα η συνεχεια του τιτλου του DS αλλα αυτη τη φορα με multiplayer δυνατοτητες 4 ατομων ταυτοχρονα. Προσωπικα το ειδα σαν ενα κραμα Mario με Zelda Four Swords. Καθολου κακο, καμια εκπληξη ομως. Εδω θα πρεπει να πω οτι η παρουσιαση του τιτλου ηταν μαλλον υπερβολικη, καθως η κυρια που περυσι ουρλιαζε για τα Nintendogs ειπε οτι ειναι μια εντελως νεα gaming εμπειρια (ναι, για Μαριο ειναι οντως... ) και το οτι το Μαριο εισχωρει οχι απλα στο 3D αλλα στο 4D. Καπου εκει το μυαλο μου αρχισε να κοπαναει την λεξη Natal, αλλα φυσικα τιποτα τετοιο δεν συνεβη.

    - Wii Fit Plus + Wii Sports Resort: Οκ, το νεο Wii Fit και το Wii Sports Resort με το Wii motion plus.

    - Tigger Woods PGA 10 + Grand Slam Tennis + Virtua Tennis Wii : To νεο TW, το νεο τεννις παιχνιδι της ΕΑ με Wii motion plus και το Virtua Tennis. Αυτα.

    - Final Fantasy: The Crystal Bearers:
    Ενα εντελως νεο FF παιχνιδι, το οποιο ερχεται στο Wii. Ομορφα cartoon γραφικα, δραση και γενικα ενα οκ παιχνιδι το οποιο θα αρεσει στους FF fans, ας μιλησουν καλυτερα τα παιδια που ειναι ειδικοι σε αυτο και οχι εγω.

    - Νεο Kingdom Hearts: Ενα παιχνιδι το οποιο ολοι ειπαν οτι επρεπε επιτελους να ερθει στο DS. H crossια της Square - Enix και Disney ειναι σιγουρο οτι θα πουλησει, γιατι ειναι το brand τετοιο αλλα και γιατι συνηθως ειναι καλο παιχνιδι.

    - Mario & Luigi: Bowsers Inside Story: Οκ, αυτο ειχε λιγο πλακα. Ο Μαριο με τον Luigi μπαινουν ΜΕΣΑ στον Bowser, ο οποιος με εναν καποιο απιθανο τροπο τους εχει φαει. Το παιχνιδι ειναι για το DS, εκτειλεισετε μεσα στο σωμα του Bowser και γενικα επικρατει το γενικο χαος που μπορει να προκαλεσει ενας τετοιος τιτλος. Εχω μονο μια ερωτηση: τοσα χρονια αυτο δεν προσπαθουσε να κανει ο Bowser????

    - Golden Sun DS: Να'ταααααα.... Η πρωτη μεγαλη εκπληξη - ανακοινωση, ο τιτλος ο οποιος ελειπε απο την συλλογη του ds. Αναφωνισαμε ολοι μαζι στο irc "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ" (καποιο λυποθημησαν). Το παιχνιδι αν δεν απατομαι θα ειναι διαθεσιμο τα Χριστουγεννα.

    - Women Murder Club: Ενα graphic novel σαν το Hotel Dusk μαλλον, ξεκιναει μια σειρα απο τετοια παιχνιδια απο οτι καταλαβαμε.

    - COP: The Recruit, Flipnote Studio Movie Maker, Mario vs Donkey Kong 2, Zelda Spirit Tracks: Μονο τα ονοματα ειδαμε και ελαχιστο gameplay, απο Zelda τιποτα, οποτε παμε παρακατω στην "φανταστικη" ανακοινωση του κ.Iwata.


    Ο κ.Iwata λοιπον, αφου ειπε για κανα 20λεπτο τα δικα του, μας εδειξε ενα νεο, πρωτοποριακο (νεοελληνικα: innovative) προϊον, το λεγομενο Wii Vitality Sensor.

    Οπως μπορουμε να καταλαβουμε, η Nintendo ανησυχει για την υγεια του gamer και προσφερει σε αυτον ενα πιεσομετρο (οπως το χαρακτηρισαμε στο irc) για το Wii, μεσα στο οποιο βαζεις το δαχτυλο σου και σου βγαζει διαφορα δεδομενα για την υγεια σου και το τι πρεπει να κανεις.

    Κοινως, εαν καταληξεις καποια στιγμη καπως ετσι :kill:και εχει ενα Wii Vitality Sensor διπλα σου, αυτου σου λεει οτι μαλλον πεθανες. Ή ειπαν ακομα οτι μπορει να βοηθησει τον gamer να κοιμηθει, οποτε .

    Ας περασουμε μετα τις gimmickιες στα υπολοιπα νεα, τα οποια ειναι και το ζουμι της ολης υποθεσης για αυτη την press con. Και αρχιζουμε μεεεεεεε....

    SUPER MARIO GALAXY 2: Να μια ακομα σχετικη εκπληξη, αν και ξεραμε οτι θα δουμε ενα τουλαχιστον νεο Μαριο. Το πρωτο 3D Μαριο Sequel στην ιστορια της Νιντυ στην ιδια κονσολα, το Galaxy 2 ειναι αυτο ακριβως που περιμενει ο καθε φιλος του Υδραυλικου με το μουστακι. Τιποτα παραπανω βεβαια, αλλα δεν χρειαζεται και τιποτα παραπανω.

    METROID: OTHER M:
    Σε συνεργασια με την Team Ninja ερχετε ο νεος Metroid τιτλος για το Wii, οποιος ειναι ενα κραμα 3rd person με 1st person δραση απο οτι μπορεσαμε να δουμε. Σαν ιστορια πρεπει να ειναι λιγο πιο βαθυ απο τα υπολοιπα Metroids, γιατι επικεντρωνεται αρκετα στην Samus, καθοτι εδειξε πολλες φορες το προσωπο της και καποιους διαλογους.

    Μαζι με τα Resident Evil: The Dark Side Chronicles, Dead Space Extraction, The Conduit και Wario Ware DIY, τελειωσε μια σχετικα μετρια προς καλη παρουσιαση. Σαφεστατα ηταν ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ καλυτερη απο την περυσινη και προπερσινη παρουσιαση μαζι, ομως ολοι ειπαμε οτι θα επρεπε να υπαρχει ενα Zelda, καθως για δευτερη συνεχωμενη χρονια λαμπει δια της απουσιας του ο τιτλος. Ισως στην Ιαπωνια δουμε περισσοτερα στο μελλον, αλλα η Ε3 ηθελε ενα Zelda.

    Εντυπωσεις; Χμ... Οκ, δεν μπορω να πω οτι ηταν η αχρηστη παρουσιαση της Ubi, δεν ηταν σιγουρα ομως η παρουσιαση που μας εκανε να κολλησουμε στην οθονη. Καποια στιγμη απο τα πολλα λογια βαρεθηκαμε και καναμε πλακα με την προφορα του Iwata ή το ποσο Sexy ειναι η κυρια Cammie. Μια σχετικα θετικη εντυπωση θα ελεγα οτι αφησε, ομως η σκια της MS ηταν καθαρα πανω απο την παρουσιαση.

    TALK.
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

  • #2
    Όλα τα λεφτά το νέο Metroid, τίποτε άλλο! Έπαθα πλάκα με το βιντεάκι, φοβερό!!
    sigpic

    Comment


    • #3
      To KH ήταν για το DS, όχι για το Wii.

      Σχολιασμός όταν δω κανά trailer.

      Comment


      • #4
        Μα για το Ds είπε ο άνθρωπος.Imo μια χαρά τα είπες Dj.

        Υπήρχαν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις(galaxy,metroid)κατά τ'άλλα όμως ήταν αρκετά αναμενόμενη η παρουσίαση της Nintendo.Μετά την conf της πάντως, σιγουρεύτηκα ότι η χειρότερη ήταν της ubi.
        Carpe diem

        Comment


        • #5
          δικιο εχει ο Evans, εχω κανει edit το κειμενο.
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

          Comment


          • #6
            Golden Sun DS και KH DS wins it για μένα, πολύ καλά νεά, ειδικά το Golden Sun. Ενδιαφέρουσα ιδέα ο Bowser που τα καταπίνει, μάλλον αδιάφορος για τα υπόλοιπα.
            Σχετικά με την απορία σου, τόσα χρόνια έχω συμπεράνει πως ο Bowser θέλει να τον χτυπάει ο Mario τρεις φορές στο κεφάλι μέχρι να τσατιστεί και να φύγει κρατώντας την ουρίτσα του, weird shit, αλλά έτσι είναι, όλοι εδώ μέσα το ξέρουμε ΠΟΛΥ καλά κύριοι.

            Comment


            • #7
              Προσωπικά την καταχάρηκα την Conference φέτος, είναι θα έλεγα η καλύτερη από το 2006 και μετά ίσως που έχει κάνει η Nintendo.

              Δεν υπάρχει πιθανότητα απογοήτευσης με όλα αυτά που έδειξαν. Πολύ περισσότερα πρωτοανακοινωθέντα σε conference νέα από τον ανταγωνισμό και νεα Mario, Golden Sun, etc.

              Πως να είναι κανείς απογοητευμένος; Πρέπει να είχε απαιτήσεις εξωπραγματικές.

              Θα διαφωνήσω περί Microsoft, είχε την χειρότερη Conference φέτος κατά τη γνώμη μου από τις 3 εταιρίες. Το Natal έχει potential αλλά κρατάμε μικρό καλάθι γιατί καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς που λένε. Και τα παιχνίδια που έδειξε ήταν κυρίως ενδιαφέροντα για τους Shooter fans (που είναι η πλειοψηφία των 360 owners, οπότε καλώς). Πιστεύω η Nintendo κάλυψε μεγαλύτερο δημογραφικό.

              Της Sony μου άρεσε το δεύτερο μισό της παρουσίασης πολύ (εκτός από το rip-off του Motion Plus προφανώς).

              Γενικα η Nintendo ήταν μια χαρά φέτος, εμένα τον μακροχρόνιο (20 χρόνια παρακαλώ) Nintendo fan, με κάλυψε απόλυτα

              edit για αποσαφήνηση: Εννοείται πως δε μου άρεσαν τα τρελοcasual Tween games που έδειξε αλλά εντάξει, τουλάχιστον τα περιόρισε πάρα πολύ.

              Comment


              • #8
                H proswpikh mou gnwmh einai pws h Conference ths Nintendo htan kalh kai to mono pou ths eleipe gia na ginei poly kalh htan ontws ena neo Zelda (alhthino oxi afto me ta traina).

                Kata ta alla krataw to Kingdom Hearts, to Mario Galaxy 2, to Bowser's inside story kai fysika to kainourio Metroid pou mou fanhke apistefto kai to Golden Sun pou to perimena 6 xronia (epitelous eniwsan).

                Not bad, not bad at all!
                Opws panta poly kalo review apo ton DJ solid!
                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                Kindred, this blade and I.
                "

                "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                Greek Gaming Videos
                Greek Final Fantasy Forum

                Comment


                • #9
                  Για να είμαστε δίκαιοι, δεν θυμάμαι κάποια post-console-showcase conference στην οποία έχουν ξανανακοινωθεί τόσα πολλά main franchises από την Nintendo. Το να ζητάμε και κάτι παραπάνω είναι λίγο γελοίο.

                  Το Zelda ξέρουμε πως είναι στο production stage, αλλά αν είχαν κάτι να δείξουν, θα το έδειχναν για να ανεβάσουν το hype, εκτός αν το κρατάνε για την Παρασκευή ή την Miyamoto BTT conference που γίνεται σε λίγο.

                  Comment


                  • #10
                    Miyamoto Roundable IGN Liveblog:


                    Αρχιζει σε 5 λεπτα (4 η ωρα).
                    Pikmin 3 is coming.

                    Comment


                    • #11
                      Και ναι είναι γεγονός!!!Ο Miyamoto έδωσε μερικά στοιχεία για το νέο zelda για το Wii παρουσιάζοντας και μια adult μορφή του Link!!!Είναι πιο μεγάλος σε ηλικία από ποτέ όπως αναφέρει το ign!!!
                      Nintendo I.D.: paixtis
                      3ds friend code: 2664-2347-7128

                      Comment


                      • #12
                        Kαλύτερη imo φέτος από την περσινή ψυχρολουσία αλλά και πάλι δεν είχε πολλά να πει σε μένα σαν conference. Ανάμικτα συναισθήματα για το νέο Metroid προς το παρόν. Χαρά για το νέο Mario Galaxy και για το Golden Sun DS. Άντε και του χρόνου.

                        EDIT:
                        Εφόσον δεν έδειξαν κάτι από το Ζelda Wii, μόνο θετικό είναι imo. Ας πάρουν το χρόνο τους και ας βγάλουν κάτι πραγματικά καλό για τη σειρά. Όταν είναι έτοιμοι δε θα το κρατήσουν και μυστικό( Miyamoto με σπαθί και ασπίδα και από κάτω χαμός δλδ )
                        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                        Comment


                        • #13
                          Προσωπικά είδα παιχνίδια που θα ήθελα να δω και αυτό μου είναι αρκετό. Το καλύτερο όλων είναι φυσικά το Golden Sun DS, το οποίο το περίμενα από την πρώτη μέρα που έμαθα για αυτό το μηχάνημα. Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν επιτέλους το ετοιμάζουν. Από εκεί και πέρα γούσταρα άπειρα με το trailer του Galaxy 2. Δε θα γκρινιάξω ούτε θα πω ότι δεν το ήθελα, αντιθέτως θα πω ότι θα το ήθελα 1 χρόνο πριν. Σίγουρα φαίνεται σαν ένα expansion, σίγουρα φωνάζει απελπισία, αλλά και σίγουρα θέλω άλλα 120 άστρα, άλλες τόσες πίστες και άλλη τόση μαγεία. Παρόλα αυτά, επειδή πρόκειται για sequel, υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις. Ελπίζω σε πιο σύνθετες πίστες και σε ένα ωραιότερο hub.

                          Kαλή περίπτωση το 4πλο του New Super Mario Bros Wii αλλά ΟΚ δεν καίγομαι καθόλου για αυτό το παιχνίδι.

                          Το Sin and Punishment 2 είναι σίγουρη αγορά. Με κέρδισε το trailer και θα ήθελα να δοκιμάσω ξανά ένα arcade φιλοσοφίας παιχνίδια σαν αυτό.

                          Για Wii Motion + κτλ επίσης δε μου καίγεται καρφί. Who cares ?

                          Τέλος το Other M έτσι όπως το είδα δε μου άρεσε. Δεν ξέρω πώς θα είναι το τελικό παιχνίδι αλλά σίγουρα το trailer μου φάνηκε απαίσιο. Ελπίζω σε κάτι καλό στο τέλος, αν και δεν μπορώ να πιστέψω σε κάτι τέτοιο.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Evans View Post
                            Who cares ?
                            I DO. :bleh:

                            Playing is Believing.

                            Το Resort θα το παρω σιγουρα, εδω το Wii Sports απο μονο του ηταν αρκετα καλο (ως πολυ καλο) για παρεα. Επειτα θεωρω οτι απ'τα πρωτα wm+ παιχνιδια τη καλυτερη χρηση θα την εχει το Resort.

                            Κυκλοφορει συντομα, θα το απολαυσω το καλοκαιρακι εκτος πια κι αν το impressions ειναι τραγικα.
                            Do a barrel roll!

                            Comment


                            • #15
                              Γιατί δε σου άρεσε το Other M;

                              Σίγουρα είναι μια εντελώς διαφορετική τροχιά για τη σειρά, αλλά προσωπικά τους λέω και μπράβο που προσπαθούν να εκμοντερνίσουν το Metroid franchise με πιο βαθύ character background και story.

                              Βέβαια μένει να δούμε αν θα το πετύχουν.

                              Για το Galaxy 2, βρίσκεται ο Miyamoto από πίσω, πιστεύω δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλό.

                              Το Wii Motion Plus μετράει πολύ και χωρίς αυτό τώρα η Sony και η MS θα είχαν το πάνω χέρι στο motion sensing, ενώ με αυτό το Wii παραμένει πρωτοπόρο στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς είναι το πρώτο που έχει πραγματικά 1:1 παιχνίδια και όχι tech demos.

                              Comment

                              Working...
                              X