Announcement

Collapse
No announcement yet.

(Editorial) Αναβίωση ξεχασμένων RPG σειρών

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Scatman
    replied
    Ωραίος ρε Vaynard. Πραγματικά ούτε εγώ περίμενα ποτέ ότι ένας Έλληνας, θα έδινε τέτοια προσοχή σε παιχνίδια που όλοι αγνόησαν!

Πέρυσι ασχολήθηκα και με την Grand Edition κι έμεινα βλάκας. Ανανέωσαν το παιχνίδι δραματικά. Μάλιστα είναι απ'τα λίγα PSX RPGs που επιτρέπουν 6πλό!!!

Το χαλάς λίγο με το Stella Deus αλλά δεν πειράζει
    ΙΜΟ είναι συμπαθητικό, μέχρι εκεί. Καμία σχέση με "τέρατα" επιπέδου Front Mission 5.

Deus, το Lunar του PSP μου θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Final Fantasy IV στο DS. Βελτιώθηκαν τα γραφικά, η ποιότητα videos δείχνει καλύτερη ΑΛΛΑ....

έπεσε δραματικά το επίπεδο δυσκολίας, μειώθηκε η έκταση των χώρων ΙΔΙΩΣ στα dungeons, προστέθηκαν απότι είδα extra διάλογοι χωρίς ουσία. Επιπλέον έχει γίνει πολύ πιο χαριτωμένο.

Κατά γενική ομολογία τα Lunars είναι ΥΠΕΡ-αξιόλογα για τα επίπεδα του Genesis , αρκετά καλά για το PSX / Saturn μιας και η Gamearts τα βελτίωσε πάρα πολύ αλλά πολύ λίγα για τα σημερινά δεδομένα, ιδιαίτερα του PSP.

Έπρεπε να μεταβάλουν πολλά στοιχεία. Μελλοντικά ίσως είμαι πολύ πιο αναλυτικός.

Λέγοντας ότι έχει γεράσει, το παιχνίδι διατηρεί ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κλασσικά jrpg κλισέ . Tόσα μαζεμένα δεν έχουν ξαναγίνει κι από ένα σημείο καταντάει κουραστικό. Οι παλιοί τίτλοι πρέπει να προσαρμόζονται στα σημερινά δεδομένα όχι μόνο στα γραφικΆ.

Όποιος θέλει να νιώσει τι πραγματικά έχει να προσφέρει το παιχνίδι, καλό είναι να ασχοληθεί με τις εκδόσεις PSX. Του PSP είναι απογοητευτική.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ti lete re paidia, pws ginetai oi dialogoi na exoun parei thn katw volta panta etsi htan to game, an eksereseis tis fwnes...

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    Πές μου ότι έχεις πάρει το nickname απ'το Legend of Forsena να πεθάνω
    brigandine εν συντομια, χαιρομαι που καποιος εδω στην ελλαδα επιτελους αναγνωριζει το nickname μου, βασικος το θεωρω απιστευτο τιτλο χρονια μπροστα απο την εποχη του και ειναι το αγαπημενο μου t-jrpg, το συστημα με τα καστρα,το medieval setting η ποικιλια σε classes τα γραφικα in battle ολα πολυ μπροστα, το ειχα ξεζουμισει, ειχα φτασει σε σημειο να παιζω στο hard να περνω καστρα και να τα αφηνω πισω επιτηδες για να τα ξαναπαρω με σκοπο να lvlαρω monsters και lords heh νεανικες καμμενιες

η πλακα ειναι πως την τοτε χρυση εποχη της πειρατειας, το ειχα αγορασει απο τον τοτε πειρατη μου μαζι με το xenogears,

παιζει να ητανε η καλυτερη διπλη αγορα σε games της ζωης μου

btw θα προσθετα και το stella deus στα jrpgs που θα ηθελα να δω μια συνεχεια

το lunar psp το επαιξα λιγο οντως εχει χασει τη μαγια που ειχανε οι εκδοσεις του psx
    δεν ξερω αν θα κατσω καποια στιγμη να το τελειωσω

ενω κανανε καλη δουλεια στα γραφικα δεν αλλαξανε το συστημα μαχης του και οι διαλογοι εχουνε παρει την κατω βολτα πραγματακια που ξυνιζουν σε οσους εχουμε παιξει τις εκδοσεις του psx...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ti diafora exoun ta CS tou PSP me tou PSOne?

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Ουτε εγω το αντεξα το Lunar του PSP, οι ανθρωποι εχουν κανει την εννοια cheesiness επιστημη. Tα cutscenes ιδιως ειναι πραγματικα απαλευτα, οι τυποι πρεπει να προσπαθησαν πολυ για να τα κανουν τοσο χαλια.
    1000 φορες τα original οπως ειπε και ο Scatman, τι να λεμε τωρα.

Νεα δουλεια απο Matsuno ειναι το πρωτο πραγμα που θα ηθελα και εγω αλλα δε βλεπω κατι τετοιο στον οριζοντα.
    Τωρα για new xeno series ακομα και το Xenoblade με τα οσα εχω διαβασει μου ακουγεται αρκετα ικανοποιητικο. Αναμενω πώς και πώς να ανακοινωθει η μεταφορα του στη δυτικη αγορα.

Κατα τ' αλλα δε νομιζω να τρεφει κανεις πλεον ελπιδες για 3λογιες, ποσο μαλλον 6λογιες...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Den einai kako port, to epaiksa kai einai kalytero apo to original, ligo oi fwnes einai diaforetikes, alla ok.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    αν εκανα μια λιστα με το ποιες σειρες θελω να δω νεα νουμερα θα ητανε οι εξης:
    ΟΧΙ σε φορητες κονσολες παρακαλω

skies of arcadia
    saga frontier
    baten kaitos
    alundra
    chrono (cross/trigger)
    dark cloud
    grandia
    breath of fire στο υφος του 3
    arc the land στο υφος του 2
    growlancer (OXI σαν την πατατα το heritage of war)
    ogre battle/tactics
    shining force (like exa)
    parasite eve (εδω ειμαστε καπως κομπλε)
    thousand arms

φυσικα μπορειτε να με πειτε τρελο και ονηροπολο αφου τα περισσοτερα ειναι ονειρα απατηλα καθως στα ποιο πολλα οι εταιριες παραγωγης δεν υφιστανται με την μορφη που ειχαν

ομως για τα παρακατω θα πληρωνα και την ψυχη μου στο διαβολο να τα δω σε xbox360/ps3/wii

valkyrie profile 3
    suikoden 6
    wild arms 6
    legend of legaia 3
    legend of dragoon 2
    shin megami tensei (persona/devil's summoner/smt new WHATEVER)
    front mission 6
    lunar 3
    new XENO series
    Πιο σωστός ΔΕΝ γίνεται να είσαι!

Εγώ στο ανωτέρο άπειρο ποστ θα προσθέσω:

Shadow hearts
    Vagrant story(και γενικά οτιδήποτε νέο κατεβάσει η κούτρα του Μatsuno)

Σκατμαν γιατί είναι τόσο άσχημο το λουναρ του πσπ;Είναι κακό πορτ ή απλώς το παιχνίδι έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του;

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    O Vaynard παίζει να είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα με τον οποίο τα γούστα μας στα RPGs ταυτίζονται πολύ καλά.

Brtw, Όταν έλεγα κάποτε ότι το Front Mission 5 είναι το απόλυτο tactic RPG (βέβαι όποιος δε γουστάρει τα mechs υπάρχει prob) κάποιοι περίεργοι τύπου AKiraGr έλεγαν Fire Emblem (GC) rulez. Τέσπα/ Λογικά το έχεις παίξει γιαυτό και ζητάς το 6.

Πάντως τα περισσότερα που ζητάς θα βγούν σε αυτή ή την επόμενη γενιά. Ιδίως αυτά τις Square - ENix (τύπου Valkyrie Profile) που θα τα θυσιάσει στο όνομα του επόμενου Final Fantasy (πειραματισμοί).

Εμένα μου έχουν λείψει τα Seiken Densetsu (Παναγιά μου όχι το 4) που δύσκολα θα ξαναδούμε κάτι ανάλογο, μιας και η παλιά ομάδα έχει "ξεπατωθεί" απ'την S-E

Btw, όχι άλλο Lunar.. κρίνοντας απ'την PSP έκδοση, η σειρά έχει γεράσει πάρα πολύ και δε νομίζω ότι θα ήταν καλό να ξαναεμφανιστεί. Εκτός κι αν αλλάξει ΠΟΛΛΑ στοιχεία.

Πές μου ότι έχεις πάρει το nickname απ'το Legend of Forsena να πεθάνω

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw tha hthela na dw opws kai eseis Breath of fire san to 3 kai tha prostheta Final Fantasy Tactics, oxi san tis moufes tou GBA kai tou DS omws... kyriws na mhn einai paidiko.

Alundra den lew oxi efoson einai san to 1.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Skies of Arcadia μαζί σου, Saga Frontier με τη ποιότητα του 2 μετά το Unlimited θα ήταν θαύμα, baten kaitos δεν καίγομαι αφού σκάει φρέσκο αίμα (Xenoblade), alundra θα γούσταρα πάρα πολύ να βγει ένα remake του 2 με major ρετουσάρισμα στα γραφικά ήταν φοβερό παιχνίδι. Chrono είναι όνειρο απατηλό, το Dark Cloud δεν μου άρεσε, το Grandia τώρα.... Δεν ξέρω. Αν είχε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σενάριο δεν θα έλεγα όχι, είναι καλή σειρά τα Grandia. Βreath of Fire στο ύφος του 3 (μαζί σου) όνειρο απατηλό θεωρώ, τα υπόλοιπα αδιάφορα.

Valkyrie Profile 3 πρέπει να βγει, Suikoden 6 σε Ps3/360 MAKAΡΙ να βγει, Wild Arms κάπου το χάσανε μετά το τιτανοτεράστιο 3, legend of legaia.... περίεργη περίπτωση αυτή, ιδιαίτερη. Μέσα και για legaia 3!!! Legend of Dragoon μάλλον ήταν one night stand περίπτωση, shin megami θα συνεχίσουν να βγαίνουν δεν πέθαναν, front mission αδιάφορο, lunar επίσης, τώρα για νέα Xeno σειρά.... Αχ και βαχ

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    αν εκανα μια λιστα με το ποιες σειρες θελω να δω νεα νουμερα θα ητανε οι εξης:
    ΟΧΙ σε φορητες κονσολες παρακαλω

skies of arcadia
    saga frontier
    baten kaitos
    alundra
    chrono (cross/trigger)
    dark cloud
    grandia
    breath of fire στο υφος του 3
    arc the land στο υφος του 2
    growlancer (OXI σαν την πατατα το heritage of war)
    ogre battle/tactics
    shining force (like exa)
    parasite eve (εδω ειμαστε καπως κομπλε)
    thousand arms

φυσικα μπορειτε να με πειτε τρελο και ονηροπολο αφου τα περισσοτερα ειναι ονειρα απατηλα καθως στα ποιο πολλα οι εταιριες παραγωγης δεν υφιστανται με την μορφη που ειχαν

ομως για τα παρακατω θα πληρωνα και την ψυχη μου στο διαβολο να τα δω σε xbox360/ps3/wii

valkyrie profile 3
    suikoden 6
    wild arms 6
    legend of legaia 3
    legend of dragoon 2
    shin megami tensei (persona/devil's summoner/smt new WHATEVER)
    front mission 6
    lunar 3
    new XENO series

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Kαλά αυτά τα Breath of Fire μαμούσανε, τώρα δεν ξέρω αν είναι σε θέση να το ξανακάνει η Capcom. Για το Saga Frontier καημός θα μου μείνει να δω ένα Frontier 3 στο ύφος του 2 σε next-gen

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Krinontas apo breath of fire 2-3-4 ths aksizei megalh empistosynh ths capcom, arkei na mhn epanalavoun tragika lathi opws to dragon quorter.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    M'αρέσει ο τρόπος που τελειώνεις την απάντησή σου και θα συμφωνήσω.

Κάποιες παρατηρήσεις.

Το Breath of Fire πέθανε πρόσφατα. Μέχρι τότε είχε σταθερή παρουσία σε κάθε γενιά SNES, PSX, GBA, PS2. Προσωπικά, κρίνοντας απ'το Dragon Quarter Νομίζω ότι της αξίζει μία μικρή εμπιστοσύνη η Capcom.

Τώρα το Saga Frontier είναι μέλος της οικογένειας Saga. Η παρουσία κι αυτής της σειράς παρατηρείται σε όλες τις γενιές. SNES, PSX, GBA, PS2, DS. Οπότε η Square-Enix τη διατηρεί ενεργή σε σταθερό ρυθμό.

Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω. Ιδιαίτερα για το Skies of Arcadia που δεν αξιοποιήθηκε καθόλου σωστά. H καταδίκη του άρχισε με το Dreamcast και συνεχίσηκε στο Gamecube. Εάν είχε εκδοθεί για PS2 ίσως η θέση του σήμερα να ήταν τελείως διαφορετική (στα projects της Sega) αφού σίγουρα θα είχε επιτύχει καλύτερες πωλήσεις.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Eγώ είμαι υπέρ της αναβίωσης παλιών σειρών. Το παιχνίδι που περιμένω περισσότερο είναι το Deus Ex HR. Aν πρόκειται για ειλικρινείς προσπάθειες τότε δε βλέπω κάποιο πρόβλημα άσχετα αν κερδίσει η εταιρία από αυτό ή όχι. Aν κάτι τώρα βγήκε από τα σπλάχνα της εταιρίας (π.χ. Sega) καθαρά ως περίπτωση αρπαχτής (π.χ. Golden Axe) τότε το κρίμα στον καταναλωτή, δεν του φταίει η εταιρία.

Τώρα συγκεκριμένα στα jrpg ποια σειρά πέθανε και αξίζει αναβίωση; Το Parasite Eve, το πρώτο παιχνίδι, είναι ένα πολύ καλό concept που αν βασιστούν επάνω του και με λίγη τύχη μπορεί να βγει διαμαντάκι το 3rd birthday. Skies of Arcadia και Panzer Dragoon Saga δύσκολο να ξαναδούμε με τη παρούσα Sega. Όπως και Saga Frontier με τη παρούσα Square. Η Capcom πόσο ικανή είναι να προσφέρει ένα next-gen Breath of Fire; Προσωπικά δεν της έχω και τόση εμπιστοσύνη.

Όχι από την άποψη ότι δεν θα μπορέσουν να αναπαράγουν το πνεύμα του gameplay τους όσο να καταφέρουν να το κάνουν προσιτό στα σημερινά δεδομένα. Το concept ας πούμε με τους πειρατές, τα αερόπλοια, τον ιπτάμενο κόσμο και την εξερεύνηση είναι φοβερά στο Skies of Arcadia. Οι turn-based μάχες του όμως δεν έχουν πλέον θέση ειδικότερα μετά από τις προσπάθειες εξέλιξης που έχουμε δει. Μπορεί κάποιος να πιάσει τη γοητεία αυτού του τίτλου και να τη ντύσει με γραφικά του PS3; Να κρατήσει το ίδιο βάθος στο gameplay και γιατί όχι να το επεκτείνει προσφέροντας ταυτόχρονα και έναν αέρα φρεσκάδας στους μηχανισμούς. Βασικά κανείς δεν το 'χει κάνει ως τώρα. Ακόμα περιμένω το jrpg που θα έχει να πει κάτι οπότε αν είναι να έρθει από αναβίωση καλώς να έρθει.

Leave a comment:

Working...
X