Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Review] Tales of Eternia (PSP)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 丹野
    replied
    Μίλησε ο Θεούλης !

Leave a comment:

• utsutsu
    replied
    Για να καταλαβω, το Legendia το θεωρειτε ως το κατωτερο της σειρας?
    Δυστυχως δεν εχω παιξει πολλα tales περα απο το Legendia, το Abyss και το Tempest (DS). Εχω παιξει ελαχιστα και το υπεροχο Phantasia

To Legendia μου αρεσε αρκετα και κυριως το στορυ, οι χιουμοριστικες αντιδρασεις της Norma και οι κοντρες μεταξυ Moses και Norma.Ωραια χρωματα, levels και ost.
    Δεν θα αρνηθω βεβαια τα κλισε και αρκετα αρνητικα σημεια του. Σιγουρα δεν μπορω να το βαλω στα τοπ 3 μιας και δεν εχω παιξει ακομα αρκετα της σειρας αλλα το θεωρω ωραιο και ευχαριστο game.

p.s. πολυ ωραιο review scatman

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Συνέχεια;:kill:

edit:Τώρα είδα το βίντεο.Έλεος.Μα γιατί;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Nai thn deixnei thn bataria.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Scatman να σε ρωτήσω κάτι άσχετο;Όταν παίζεις Tales of Eternia στο psp,σου είναι συνέχεια αναμμένη η ένδειξη του πόση μπαταρία έχεις;Στα βίντεο δεν την έχει,ούτε σε άλλα παιχνίδια και αναρωτιέμαι.Ίσως επειδή το έχω ξεφόρτιστο το psp.Άμα το φορτίσω θα συνεχίσει να το δείχνει;Είναι πολύ σπαστικό.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    To systhma maxhs twn Tales rularei asxhma, otan malista mporeis na paikseis diplo h triplo einai akomh kalytero.
    Egw tha diafwnhsw me ton Straier.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Παίξε το Abyss, έχει ήρωα που την πέφτει στις npc's.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    το ποιο ''mature'' tales που θα μπορουσες να δοκιμασεις ειναι η το rebirth (εφοσον γνωριζεις ιαπωνικα) η το abyss πιστευω
    το legendia ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι γιατι μπορει να σου ξυνισει σε αλλα πραγματα

δοκιμασε να παιξεις καποιο παντως δε θα παει χαμενος ο χρονος σου σιγουρα εφοσον σου αρεσει το ειδος

Leave a comment:

• straier
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    Ρε scatty, κι εσύ τι λες εκεί ? Με τέτοια συντακτικά που γράφεις, έχεις μπερδέψει ακόμη κι εμένα.
    Αμάν ρε Σκάτμαν! Μη μας μπερδεύεις με το συντακτικό σου!

Παίζει να είμαι ο μόνος εδώ μέσα που πέρα από το όλο στήσιμο-παιδικότητα δε μου αρέσει ούτε το σύστημα μάχης των tales. Δε λέω μου άρεσε πολύ όταν είχα παίξει το Phantasia πριν χρόνια (και ομολογουμένως στα κορυφαία RPG του SNES) αλλά δεν έχω φοβερή όρεξη να ξαναπαίξω το ίδιο στυλ μάχης-μίξη action με turnbased. Δεν έχω παίξει πολλά tales αλλά κάθε φορά που βλέπω κάποιο μου φαίνονται όλα τόσο ίδια...

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    το κακο ξερετε ποιο ειναι και μας ξυνιζουνε πλεον ολα αυτα?
    οτι oi gamers (εμεις δηλαδη) αλλαζοντας παραστασεις/τροπο σκεψης/αντιλληψης κτλπ μεγαλωνουμε ενω οι ηρωες οχι;)
    Σοφή κουβέντα. Δεν το είχα δει ποτέ από αυτήν την οπτική.

αληθεια εχεις σκεφτει να δουλεψεις για καποιο απο τα γνωστα sites το χωρου? το rpgamers ζηταγε συντακτες μεχρι πριν λιγο καιρο Ο_ο
    Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια!

Θα μου άρεσε πολύ να γράφω για το rpgamers αλλά δυστυχώς...πρόβλημα γλώσσας. Τα αγγλικά μου δεν έχουν καμία σχέση με το επίπεδο που είχα πριν 2-3 χρόνια...
    η μονη αντιρρηση που εχω ειναι στη δυσκολια του τιτλου η οποια για τα δεδομενα της εποχης ητανε normal, εκτος και αν αναφερεσε στα hard/unknown/mania modes που συνηθιζουν να βαζουνε στα tales of
    Δε διαφωνώ. Αναφέρω πως το επίπεδο δυσκολίας είναι ελκυστικό κι ορισμένες φορές hardcore (λόγω extras μαχών).

Πάντως, σχεδόν κανένα απ'τα σύγχρονα handhelds RPGs δεν έχει ανάλογο βαθμό δυσκολίας. Η παρούσα γενιά RPGs έχει γίνει υπερβολικά "soft" ~λογικό εάν αναλογιστείς ότι πλέον κυριαρχούν άλλες τάσεις~.

Ωραία η 4-δα σου πάντως ;)

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    μα στο 90%κατι των jrpgs πρεπει ο 16/17ης ηρωακος να σωσει τον κοσμο ειναι τοσο κλισε αυτο πλεον που πρεπει να θεωρειται ως δεδομενο στο χωρο και οχι μειονεχτημα
    εδω στα νεοτερα jrpgs οι ηλικιες εχουνε την ταση και γινοντε ακομα μικροτερες δειτε απλα τι βγαινει καθε μηνα στο ds

το κακο ξερετε ποιο ειναι και μας ξυνιζουνε πλεον ολα αυτα?
    οτι oi gamers (εμεις δηλαδη) αλλαζοντας παραστασεις/τροπο σκεψης/αντιλληψης κτλπ μεγαλωνουμε ενω οι ηρωες οχι;)

και μιας και μιλαμε για το eternia , προφανως αμα κατσω και παιξω τωρα ξανα το eternia ειναι πολυ πιθανο το σεναριο να μην μου πει κατι ισως δε θα με αγγιξει καν, ομως οταν το επαιξα στα 17 μου το βρηκα καταπληκτικο δεθηκα με τον Reid και το υπολοιπο cast

Τα tales εχουνε δωσει μερικους εξαιρετικα σχεδιασμενους ηρωες που ειναι πολυ πανω απο το μετριο (yuri,luke,eugene,stahn κτλπ) και σιγουρα δεν τους λες παιδικους οι οποιοι ειναι περιτρυγιρισμενοι συνηθως απο ποιοτικο cast (Jade,Judith,Rudy,Mao to name a few)

τωρα που το σκεφτομαι ο yuri του vesperia παιζει να ειναι ο ποιο badass ηρωας που εχω δει σε jrpg (μαζι με τον συνονοματο απο το shadow hearts)

anyway, scatman ωραιο το review σου οπως παντα πληρως κατατοπιστικο
    αληθεια εχεις σκεφτει να δουλεψεις για καποιο απο τα γνωστα sites το χωρου? το rpgamers ζηταγε συντακτες μεχρι πριν λιγο καιρο Ο_ο ,
    η μονη αντιρρηση που εχω ειναι στη δυσκολια του τιτλου η οποια για τα δεδομενα της εποχης ητανε normal, εκτος και αν αναφερεσε στα hard/unknown/mania modes που συνηθιζουν να βαζουνε στα tales of
    και μια διωρθωση δεν ειναι nareid's labyrinth αλλα nereid's εκτος και αν αλλαξε το ονομα στην εκδοση του psp οποτε δεν μπορω να το γνωριζω μιας και ειχα παιξει μονο την εκδοση του psx οταν πρωτοβγηκε

Πάντως, πολύ καλό είναι το Remake του στο PS2 που χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή γραφικών με το Tales of Destiny 2 που επίσης είναι πολύ καλό! Υπομονή, θα τα μεταφράσουν...κάποτε.
    νομιζω το εχω ξαναπει, IMO το remake του destiny εχει τις ποιο ποζεραδικες/χορταστικες μαχες που εχω δει στο χωρο και ενα απο τα καλυτερα συστηματα μαχης, σε αυτο βοηθαει και η μηχανη γραφικων που χρησιμοποιηθηκε, η οποια μαλλον εχει φαει ενα ρετουσαρισμα απο του destiny 2 καθως ολα φαινονται με ζωηροτερα χρωματα και τα sprites εχουνε περισσοτερες λεπτομεριες
    οσο για το remake αμφιβαλλω αν θα μεταφραστει εγκαιρως μαλλον θα το παιξουνε μεταφρασμενο τα παιδια μας, το tales-cless.org που εχει αναλλαβει αυτο το project το εχει σε hiatus εδω και πολυυυ καιρο λογω αλλων στοχων που εχουνε προτεραιοτητα

το eternia και μενα μου αρεσε αλλα δεν θα το εβαζα ουτε καν στην 4αδα των καλυτερων tales of
    top3 θα εβαζα remake destiny directors cut/abyss/rebirth με το vesperia να ακολουθει 4ο το phantasia δεν το εχω τοσο ψηλα
    (ισως γιατι ειναι απο τα μονα tales of που δεν το επαιξα την εποχη της κυκλοφοριας του αλλα ΠΟΛΥ αργοτερα)
    και αποκλειστικα καλυτερο story της σειρας θα εβαζα το 'μαυρο προβατο΄ το legendia

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    Ρε scatty, κι εσύ τι λες εκεί ? Με τέτοια συντακτικά που γράφεις, έχεις μπερδέψει ακόμη κι εμένα.
    τι γράφω?

sain't δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες. Ο λόγος ύπαρξης όλων αυτών των χαρακτηριστικών που αναφέρεις ως παιδικά, οφείλεται στο γεγονός πως αρχικά τουλάχιστον, δημιουργήθηκε για ένα άλλο κοινό που αποδεδειγμένα είναι δεκτικό σε αυτά. Παρόλαυτά, συνολικά "λειτουργεί" θαυμάσια. Η απογοήτευσή σου οφείλεται μάλλον στα "κλισέ" με τους νεαρούς που πρέπει να σώσουν τον κόσμο κτλ κτλ.

ΙΜΟ, το Tales of Destiny δεν αγγίζει καν το Eternia σε ποιοτικό επίπεδο. Για την ακρίβεια, θεωρώ το Destiny απλά ένα συμπαθητικό παιχνίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό.
    Πάντως, πολύ καλό είναι το Remake του στο PS2 που χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή γραφικών με το Tales of Destiny 2 που επίσης είναι πολύ καλό! Υπομονή, θα τα μεταφράσουν...κάποτε.

Ground κι εγώ προτειμώ το Phantasia. Θεωρώ ότι είναι το top της σειράς.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    To Eternia to exw afthentiko sto PSP, kalo paixnidi, alla ta agaphmena mou Tales einai ta Destiny kai Phantasia.

Leave a comment:

• sain't
    replied
    Η αλήθεια είναι πως κι εμένα το eternia με κράτησε ευχάριστα μέχρι το τερματισμό αλλά πολλές φορές ένιωθα ότι παίζω κάτι που απευθύνεται σε teenagers, κάτι που θεωρώ ότι είναι και το βασικό πρόβλημα της σειράς γενικότερα. Πολύ παιδικοί διάλογοι/script, χαρακτήρες τουλάχιστον αδιάφοροι και από κλισέ άλλο τίποτα. Ομολογουνένως δεν είναι θέμα του eternia συγκεκριμένα αυτό, ούτε κάνει κάτι λάθος σαν παιχνίδι δεδομένου του κοινού στο οποίο στοχεύει και της φιλοσοφίας του, απλά εμένα προσωπικά με απογοητεύει όλο αυτό και στο eternia συμβαίνει τόσο που όσο το θυμάμαι μου φαίνεται ακόμα και αστείο το ότι ασχολήθηκα. Από gameplay πάντως και διάρκεια ήταν μια χαρά. Από ατμόσφαιρα νομίζω προτιμούσα το Tales of Destiny πάντως, μου είχε φανεί πιο σκοτεινό και ώριμο, χωρίς να το έχω τερματίσει και πάνε και χρόνια από τότε που το έπαιξα οπότε δε θυμάμαι και πολλά για το σενάριο κτλ.

Leave a comment:

• 丹野
    replied

Τα διαβάζω όλα... ~_~

Επίσης τώρα που είπες περί Tales of Eternia και Tales of Destiny 1 + 2, όλα στρώθηκαν.

Leave a comment:

Working...
X