Announcement

Collapse
No announcement yet.

Amnesty – The Game

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Amnesty – The Game

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    AmnestyTheGame
    Ηλεκτρονικό παιχνίδι για την υποστήριξη της προσπάθειας της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011: Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας» (HGDA) ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Amnesty- TheGame», ενός παιχνιδιού για το διαδίκτυο και το Facebook, το οποίο σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως.
    Είναι ένα εθελοντικό project από τα μέλη του HGDA σε συνδυασμό με το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.
    Παίζοντας το παιχνίδι, οι παίκτες αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την Διεθνή Αμνηστία να καταργήσει την θανατική ποινή στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, την Κίνα, το Ιράν, την Σαουδική Αραβία, την Μογγολία, και την Λευκορωσία. Θα πρέπει να το καταφέρουν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, προκειμένου να σώσουν την ζωή έξι καταδικασμένων σε θάνατο κρατουμένων σε αυτές τις χώρες.

    Για να παίξετε το παιχνίδι μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link: https://apps.facebook.com/amnesty-the-game
    «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε ένα δύσκολο και εθελοντικό project σαν αυτό να είναι έτοιμο στην ώρα του για την ημέρα ενάντια στην θανατική ποινή.
    Όλοι μας στο
    HGDA αναλάβαμε αυτό το έργο με μεγάλο ενθουσιασμό και ελπίζουμε πως αυτή η πράξη θα βοηθήσει την ενημέρωση ενάντια στην θανατική ποινή παγκοσμίως.»
    Τάσος Φλάμπουρας, Πρόεδρος του
    HGDA και ΕxecutiveProducer του “Amnesty-thegame”.
    «Η πρόκληση ήταν να δημιουργήσουμε ένα seriousgame που να υποστηρίζει τις προσπάθειες της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά να είναι ταυτόχρονα εύκολο και διασκεδαστικό. Ο δίκαιος σκοπός της κατάργησης της θανατικής ποινής παγκοσμίως μας κινητοποίησε όλους να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε.»
    Θανάσης Τριανταφύλλου,
    Producer και LeadDesigner του “Amnesty-thegame”και Γραμματέας του HGDA.
    Μέχρι το 1961, το έτος ίδρυσης της Διεθνούς Αμνηστίας, μόνο 9 χώρες ανά τον κόσμο είχαν καταργήσει την θανατική ποινή για όλα τα εγκλήματα. Μετά από 50 χρόνια δράσης της οργάνωσης ο αριθμός των χωρών ανέβηκε σε 139 και η παγκόσμια τάση για την κατάργησή της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Την προσπάθειά μας ενισχύουν εξαιρετικές συνεργασίες, όπως αυτή με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας. Η αφοσίωσή τους στο project και η εθελοντική τους προσφορά έδωσε τη δυνατότητα στην οργάνωση να ανοιχτεί στο νεανικό κοινό, την ελπίδα των σημερινών κοινωνιών, και να τους ευαισθητοποιήσει με έναν διαδραστικό τρόπο σχετικά με την παραβίαση του σημαντικότερου δικαιώματος του ανθρώπου, το δικαίωμα στη ζωή.»
    Δήμητρα Πασχαλίδου,
    CampaignsandActivismCoordinator, Διεθνής Αμνηστία Ελλάδος.
    Σχετικά με τον Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας HGDA
    Ο
    HGDA είναι ο επαγγελματικός σύλλογος των Ελλήνων δημιουργών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και φέρνει κοντά τις εταιρίες παραγωγής, τους δημιουργούς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε μια χώρα που κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα στην παγκόσμια βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
    Σχετικά με την Διεθνή Αμνηστία
    Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερων από 3 εκατομμύρια υποστηρικτών, μελών και ακτιβιστών που αγωνίζονται για την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όραμά μας είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλα διεθνή πρότυπα.
    Περισσότερες Πληροφορίες
    Amnesty-theGame
    http://www.amnestygame.com
    Hellenic Game Developer's Association
    http://www.hgda.gr
    Amnesty International Greek Section
    http://amnesty.org.gr
    Press Contacts:
    ΤάσοςΦλάμπουρας
    amnestygame@gmail.com
    Μάρω Σαββοπούλου
    press@amnesty.org,gr
Working...
X