Announcement

Collapse
No announcement yet.

Heavy Rain [spoiler thread]

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Heavy Rain [spoiler thread]

    Καταρχάς τα γραφικά και το animation είναι φανταστικά στο παιχνίδι. Στις cut-scenes η ποιότητα και η αληθοφάνεια φτάνει αυτή του Uncharted 2 ενώ in-game υπάρχουν σκηνές που εντυπωσιάζουν με την απεικόνισή τους. Το πρώτο "σοκ" ήταν στην εισαγωγική σεκάνς όταν ο Ethan χάνει το γιο του στο εμπορικό κέντρο, πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο μαζεμένο και να είναι όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους με τις κινήσεις και τις αντιδράσεις τους να φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές.

    Oι σκηνές που παίζω με τον Ethan είναι μακράν οι καλύτερές μου, έχουν αποδώσει πειστικά την κατάρρευση του χαρακτήρα του μέσα από τα σχιζοφρενικά σκηνικά που βιώνει ακολουθώντας τα στοιχεία που του αφήνει ο origami killer, με αποκορύφωμα το σκηνικό στο τούνελ με τα σπασμένα γυαλιά και εκεί που τον έχει βάλει να κόψει το δάχτυλό του μπροστά στην κάμερα.

    H ένταση και η παράνοια του Ethan, αντισταθμίζεται από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Mε τον Shelby τα πράγματα συνήθως είναι πιο ήρεμα αφού αναλογικά είναι λιγότερες οι φορές που σε καθηλώνουν τα qte, ακολουθώντας μια πιο εγκεφαλική ροή μέσα από την έρευνά του. Ωραία εξελλίσεται το δέσιμό με τη Lauren ενώ αγαπημένη σκηνή μέχρι τώρα είναι στο party.

    O Jaden είναι ένας profiler του FBI και ήταν σπαστικούλης μέχρι τη στιγμή που έκατσε στο γραφείο του και άνοιξε τον εικονικό χάρτη, έπαθα πλάκα με τα γραφικά εκεί.... Βέβαια με τον τρόπο που έχει εξελλιχθεί το παιχνίδι, μάλλον αυτός θα είναι ο hero of the day αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

    Η περίπτωση της Madison θυμίζει λίγο Fahrenheit, είναι η τύπισσα που δεν πιστεύει τις κατηγορίες της αστυνομίας για τον Ethan, τον βοηθά και τελικά τον ερωτεύεται. Η πρώτη της σκηνή με τους κλέφτες φοβερή, ενώ ρέστα δίνει στο Blue Lagoon όπου πρέπει να γίνει sexy ώστε να πλησιάσει τον Paco.


    Στο σημείο που έχω φτάσει, έχει αποκαλυφθεί ποιος είναι ο origami killer. Δεν έχει πεθάνει κανείς απ'τους τέσσερις, ακόμα τουλάχιστον, αν και σίγουρα μπλέχτηκαν σε καταστάσεις που κάλλιστα μερικά miss στα qte θα μπορούσαν να τους σκοτώσουν. Καλά εννοείται πως με ένα playthrough δεν μπορείς να δεις τα πάντα, σε ΟΛΕΣ τις σκηνές θα ήθελα να δω πως θα εξελλισότουσαν τα πράγματα αν ήμουν λίγο καλύτερος ή λίγο χειρότερος στα qte. Πάντως στο μόνο miss που πήγα να σπάσω το χειριστήριο ήταν στην καταδίωξη του Ethan απ'την αστυνομία, έκανα τόσο κόπο με τη Madison να τον συνεφέρω και μετά από τόσο κυνήγι με ένα μόνο miss σε κρίσιμο άλμα, με πιάσανε....

    Πάντως ισχύει αυτό που υποστηρίζουν κάποια reviews, σαν παίχτης δεν παίρνεις το ρόλο των χαρακτήρων αλλά στέκεσαι κάπου ουδέτερα στο ρόλο του σκηνοθέτη. Αυτή την αίσθηση βγάζει. Είναι σαν να βλέπεις μια ταινία και ανάλογα με τις αντιδράσεις σου, αυτή να εξελλίσεται. Καμία σχέση με το μοντέλο Bioware π.χ. όπου σε βάζει στο ρόλο του χαρακτήρα.

    Nα σταθώ και στις εφαρμογές του χειριστηρίου στα qte, όπου μερικά είναι απλά τρομερά ευφάνταστα. Η πρώτη στιγμή που κωλοχάρηκα ήταν στην αρχή όταν ο Ethan ανεβάζει στους ώμους του το γιό του για να παίξουν αεροπλανάκι και πρέπει να κινείς αριστερά-δεξιά το sixaxis. Εντάξει, αν ο χειρισμός δεν ήταν τόσο καλός, τόσο απλοϊκός μα προσεγμένος ταυτόχρονα και τόσο ποικιλόμορφος σίγουρα το παιχνίδι θα έχανε πάρα πολλά.

    Ξεκίνησα να παίζω χτες από τις 8 το βράδυ και σταμάτησα τις 5 το πρωί... Δεν την πάλευα άλλο παρ'όλο που σε εκείνο το σημείο μου αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του origami killer, δεν περίμενα σε καμμία περίπτωση το πρόσωπο αυτό.... Είναι τρομερό κόλλημα το game, δεν μου πήγαινε η καρδία να το αφήσω, ήθελα να δω λίγο παρακάτω από την εξέλλιξη με αποτέλεσμα να χάσω την αίσθηση του χρόνου..... Εννοείται βράδυ είναι η κατάλληλη ώρα για Heavy Rain, σβηστά φώτα και δυνατά ο ήχος.
    sigpic

  • #2
    Έχω παίξει κανά δύωρο αλλά δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιο γρίφο.
    Κάτι που να στίψει το κεφάλι σου.

    Έχει πράμα πιο μετά;

    Τα γραφικά όντως είναι απίστευτα!

    Comment


    • #3
      Γρύφους δεν έχει το παιχνίδι. Περισσότερο παίζει με το μυαλό σου σε ηθικά διλλήματα. Τα trials που βάζει ο origami killer στον Ethan συνοψίζονται σε αυτό που λέει το παιχνίδι, "πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας πατέρας για να σώσει το γιό του" και είναι δοκιμασίες που φτάνουν στα άκρα την αποφασιστικότητα, την αντοχή και την πίστη του Εthan. Περισσότερο δηλαδή σε Seven φέρνει το Heavy Rain παρά σε Saw.

      Το τέλειωσα πριν, μη διαβάσετε παρακάτω "κατα λάθος", είμαστε σε spoiler thread. Η ιστορία, σαν ιστορία, δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό από την άποψη ότι δεν έχει φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις στο τέλος της. Είναι ένα καλό αστυνομικό/ψυχολογικό θριλερ. Το όλο ζουμί είναι ο τρόπος αφήγησης και όχι κάποιο μεγάλο twist στη πλοκή ή στο τέλος, εκτός ίσως από την αποκαλύψη του origami killer που μέχρι να γίνει δεν οδηγούσαν προς αυτό το πρόσωπο τα στοιχεία. Στο πρώτο αυτό playthrough, o Εthan κατέλειξε φυλακή ως κατηγορούμενος, ο Jayden πέθανε στη μάχη με τον Shelby στο τέλος, η Madison κατάφερε να ξεφύγει από τη παγίδα που της έστησε ο Shelby και συνεχίζει να έχει εφιάλτες και ο Shelby πέθανε από τη Lauren.

      Πάμε για δεύτερο playthrough. Συνολικά μου πήρε 15 ώρες και η κοπελιά που υποδύεται την Madison είναι κουκλάρα.
      sigpic

      Comment


      • #4
        Βασικά δεν εννοώ γρίφους με την παραδοσιακή έννοια των adventures (πχ. εξέτασε το στυλό-βγάλε το μελάνι-χύστο στο πάτωμα,-περίμενε να γλιστρήσει ο άλλος- πάρτου τα κλειδιά κτλ)
        Σαφέστατα και το HR θα παίζει σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο, αλλά προβληματίζομαι ότι πέρα των qtes δεν κάνεις κάτι άλλο.

        Δλδ. μπορείς να κολλήσεις σε κάποιο σημείο;
        Μπορείς να τερματίσεις το παιχνίδι μόνο πατώντας τα ανάλογα πλήκτρα στα qtes;
        (Μιας και δεν υπάρχει gameover και κάθε σου επιλογή οδηγεί κάπου αλλού).

        Comment


        • #5
          Tα qte's είναι το gameplay του heavy rain στην ουσία. Από 'κει και ύστερα, είναι ο τρόπος εφαρμογής τους σε κάθε σκηνή, όπου ανάλογα με την αντίληψη και τα αντανακλαστικά του παίχτη αναλόγως διαμορφώνεται και η σκηνή. Για αυτό δεν μπορείς να "κολλήσεις" κάπου, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα ώστε να εξελλίσεται η ιστορία.

          Ο βασικός αντίπαλος του παίχτη είναι ο χρόνος αντίδρασης σε αυτά που συμβαίνουν και η προσέγγιση. Αν π.χ. στο πρώτο playthrough πιάσεις τον εαυτό σου να είναι άψογος στα qte, ανέβασε επίπεδο δυσκολίας. Ακόμα και στο Normal που το τερμάτισα, σε αρκετές σκηνές έκανα πολλά miss, γιατί είτε δεν ήμουν αρκετά γρήγορος είτε επειδή με έπιασε off-guard η σκηνή. Ακόμα και επίτηδες να κάνεις miss όλο το qte sequence μιας σκηνής, το παιχνίδι συνεχίζεται με τις ανάλογες συνέπειες, δεν σε βάζει στη διαδικασία να το ξανακάνεις ώστε να βγει "σωστά".

          Εκτός του χρόνου είναι και θέμα προσέγγισης οπού εκεί είναι καθαρά στη λογική του παίχτη. Είσαι σε ένα διαμέρισμα τυλιγμένο στις φλόγες, και η πρώτη επιλογή που βλέπεις μπροστά σου είναι να ανοίξεις το παράθυρο και μέσα στο πανικό σου να σωθείς από τις αναθυμιάσεις κάνεις το λάθος και το ανοίγεις.... Ξέρουμε τη συνέχεια, πάπαλα ο χαρακτήρας, ποτέ δεν αφήνεις να μπει οξυγόνο σε κλειστό χώρο με φωτιά. Οπότε κρατάς τη ψυχραιμία σου και ψάχνεις γρήγορα εναλλακτικές.
          sigpic

          Comment


          • #6
            Xθες παρέδωσα σκήπτρα στον αδερφό μου να βγάλει το δεύτερο playthrough κι εγώ καθόμουν και παρακολουθούσα. Σε κάποια φάση σκάει η μάνα μου και μας λέει τι ταινία είναι αυτή; xD Μακάρι να είχε και ελληνικά subtitles γιατί κόλλησε με τη μουσική και τα γραφικά :p

            Στο δεύτερο playthrough έγιναν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, είδα σκηνές που δεν είχα δει αρχικά και εντελώς διαφορετικό φινάλε. Ο αδερφός ήταν καλύτερος στις περισσότερες qte σκηνές και σε μερικές αντιδράσεις-απαντήσεις του εξελλίχθηκε διαφορετικά η πλοκή.

            Τα 2 διαφορετικά φινάλε:

            1o "A Mother's Revenge" - Ο Ethan απέτυχε στα πρώτα 2 trials, πέτυχε στο τρίτο και απέτυχε στο τέταρτο. Στην καταδίωξη τον έπιασε η αστυνομία και τον έβαλε φυλακή.

            Η Madison αφού έμαθε το όνομα του δολοφόνου από τη μητέρα του, πήγε στο διαμέρισμα του και παγιδεύτηκε. Κατάφερε να γλυτώσει από την έκρηξη και ειδοποίησε τον Jayden για την πραγματική ταυτότητα του origami killer. Απογοητευμένη που δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Ethan (μιας και από τη στιγμή που είναι στη φυλακή, όλος ο κόσμος πιστεύει πως η αστυνομία συνέλαβε τον πραγματικό origami killer) , το τέλος την βρίσκει στο διαμέρισμά της ράκος από τους εφιάλτες.

            O Jayden βρισκόταν ήδη σε αδιέξοδο αφού τα στοιχεία που είχε συλλέξει δεν έβγαζαν κάπου. Το τηλεφώνημα της Madison τον κατεύθυνε στο σημείο που ήταν ο Shaun και τον έσωσε. Σκάει μύτη ο Shelby και στη μάχη στη ταράτσα σκοτώνει τον Jayden.

            Η αστυνομία περισυλλέγει τον Shaun μετά από ειδοποίηση του Jayden και στο τμήμα γίνεται η επανένωση με τον Ethan και τη μητέρα του. Οι ειδήσεις λένε ότι η ταυτότητα του origami killer παραμένει άγνωστη και πως ένας πράκτορας του FBI πέθανε στη προσπάθειά του να σώσει το μικρό Shaun.

            Το φινάλε δείχνει τον Shelby να συναντά την Lauren. Η Lauren λέει στη ψύχρα στον Shelby ότι μετά από μερικά τηλεφωνήματα έμαθε ότι ποτέ δεν τον έβαλαν οι οικογένειες των θυμάτων να ερευνήσει την υπόθεση και διάφορα άλλα, και τον σκοτώνει.


            2ο "Οrigami's Grave" - Ο Ethan πέτυχε το πρώτο trial, απέτυχε στο δεύτερο, πέτυχε στο τρίτο, απέτυχε στο τέταρτο. Ξέφυγε από την πρώτη καταδίωξη της αστυνομίας, όχι όμως και από τη δεύτερη. Εκεί τον ελευθερώνει από το τμήμα ο Jayden, αφού είναι πεπεισμένος για την αθωότητά του, έτσι ο Ethan καταφέρνει να πετύχει και στο 5ο και τελευταίο trial, το οποίο τελικά τον οδηγεί στο γιό του.

            Η Madison αφού μίλησε με τη μητέρα του origami killer, πάει στο διαμέρισμα και παγιδεύεται. Αυτή τη φορά είναι πιο ψύχραιμη και όχι μόνο καταφέρνει να γλυτώσει αλλά βρίσκει και τη διεύθυνση που κρατείται ο μικρός Shaun. Δεν ειδοποιεί τον Jayden, αντίθετα προσπαθεί να ειδοποιήσει τον Ethan και φυσικά δεν τον βρίσκει αφού δεν είναι στο διαμέρισμά του, έτσι αποφασίζει μόνη της να πάει να βρει τον Shaun. Φτάνοντας εκεί, βρίσκει τον Ethan τη στιγμή που σώζει το γιό του. Εμφανίζεται ο Shelby που πυροβολεί τον Ethan στο στομάχι, ο Ethan τρέχει προς τη ταράτσα και πλακώνονται με τον Shelby. Τη πιο κρίσιμη στιγμή, και ενώ ο Ethan ήταν έτοιμος να παραδώσει πνεύμα, έρχεται η Madison και πυροβολά τον Shelby σκοτώνοντάς τον. Στο φινάλε, Ethan, Madison και Shaun συνεχίζουν μαζί τις ζωές τους.

            O Jayden είναι ράκος από την εξάρτηση, ο αδερφός μου θέλησε να τον ελευθερώσει από τα drugs, και χαμένος στην υπόθεση αφού τα στοιχεία δεν οδηγούν πουθενά. Για να καταφέρει να ξεφυγεί μια και καλή από την εξάρτηση του ARI, παραιτείται από το FBI και δεν παίζει ρόλο στο φινάλε της ιστορίας.

            Πριν εξελιχθούν οι τελευταίες σκηνές, ο Kramer είχε παγιδεύσει τον Shelby και τη Lauren σε ένα αυτοκίνητο στο βυθό της θάλασσας. Ενώ εγώ έσωσα και τη Lauren, ο αδερφός μου έσωσε μόνο τον Shelby και άφησε τη Lauren να πεθάνει. Στο φινάλε ο Shelby πεθαίνει από τη Madison και οι ειδήσεις αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια της ιστορίας. Η τελευταία σκηνή είναι ένα πλάνο στο τάφο του origami killer.



            -- H μόνη μαλακία της υπόθεσης είναι ότι έχεις μόνο 3 slots για saves.... Θέλω στο τρίτο playthrough είτε να τους σκοτώσω όλους, είτε να πετύχω σε όλα τα trials οπότε κάποιο πρέπει να κάνω delete.... Πάμε για τρίτο playthrough!!!
            sigpic

            Comment


            • #7
              1) Θα προτιμουσα στο ρολο του scott να μας δινανε τον ρολο της lauren, θεωρω λαθος το γεγονος οτι μπορεις να δεις τις δευτερες σκεψεις του scott (γιατι οι πρωτες που δεν βλεπαμε ποτε για ευλογους λογους ητανε ''πως θα καλυψω τους φονους που εκανα''

              2) Πολλα σκηνικα αν τα δεις λεπτομερως εξηγουνε την συμπεριφορα του scott

              οπως:

              α)σκουπιζει τα αποτυπωματα απο το τηλεφωνο που χρησιμοποιησε ο δολοφονος για να καλεσει την αστυνομια απο την στιγμη που ο ιδιος ο scott δεν ακουμπησε ποτε

              β)η δυσφορια στην επισκεψη στο νεκροταφειο, οπως και η δυσφορια του με την επιμονη της lauren να λυσει το μυστηριο

              3) Το τριτο trial....με διαφορα απο τις ποιο intense σκηνες στην ιστορια των videogames...πονουσα μαζι με τον ethan

              4) Oταν ο scott καιει ολα τα στοιχεια που εχει μαζεψει και αποκαλυπτεται οτι ειναι ο δολοφονος....genius moment-scene


              Αναφορικά με τον Scott, μόνο στο δεύτερο playthrough μπόρεσα να εντοπίσω αυτές τις λεπτομέρειες. Αρχικά ούτε καν πήγαινε το μυαλό μου ότι αυτός μπορεί να είναι ο origami killer, του είχα δώσει μάλιστα υποσυνείδητα ελαφρυντικό μιας και ήταν ο δεύτερος αγαπημένος μου χαρακτήρας.

              Τα trials ήταν καταπληκτικά. Ειδικά τα τρία πρώτα. Personal favorite το δεύτερο μέσα στο τούνελ με τα γυαλιά στο οποίο απέτυχα, ήμουν τόσο απορροφημένος που δεν μου έκοψε να ανεβάσω το gamma rate ώστε να γίνει λίγο πιο φωτεινό το μέρος. Στο 2ο play το έκανε ο bro και έμεινα μόλις είδα οτι το trial συνεχίζεται στις ηλεκτροφόρες γεννήτριες....!

              Αλλά ναι, το τρίτο δεν υπάρχει, να μαζεύεις ότι εργαλείο βρισκόταν στο δωμάτιο και να κάνεις δοκιμές πως θα κοπείς, με τσεκούρι, κουζινομάχαιρο, πριόνι, τανάλια....!! Φοβερή σκηνή!
              sigpic

              Comment


              • #8
                Στο δικο μου τα πραγματα κατεληξαν ως εξης:
                Η Lauren πνιγηκε.
                Η Madison βρισκει την διευθυνση οπου ειναι ο Shaun και γλιτωνει απο το διαμερισμα.Καλει τον Jayden και συναντιουνται στο σημειο οπου ειναι ο Shaun.Ο Scott κανει ντου και κυνηγαει την Madison στην οροφη.Ο Jayden αφου εχει σωσει τον Shaun,ανεβαινει κι αυτος στην οροφη και σκοτωνει τον Scott.
                Μετα απο αυτο η Madison γινεται διασημη,την καλουν σε εκπομπες,κερδιζει Πουλιτζερ και γραφει και βιβλιο με τον τιτλο "Heavy Rain".
                Ο Jayden σταματαει τα drugs και γινεται διασημος ως ο πρακτορας που καταφερε και επιασε τον Origami killer.
                Ο Ethan αποφυλακιζεται και γινεται η επανενωση με τον Shaun και την πρωην γυναικα του.
                Εχω αποριες για καποια πραγματα αλλα πιστευω θα λυθουν με ενα δευτερο playthrough.

                Comment


                • #9
                  Δηλαδή σε σένα deus dope στο πρώτο παίξιμο, δεν βρήκαν το ποιος πραγματικά ήταν ο origami killer;

                  Από τη μεριά μου εγώ έκανα τους εξής τρεις τερματισμούς:

                  1ος) Ούτε ο Ethan, oύτε ο Jayden αλλά ούτε και η Paige κατάφεραν να βρούνε που είναι ο Shaun. Tελικά το παιδί πνίγεται. Ο Jayden πεθαίνει από την επίδραση του ναρκωτικού καθώς ψάχνει με τα στοιχεία που συνέλεξε να δει ποιος είναι ο Oraigami Killer, αλλά δεν οδηγείται ουσιαστικά πουθενά. Ο Ethan και η Paige σαν ζευγάρι βρίσκονται πάνω από τον τάφο του Shaun και λίγο πριν φύγουν ο Ethan βάζει τέλος στη ζωή του, πάνω από τον τάφο του παιδιού με μια σφαίρα στον κρόταφο. Ο Origami Killer, δηλαδή ο Shelby σκοτώνεται από την Lauren. Oυσιαστικά αυτό που έκανε ο Shelby πηγαίνοντας στους γονείς των πνιγμένων μικρών αγοριών ήταν να καλύπτει στοιχεία που θα οδηγούσαν στην συλληψη του.

                  2ος) Η Paige βρήκε ποιος είναι ο Origami Killer (Shelby) και το βασικότερο που ήταν ο μικρός Shaun. Tελικά πήρε τηλέφωνο το Jayden. Εthan, Jayden και Paige οδηγούνται στην τοποθεσία του παγιδευμένου Shaun. To παιδί σώζεται και ο Jayden πάνω στην πάλη σκοτώνει τον Shelby. H Madison βγάζει βιβλίο (Heavy Rain) για αυτή την περιπέτεια, με τον Origami Killer και τους φόνους του, ο Jayden και η Paige γίνονται ήρωες και ο Ethan πια ζει μαζί με τον Shaun. Σημείωση: καθώς η Paige έβαζε υπογραφές για αναγνώστες στο βιβλίο της, εμφανίστηκε ένας τύπος, της έδωσε ένα αντίτυπο για υπογραφή, είπε κάτι που ταρακούνησε την Paige και εξαφανίστηκε χωρίς να πάρει το υπογεγραμμένο βιβλίο. Η Jayden δεν είδε την φάτσα του.

                  3ος) Μοιάζει με τον 2ο με την διαφορά ότι ο Ethan περά από τoν Jayden βρίσκει και αυτός από μόνος του τον Shaun. Στην μάχη μεταξύ Jayden και Shelby, o Jayden σκοτώνεται, ενώ ο Shelby την σκαπουλάρει αλλά είναι καταζητούμενος. Δεν σκοτώνεται από την Lauren καθώς αυτή πνίγηκε στο βυθισμένο στην λίμνη αμάξι του Shelby

                  Λέω τώρα να κάνω ένα τερμαρτισμό όπου θα πνίξω τον Shelby, ή τέλος πάντων θα τον βάλω να σκοτωθεί από την αρχή. Επίσης αναρωτιέμαι αν ο Jayden από μόνος του μπορεί να οδηγηθεί στον Origami Killer. Προς το τέλος, λανθασμένα βέβαια, πιστεύει πως ο Origami Kiiler είναι ο βλάκας ο μπάτσος με τον οποίο και συνεργάζεται.

                  Φυσικά το παιχνίδι έχει κορυφαία γραφικά, ήχο και γενικά ατμόσφαιρα. Επίσης το παιχνίδι δεν είναι ΜΟΝΟ QTE. Για παράδειγμα στις σκηνές που ερευνάς με τον Jayden δεν υπάρχουν QTE. Τα QTE υπάρχουν σε σκηνές όπου πρέπει να πατήσεις κάποια πλήκτρα γρήγορα όπως σε μία μάχη για παράδειγμα. Γενικά το Heavy Rain δείχνει πως θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο adventure αν και νομίζω πως είναι άδικο και υποτιμητικό να το χαρακτηρίζουμε adventure. Bασικά το HR δημιουργεί μια νέα, δικιά του σχολή, ένα νέο είδος videogame.

                  Originally posted by Ormion View Post
                  Έχω παίξει κανά δύωρο αλλά δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιο γρίφο.
                  Κάτι που να στίψει το κεφάλι σου.
                  Δεν έχει γρίφους γιατί πολύ απλά δεν ειναι αυτός ο σκοπός του Heavy Rain. Το HR δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης συναισθηματικής έντασης όπου σε βάζει συνεχώς σε ηθικα σταυροδρόμια με την επιλογή να αφήνεται πάντα στον gamer. Οι γρίφοι είναι οπισθοδρομικοί μπροστά σε αυτό που περνάει-πετυχαίνει το HR. Όπως είπα και πάνω το HR δημιουργεί δικό του είδος, δεν είναι adventure της περασμένης δεκαετίας και αν θες δες το και αλλιώς, ο εξιχνιασμός των φόνων του Origami killer αποτελεί ένα τεράστιο γρίφο.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

                  Comment


                  • #10
                    Δηλαδή σε σένα deus dope στο πρώτο παίξιμο, δεν βρήκαν το ποιος πραγματικά ήταν ο origami killer;
                    Στο "Α Μother's Revenge" τέλος, η Madison μαθαίνει ποιος είναι ο origami killer ακολουθώντας το όνομα που είπε η μητέρα του Shelby. Και ο Jayden, στο τέλος, έρχεται αντιμέτωπος με τον Shelby μετά όμως από τα στοιχεία που του έδωσε η Madison και στη μάχη στη ταράτσα ο Jayden πέθανε. Ο Ethan δεν ανακάλυψε ποιος ήταν ο δολοφόνος. Η Madison στο τέλος ήταν ράκος και έβλεπε ζωντανούς εφιάλτες σαν να τρελάθηκε από την insomnia. Οπότε ουσιαστικά μόνο η Lauren ήρθε face-to-face με τον origami killer και τον σκότωσε.
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      παντως το scenario που σκοτωνεται ο ethan απο τους αστυνομικους καθως ανοιγει η πορτα στο τελος ητανε μe μικρη διαφορα απο καποιες αλλες η ποιο εντονα συναισθηματικα φορτισμενη σκηνη του παιχνιδιου imo,
                      εμενα εντομεταξυ μου εχει μεινει πλεον για platinum μονο το perfect crime ending + αλλο ενα + την τελεια οδηγηση που πρεπει να κανεις στο 1o trial του ethan...εξαιρετικα δυσκολα τα qte σε αυτη την σκηνη δεν πρεπει να κανεις ουτε ενα λαθος

                      για να παρω τα υπολοιπα endings επαιξα απλα το game 2 φορες απο την αρχη και μετα απλα επαιξα καποιες σκηνες ξανα για να παρω τα υπολοιπα trophies, προφανος για το perfect crime θελει και τριτο playthrough

                      Comment


                      • #12
                        Πωπω ξεκίνησα να διαβάζω πράγματα αλλά αρχίζω να μπερδεύομαι οπότε ας γράψω τι έγινε στο δικό μου playthrough.
                        1)H Lauren πνίγηκε.
                        2)Η Madison (sexy btw) παγιδεύεται στο δωμάτιο του Σκοτ αλλά βρίσκει και την διεύθυνση που κρατάει τον Σων.Όταν βγει τελικά από το διαμέρισμα,ειδοποιεί τον Ήθαν,δεν τον βρίσκει και πάει μόνη της.
                        3)Ο Νόρμαν κατηγόρησε τον Κάρτερ με αποτέλεσμα να μην μετέχει στο τέλος και απλά να παραιτηθεί.
                        4)Ο Ήθαν φτάνει με την μία στην σωστή διεύθυνση κι έχει αποτύχει μόνο στο 2ο trial.Σώζει τον Σων κι εκείνη την ώρα φτάνει και η Μάντισον στο σημείο εκείνο.
                        5)Εμφανίζεται ο Σκοτ,πυροβολεί τον Ήθαν στο στομάχι,κυνηγάει την Μάντισον και τελικά τον πυροβολεί ο Ήθαν και τον σκοτώνει.
                        6)Στο φινάλε βλέπουμε τους Ήθαν,Σων,Μάντισον να είναι σε καινούριο σπίτι,ενώ στις ειδήσεις δείχνει ποιος είναι ο δολοφόνος,και ότι η αστυνομία ζητάει δημόσια συγνώμη στον Ήθαν για τις κατηγορίες.
                        7)Τελειώνει με τον τάφο του Σκοτ.

                        Να πω εδώ πως οι εντυπώσεις μου για τους χαρακτήρες ήταν παρόμοιες με του Deus Dope.Δηλαδή,οκ κούκλα η Μάντισον,προχωράμε.Ο Σκοτ φαινόταν πολύ συμπαθής ενώ ο Νόρμαν παρόλο που στην αρχή μοιάζει σπασικλάκι,με το που κάθεσαι στο γραφείο και αρχίζεις να παίζεις με το ARI τον λατρεύεις.Ο Ήθαν,ο πρωταγωνιστής μας,απόλυτα συμπαθής και πραγματικά συμπάσχεις μαζί του καθόλη την διάρκεια της οδύσσειας του μέχρι να βρει και τελικά να σώσει τον γιο του.


                        Πρέπει να βάλω 2ο playthrough στο πρόγραμμα.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • #13
                          ωραιος, και εσυ εκανες ενα απο τα ''καλα'' endings και τωρα που το σκεφτομαι ακριβως αυτο εκανα και εγω στο δικο μου πρωτο play με τις ιδιες επιλογες

                          τελικα το δαχτυλο εσυ πως το εκοψες?
                          omg σουρεαλιστικη ερωτηση

                          imo για replay περιμενε να περασει λιγος καιρος μη το κανεις αμεσως θα το εκτιμησεις περισσοτερο, εκτος και αν καιγεσαι για τα trophies

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Vaynard
                            παντως το scenario που σκοτωνεται ο ethan απο τους αστυνομικους καθως ανοιγει η πορτα στο τελος ητανε μe μικρη διαφορα απο καποιες αλλες η ποιο εντονα συναισθηματικα φορτισμενη σκηνη του παιχνιδιου imo,
                            Αρα τι λεγατε ρε παιδια οτι δεν σκοτωνεται ο ethan?

                            Comment


                            • #15
                              Στο τέλος γίνεται αυτό, όχι στα ενδιάμεσα trials.

                              Comment

                              Working...
                              X