Announcement

Collapse
No announcement yet.

Neverwinter Nights 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Neverwinter Nights 2

Μετά από το αρτιότατο αλλά άψυχο campaign, έχω μπει το expansion Mask of the Betrayer. Η φιλοσοφία φαίνεται να μένει ίδια - παίρνουμε τα καλύτερα στοιχεία από οποιοδήποτε παιχνίδι φτιάχτηκε ποτέ από τις 2 εταιρίες, τα ανακατεύουμε και δεν προσθέτουμε ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στη συνταγή του expansion είναι τα Planescape Torment, Throne of Bhaal και Knights of the Old Republic 1 - 2. Έχουν επιστρέψει πολλά χαριτωμένα στοιχεία από αυτά τα παιχνίδια, όπως το να παίρνεις XP από pick locks - disarm traps, το σενάριο, η φιλοσοφία και τα ερωτήματα θυμίζουν όλο και περισσότερο ένα Torment (το σεναριακό εύρημα γύρω από το θάνατο και την πίστη ως κεντρικό ερώτημα με αγγίζει πολύ και είναι δοσμένο με την απαραίτητη ευθύνη και ατμόσφαιρα), ο σχεδιασμός των περιοχών είναι πολύ καλύτερος από αυτόν του πρώτου μέρους, ενώ θα πρέπει να γίνει αναφορά στην πολλή δουλειά του σχεδιασμού. Είναι μια πολύ ευέλικτη προσπάθεια να ανακατευτεί η ισομετρική προοπτική με το στυλ του KotoR, και παρόλο που είναι εκνευριστικό ώρες ώρες έρχεται στα μέτρα του χρήστη. Το σενάριο παραμένει γραμμικό αλλά οι παρεκκλίσεις και τα side quests είναι πιο "φυσιολογικά" δοσμένα (έχεις πάντα την έννοια του "στόχου" στο πίσω μέρος του μυαλού σου). Επίσης τα πράγματα γύρω σου είναι όντως epic level, και όχι "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω". Υπάρχει δυσκολία, εξειδίκευση και χρειάζεται καλή γνώση των κανόνων. Τέλος, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στον τεχνικό τομέα. Τα textures, τα εφέ και η ομαλότητα της κάμερας και του animation έχουν βελτιωθεί πολύ, και το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο.

Με άλλα λόγια, θα βρείτε ήδη γνωστά πράγματα και μια βελτίωση - προσθήκη των ήδη υπάρχοντων. Αξίζει σίγουρα περισσότερο από το campaign, έχει πολύ βάθος και ωραίους χαρακτήρες, και αξίζει τα λεφτά του.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Μετά τη συγκλονιστική επιτυχία του θέματός μου (35 αναγνώσεις - 0 ποστς), και κατόπιν μεγάλης λαϊκής απαίτησης, σας δίνω το main theme του Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer. Μπαίνει άνετα στο τοπ 10 θεμάτων μου. Μπορείτε να το βρείτε εδώ, κάντε search page για main title

http://forums.obsidianent.com/index.php?au...blogid=2&&st=10

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Προσωπικά το Neverwinter Nights 2 μου άρεσε πολύ σαν παιχνίδι παρά τα όποια μειονεκτήματα είχε.Το Mask of the Betrayer είχε πολύ καλές προοπτικές να συνεχίσει επιτυχημένα τον προκάτοχο του,αλλά δυστυχώς όταν ήμουν στα μισά του παιχνιδιού χάλασε το PC μου και έχασα όλα τα δεδομένα μου με αποτέλεσμα να χάσω και τον χαρακτήρα μου με τον οποίο είχα δεθεί και πολύ(είμαι πολύ του role play εγώ και δένομαι πολύ με τους RPG χαρακτήρες μου).Γι'αυτό και γιατί είχα κάνει και μια εκτενέστατη αναφορά στο παιχνίδι στο forum του CGM δεν ασχολήθηκα εκ νέου με κάποιο post σχετικά με το παιχνίδι.Που να ξαναγράφω τώρα... Πάντως το γεγονός ότι έχασα όλα μου τα δεδομένα στο Neverwinter και το ότι δεν μπορώ να παίξω το Witcher καθώς δεν διαθέτω την κατάλληλη "υπολογιστική δύναμη" με έχουν ξενερώσει απίστευτα.Κάποιος με έχει καταραστεί αλλά δεν ξέρω ποιος...Πρέπει να επισκεφτώ σύντομα το ναό του Tyr γιατί δε με βλέπω καλά
      Μου αρέσει να τρώω μικρά παιδάκια.

Comment

Ωχ τι θυμηθηκα τωρα...Το nvw1+2 ηταν το πρωτο μ αγαπημενο rpg, εχει συνδεθει με πρωτογνωρο (τοτε) επιπεδο καψιματος. καποια ψιλοπροβληματακια τα ειχε βεβαια (πχ ειχα τερματισει μια αποστολη κ απλα ειχε κολλησει κ δν μου βγαινε),ομως το κλασσικο epic concept σε συνδυασμο με σχετικα αρτια γραφικα το κανουν ενα απ τα καλυτερα παιχνιδια π εχω δει so far.(ΤΟ καλυτερο σ αυτην την κατηγορια βεβαια ειναι το witcher,το οποιο φιλε neltharion αν καταφερες απο τοτε να το παιξεις θα συμφωνησεις πιστευω )

Comment

Στην παρούσα φάση από PC Games ασχολούμαι ενδελεχώς (όσο προλαβαίνω ελέω σχολής και GTA IV,και... παρέας...και...και...και...) με το Planescape Torment και μπορώ να πω πως μέχρι τώρα με έχει μαγέψει.Όταν με το καλό πάρω νέο PC(κάποτε ) σίγουρα ένα από τα πρώτα παιχνίδια με τα οποία θα ασχοληθώ θα είναι και το The Witcher!

Comment

Τον τελευταίο ενάμισο μήνα είμαι ξανά χαμένος σε έναν persistent world φτιαγμένο με τη μηχανή του NWN2.
            Πρόκειται για το Sundren και πάλι. Μιλώντας με διάφορους γνωστούς και δηλώνοντας τους την πρόθεσή μου να επιστρέψω σε κάποιον RP server, η γενική αίσθηση που αποκόμισα ήταν ότι το Sundren, μετά από μια περίοδο ύφεσης, θεωρείται ξανά ο κορυφαίος ενδεχομένως server.

Θα το φωνάξω για άλλη μια φορά:

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ RPG ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ RPG ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!

Δεν αστειεύομαι καθόλου.
            Πρώτη φορά στη ζωή μου έπαιξα RPG σε υπολογιστή πριν από ένα χρόνο και κάτι.

Comment

Αυτήν την περίοδο το παίζω και 'γω. Όχι τίποτε το εξαιρετικό μέχρι στιγμής, αν και προφανώς δεν έχει ξεδιπλωθεί ακόμη το σενάριο, απλά ένας ευχάριστος τρόπος να περάσεις την ώρα σου. Ενοχλητικό είναι ένα bug στο Sunken Flagon, που πολλές φορές δεν μου εμφανίζει όλα τα άτομα του party μου.

Edit: Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η Bioware προσπαθεί να σε οδηγήσει στην light side με το ζόρι. Οι κακές ατάκες είναι ακόμη μια φορά εντελώς "ουγκ". Ευτυχώς τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και γίνονται πιο ενδιαφέρουσες, βέβαια έχω χάσει πολύ influence απ΄όλους .
              Και μια ερώτηση: ξέρει κανείς αν ανάλογα με τις επιλογές σου στο παιχνίδι αλλάζει το alignment σου και/ή υπάρχει καμία επίπτωση ανάλογα με την αλλαγή αυτή;
              "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Για το alignment δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά,αλλά για τις επιπτώσεις στο παιχνίδι,απ'ότι θυμάμαι αν ακολουθήσεις την "dark side" της όλης υπόθεσης στο τέλος έχει διαφορετική εξέλιξη η τελική μάχη και διαφορετικό ending φυσικά. Επίσης [minor SPOILER]ανάλογα με το Influence που θα έχεις διαμμορφώσει στα party members σου,στο τέλος κάποια από αυτά θα σε ακολουθήσουν στην "επιλογή" που θα σου δοθεί,ενώ κάποια άλλα θα σου εναντιωθούν γι'αυτό chose your teammates wisely ;)[minor SPOILER]

Comment

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir - GC08 ten minute-long demo video
                  http://www.gamespot.com/pc/rpg/neverwinter...=videos;title;1
                  14 new screenshots
                  http://www.gamespot.com/pc/rpg/neverwinter...html?tag=images

Comment

Neverwinter nights 2 classes

Geia sas paidia.
                    Exw mia erwthsh oson afora to nwn2.
                    Den to exw paiksei katholou k skeftomai na arxisw alla en borw na apofasisw ti class na einai o paixths mou.
                    Eimai metaksy tou klassikou warlock k auton twn 2 character builds:

1)
                    Wizard 10 / Red Wizard of Thay 10 / Pale Master 10 The Dread Necromancer! A name that conjures fear and revulsion throughout all the lands of Faerun. Most people assume that he has always existed, a force of primal darkness as intrinsic and old as time itself. Few know of his humble beginnings … that once the Dread Necromancer was human. Long ago a young boy lived with his family in a small village in the northernmost tip of the Sword Coast. On one dreaded night, the village was overrun by Undea

2)
                    The NecroMaster is an Arcanist who has pushed herself to the very edges of her abilities to muster the most powerful and difficult to resist spells. Boasting unholy spell penetration and DCs that could knock down a Paladin, this is really a character who shines on Persistent worlds where enemy saves will scale with your ability. Pro Necromancy DCs as high as 41, with others as high as 38 A variety of powerful spells, including direct damage, save-or-die, and mass debuffs Access to Epic Spell: Va

Ti proteinete?
                    (den eimai k poly fan wste na paiksw eksonyxistika to paixnidi k na kanw periplokous syndyasmous apo talents k strathgikes maxhs)

Comment

αν και πανε χρονια απο το τελευταιο μου playthrought στο nvn2 και δεν το εχω φρεσκο στην μνημη μου, το δευτερο μου φαινεται ποιο fun και ποιο powerfull απο την αλλη τα builds εχουνε διαφορετικους στοχους το ενα ειναι για pve και το αλλο gia pvp
                      οπως ειπα προτιμω το δευτερο κυριως γιατι οι wizards ητανε εξαιρετικα δυνατοι στο nvn2 περιπου στα επιπεδα που ητανε
                      ο monk και ο συνδυασμος kensai/mage στο BG2

Comment

Καλωσήρθες Κώστα.

(Το καλύτερο θα ήταν να μη σε λένε Κώστα στην παραγματικότητα και να το έβαλες για ξεκάρφωμα).

Θα σου πω το προφανές - απόκτησε τουλάχιστον το Mask of the Betrayer, το πρώτο expansion, γιατί τα builds που έχει το NWN2Wiki αναφέρονται σε αυτό. Ειδικά στα πιο εκλεπτυσμένα builds και races (Genasi πχ) θα δεις σημαντικές διαφορές.

Στην ερώτησή σου, το πρώτο build φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον. Στο δεύτερο ο τύπος έχει φτάσει lvl 26 με μάγο και έχει κοτσάρει ένα level Pale master και 3 levels Scholar απλά για να πάρει τα able learner και το Improved empower. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν build. Το πρώτο τουλάχιστον αξιοποιεί πολλά περισσότερα από τα στοιχεία του παιχνιδιού και μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ περισσότερο τις prestige classes του. Το ότι δεν έχει crafting ίσως είναι σημαντικό μειονέκτημα ανάλογα με το πώς παίζεις, γιατί θα χρειαστεί να φορτώσεις κάποια spellcasting party members με "άχρηστα" feats και skills. Το καλό είναι πως στο παιχνίδι έχεις σα μέλη wizard, sorcerer, bard, priest οπότε δε θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα αν προσέξεις ποιός θα πάρει τι. Στη χειρότερη περ;iπτωση πάρε το Sand (το Wizard) και δώστου ό,τι χρειάζεται με τις εντολές της κονσόλας. Σα χαρακτήρα πάντως πιστεύω θα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο τον Dread Necromancer.

Comment

Working...
                        X