Announcement

Collapse
No announcement yet.

Donkey Kong Country Returns

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xeno
    replied
    Ειναι οσο βαρυς ηταν παντα και οκ με το run και με το jet-pack του Diddy τα πραγματα γινονται αρκετα απλα.
    Θα σου λεγα να του δωσεις μια ευκαιρια, το αν θα το κανεις βεβαια ειναι αλλο θεμα.

Πιστευω πως τα 2 πραγματα που λες δεν ειναι ουσιαστικα παραπονα, ιδιως με το waggle απορω τι θεμα εχεις. Δε νομιζω να κανεις rolls κατα λαθος, αυτο ιδιως δε μου εχει τυχει ουτε 1 φορα.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Εχω ενα θεμα με το waggle πρωτον και δευτερον μου φαινεται αρκετα "βαρυς" ο χαρακτηρας. Θεωρω οτι του λειπει η αμεσοτητα που θα το εκανε πιο ευχαριστο (οχι πιο ευκολο απαραιτητα).

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Οκ ας προσπαθησω να μιλησω σοβαρα μιας και ειμαι στα τελειωματα του παιχνιδιου.
    Δε μπορω να καταλαβω το οποιοδηποτε παραπονο για το χειρισμο.
    Εχω δοκιμασει και με nunchuck/wiimote και με wiimote και δε βρηκα καποιο ελλατωμα.
    Ναι ειναι χαζο πως το roll θελει waggle, αλλα και roll κανω οποτε θελω, και δε μου εχει τυχει ποτε να κανω waggle και να μην κανει register και τελος το roll χρησιμοποιειται πολυ σπανια, ανετα βγαζεις ολο το παιχνιδι χωρις αυτο.

Αρα τι αλλο μενει; Εχεις σε 2 κουμπια αλμα και run/grab. Αυτο ειναι ολο. Τι αρνητικο μπορει να εχει κατι τετοιο δε μπορω να φανταστω. Ο ελεγχος ειναι πολυ ακριβης.
    Δεν τιθεται καν τετοιο θεμα λοιπον για μενα, οποτε σταματαω εδω.

Εγω παραπονιομουν αρχικα γιατι θεωρουσα κακο το level design των πρωτων κοσμων.
    Οντας ηδη στον τελευταιο κοσμο δηλωνω εντυπωσιασμενος απο τη δουλεια της Retro.

Τα λογια ειναι περιττα, οποιος ενδιαφερεται καλυτερα να το παιξει και ελπιζω πως θα το ευχαριστηθει και με το παραπανω. Το level design σε καποιες πιστες περα απο πολυ καλο, ειναι πραγματικα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, μιλαμε για πολυ εξυπνες ιδεες.

Για οποιον αποζητα μια pure 2d platforming εμπειρια δε μπορω να σκεφτω κατι πιο ενδιαφερον που εχω δει τα τελευταια χρονια.
    Αυτο που θελει να κανει το παιχνιδι το κανει πολυ καλα και οι τελευταιοι κοσμοι θα σας εκπληξουν ευχαριστα σιγουρα.

Κατα τ' αλλα haters gonna hate, αλλα οσα δε φτανει η αλεπου .. .

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    ITT: Εγω τρολλαρω game του Wii κι ο Xeno το υπερασπιζεται

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Retarded controls ruined this game. Period.
    .

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Retarded controls ruined this game. Period.

Εβγαλα το πρωτο κοσμο αλλα δε μπορω να το χαρω με αυτο το χειρισμο.

Leave a comment:

• ][gognito
    replied
    Για οποιον θελει να ακουσει ολο το soundtrack του returns

Xeno αν απευθυνεται στην διαδρομη του donkey και του diddy μονο γιατι να βαλουν και μουσικα θεματα απο το 2 και το 3?

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Οριστε η πιο ενδιαφερουσα μελωδια που εχω ακουσει ως τωρα (προφανως και μιλαω για τα νεα κομματια):

Απο παλια κομματια ακουγονται γνωριμες μελωδιες ΜΟΝΟ απο το 1ο DKC (δυστυχως).
    Mε καποιες απο αυτες ειμαι ενθουσιασμενος μονο και μονο που τις ξανακουω:

Mε καποιες αλλες παλι οχι:

Το παιχνιδι θα πω για αλλη μια φορα πως μετα απο καθε πιστα με κερδιζει και περισσοτερο. Η δυσκολια του η οποια ειναι αισθητη αλλα σε καμια περιπτωση ενοχλητικη (για την ωρα εστω), καθως και το πληθος μυστικων σε καθε πιστα το καθιστουν ως ενα παιχνιδι με πολυ υψηλο replay value. Nα πω επ' ευκαιριας πως καθε κοσμος εχει μια μυστικη πιστα η οποια ξεκλειδωνεται αν μαζεψεις σε ολες τις αλλες πιστες του ιδιου κοσμου τα KONG letters. Το να το κανεις αυτο ειναι συνηθως αρκετα δυσκολο και οι μυστικες πιστες εχουν δυσκολια που ξεφευγει.
    Το 100% πρεπει να ναι hardcore-ιλα βγαλμενη απο αλλη εποχη (ουτε καν SNES-era, μαλλον προς NES παει το πραγμα).

To level design περα απο καλο ειναι και αρκετα πρωτοτυπο - θα δειτε concepts που δε νομιζω να εχετε ξαναδει σε αλλα παιχνιδια.
    Ως τωρα ολα καλα λοιπον, get hype .

Leave a comment:

• ][gognito
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Τι δουλειά έχει το Jungle Beat ωρέ;

But I will say that the feel of Donkey Kong and his animation, some of that has been inspired by the previous title that Tokyo did.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by ][gognito
    Στο θεμα αισθητικης εμπεριεχεται και η μη σχετικοτητα ενος γοριλλα με μια φυλη σε συγκριση με εναν γοριλλα και εναν αλιγατορα?(ανεξαρτητα απο τον παραγωντα για το πως θελουν να διαδραματιζεται η πλοκη)

Η συγκριση ειναι ευκολη,παρε το country και το jungle beat.

Το jungle beat εχει τοση ελευθερια στον χωρο που ειναι πιο extreme και απο την αντιμετοπιση των εχθρων.Στο trailer του returns που παιζουν co op φαινεται η ελευθερια στο χωρο.

Το country θα μπορουσε να ειναι σαν ενα ακομα platform-action(αν αποκλισεις το παραγωντα αισθητικης και ομοιογενεια στην κατηγορια) μονο που ειχε τα μυστικα και το οποιο challenge.
    (Νομιζω πως η rare ειχε δουλεψει σε βαθμο που εβλεπε δοκιμαντερ και πηγαινε σε ζωολογικους κηπους για να προσομοιωση την φυσικοτητα στην κινηση των ζωων οποτε απορω πως το αποκλειουμε τοσο απλα)

Οποτε στο returns ειναι σαν να εχουν βαλει στοιχεια του country στο beat παρα το αντιστοφω.

Στα country 1,2,3 υπαρχουν διαφορες στο πως παιζετε το παιχνιδι,αυτο ειναι πιο κοντα στον ορισμο εξελιξη(εστω για μενα).Βλεπωντας το returns το ονομαζεις εξελιξη η αλλαγη?

Του xeno μπορει να του αρεσε το beat εμενα ομως οχι ;)
    Τι δουλειά έχει το Jungle Beat ωρέ;

Leave a comment:

• ][gognito
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Πέρα από τα αμιγώς αισθητικά ζητήματα που αφορούν τον τίτλο (και τα οποία από μόνα τους είναι μια άλλη κατηγορία). Καθαρά σε επίπεδο gameplay, ο τίτλος αποκλίνει πολύ από τη λογική των κλασικών Donkey Kong Country; Γιατί εμένα, από τα videos τουλάχιστον, δε μου έχει βγάλει κάτι τέτοιο.

Και για να πω την αλήθεια, δυσκολεύομαι να φανταστώ έναν τίτλο που γενικά ακολουθεί μια αρκετά συμβατική platform γραμμή, να διαφέρει δραστικά σε επίπεδο gameplay από τους προκατόχους του (πέρα φυσικά από τη προσθαφαίρεση συγκεκριμένων gimmicks).

Πάντως στη πορεία του thread μπλέχτηκαν δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Κανείς δεν είπε ότι το DKCR είναι κακό παιχνίδι, ή χειρότερο από τα παλιά επειδή δεν είναι ίδιο. Οι ενστάσεις περιορίστηκαν καθαρά σε ζητήματα αισθητικής, παράγοντας ο οποίος, όπως και να χει, είναι καθαρά υποκειμενικός.

Ο ίδιος ο Xeno μάλιστα είπε πριν ότι:

Στο θεμα αισθητικης εμπεριεχεται και η μη σχετικοτητα ενος γοριλλα με μια φυλη σε συγκριση με εναν γοριλλα και εναν αλιγατορα?(ανεξαρτητα απο τον παραγωντα για το πως θελουν να διαδραματιζεται η πλοκη)

Η συγκριση ειναι ευκολη,παρε το country και το jungle beat.

Το jungle beat εχει τοση ελευθερια στον χωρο που ειναι πιο extreme και απο την αντιμετοπιση των εχθρων.Στο trailer του returns που παιζουν co op φαινεται η ελευθερια στο χωρο.

Το country θα μπορουσε να ειναι σαν ενα ακομα platform-action(αν αποκλισεις το παραγωντα αισθητικης και ομοιογενεια στην κατηγορια) μονο που ειχε τα μυστικα και το οποιο challenge.
    (Νομιζω πως η rare ειχε δουλεψει σε βαθμο που εβλεπε δοκιμαντερ και πηγαινε σε ζωολογικους κηπους για να προσομοιωση την φυσικοτητα στην κινηση των ζωων οποτε απορω πως το αποκλειουμε τοσο απλα)

Οποτε στο returns ειναι σαν να εχουν βαλει στοιχεια του country στο beat παρα το αντιστοφω.

Στα country 1,2,3 υπαρχουν διαφορες στο πως παιζετε το παιχνιδι,αυτο ειναι πιο κοντα στον ορισμο εξελιξη(εστω για μενα).Βλεπωντας το returns το ονομαζεις εξελιξη η αλλαγη?

Του xeno μπορει να του αρεσε το beat εμενα ομως οχι ;)

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Πέρα από τα αμιγώς αισθητικά ζητήματα που αφορούν τον τίτλο (και τα οποία από μόνα τους είναι μια άλλη κατηγορία). Καθαρά σε επίπεδο gameplay, ο τίτλος αποκλίνει πολύ από τη λογική των κλασικών Donkey Kong Country; Γιατί εμένα, από τα videos τουλάχιστον, δε μου έχει βγάλει κάτι τέτοιο.

Και για να πω την αλήθεια, δυσκολεύομαι να φανταστώ έναν τίτλο που γενικά ακολουθεί μια αρκετά συμβατική platform γραμμή, να διαφέρει δραστικά σε επίπεδο gameplay από τους προκατόχους του (πέρα φυσικά από τη προσθαφαίρεση συγκεκριμένων gimmicks).

Πάντως στη πορεία του thread μπλέχτηκαν δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Κανείς δεν είπε ότι το DKCR είναι κακό παιχνίδι, ή χειρότερο από τα παλιά επειδή δεν είναι ίδιο. Οι ενστάσεις περιορίστηκαν καθαρά σε ζητήματα αισθητικής, παράγοντας ο οποίος, όπως και να χει, είναι καθαρά υποκειμενικός.

Ο ίδιος ο Xeno μάλιστα είπε πριν ότι:

Originally posted by Xeno View Post
    Στο gameplay τωρα τα πραγματα αντικειμενικα ειναι μια χαρα.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Δε το δοκιμασα ακομη απλα θελω να πω οτι απο τη στιγμη που διαφερει τοσο απο τα παλια καλυτερα να το ονομαζαν αλλιως τελειως πχ Donkey Kong World (lol), δε νομιζω αλλωστε οτι μετα απο τοσα χρονια εχει σημασια το ονομα Country εμπορικα, μονο συναισθηματικα.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    @][gognito: Αυτά που είπα για μπάτσες είχαν μία, ελπίζω, καθαρά χιουμοριστική διάθεση, δεν ήθελα να κρίνω κανέναν ;) . Απλώς οι εντυπώσεις σας μου θυμίζουν τα όσα διάβαζα περί FF XII και RE 4, ότι δηλαδή αν δεν ονομάζονταν FF και RE θα ήταν παιχνιδάρες και δε θα είχε κανένας πρόβλημα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι φέρουν αυτά τα ονόματα οδηγούν σε αρνητική κριτική, εξαιτίας της διαφορετικής προσέγγισής τους, τόσο στον αισθητικό τομέα, όσο και στο gameplay. Κατανοώ το ότι περίμενε ο εκάστοτε fan του DKC ένα όμοιο sequel-revival, αλλά αντίστοιχα μου φαίνεται περίεργο να κατακρίνεται κάτι επειδή δε θυμίζει τα παλιά. Άσε που ειδικά σε αυτήν την κοινότητα υπάρχει η τάση να υποστηρίζεται το νέο και μάλιστα από άτομα που συμμετέχουν σε αυτό το topic. Και τώρα περνάω στον Xeno .

@Χενο: Ξεκινώντας να πω ότι το Sonic 4 δε μου θύμισε τα παλιά. Υπάρχουν πολλές αναφορές, αλλά ο τρόπος που παίζεις είναι τελείως διαφορετικός, κάτι που το καθιστά, πρακτικά, ένα νέο 2D Sonic και όχι το Sonic 4 που ίσως περιμέναμε. Απαντώντας στην ερώτησή σου, όχι, αυτό δε με ενόχλησε, δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ επειδή είχα στο μυαλό μου άλλο control style, αλλά εν τέλει, και όπως έγραψα στο αντίστοιχο topic, μιλάμε για μία νέα προσέγγιση, διαφορετική από τα παλιά, με πολλές δυνατότητες εξέλιξης.

Από εκεί και πέρα θα επιμείνω στο ότι ανά καιρούς άκουσα και από το δικό σου στόμα (και από άλλους) να υποστηρίζεται η εξέλιξη (και η αλλαγή) σε περιπτώσεις σειρών όπου τα πράγματα έφτασαν σε ένα τέλμα, ή απλώς πέρασαν. Προφανώς θα μου πεις ότι τα DKC δεν έφτασαν σε ένα τέλμα (όπως τα RE), αλλά και πάλι μία προσπάθεια αλλαγής - ανανέωσης θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να αποδοκιμάζετε, εφόσον πάντα η συνταγή που προσπαθεί η ομάδα ανάπτυξης να περάσει είναι επιτυχημένη και προσφέρει κάτι καλό. Στην αντίθετη περίπτωση, δε βρίσκω το λόγο άλλες προσπάθειες αλλαγής να κατακρίνονται τόσο έντονα, δεδομένου ότι και σε εκείνες τις περιπτώσεις υπάρχει έντονος ο παράγοντας της νοσταλγίας.

ΥΓ: Για να μην μπερδευτούμε, δεν κατακρίνω κανέναν και δεν κατηγορώ για ανούσια γκρίνια. Δεν ανέφερα καν τη λέξη στην τελική . Συζήτηση κάνω χωρίς αρνητικές προθέσεις. Προσωπικά μάλιστα χαίρομαι που διαβάζω τις απόψεις που διαβάζω και, εν μέρει, κατανοώ τη δυσαρέσκειά σας, ασχέτως που δε συμφωνώ με το όλο "nostalgia factor" που λειτουργεί ως παράγοντας αρνητικής κριτικής.

Leave a comment:

• ][gognito
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    Από όσα διαβάζω δε διακρίνω κανένα αρνητικό πέραν του ότι δε θυμίζει τα παλιά DKC, κάτι που προφανώς και δεν είναι καν αρνητικό.
    Για τα δικα σου κρητηρια προφανως οχι αλλα μπορεις ευελπιστω να κατανοησης πως απο την στιγμη που ο τιτλος λεει donkey kong country και σου βαζει το returns σημινει πως παταει σε οτι εκαναν οι προκατοχοι και την λαχταρα οσων εμεναν τοσο καιρο με τοις αναμνησεις.
    Oποτε πολυ πιθανο αφου το παιχνιδι οπως φαινετε διιαφερη αρκετα ειναι πως σε καποιους δεν αρεσει.

Το ποιος ειναι για μπατσες το αφηνω στην κριση σου λαμβανωντας ομως υποψιν πως εχω πει οτι αν το παιχνιδι δεν ηταν COUNTRY θα το εκρινα αλλιως

Originally posted by Altair View Post
    Δεν είμαστε πια στα 90's,νιώστε και απλά ευχαριστηθείτε τον τίτλο.
    1ον καποιοι ειχαν πει πριν καπoια χρονια(δεν θυμαναι ποσα) πως τα 2D fighters πεθαναν και οχι μονο διαψευτηκαν αλλα γυριζουν και οι ιδιοι στα 2D

2ον Για να νιωσεις πρεπει να υπαρχει και καποια ατμοσφαιρα που παιζει ρολο η προδιαθεση του gamer και το τι δινει ο developer.Προφανως για καποιους αυτα δεν ειναι σε αρμονια

3ον Ο καθενας διασκεδαζει με το δικο του τροπο και το καθε στοιχειο αλlο αντικτυπο εχει στον καθενα

Γκρινιάζετε για πράγματα τα οποία ειλικρινά δεν έχουν σημασία από τη στιγμή που ένας τίτλος είναι καλός.Εκτός βέβαια κι αν αφήνετε το Nostalgia factor να κάνει κουμάντο,οπότε πάω πάσο.
    Δεν γκρινιαξα ποτε εκτος αν την διατυπωση στο σχολιο μου την ονομαζεις γκρινια,εκφερω την προσωπικη μου αποψη που οπως φαινετε σε καποια σημεια εχει απηχηση και σε αλλους.

Κανε πασο και δες και τα ρεστα οταν εχω πει πως αν το παιχνιδι δεν ηταν COUNTRY θα το εκρινα αλλιως.
    Μπλοφα,καηκες

Να ξαναπώ εδώ όμως,πως από τη στιγμή που ο τίτλος είναι καλός,μην γκρινιάζετε χωρίς καν να τον έχετε παίξει,για πράγματα όπως η μουσική,οι υποβρύχιες πίστες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο.
    Δηλαδη επειδη γνωριζω τον ευατο μου και ξερω πως οταν κατι δεν μου αρεσει οπτικα και δεν μου αλλαζει η γνωμη παιζωντας το πρεπει να ανησυχω γιατι μου συμβαινει αυτο το "παραξενο" φαινομενο?

Απο σημερα οτι αρεσει σε εσενα θα γινετε το σημειο αναφορας και δεν θα δεινω σημασια στην μουσικη που βρισκετε στο ιδιο τμημα του εγκεφαλου με τοις αναμνησεις ουτε και στην πιστα που ειναι μερος της λεξης "νιωθω" που ανεφερες

Δεν έχεις άδικο,όμως μου βάρεσε άσχημα η όλη υπερβολή.Γιατί οκ,δεκτή και η γκρίνια,αλλά γράψε και κάτι να την γλυκάνεις,πχ:
    Γαμώτο δεν έχει υποβρύχια επίπεδα,ούτε ambient μουσική,αλλά θα το παίξω να δω τι λέει,γιατί φαίνεται πολύ καλό ακόμα κι έτσι.

Ενώ όταν γράφεις πχ μόνο:
    Απουσιάζουν οι υποβρύχιες πίστες,δεν έχει και ambient μουσική...τι να πω.Θα το παίξω μία,να δω τι λέει.

Στον άλλο μένει μόνο η γκρίνια.Καθαρά θέμα ΠΡΩΣΟΠΙΚΗΣ ψυχολογίας.
    fixed ;)

Διαβσε τι λεει ο αλλος μην αφηνεις την οποια παρορμηση εχεις εκεινη την στιγμη να σβηνει λεξεις και να εισαι ετοιμος να απαντησεις,αν και αδιαφορω πως φαινετε στην ατομικη αισθητικη του καθενα γιατι εκφραζομαι οπως το σκεφτομαι αρκη να μην ερχεται σε ρηξη με τους κανονες
    του forum

Υ.Σ Συμπερασμα πως αν καποιος δει κατι αρνητικο και το εκφερει αυτοματως ειναι γκρινια

Leave a comment:

Working...
X