Χθες τελείωσα και το 6ο Challenge, ενώ πιο πριν είχα κάνει ένα playthrough στο Hard. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πόσα deaths είχα, φαντάζομαι γύρω στα 100, αλλά νομίζω μου πήρε γύρω στις 10 ώρες. Δεν είμαι ιδιαίτερα καλός στο είδος βέβαια, αλλά παρόλαυτα το Hard μου φάνηκε μια χαρά δυσκολία, χωρίς κάτι υπερβολικό, μόνο στο τελευταίο boss battle τα βρήκα σκούρα πραγματικά. Τα Challenges 1,2,3,5 νομίζω ήταν μέτριας δυσκολίας, ενώ τα 4 και 6 πολύ δύσκολα.
Πολλοί τρόποι για evade: roll, dash, cover, boost roll αλλά και πάλι, μέχρι να μάθεις καλά τους μηχανισμούς τρως πολύ ξύλο. Πολύ καλό και το learning curve του τίτλου, δεν ένιωσα ποτέ ότι με βάζει σε κάτι πέρα από τις δυνάμεις μου, ενώ το κάθε (δύσκολο) κομμάτι ήταν δυσκολότερο από το προηγούμενο, με κάποια πιο απλά κομμάτια για ξεκούραση ανάμεσα. Κάτι που με πείραξε ήταν ότι αν χάσεις και πας στο checkpoint τα όπλα σου γεμίζουν αυτόματα, δηλαδή δεν τιμωρείσαι και πολύ για την ήττα.
Το σενάριο και η ιστορία ήταν ωραία παρωδία - ευτυχώς, τελείωναν γρήγορα τα cut-scenes και έπαιζες αμέσως!
Τα Challenges 4 και 6 (και τα υπόλοιπα αλλά λιγότερο) απαιτούν κι άλλα πράγματα: να μάθεις καλά το κάθε όπλο, να έχεις μία στρατηγική αλλά και περισσότερη ακρίβεια στο execution. Γενικά θεωρώ πως με καθαρό μυαλό και εξάσκηση δεν είναι πολύ δύσκολα, εκτός ίσως από το 5ο wave στο 4ο Challenge που νομίζω χρειάζεται και λίγη τύχη.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Vanquish
Collapse
X
-
Παντως και εγω θα ηθελα να δω πως δουλευει σε multi... Ειναι τοσο solid οι μηχανισμοι (Chaos well said) που θα μιλαγαμε για κατι πραγματικα ιδιαιτερο. Αν κρινω απο το τελος, λογικα θα εχουμε sequel οποτε ποιος ξερει, μπορει να το δουμε στο μελλον...
Παιδια αν μιλαμε για multi ουσιας που δεν μπαινει απλα για να μπει (τυπου bioshock 2 πχ) δεν νομιζω να χαλαει κανεναν, αλλωστε προκειται για προσθηκη και οχι για κατι που πρεπει υποχρεωτικα να ασχοληθεις...Καλύτερα που δεν έχει ΜΡ.Έλεος με αυτή τη μόδα.
Leave a comment:
-
Φαντάζομαι ότι ο λόγος που απουσιάζει το multiplayer είναι λόγω bullet time.Originally posted by Chaoscrow View PostΠολύ καλά τα είπες! Να προσθέσω σαν "αρνητικό" μια περιέργεια για το πως θα ηταν multiplayer (co-op etc.).
Όχι ότι μου λείπει κιόλας απλά ειναί συμπαγείς και καλοδουλεμένοι οι μηχανισμοί του και ο ρυθμός οπότε προσφέρεται...
Leave a comment:
-
Πολύ καλά τα είπες! Να προσθέσω σαν "αρνητικό" μια περιέργεια για το πως θα ηταν multiplayer (co-op etc.).
Όχι ότι μου λείπει κιόλας απλά ειναί συμπαγείς και καλοδουλεμένοι οι μηχανισμοί του και ο ρυθμός οπότε προσφέρεται...
Leave a comment:
-
Τελος και απο μενα, μου πηρε 8++ ωρες στο hard και συνολικα ειχα 65 deaths. Overall πολυ ωραιο παιχνιδι με τελεια arcade λογικη και πολυ διαφορετικο απο παιχνιδια τυπου gears παροτι εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα.
Προσωπικα το περιμενα (απο αυτα που ειχατε πει) και πιο δυσκολο και πιο γρηγορο, αλλα εν τελει θα ελεγα οτι ολα ηταν εκει που επρεπε. Σε θεμα διαρκειας μου φανηκε πολυ ικανοποιητικο (hard leads the way) ενω σεναριακα τελικα δεν ειχε την ποζερια κλπ των υπολοιπων παιχνιδιων της platinum, χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο το βρηκα αρκετα νορμαλ σε αυτον τον τομεα (εννοω οτι ο ηρωας ας πουμε δεν ειναι η bayonetta στο αντρικο, μιλαμε για πολυ πιο γηινα πραγματα).
Σιγουρα πρεπει να αναφερω το πραγματικα καταπληκτικο level design καθως και το destructable περιβαλλον των οποιων ο συνδιασμος δινει τεραστια ποικιλια στις προκλησεις αλλα και στο gameplay που δεν ειναι απλα cover n shoot. Να πω επιπλεον οτι εχει και καποιους rythm μηχανισμους με την εννοια οτι η μουσικη σε βοηθαει στο να καταλαβαινεις τι γινεται γυρω σου ακομα και αν δεν εχεις εικονα...
Επισης υπαρχει τρελο replay value λογω god hard που πρεπει να εινια αλλου + τα challenges μετα οποια ωστοσο δεν νομιζω να ασχοληθω αμεσα.
Στα αρνητικα θα εβαζα τους επαναλαμβανομενους εχθρους + boss fights (ειδικα τα bosses ειναι πολυ λιγα σε αριθμο και απλα το παιχνιδι στα πεταει καθως προχωρας σε μεγαλυτερους αριθμους) και ισως οτι, οπως ανεφερα, το περιμενα πολυ πιο σαδιστικο και γρηγορο ενω στην πραγματικοτητα ειναι σχετικα προσγειωμενο (βασικα παιζει να μου φανηκε ετσι επειδη επαιξα και 200 shooters φετος).
Συνολικα πολυ ωραια εμπειρια και επειδη ξερω οτι το εχει αρκετος κοσμος εδω μεσα αλλα δεν το εχει δοκιμασει ακομα, βαλτε ενα playthrough συντομα στο προγραμμα!
Leave a comment:
-
Τέλος το Vanquish.
7 ώρες μου πήρε στο normal.
Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Εντάξει θα μου πεις normal έπαιξες, απλά είχα τρομάξει με αυτά που είχα ακούσει.
Το τελευταίο boss ήταν ζορικούτσικο πάντως.
Θα το χαρακτήριζα σαν Gears Of War στο fast forward.
Με περισσότερο στυλ.
Α, και τα credits δεν υπάρχουν. :xp:
Leave a comment:
-
Έπαιξα μία ώρα χθες και το παιχνίδι είναι α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο.
Bullethell σε 3D ένα πράμα. Άψογος χειρισμός, γραφικάρες και πανικός.
Και είμαι ακόμα αρχή...
Leave a comment:
-
Τελος το Vanquish (ενα playthrough εστω) και μπορω να πω πως μου αφησε τις καλυτερες των εντυπωσεων. Για το story ουτε λογος, εκανα skip σχεδον ολα τα cinematics
.
Οπως και να χει η ουσια του τιτλου ειναι στο gameplay το οποιο τι και αν παταει στη φορμουλα του GoW, κανει τα Gears να φανταζουν πολυ ανιαρα παιχνιδια.
Οκ μην περιμενετε τιποτα τρελο απο αποψης Α.Ι. και τα ρεστα, ομως το παιχνιδι προσφερει καταιγιστικη δραση με τον καλυτερο τροπο. Πιο γρηγορο απο Gears, περισσοτεροι εχθροι στην οθονη, πιο arcade λογικη, το upgrade στα weapons τα σπαει και αν νομιζατε πως το chainsaw kill του GoW ειναι το καλυτερο melee attack σε παιχνιδια του ειδους, τοτε παιξτε Vanquish και τα ξαναλεμε. Εκει καθε melee το ζεις, οχι αστεια.
Σηκωνε πιστευω περισσοτερα bosses, γιατι οι μαχες απο ενα σημειο και μετα επανλαμβανονται, αλλα λογω της μικρης διαρκειας του τιτλου δε μπορω να πω πως με κουρασε.
Απο εκει και περα εχει μεγαλο replay value για παιχνιδι του ειδους, ειτε επειδη καποιος θα γουσταρει απλα να κανει τα παντα, ειτε επειδη καποιος θα παλευει με τις ωρες να μαζεψει ολα τα achievements/trophies/whatever
.
To main game εμενα μου πηρε 8 ωρες στο normal και πεθανα καμποσες φορες, αλλα οκ αν δεν το παιξεις Rambo στο Vanquish, τοτε που αλλου θα παιξεις τοσο χυμα;
Respect στα ατομα της Platinum και imo μιλαμε για το καλυτερο τους παιχνιδι ως τωρα.
Το πλανο στη συνεχεια λεει Uncharted 1->Heavy Rain->Uncharted 2 γιατι το PS3 τοσους μηνες ειναι ξεχασμενο και οκ στην τελικη 60gb games κατεβασα μετα απο τοσο κοπο, κριμα θα ναι να πανε χαμενα
.
Παραλληλα ειμαι καπου στα 3/4 του Metroid Prime 3, το οποιο εστω και με ρυθμους χελωνας θα τελειωσει μεσα στο μηνα λογικα για να κλεισω και επισημα για την ωρα το κεφαλαιο Metroid franchise.
Leave a comment:
-
Απίστευτη δράση
Το τέλειωσα στο 6ωρο στο Normal και δηλώνω ενθουσιασμένος καθώς η δράση δεν σταματάει ούτε όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους
Πρώτη φορά γίνετε τόσος χαμός από σφαίρες πυραύλους και εχθρούς στην τηλεόρασή μου , σωστός πανικός!
Καμιά 40αριά θανάτους είχα και γενικά μου φάνηκε ψιλοεύκολο(επαναλαμβάνω στο Normal) αλλά σίγουρα θα παιχτεί και στο Hard για να έχω καλύτερη άποψη.
Έχει απίστευτα μεγάλο replay value όπως ανάφερε και ο Vaynard με challenges και υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας καθώς και το achievement να τερματιστεί το game σε οποιαδήποτε δυσκολία χωρίς να παιθάνεις , οπότε όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί δεν θα χάσει.
Leave a comment:
-
Πάρα πολύ καλό παιδιά! Η χαρά του action! Shooting, αποφυγές, ελιγμοί και ξύλο σε συνδυασμό με γραφικάρες. Όπως και στο Bayonetta, έδωσε και εδώ ρέστα η platinum!
Επίσης έχει και ωραίο 3D εξώφυλλο!
Leave a comment:
-
υπαρχουνε κινητρα για replay, το extra difficulty god hard και τα challenges, ειδικα στα τελευταια μπορεις να χαλασεις απειρες ωρες και στο τελος να μην καταφερεις να τα περασεις ολα
Leave a comment:
-
Πολύ καλό το vanquish μάλλον το καλύτερο shooter της χρονιάς, μικρό αλλά έχει τόση δράση που εντάξει στο τέλος δε σου κακοφαίνεται,σενάριο(το ποιο?χαχαχαχα) κλάιν,ending wtf.
Γραφικά,μουσική και εφέ ωραία και τέλος καλό θα ήταν να υπήρχαν λίγα παραπάνω κίνητρα για replay, αυτά...
Leave a comment:
-
Από το ντέμο κι εγώ αυτό σκέφτηκα (όχι ότι είναι το ikaruga της 3d gaming εποχής, αλλά ότι έχει φιλοσοφία shmupτολμω να πω οτι θα αποδειχτει το ''ikaruga'' της 3d gamimg εποχης των ΤPS
(εχει φιλοσοφια shot em up)
). Τι να πω πάντως, με έκανες να ενδιαφέρομαι για ένα παιχνίδι που ούτε καν με ένοιαζε.
Leave a comment:
Leave a comment: