Με άλλο ένα playthrough τελείωσα το Mickeyjunk Mountain. Μπορώ να πω πως στο συγκεκριμένο σημείο ο εγκέφαλός μου έπαθε κοκομπλόκο, ένα σημείο που μπορούσε να τελειώσει σε 5 λεπτά καθόμουν και το χάζευα για κάνα 40λεπτο προσπαθώντας να διαπιστώσω πού έχω συναντήσει τι. Αν κάτσω να γράψω αναλυτικά πού εμφανίζονταν οι παραπάνω εικόνες θα μας πάρει έως αύριο, επομένως θα αρκεστώ στο να παραθέσω απλά μερικές εικόνες που τράβηξα από το παιχνίδι.

Διαφημιστικά posters, εξώφυλλα κόμικς, εισιτήρια της Disneyland, παλιά βιντεοπαιχνίδια, κονκάρδες Μίκυ, μεταλλικές θήκες από φιγούρες Disney και ένα σωρό άλλα, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του Mickeyjunk Mountain. Όνομα και πράμα. Ο απόλυτος φόρος τιμής στα περασμένα μεγαλεία μέσα σε λίγες μόνο εικόνες.
Στην τελευταία διακρίνονται κασέτες από παιχνίδια του Μίκυ σε NES και SNES. Υποθέτω πως θα είχαν πρόβλημα με την Sega για τα δικαιώματα των παιχνιδιών της σειράς Illusion που είχαν βγει για Master System και Mega Drive, εκτός και αν εμφανιστούν αργότερα. Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια είχαν βγει με τον Μίκυ για τις κονσόλες της Nintendo, όμως οι τίτλοι που πέτυχα ήταν το "Magical Quest" για SNES και "Mickey Mousecapade" για NES.
Άλλο ένα ωραίο στιγμοιότυπο που τράβηξα, είναι όταν ζωγραφίζεις και εμφανίζεις τηλεοράσεις, όσοι είναι γύρω παρατάνε τα πάντα και πάνε και παρακολουθούν Steamboat Willie, την πρώτη εμφάνιση του ποντικού. Καλή φάση.

Από καρτούν αυτήν τη φορά είχαμε μπόλικα και πάρα πολύ καλοφτιαγμένα σε σχέση με τα original cartoon shorts. Κατ' αρχάς συναντήσαμε τον Oswald κατά πρόσωπο (επιτέλους), όμως για να τον δούμε, οι κάρτες-φρουροί της Αλίκης της χώρας των θαυμάτων, μας έβαλαν να περάσουμε 3 δοκιμασίες, 3 καρτούν δηλαδή του Oswald. Αυτά ήταν τα Trolley Troubles, Great Guns όπου ο Oswald πηγαίνει στον στρατό και ένα από τα καλύτερά του κατ' εμέ, το Oh what a knight.
Trolley Troubles - 1927
Great Guns - 1927
Oh what a knight - 1928
Προσέξτε πως σε όλα φιγουράρουν την Universal μπροστά και σε λίγα ίσως να αναγράφεται το όνομα του Walt Disney κάτω κάτω. Αυτό συνέβαινε επειδή ο Disney τότε δεν είχε αρκετά χρήματα ώστε να αναλάβει την διανομή, και αυτό το αναλάμβανε η Universal. Στη συνέχεια ο Disney έχασε τα δικαιώματα του Oswald λόγω συμβολαίων ενώ παράλληλα η Universal υπέγραψε συμβόλαια με το προσωπικό του Disney με πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους ώστε να τους κρατήσει για αυτήν και ο Disney να μείνει εκτός παιχνιδιού. Ευτυχώς για εμάς ο Disney δημιούργησε τον Μίκυ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Ορισμένες φορές, ο Disney χρησιμοποιούσε για τον Μίκυ ιδέες που είχε εφαρμόσει στον Oswald. Το τελευταίο κλιπάκι του Oswald "Oh what a knight" είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, μιας και έδωσε την κεντρική ιδέα για ένα καρτούν του Μίκυ 5 χρόνια αργότερα, ονόματι "Ye olden days"
Ye olden days - 1933
Τέλος, είχαμε 2 ακόμα καρτούν μετάβασης από τον έναν κόσμο στον άλλον, τα Alpine Climbers και Plutopia. Απ' ό,τι φαίνεται, κατά κύριο λόγο όσο περισσότερο προχωράς το παιχνίδι, τόσο νεότερα καρτούν φαίνεται να συναντάς. Η πλουτοπία μένει πιστή στο καρτούν και δημιουργεί μία από τις πιο επιληπτικές πίστες στο παιχνίδι, λες και είχα πάρει LSD ήταν. Δεν ξέρω αν τελικά μου άρεσε ή όχι σαν πίστα, όμως αναμφίβολα ήταν καλοφτιαγμένη.
Alpine Climbers - 1936
Plutopia - 1951
Τώρα είμαι στη φάση που πηγαίνω στην Tommorow City. Αν και δεν έχω ιδέα τι με περιμένει, κάτι πήρε το μάτι μου για πειρατές και για τον Ναυτίλο, επομένως πιστεύω πως θα συναντήσω Πήτερ Παν και 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα. Αναμείνατε.
. Το σχόλιο μου περί wii ήταν διότι ενώ εσύ με τα save state δεν χάνεις τίποτα εγώ έχω άπειρα missables, για παράδειγμα έχασα ένα κομμάτι ενός animatronic χαρακτήρα στο Ventureland και δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω να το πάρω, έτσι αναγκάστηκα να κάνω restart το game.... Το δεύτερο και τελευταίο κακό του παιχνιδιού για εμένα είναι ο κέρσορας. Ίσως φταίει το ότι με καλόμαθε το Mario Galaxy αλλά έχω την εντύπωση πως έχει κάποιο lag. Κατά τα άλλα ο τίτλος είναι άψογος και ανυπομονώ για το sequel και το Power of Illusion το οποίο μάλλον θα είναι ο επόμενος τίτλος 3DS Που θα αγοράσω.

:resp:
Leave a comment: