Announcement
Collapse
No announcement yet.
Xenosaga Trilogy
Collapse
X
-
Όντως δεν έχεις καταλάβει τίποτα.Διάβασε την database και τα άρθρα στην wikipedia.Εκεί εξηγούνται τα πάντα.
-
Γουίλχελμ ρε :xp: .
Πάντως σοβαρά, δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα από το σενάριο, πίστεψε με.
Leave a comment:
-
Αν λες αυτό, τότε διάβασα λάθος.Originally posted by Xeno View PostΔε μιλαω για το οτι το τερματισες, απλα ολοι ειναι σε φαση omg wtf τι story κι αυτο, τι χαρακτηρες, τι ανατροπες, αλλα οκ υπαρχει και η εναλλακτικη προσεγγιση του να ασχολεισαι με το battle system μαλλον
.
Μ' άρεσε που η πλοκή από τα 2 επεισόδια ήταν μυστήρια, αλλά αρχικά νόμιζα ότι επρόκειτο για εισβολή εξωγήινων, αλλά wtf, ήταν εισβολή από θεότητες και ανακάτευαν τα χριστιανικά μας έθιμα εκεί.
Δεν λέω ωραία ιστορία ήταν, αλλά δεν νομίζεις ότι το παρακάνανε πολύ?
Στο youtube είδα να αποκαλούν Ιησού τον Yeshua(Χάος), στο παιχνίδι μέσα η Μαρία Μαγδαλήνη(KOS-MOS), Θεός(U-DO) κ.α., και γι' αυτό λέω wtf.
Μ' άρεσε και η φάση με τις επικές μάχες, κάτι που έχω πολύ καιρό να δω από εποχή PS2.
Δεν λέω ότι οι χαρακτήρες έπαιξαν καλά το ρόλο τους. Σαφώς και συμφωνώ γι' αυτό. Αλλά μου είχαν αφήσει κάποια αναπάντητα ερωτήματα οι μισοί απ' αυτούς. Κάποιοι έπαιξαν τον ρόλο τους ως 2 προσωπικότητες, όπως π.χ. του Γουιλέιμ, του οποίου από την μία είναι διευθυντής όλων των οργανισμών, αλλά από την άλλη είναι κάποιος αρχάγγελος που ήθελε να σταματήσει την καταστροφή του σύμπαντος. Το ίδιο θα πρόσθετα και για τους άλλους.
Οπότε με κατάλαβες πως ένοιωθα εκεί.
Είχα ανάμεικτα συναισθήματα όταν το έπαιξα όλο το Xenosaga III διαφωτίζοντας τις απορίες μου.
Leave a comment:
-
Δε μιλαω για το οτι το τερματισες, απλα ολοι ειναι σε φαση omg wtf τι story κι αυτο, τι χαρακτηρες, τι ανατροπες, αλλα οκ υπαρχει και η εναλλακτικη προσεγγιση του να ασχολεισαι με το battle system μαλλον
.
Leave a comment:
-
Την κλεινεις τη σειρα αλλα που πηγε ο ενθουσιασμος;
You did it wroooong.
Leave a comment:
-
Με χαρά σας ανακοινώνω ότι τερμάτισα το Xenosaga III και έχω να πω μερικά πράγματα.
Ιστορικά, το παρακάνανε αρκετά. Στην τελική ανακάτεψαν τα χριστιανικά μας έθιμα μ' αυτά του είδους του RPG. Τους πήρε 3 επεισόδια για να καταλάβει κανείς ότι όλοι είχαν τον ίδιο σκοπό, τον οποίο δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω λόγω spoilers.
Όλες οι απορίες μου φωτίστηκαν όσον αφορά όλους τους χαρακτήρες και τα φαινόμενα αυτά. Μάθαμε και τι ήταν αυτά τα Gnosis, αλλά δεν θα πω περισσότερα, γιατί το φυλάω για τους νεοεισερχόμενους παίκτες της τριλογίας αυτής.
Σε κάποιες μάχες, ειδικά στις μάχες των Testaments είχα φάει τα @@ μου, γιατί έπρεπε να βρω το pattern του καθενός, ώστε να σχεδιάσω στρατηγική για να τους νικήσω. Ως τα δύσκολα mecha bosses πρέπει να ήμουν απίστευτα παλαβός που δεν έκανα ΚΑΘΟΛΟΥ charge που σήμαινε ΚΑΙ GUARD ΚΑΙ HEAL. Όμως κάποιες μάχες, ειδικά της KOS-MOS και του Jin ήταν επικές.
Το πιο δύσκολο και σκληρό αφεντικό ήταν το εναλλακτικό, το οποίο είχα πάει να πάρω για να διαλύσω το τελευταίο αφεντικό, ως αυτοαποκαλούμενο Dark Erde Kaiser. Ο τύπος ήταν απίστευτα δυνατός και ήταν Bruce Lee με τις κινήσεις του, στις οποίες ευτυχώς είχα ετοιμάσει νωρίτερα τα mecha μου. Το τελευταίο αφεντικό το τρέλανα που το βάρεσα στην κατάλληλη στιγμή με συνεχόμενο booth+Dark Erde Kaiser χωρίς να το αφήσω να κάνει τίποτα από το μισό της ενέργειας του ως το τέλος, οπότε δεν μου ήταν απαραίτητο να αναβαθμίσω τους χαρακτήρες μου.
Το fail στην υπόθεση είναι η έλλειψη του Esper Magic στα mecha, οπότε δεν θα σχολιάσω πολλά, γιατί ικανοποιήθηκα που τερμάτισα το παιχνίδι αυτό.
Αυτά από μένα!
Ανακοινώνοντας την θέση μου, κλείνω την σειρά Xenosaga τερματίζοντας και τα 3 επεισόδια.
Leave a comment:
-
Λοιπόν, έχω αρκετά καλές εντυπώσεις γι' αυτόν τον τίτλο, τώρα που προχώρησα το παιχνίδι αρκετά, και κάποιες αρνητικές.
Οι θετικές είναι ότι τα γραφικά βελτιώθηκαν από του 1ου, αλλά δεν έφτασε ακόμη τα επίπεδα του 2. Παρατήρησα μερική έλλειψη στους χαρακτήρες, όπως είναι στα μπροστινά μαλλιά του Jin Uzuki, τα οποία στα 2 προηγούμενα τα είχε μακριά, ενώ στο 3ο είναι κοντά.
Το αναβάθμισαν σε framerates και πάει πολύ γρήγορα ακόμη και στις μάχες. Φαντάζομαι το πήγαν στο 60fps, πράγμα πολύ καλύτερο αυτό που έκαναν. Ούτε καν έχω παρατηρήσει κανένα frame drop.
Τα τοπία είναι πολύ λεπτομερή απ' ότι ήταν στα 2 προηγούμενα. Ομολογώ ότι είναι πολύ λεπτομερή 10 φορές απ' ότι στο 2ο, ενώ 20 φορές απ' ότι στο 1ο.
Το σύστημα μάχης έχει κι ένα μερικό μειονέκτημα. Όσοι είστε φίλοι της σειράς Final Fantasy, τότε δεν θα σας φανεί παράξενο, αν βρείτε το σύστημα να μοιάζει πολύ της περιβόητης σειράς. Άλλο μειονέκτημα είναι το ότι δεν έχουν κάνει καλή δουλειά στα tutorial, ειδικά στις μάχες με τα mecha. Παρατήρησα αυτό το παλούκι με τα chains και τα team combos, κάτι που δεν κατάλαβα χριστό. Το καλό είναι ότι έχουν προσθέσει μία ομάδα από ειδικά μαγικά, διαφορετικά από τα espers, και μία ομάδα από τις ειδικές δυνάμεις που είναι 3 φορές πιο δυνατά απ'' ότι τα κανονικά και τα espers και τα ειδικά μαγικά.
Τώρα είμαι μέσα σ' αυτή την τεράστια φωτόσφαιρα που παγίδευσε την Έλσα.
Ως τώρα, έχουν λυθεί λίγες από τις απορίες μου για τους σκοπούς του Margulis κ.α.
Πολύ ενδιαφέρον πλοκή, αν και την έμπλεξαν με την νέα στρατιά, τους Scientia.
Τώρα για προληπτικούς λόγους αναβαθμίζω στα ύψη τους χαρακτήρες μου σε μαγικά και skills, για να μπορέσω να νικήσω τα επερχόμενα αφεντικά.
Leave a comment:
-
At long last! Ξεπέρασα το αφεντικό που κόλλησα πριν. Καλά, τι επικό αφεντικό μου λέγατε πριν στο Xenosaga 2 ως το τελευταίο? Αυτός ήταν πανεύκολος... Με την μία τον νίκησα ξανά τον Albedo.
Η πλοκή του σεναρίου ήταν μπερδεμένη, αλλά έχουν διαφωτιστεί λίγα πράγματα για το παρελθόν του Rubedo και του Albedo στην αιώνια μάχη τους. Τώρα πάλι ποίοι είναι αυτοί οι νέοι χαρακτήρες? Αυτό σίγουρα θα το μάθω στο Xenosaga 3...
Τα θετικά είναι η αυτόματη θεραπεία και επαναφορά ενέργειας και μαγικών στα save points, τα απίστευτα γραφικά και η σχεδίαση τόσο των χαρακτήρων, όσο και των mecha. Τα αρνητικά στην υπόθεση είναι σ' όλο το παιχνίδι το framerate, ειδικά στις ταινίες, το οποίο έκανε το παιχνίδι να διαρκεί πάρα πολύ και να πηγαίνει αργά κάθε 5 frames ανά δευτερόλεπτο, και η έλλειψη ειδικών κινήσεων για κάθε μαγικό ή όπλο, όσο ήταν οι κινήσεις στο προηγούμενο.
Πάλι καλά που έκανα speed run για να φτάσω εκεί που θέλω.
Από τα πιο δύσκολα αφεντικά ήταν ο Margulis και ο Πατριάρχης. Μία φορά έκανα τρελό χτύπημα εκείνο το ιπτάμενο ρομπότ-χταπόδι με την λαμπερή ασπίδα γύρω του(προημιτελικό αφεντικό) με 12k πόντους ενέργεια του.
Λιάν συντόμως, θα αρχίσω το Xenosaga 3 για να μου λυθούν όλες οι απορίες μου!
Leave a comment:
-
Ξαναπαίζω το Xenosaga II από την αρχή. Μάλλον έκανα τραγική μαλακία να το διαγράψω με την σκέψη ότι δεν είχα χώρο γι' άλλα παιχνίδια. Έτσι κι αλλιώς, επειδή ξέρω τα αφεντικά ήδη, θα τα αντιμετωπίσω με περισσότερη αναβάθμιση χαρακτήρων αναλόγως για να μην ξαναφάω ήττα πάλι. Τώρα κάνω τρελό skip μέχρις να φτάσω τον Πατριάρχη.
Τώρα το τραγικό είναι το framerate που παρατηρείται στις ταινίες μόνο. Έχω πάρα πολύ καιρό να το παίξω και ευελπιστώ να το ξαναθυμηθώ και να θυμηθώ και να αναβαθμίσω στο μεγιστό τους χαρακτήρες μου για να μπορέσω επιτέλους να νικήσω τον παππού.
Το μενού είναι καλούτσικο από το προηγούμενο, αλλά χάνεσαι κάπως...
Η εμφάνιση του Chaos άλλαξε μόνο στα ρούχα και στα μαλλιά του. Στα μαλλιά του του πηγαίνει καλύτερα στο Xenosaga II απ' ότι στο Ι.
Ο άλλος λόγος που το παίζω ξανά, είναι να θυμηθώ κάπως τα γεγονότα και μετά να δω και το τέλος του ΙΙ επιτέλους!
Έρχεται καθ'οδόν το ΙΙΙ.
Leave a comment:
-
Άμα το βρω σε λογική τιμή, έχει καλώς να το παίξω το 3.
Και ναι, Seriously, SERIOUSLY!
Δεν θα το έκρινα ακριβώς cult-ιά, αλλά ΟΚ.
Leave a comment:
-
Tι εννοεις αν το αγορασεις; Εφτασες ως εκει εχοντας ηδη παιξει και το 2, ειναι κριμα να μην πας ως το 3 το οποιο απογειωνει τη σειρα σε ασυλληπτα επιπεδα.
Αν ειχα διαθεσιμο το 3 οταν τελειωσα το 1 θα το ειχα παρει μονοκοπανια.. δυστυχως μεσολαβησε το 2 και δεν καταφερα να παιξω jrpg για 1-2 χρονια (μαζι με το Star Ocean 3 αυτα τα 2 παιχνιδια με στειλαν αδιαβαστο
).
Seriously...? .. I mean SERIOUSLY?Το αρνητικό ήταν ότι σε framerate ήταν παναργό το παιχνίδι λες και το βγάλανε για 30fps. Αν έπαιρναν το παράδειγμα του Star Ocean: Till The End of Time, το οποίο είναι στα 60fps, θα μπορούσα να το τελειώσω σε λιγότερο από 45 ώρες.
Εδω δεν εχω να πω τιποτα απλα πιστευω πως ηταν quote-worthyΈχω παίξει το 2ο ως το last boss(εκείνον τον γέρο με την άσπρη ρόμπα που όλο με πήδαγε...)
.
Α και αυτο με το boost δεν ηταν κλεψια, απλα στο boost υπαρχει counter-boost. Οταν ο αλλος κανει boost και μετα κανεις εσυ boost και παιρνεις προτεραιοτητα ειναι καλα ε; Ας μην ειμαστε και πλεονεκτες.
Οσο για το bug που λες δεν καταλαβα και τι εννοεις αλλα σιγουρα δεν ειναι κατι που συμβαινει στον καθεναν και δε μπορει να επηρεαζει το παιχνιδι σημαντικα τελοσπαντων.
Αν κοβανε ετσι βαθμολογιες οι reviewers τοτε οκ, θα χαμε θεμα.
Για το boss παλι τι να πω, οκ ηταν ακυρο, οκ δεν ειναι το 1ο παιχνιδι που συμβαινει, πολυ cult να κοβει κανεις μοναδες για τετοια.
Παιξε το 3, περιμενω εντυπωσεις εναγωνιωδως.
Leave a comment:
-
Απάντηση σου στο "w00t?", εννοούσα για το 3ο επεισόδιο... Αν το αγοράσω, έχει καλώς να μου διαφωτιστούν όλα εκεί...Originally posted by Evans View Postw00t?
Πάντως απαντήσεις στα 3/4 των ερωτημάτων θα πάρεις στις τελευταίες ώρες του τρίτου επεισοδίου, οπότε κάνε υπομονή.
Leave a comment:
-
w00t?το αργότερο δυνατόν
Πάντως απαντήσεις στα 3/4 των ερωτημάτων θα πάρεις στις τελευταίες ώρες του τρίτου επεισοδίου, οπότε κάνε υπομονή.
Leave a comment:
Leave a comment: