Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
το χειροτερο ειναι πως το 2 ειναι μακραν το ναδιρ της σειρας, πραγματικα κατω απ' τον πατο αυτο το παιχνιδι μιας και τοτε ειχε γινει ανω κατω η ομαδα που το εκανε develop.
Έχει τους πιο ωραίους, σχεδιαστικά, χαρακτήρες.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Μπορεί κάποιος που έχει παίξει όλη την τριλογία να μας το επιβεβαιώσει αυτό;
Ισχύει αυτό. Το λέει και το ίδιο το παιχνίδι, είναι σε μορφή επεισοδίων. Ουσιαστικά τα episode 1 και episode 2 αποτελούσαν αρχικά 1 παιχνίδι που λόγω budget και χρόνου υλοποίησης η Namco "έκοψε" στα δύο. Το Episode 2 ξεκινά ακριβώς στο σημείο που τελειώνει το πρώτο.
Η "κανονική" σεναριακή του μορφή εμφανίστηκε στο DS ως Xenosaga I&II η οποία εμπεριέχει διαλόγους που αφορούν κυρίως το backround χαρακτήρων που κόπηκαν από τις Ps2 εκδόσεις. Αν και το episode I μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσιο στην DS έκδοση (πλην κάποιων ελαχίστου ενδιαφέροντος σκηνών και διαλόγους) το episode II ήταν αυτό που σεναριακά εμφανίστηκε πλήρες σε σχέση με την κουτσουρεμένη έκδοση του Ps2. Όχι ότι στο Episode II του Ps2 δεν βγάζεις άκρη, απλά το συγκεκριμένο παιχνίδι ανάλωσε μεγάλο μέρος του στη σκιαγράφηση των 3 Realians ενώ η "κανονική" έκδοση δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο βασικό σενάριο, με τις αρτσούμπαλες εμφανίσεις του Πατριάρχη της Ormus και την επάνοδο του Yuriev να εξηγούνται σε βάθος και να αποδίδονται πολύ πιο ομαλά στο ρου της ιστορίας.
To Εpisode III τώρα λαμβάνει χώρα 1 χρόνο μετά τα γεγονότα του II. Το μεσοδιάστημα αυτό, μέχρι την κυκλοφορία δηλαδή του τίτλου, η Namco επέλεξε να το καλύψει ανεβάζοντας σε site το "A Missing Year", μια ιστορία έξι αν θυμάμαι καλά κεφαλαίων που γεφυρώνει τα γεγονότα. Βέβαια όλα αυτά υπάρχουν και μέσα στην Database του episode III, η οποία έχει υπερπλήρης αναφορές σε όλα τα γεγονότα της τριλογίας, οπότε no harm done.
Η "κανονική" σεναριακή του μορφή εμφανίστηκε στο DS ως Xenosaga I&II η οποία εμπεριέχει διαλόγους που αφορούν κυρίως το backround χαρακτήρων που κόπηκαν από τις Ps2 εκδόσεις. Αν και το episode I μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσιο στην DS έκδοση (πλην κάποιων ελαχίστου ενδιαφέροντος σκηνών και διαλόγους) το episode II ήταν αυτό που σεναριακά εμφανίστηκε πλήρες σε σχέση με την κουτσουρεμένη έκδοση του Ps2. Όχι ότι στο Episode II του Ps2 δεν βγάζεις άκρη, απλά το συγκεκριμένο παιχνίδι ανάλωσε μεγάλο μέρος του στη σκιαγράφηση των 3 Realians ενώ η "κανονική" έκδοση δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο βασικό σενάριο, με τις αρτσούμπαλες εμφανίσεις του Πατριάρχη της Ormus και την επάνοδο του Yuriev να εξηγούνται σε βάθος και να αποδίδονται πολύ πιο ομαλά στο ρου της ιστορίας.
Γιατί είχε φάει τόσο κράξιμο το Xenosaga I&II του DS τότε;
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Ήταν λίγο τραγικό σε θέμα gameplay νομίζω, θυμάμαι reviews που εστίαζαν στο κακό battle system. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθώ και μια προσπάθεια μετάφρασης πρέπει να έχει σταματήσει τώρα.
Ενας τυπος λεει πως ακομα το παλευει.. σε παναργους ρυθμους ομως γιατι εχει αναλαβει 3-4 projects ταυτοχρονα και εχει δηλωσει πως δεν αποτελει 1η του προτεραιοτητα αλλα θα το τελειωει σιγουρα καποτε.
Το τι θα γινει εν τελει βεβαια ειναι αλλο θεμα, για την αλλη ειναι καπου στο 45% το ολο εγχειρημα.
Αντε τωρα που γιναν της μοδας οι hd collections με 3λογιες στο PS3 να δουμε και τα Xenosaga (fail αστειακι).
Αν τα έβγαζαν με τη μηχανή γραφικών του ΙΙΙ και το battle system του ΙΙΙ, άνετα
Και να μπάλωναν το ΙΙ στα σημεία που πρέπει. Και side-quests το Pied Piper και Missing Year. Μούρλια θα 'ταν
Και να φανταστείτε ότι πέτυχα ένα bug στο Μαχητικό Σκάφος U-TIC. Είναι όπως το είπαν στα walkthroughs.
Αναγκαστικά όποιος το παίζει πρώτη φορά να διαβάσει τα walkthroughs στο decoder location. Δεν ξέρω αν το φτιάξανε ή όχι, αλλά κάνανε τραγική μάπα που δεν ελέγξανε το EVS του Μαχητικού U-TIC για τυχόν bug. Την ώρα που ήθελα να "περάσω" την U-κάρτα, κόλλησε το κείμενο ερώτησης "Use the U-TIC card?" χωρίς το βελάκι να πατήσω ή να πάει απάντηση "Yes/No".
Η μοναδική λύση που βρήκαν είναι να το κάνεις μόνο όταν το εξερευνάς πρώτη φορά ως Jr(Rubedo) και Mary στην κεντρική ιστορία.
Βρίσκομαι στο τέλος. Νίκησα χαλαρά τον Albedo. Όχι όμως το τελευταίο, άκυρο, όπως έλεγε ο Xeno, αφεντικό, γιατί με τρέλανε με τα τσιράκια του στις συνεχόμενες μαγικές κινήσεις τους! Παραλίγο να τον διαλύσω, αλλά έφαγα πούλο, γιατί το ένα μαγικό του είναι το πιο δυνατό. Θα χρεαστώ λίγο ακόμα αναβάθμιση τους χαρακτήρες, πρότου ξαναπράξω αναλόγως.
Xeno, το τέλος που έλεγες βρίσκεται στο Proto Merkabah. Εκεί βρίσκομαι !
Τερματίζοντας επίσημα το Xenosaga ep I, έχω να πω μερικές εντυπώσεις.
Η μουσική και η ηθοποιία ήταν ότι πιο ωραία. Πάρα πολύ όμορφη η κλασσική(σε εποχή Ρομαντισμού) μουσική, εκλεκτός ο ήχος της για τα αυτιά μου. Η ηθοποιία ήταν το κάτι άλλο. Έδιναν ένα συναίσθημα που πήγαινε τέλεια με το σενάριο.
Έχω παίξει το 2ο ως το last boss(εκείνον τον γέρο με την άσπρη ρόμπα που όλο με πήδαγε...) και μπορώ να πω ότι κάποια γεγονότα από το πρώτο φώτισαν το μυστήριο του πως έγινε έτσι η Δεύτερη Μίλτια, πως γνωρίστηκαν οι χαρακτήρες, πως άρχισε ο όλος σαματάς κ.α. Οπότε μπορώ να πω ότι το σενάριο και η αφήγηση της ιστορίας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα ως ένα βαθμό, αλλά έχει κάποιες ασαφείες που ευελπιστώ να λύσω το αργότερο δυνατόν, από τις οποίες είναι "γιατί δημιουργήθηκε ο Οργανισμός U-TIC?", "Γιατί έγινε ο πόλεμος ανάμεσα στις 2 οργανώσεις για ένα μονάχα κειμήλιο 3.000 ετών?" κ.α.
Το σύστημα μάχης ήταν turn-based σε συνδυασμό με τα mecha που έδιναν μία άλλη ροή μάχης να μάχεσαι και με άνθρωπο και με μηχανή. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν βοηθάνε πολύ τα mecha λόγω της ωμής δύναμης τους. Το fail στην υπόθεση της μάχης ήταν ότι πρώτος έκανα "Boost", αλλά μετά ο εχθρός έκανε κι αυτός "Boost" με αποτέλεσμα να κλέψει την σειρά μου και έτσι να αδυνατώ να δράσω αναλόγως. Αυτό που μ' εκπλήσσει στην μάχη ήταν και ο συνδυασμός σειρών για να γιατρεύεις και να βαράς τον αντίπαλο χωρίς ο αντίπαλος να προλάβει να πει "κύμινο".
Το αρνητικό ήταν ότι σε framerate ήταν παναργό το παιχνίδι λες και το βγάλανε για 30fps. Αν έπαιρναν το παράδειγμα του Star Ocean: Till The End of Time, το οποίο είναι στα 60fps, θα μπορούσα να το τελειώσω σε λιγότερο από 45 ώρες. Για κακή μου τύχη το τερμάτισα σε πάνω από 50 ώρες φαρμάροντας για αναβάθμιση και για να λύσω γρίφους κ.α.
Δεν έλειψαν οι γρίφοι, οι οποίοι ήταν αρκετά έξυπνοι. Ο τελευταίος γρίφος στο Song of Nephilim ήταν πολύ σπαστικός, γιατί μου έκανε 1 ώρα να τον λύσω.
Θα του έδινα 9/10, αλλά δυστυχώς με τέτοιο bug στο Battleship U-TIC, την άκυρη κλεψιά στο σύστημα μάχης με το Boost και το άκυρο boss, του βάζω 7,5/10.
Tι εννοεις αν το αγορασεις; Εφτασες ως εκει εχοντας ηδη παιξει και το 2, ειναι κριμα να μην πας ως το 3 το οποιο απογειωνει τη σειρα σε ασυλληπτα επιπεδα.
Αν ειχα διαθεσιμο το 3 οταν τελειωσα το 1 θα το ειχα παρει μονοκοπανια.. δυστυχως μεσολαβησε το 2 και δεν καταφερα να παιξω jrpg για 1-2 χρονια (μαζι με το Star Ocean 3 αυτα τα 2 παιχνιδια με στειλαν αδιαβαστο ).
Το αρνητικό ήταν ότι σε framerate ήταν παναργό το παιχνίδι λες και το βγάλανε για 30fps. Αν έπαιρναν το παράδειγμα του Star Ocean: Till The End of Time, το οποίο είναι στα 60fps, θα μπορούσα να το τελειώσω σε λιγότερο από 45 ώρες.
Seriously...? .. I mean SERIOUSLY?
Έχω παίξει το 2ο ως το last boss(εκείνον τον γέρο με την άσπρη ρόμπα που όλο με πήδαγε...)
Εδω δεν εχω να πω τιποτα απλα πιστευω πως ηταν quote-worthy .
Α και αυτο με το boost δεν ηταν κλεψια, απλα στο boost υπαρχει counter-boost. Οταν ο αλλος κανει boost και μετα κανεις εσυ boost και παιρνεις προτεραιοτητα ειναι καλα ε; Ας μην ειμαστε και πλεονεκτες.
Οσο για το bug που λες δεν καταλαβα και τι εννοεις αλλα σιγουρα δεν ειναι κατι που συμβαινει στον καθεναν και δε μπορει να επηρεαζει το παιχνιδι σημαντικα τελοσπαντων.
Αν κοβανε ετσι βαθμολογιες οι reviewers τοτε οκ, θα χαμε θεμα.
Για το boss παλι τι να πω, οκ ηταν ακυρο, οκ δεν ειναι το 1ο παιχνιδι που συμβαινει, πολυ cult να κοβει κανεις μοναδες για τετοια.
Ξαναπαίζω το Xenosaga II από την αρχή. Μάλλον έκανα τραγική μαλακία να το διαγράψω με την σκέψη ότι δεν είχα χώρο γι' άλλα παιχνίδια. Έτσι κι αλλιώς, επειδή ξέρω τα αφεντικά ήδη, θα τα αντιμετωπίσω με περισσότερη αναβάθμιση χαρακτήρων αναλόγως για να μην ξαναφάω ήττα πάλι. Τώρα κάνω τρελό skip μέχρις να φτάσω τον Πατριάρχη.
Τώρα το τραγικό είναι το framerate που παρατηρείται στις ταινίες μόνο. Έχω πάρα πολύ καιρό να το παίξω και ευελπιστώ να το ξαναθυμηθώ και να θυμηθώ και να αναβαθμίσω στο μεγιστό τους χαρακτήρες μου για να μπορέσω επιτέλους να νικήσω τον παππού.
Το μενού είναι καλούτσικο από το προηγούμενο, αλλά χάνεσαι κάπως...
Η εμφάνιση του Chaos άλλαξε μόνο στα ρούχα και στα μαλλιά του. Στα μαλλιά του του πηγαίνει καλύτερα στο Xenosaga II απ' ότι στο Ι.
Ο άλλος λόγος που το παίζω ξανά, είναι να θυμηθώ κάπως τα γεγονότα και μετά να δω και το τέλος του ΙΙ επιτέλους!
Comment