Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xenosaga Trilogy

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

At long last! Ξεπέρασα το αφεντικό που κόλλησα πριν. Καλά, τι επικό αφεντικό μου λέγατε πριν στο Xenosaga 2 ως το τελευταίο? Αυτός ήταν πανεύκολος... Με την μία τον νίκησα ξανά τον Albedo.

Η πλοκή του σεναρίου ήταν μπερδεμένη, αλλά έχουν διαφωτιστεί λίγα πράγματα για το παρελθόν του Rubedo και του Albedo στην αιώνια μάχη τους. Τώρα πάλι ποίοι είναι αυτοί οι νέοι χαρακτήρες? Αυτό σίγουρα θα το μάθω στο Xenosaga 3...

Τα θετικά είναι η αυτόματη θεραπεία και επαναφορά ενέργειας και μαγικών στα save points, τα απίστευτα γραφικά και η σχεδίαση τόσο των χαρακτήρων, όσο και των mecha. Τα αρνητικά στην υπόθεση είναι σ' όλο το παιχνίδι το framerate, ειδικά στις ταινίες, το οποίο έκανε το παιχνίδι να διαρκεί πάρα πολύ και να πηγαίνει αργά κάθε 5 frames ανά δευτερόλεπτο, και η έλλειψη ειδικών κινήσεων για κάθε μαγικό ή όπλο, όσο ήταν οι κινήσεις στο προηγούμενο.

Πάλι καλά που έκανα speed run για να φτάσω εκεί που θέλω.

Από τα πιο δύσκολα αφεντικά ήταν ο Margulis και ο Πατριάρχης. Μία φορά έκανα τρελό χτύπημα εκείνο το ιπτάμενο ρομπότ-χταπόδι με την λαμπερή ασπίδα γύρω του(προημιτελικό αφεντικό) με 12k πόντους ενέργεια του.

Λιάν συντόμως, θα αρχίσω το Xenosaga 3 για να μου λυθούν όλες οι απορίες μου!
    sigpic

Comment

Λοιπόν, έχω αρκετά καλές εντυπώσεις γι' αυτόν τον τίτλο, τώρα που προχώρησα το παιχνίδι αρκετά, και κάποιες αρνητικές.

Οι θετικές είναι ότι τα γραφικά βελτιώθηκαν από του 1ου, αλλά δεν έφτασε ακόμη τα επίπεδα του 2. Παρατήρησα μερική έλλειψη στους χαρακτήρες, όπως είναι στα μπροστινά μαλλιά του Jin Uzuki, τα οποία στα 2 προηγούμενα τα είχε μακριά, ενώ στο 3ο είναι κοντά.

Το αναβάθμισαν σε framerates και πάει πολύ γρήγορα ακόμη και στις μάχες. Φαντάζομαι το πήγαν στο 60fps, πράγμα πολύ καλύτερο αυτό που έκαναν. Ούτε καν έχω παρατηρήσει κανένα frame drop.

Τα τοπία είναι πολύ λεπτομερή απ' ότι ήταν στα 2 προηγούμενα. Ομολογώ ότι είναι πολύ λεπτομερή 10 φορές απ' ότι στο 2ο, ενώ 20 φορές απ' ότι στο 1ο.

Το σύστημα μάχης έχει κι ένα μερικό μειονέκτημα. Όσοι είστε φίλοι της σειράς Final Fantasy, τότε δεν θα σας φανεί παράξενο, αν βρείτε το σύστημα να μοιάζει πολύ της περιβόητης σειράς. Άλλο μειονέκτημα είναι το ότι δεν έχουν κάνει καλή δουλειά στα tutorial, ειδικά στις μάχες με τα mecha. Παρατήρησα αυτό το παλούκι με τα chains και τα team combos, κάτι που δεν κατάλαβα χριστό. Το καλό είναι ότι έχουν προσθέσει μία ομάδα από ειδικά μαγικά, διαφορετικά από τα espers, και μία ομάδα από τις ειδικές δυνάμεις που είναι 3 φορές πιο δυνατά απ'' ότι τα κανονικά και τα espers και τα ειδικά μαγικά.

Τώρα είμαι μέσα σ' αυτή την τεράστια φωτόσφαιρα που παγίδευσε την Έλσα.

Ως τώρα, έχουν λυθεί λίγες από τις απορίες μου για τους σκοπούς του Margulis κ.α.

Πολύ ενδιαφέρον πλοκή, αν και την έμπλεξαν με την νέα στρατιά, τους Scientia.

Τώρα για προληπτικούς λόγους αναβαθμίζω στα ύψη τους χαρακτήρες μου σε μαγικά και skills, για να μπορέσω να νικήσω τα επερχόμενα αφεντικά.
      sigpic

Comment

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι τερμάτισα το Xenosaga III και έχω να πω μερικά πράγματα.

Ιστορικά, το παρακάνανε αρκετά. Στην τελική ανακάτεψαν τα χριστιανικά μας έθιμα μ' αυτά του είδους του RPG. Τους πήρε 3 επεισόδια για να καταλάβει κανείς ότι όλοι είχαν τον ίδιο σκοπό, τον οποίο δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω λόγω spoilers.

Όλες οι απορίες μου φωτίστηκαν όσον αφορά όλους τους χαρακτήρες και τα φαινόμενα αυτά. Μάθαμε και τι ήταν αυτά τα Gnosis, αλλά δεν θα πω περισσότερα, γιατί το φυλάω για τους νεοεισερχόμενους παίκτες της τριλογίας αυτής.

Σε κάποιες μάχες, ειδικά στις μάχες των Testaments είχα φάει τα @@ μου, γιατί έπρεπε να βρω το pattern του καθενός, ώστε να σχεδιάσω στρατηγική για να τους νικήσω. Ως τα δύσκολα mecha bosses πρέπει να ήμουν απίστευτα παλαβός που δεν έκανα ΚΑΘΟΛΟΥ charge που σήμαινε ΚΑΙ GUARD ΚΑΙ HEAL. Όμως κάποιες μάχες, ειδικά της KOS-MOS και του Jin ήταν επικές.
        Το πιο δύσκολο και σκληρό αφεντικό ήταν το εναλλακτικό, το οποίο είχα πάει να πάρω για να διαλύσω το τελευταίο αφεντικό, ως αυτοαποκαλούμενο Dark Erde Kaiser. Ο τύπος ήταν απίστευτα δυνατός και ήταν Bruce Lee με τις κινήσεις του, στις οποίες ευτυχώς είχα ετοιμάσει νωρίτερα τα mecha μου. Το τελευταίο αφεντικό το τρέλανα που το βάρεσα στην κατάλληλη στιγμή με συνεχόμενο booth+Dark Erde Kaiser χωρίς να το αφήσω να κάνει τίποτα από το μισό της ενέργειας του ως το τέλος, οπότε δεν μου ήταν απαραίτητο να αναβαθμίσω τους χαρακτήρες μου.

Το fail στην υπόθεση είναι η έλλειψη του Esper Magic στα mecha, οπότε δεν θα σχολιάσω πολλά, γιατί ικανοποιήθηκα που τερμάτισα το παιχνίδι αυτό.

Αυτά από μένα!

Ανακοινώνοντας την θέση μου, κλείνω την σειρά Xenosaga τερματίζοντας και τα 3 επεισόδια.
        sigpic

Comment

Την κλεινεις τη σειρα αλλα που πηγε ο ενθουσιασμος;
          You did it wroooong.

Comment

Originally posted by Xeno View Post
            Την κλεινεις τη σειρα αλλα που πηγε ο ενθουσιασμος;
            You did it wroooong.
            Να που πήγε. στο "I just finished..."

You're the one who did it wrooooooooong.
            sigpic

Comment

Δε μιλαω για το οτι το τερματισες, απλα ολοι ειναι σε φαση omg wtf τι story κι αυτο, τι χαρακτηρες, τι ανατροπες, αλλα οκ υπαρχει και η εναλλακτικη προσεγγιση του να ασχολεισαι με το battle system μαλλον .

Comment

Originally posted by Xeno View Post
                Δε μιλαω για το οτι το τερματισες, απλα ολοι ειναι σε φαση omg wtf τι story κι αυτο, τι χαρακτηρες, τι ανατροπες, αλλα οκ υπαρχει και η εναλλακτικη προσεγγιση του να ασχολεισαι με το battle system μαλλον .
                Αν λες αυτό, τότε διάβασα λάθος.

Μ' άρεσε που η πλοκή από τα 2 επεισόδια ήταν μυστήρια, αλλά αρχικά νόμιζα ότι επρόκειτο για εισβολή εξωγήινων, αλλά wtf, ήταν εισβολή από θεότητες και ανακάτευαν τα χριστιανικά μας έθιμα εκεί.
                Δεν λέω ωραία ιστορία ήταν, αλλά δεν νομίζεις ότι το παρακάνανε πολύ?
                Στο youtube είδα να αποκαλούν Ιησού τον Yeshua(Χάος), στο παιχνίδι μέσα η Μαρία Μαγδαλήνη(KOS-MOS), Θεός(U-DO) κ.α., και γι' αυτό λέω wtf.

Μ' άρεσε και η φάση με τις επικές μάχες, κάτι που έχω πολύ καιρό να δω από εποχή PS2.

Δεν λέω ότι οι χαρακτήρες έπαιξαν καλά το ρόλο τους. Σαφώς και συμφωνώ γι' αυτό. Αλλά μου είχαν αφήσει κάποια αναπάντητα ερωτήματα οι μισοί απ' αυτούς. Κάποιοι έπαιξαν τον ρόλο τους ως 2 προσωπικότητες, όπως π.χ. του Γουιλέιμ, του οποίου από την μία είναι διευθυντής όλων των οργανισμών, αλλά από την άλλη είναι κάποιος αρχάγγελος που ήθελε να σταματήσει την καταστροφή του σύμπαντος. Το ίδιο θα πρόσθετα και για τους άλλους.

Οπότε με κατάλαβες πως ένοιωθα εκεί. Είχα ανάμεικτα συναισθήματα όταν το έπαιξα όλο το Xenosaga III διαφωτίζοντας τις απορίες μου.
                sigpic

Comment

Γουίλχελμ ρε :xp: .

Πάντως σοβαρά, δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα από το σενάριο, πίστεψε με.

Comment

Originally posted by Evans View Post
                    Γουίλχελμ ρε :xp: .

Πάντως σοβαρά, δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα από το σενάριο, πίστεψε με.
                    Διάβασα λάθος το όνομα του. :xp:

Αν δεν κατάλαβα τίποτα από το σενάριο του Xenosaga III, τότε διαφώτισε με. :xp:
                    sigpic

Comment

Όντως δεν έχεις καταλάβει τίποτα.Διάβασε την database και τα άρθρα στην wikipedia.Εκεί εξηγούνται τα πάντα.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                      In Matsuno we trust.

Comment

Επίσης ψάξε στο google το παρακάτω:

Xenotensei xenosaga perfect guide

και διάβασε το όλο. Μετά ξαναπαίξε όλα τα παιχνίδια .

Comment

Κάποια φάση θα αρχίσω να διαβάσω όλο το database μίας που ανανεώθηκε πληρώς πριν το τελευταίο αφεντικό. Δεν είναι απαραίτητο για μένα να τα ξαναπαίξω, γιατί έχω καλή μνήμη. Εδώ κι 2 μήνες με την τριλογία ασχολήθηκα τόσο που τα θυμάμαι όλα.

Αν διαβάσω το database, σίγουρα θα μου λυθούν και διαφωτιστούν κάποιες λεπτομερείες που πρέπει να έχω παραλείψει, όπως λέτε εσείς, deus και evans.
                          sigpic

Comment

Δεν είπα κάτι τέτοιο γμτ, άλλα διαβάζεις άλλα καταλαβαίνεις; :xp:

Comment

Τερμάτισα αισίως το πρώτο επεισόδιο.

Η ιστορία δε με έχει ξετρελάνει προς το παρόν, ειδικά σε σχέση με το Xenogears, αλλά αναμενόμενο νομίζω αφού τα πιο βασικά ερωτήματα (τι είναι οι Γνώσις, το Ζοχάδ, τι ρόλο βαράει ο Βιλχέλμος και ο Βιργίλιος κλπ) δεν έχουν καν αγγιχθεί. Σε αυτό που χάνει σε σχέση με το Xenogears είναι σίγουρα στο στοιχείο της έκπληξης. Στο Xenogears ξεκινάς το παιχνίδι με τον πιο κλισέ τρόπο (χωριατόπαιδο) και καταλήγει... εκεί που καταλήγει... Το Xenosaga μου φαίνεται αρκετά πιο επιτηδευμένο, ειδικά στις ονομασίες. Δηλαδή Γνώσις και Ζοχάρ ε κάτι μου λέει πως έχει να κάνει με Γνωστικισμό και Καμπάλα. Σε καμία περίπτωση δεν απογοήτευσε βέβαια και το πλήθος και η διάρκεια των cut-scenes δε με ενόχλησε στο ελάχιστο.

Το gameplay ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα. Δε θα έλεγα πως με κούρασε σχεδόν καθόλου παρόλο που λέμε πως τα turnbased συστήματα είναι ξεπερασμένα, ενώ και τα dungeons δεν ήταν άσχημα (ειδικά τα 2 τελευταία). Οι επιθέσεις ήταν πολύ όμορφες αισθητικά αν και η αλήθεια είναι πως εν τέλει θα ήθελα να ήταν κάπως πιο γρήγορες, ειδικά οι tech attacks. Ευτυχώς οι μάχες δεν είναι πολλές και δεν αργούν πάρα πολύ τελικά. Τα AGWS ήταν λίγο fail αφού δεν τα χρησιμοποίησα ούτε μια φορά αλλά δε με χάλασε. Στον τομέα gameplay το βρήκα απείρως βελτιωμένο σε σχέση με το Xenogears με το βαρετό σύστημα μάχης και τα άθλια dungeons (ειδικά το τελευταίο ήταν εφιάλτης). Ήταν επίσης και σχετικά εύκολο, ειδικά το τελικό boss. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν κάποια missables, ειδικά το σύστημα με τα emails και ο τρόπος που βρίσκεις τις στολές της Ροδακινιάς.

Η μουσική ήταν αρκετά καλή, η μουσική επένδυση όχι. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να περάσεις μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ακούγοντας μόνο το ταπ ταπ των παπουτσιών σου; Εντάξει, καταλαβαίνω πως το παιχνίδι δίνει έμφαση στα story cut-scenes αλλά όχι κι έτσι. Και σε όλο το παιχνίδι ΔΥΟ μόνο battle themes. Είμαστε σοβαροί; Εν έτει 2001 δύο μόνο; Από το FF2 και μετά υπάρχουν boss battle themes και υπάρχει σημαντικός λόγος για αυτό. Η μουσική της απλής μάχης δεν είναι κακή (όχι φοβερή αλλά τουλάχιστον καλύτερη από Chrono Cross) αλλά το πολύ το Κυρ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Όταν πολεμάς ένα story-related boss θα μπορούσαν τουλάχιστον να βάζουνε το θέμα του αντί για την απλή μουσική της μάχης. Πόσο απίστευτα ξενέρωτο ήταν το προτελευταίο boss γι'αυτό το λόγο. Η μουσική της τελικής μάχης βασίζεται στο μουσικό θέμα της τελικής μάχης του Xenogears και ΙΜΟ είναι χειρότερη από το πρωτότυπο αλλά τουλάχιστον σου δίνει την αίσθηση πως γίνεται κάτι πιο επικό.

Τα γραφικά συμπαθητικά χωρίς να εντυπωσιάζουν. Το character design θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο πάντως.

Και κάποια άσχετα σχόλια για τους χαρακτήρες.

Καταλαβαίνω σε κάποιο βαθμό τη συμπάθεια-έλξη της Σίον για την Κόσμος δεδομένου ότι σε κάποιο βαθμό αντιπροσωπεύει τον Κέβιν αλλά αυτή η εμμονή είναι υπερβολική ώρες ώρες...
                              Επίσης μου φάνηκε πολύ σεξιστικό που η Σίον κάθεται και μαγειρεύει όντας η μόνη γυναίκα ενώ είναι ιδιοφυΐα. Μέχρι και η Κόσμος, το απόλυτο όπλο, κάθεται και πλένει πιάτα.
                              Μπορεί να ακουστώ πουριτανός αλλά δε μου άρεσε ο τρόπος που παρουσιάζεται η Ροδακινιά στις μεταμορφώσεις τις. Υποτίθεται πως είναι κοριτσάκι και παρουσιάζεται με αρκετά σεξουαλικό τρόπο ειδικά στον τρόπο που κοιτάει. Ξέρω, λεπτομέρεια, αλλά μου χτύπησε πολύ άσχημα όταν το είδα.
                              Ο Άλλεν είναι ο ορισμός του β-αρσενικού. Πόσο πιο κακομοίρη μπορούσαν να τον κάνουν; Δηλαδή ο μόνος που είναι σχεδόν πάντα μαζί σου και δεν πολεμάει. Ό,τι και να ,η Σίον θα βρει κάτι να του την πει. Ντάξει να μην τον γουστάρει αλλά λίγη ευγένεια δε βλάπτει.

Αυτά προς το παρόν και σήμερα-αύριο θα πιάσω το 2ο επεισόδιο.
                              Originally posted by Squall Leonhart
                              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                              Originally posted by 丹野
                              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                              Originally posted by Ryu_gr
                              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Πολύ ωραίο post straier
                                Αν δέχεσαι μια παρατήρηση, βγάλε εντελώς εκτός το Xenogears απ'την εξίσωση και προσπάθησε να εκτιμήσεις το Xenosaga για αυτά που το ίδιο προσφέρει αν και καταλαβαίνω πως μοιραία γίνονται συγκρίσεις. Προσωπικά περιμένω εντυπώσεις σου και από το 2ο επεισόδειο.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X