Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kirby's Epic Yarn

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kirby's Epic Yarn


    Game Info
    Genre: Platform
    Developer: Good-Feel
    Publisher: Nintendo
    Release Date: 17/10/10 (US), TBA (EU)
    Reviews

    Gamesradar 9/10
    1up A-
    IGN UK 9.0
    GameTrailers 8.4
    O Kirby επιστρεφει μετα απο χρονια και μαλιστα σε home console μιας και τον εχουμε συνηθισει μια ζωη κυριως στις φορητες κονσολες και δευτερευοντως στις οικιακες.

    Το παιχνιδι φαινεται προφανως πολυ πρωτοτυπο αισθητικα και για το gameplay ολοι λενε τα καλυτερα. Τα πρωτα reviews ειναι απιστευτα θετικα και πραγματικα το Wii συνεχιζει τη φανταστικη του πορεια φετος.

    Η μικρη δυσκολια που λενε ποσως με ενδιαφερει, αλλωστε η σειρα ποτε δε φημιζοταν για τη δυσκολια της.
    Απο διαρκεια λενε πως ενα γρηγορο playthrough ειναι 6 ωρες, ενω αν καποιος θελει να βρει ολα τα collectibles/μυστικα κτλ τοτε θα χρειαστει 10+ ωρες, οποτε μιλαμε για ενα αρκετα χορταστικο platformer.

    Πρωτα το SMG2, μετα αυτο και τελευταιο θα ερθει το DKCR για το κερασακι στην τουρτα.
    Επιτελους νιωθω πως το Wii πιανει τοπο και με το παραπανω, μακαρι να δουμε και αλλες καλες κυκλοφοριες και το 2011.

    Εντος του σ/κ λογικα θα ριξω ενα βλεφαρο στο παιχνιδι, οποτε θα γραψω και εντυπωσεις με την 1η ευκαιρια.
    Τελος ας μην ξεχναμε πως παιζει και 2πλο και πρεπει να εχει ενδιαφερον το συγκεκριμενο mode, σε αντιθεση με το φοβερο 2πλο των SMG.

  • #2
    Αυτο το οποιο με εξιταρει στο παιχνιδι ειναι το art direction και το πώς αυτο αφομοιώνεται στο gameplay.

    Για μενα ειναι η επιτομη του ορου Videogame: η δημιουργια ενος περιβαλλοντος - κοσμου - σκηνικου το οποιο δεν προκειται ΠΟΤΕ να γινουμε μαρτυρες αλλιως, παρα μονο μεσω ενως βιντεοπαιχνιδιου.

    Προσωπικα το βλεπω και σαν system seller, για τον απλουστατο λογο του οτι κανεις αλλος developer και publisher σε καμια αλλη κονσολα δεν επροκειτω να κανει το βημα και να δημιουργησει κατι αναλογο. Και αυτο ειναι η επιτομη του Nintendo gaming. Μπορει να λεμε ενα καρο αρνητικα για την εταιρια, μπορει η fan base της να ειναι η χειροτερη ολων, μπορει χιλια δυο. Αλλα σε αυτον τον τομεα, στο pure gaming χωρις στεγανα κατα περιπτωσεις, παιζει ευτυχως ή δυστυχως χωρις αντιπαλο.

    Εαν η δουλεια παει καλα μεσα στους επομενους δυο μηνες υποσχομαι οτι θα αγορασω Wii (εχω βαλει στο ματι την 25χρονη συλλεκτικη Κοκκινη εκδοση, οποτε κυκλοφορησει) και ΣΙΓΟΥΡΑ το Epic Yarn. Δηλωνω ειλικρινως ενθουσιασμενος, καιρος ηταν να παιξουμε και κατι περα απο fps-shooters-strategy-rpg-τετριμενα.

    Να πω την αληθεια μπορει να με χαλασει ελαχιστα το no game over ζητημα, αλλα οκ, σιγα τα ωα, μπροστα στην παρουσια και το παραμυθι του αυτο ειναι μαυρη τριχα σε ροζ πουλοβερ (get it????wink wink).
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

    Comment


    • #3
      Originally posted by Dj Solid View Post
      Προσωπικα το βλεπω και σαν system seller, για τον απλουστατο λογο του οτι κανεις αλλος developer και publisher σε καμια αλλη κονσολα δεν επροκειτω να κανει το βημα και να δημιουργησει κατι αναλογο.
      No offense αλλα απορω πώς οριζεις το system seller αν και λογικα σιγουρα οχι οπως ολοι οι αλλοι.
      Kirby+system seller = κατι τουλαχιστον ουτοπικο.

      Comment


      • #4
        Originally posted by Dj Solid View Post
        Και αυτο ειναι η επιτομη του Nintendo gaming. Μπορει να λεμε ενα καρο αρνητικα για την εταιρια, μπορει η fan base της να ειναι η χειροτερη ολων, μπορει χιλια δυο. Αλλα σε αυτον τον τομεα, στο pure gaming χωρις στεγανα κατα περιπτωσεις, παιζει ευτυχως ή δυστυχως χωρις αντιπαλο.
        seriously now... what?

        Comment


        • #5
          Κάτσε ρε Κωστικό γιατί πάλι μου φαίνεται ότι αερολογείς .

          Αρχικά, πόσες φορές έχεις πει ότι το τάδε ή το δείνα είναι ο ορισμός του gaming κτλ κτλ; Σε πολλές περιπτώσεις συμφωνούσα μαζί σου, αλλά σοβαρά τώρα, μιλάμε για το Kirby's Epic Yarn, όχι για το Portal. Συμφωνώ μαζί σου, γαμάτη αισθητική, ωραία η αλληλεπίδραση με το χώρο, αλλά κακά τα ψέματα κυρίως η αισθητική σε κερδίζει και όχι ο βασικότερος παράγοντας - gameplay.

          Από εκεί και πέρα κανένα άλλο παιχνίδι της Nintendo πέραν των Mario και Zelda (άντε και Metroid με το ζόρι) δεν πρόκειται να είναι system seller. Από εκεί και ύστερα αν θέλεις να βγεις έξω από το τρυπάκι του fps-shooters-strategy-rpg-τετριμένα θα μπορούσες να αγοράσεις ένα Wii και να παίξεις τα SMG (Που από ότι ξέρω για μία περίοδο είχες Wii και δεν έπαιξες SMG) και κάποια άλλα παιχνίδια, αν και για να ξεφύγεις από τα ίδια και τα ίδια δε χρειάζεται απαραίτητα να κοιτάξεις κάτι στο Wii. Ευτυχώς υπάρχουν παντού προτάσεις.

          Να μην ξεχνάμε πάντως ότι δεν έχουμε παίξει καν το παιχνίδι . Στο ένα και μοναδικό review που είδα (gametrailers) έλεγαν ότι gameplay wise δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο και ότι κυρίως η αισθητική και η αλληλεπίδραση σε κερδίζει.

          Comment


          • #6
            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

            Comment


            • #7
              Ελα οκ, επανερχομαι στην ταξη.

              Σοβαρα, τουλαχιστον στο αισθητικο κομματι και το interation του στο gameplay προσωπικα γουσταρω πολυ. Και θεωρω οτι οποιος εχει Wii θα πρεπει να εχει και αυτο το παιχνιδι διπλα στα υπολοιπα Mario και Wii Sports κλπ γιατι ειναι κατι το ξεχωριστο τουλαχιστον.

              Αυτο που ηθελα πιο σοβαρα να πω με τον ορισμο του videogame ειναι το εξης:

              Καλως ή κακως οι περισσοτεροι devs πλεον δημιουργουν κατι που φοραει την ταμπελα του ρεαλισμου, ή εστω περιεχει κατι που να θυμιζει τον πραγματικο κοσμο (ειτε πολεις, ειτε οπλα, ειτε αυτοκινητα - μετακινηση , ειτε περιβαλλον, ειτε ιστορια - σεναριο, you get my point). Το κακο ειναι οτι πλεον βλεπουμε ελαχιστα παιχνιδια που να ειναι καλα ΚΑΙ να κινουνται στην σφαιρα του απολυτως φανταστικου, οπως ας πουμε το Metronome ή το LocoRocο.

              Το Kirby δειχνει να ειναι ενα τετοιο παιχνιδι. Περα απο το ειδος του (platform), εχει μια πρωτοτυπη αισθητικη η οποια δινει και τις βασεις για καποιους μηχανισμους gameplay (κρυφες περιοχες μεσω φερμουαρ πχ) και για την ιστορια (που οκ, ειναι παραμυθακι).

              Ε δεν ειναι πλεον λιγο βαρετο να βλεπουμε συνεχως τα ιδια και τα ιδια blockbusters, ενω υπαρχουν παιχνιδια με φαντασια και ενδιαφερον σαν το Epic Yarn;... Αυτο ηταν πιο πολυ το νοημα μου.
              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

              Comment


              • #8
                το κατεβασα (oops shame on me) σημερα επαιξα καμια ωρα ενταξει τοση χαριτωμενια ειχα πολλα χρονια να δω, με τραβηξε η αισθητικη του παρα πολυ, τωρα gameplay wise δεν ειμαι ο καταλληλος να κρινω μιας και δεν πολυπαιζω platforms παντως μου φανηκε ευκολο (οσο επαιξα) μπορει να το ξαναβαλω καποια αλλη στιγμη σε ανυποπτο χρονο

                Comment


                • #9
                  Και θεωρω οτι οποιος εχει Wii θα πρεπει να εχει και αυτο το παιχνιδι διπλα στα υπολοιπα Mario και Wii Sports κλπ γιατι ειναι κατι το ξεχωριστο τουλαχιστον.
                  ,

                  αυτο το παιχνιδι διπλα στα υπολοιπα Mario και Wii Sports κλπ
                  ,

                  τα υπολοιπα Mario και Wii Sports κλπ
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                  Comment


                  • #10
                    Ως αποκλειστικά για το Wii, ποιο ακριβως ειναι το προβλημα στην εκφραση;...
                    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                    Comment


                    • #11
                      το οτι δεν ειναι πλεον αποκλειστικο το wii sports ας πουμε? πχ sports champions

                      Comment


                      • #12
                        Εγω πονταρω στο οτι ο παραλληλισμος ηταν fail .

                        Comment


                        • #13
                          Εγω παλι πονταρω στο οτι ανεφερα δυο αποκλειστικους τιτλους για το Wii μεγαλης σημασιας για το ευρη κοινο, και δεν μπηκα στην διαδικασια συγκρισης απιστευτου ποιοτητος και λοιπα ομορφα... Γιατι ολος ο κοσμος που εχει Wii εχει και το Wii Sports και το Mario. Τωρα εαν καποιος δεν καταλαβε, τι να πω. Blame me.
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                          Comment


                          • #14
                            Do a barrel roll!

                            Comment


                            • #15
                              Αρχιζω να μην την παλευω καθολου με αυτο το παιχνιδι, γιατι απο ενα σημειο και μετα κανει "wear-off" η μοναδικη αισθητικη και ολα τα σχετικα και μενει το παναπλο level design και το σχετικα αδιαφορο gameplay. Aκομα και το OST δε λεει να ξεφυγει απο τη μετριοτητα με τιποτα.

                              Ετσι ειναι τα Kirby βεβαια, ολα ειναι πανευκολα και εχουν το δικο τους target group, απλα εγω οπως και να χει νιωθω την υπομονη μου να εξαντλειται και την αναγκη να προχωρησω σε κατι με πιο εντονους ρυθμους και καποια σχετικη δυσκολια τελοσπαντων.
                              Οι πρωτοι κοσμοι ηταν χαριτωμενοι, στον 3ο κοσμο αρχισα να σαλταρω με το toy factory, μια κουνια να χα διπλα μου μ' ενα μωρο να κλαιει και το σκηνικο θα εδενε τελεια.

                              Comment

                              Working...
                              X