Announcement

Collapse
No announcement yet.

Persona 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Persona 3

    Παράτησα τα πάντα και παίζω Persona 3 FES.
    Straier περιμένω να μου στείλεις την διεύθυνσή σου να σου γράψω γράμμα.
    Carpe diem

  • #2
    Παράτησα τα πάντα και παίζω Persona 3 FES.
    Straier περιμένω να μου στείλεις την διεύθυνσή σου να σου γράψω γράμμα.
    Χαχα, ωραίος. Βέβαια όταν λέω παίξεις εννοώ μέχρι τερματισμού. Αν το βάλεις να το δεις για 1-2 έστω 5 ώρες δε μου λέει κάτι. Όταν ανεβάσεις βίντεο με τον εαυτό σου να παίζει την τελική μάχη θα σου στείλω τη διεύθυνση.
    Σοβαρά τώρα ο λόγος που στο είπα είναι επειδή το παιχνίδι είναι πολύ τζαπανίλα (όπως θα έλεγε και ο Μπιγκ Μπος) και δεν είσαι συνηθισμένος και στα jRPGs πιστεύω πως θα σου πέσει βαρύ το συγκεκριμένο. Το έχω και γω και να για να είμαι ειλικρινής με κούρασε μέχρι εκεί που το έφτασα (όχι πολύ μακρυά). Μακάρι να σε πιάσει το μανιάτικο και να το τελειώσεις πάντως.
    Και να θυμάσαι: Οι μέρες θα συνεχίσουν να έχουν 24 ώρες στο μέλλον. ;)
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

    Comment


    • #3
      60 ωρες στο νερο το συγκεκριμενο αν το τρεξεις, χωρια αλλες 30 ο επιλογος, 250+ οροφοι dungeon crawler και ενας χρονος roleplay στο σχολειο, περνωντας μερα μερα

      θα περασεις καλα altair

      το σωσιμο μου γραφει 107 ωρες παντως (βεβαια χρονο με farming να βρω ολα τα περσονας+ max s.links)

      Comment


      • #4
        Ε πολλά ζητάς κι εσύ.Είπες να παίξω.
        Σοβαρά τώρα,πιστεύεις πως θα παράταγα Final Fantasy 4 & Kingdom Hearts 2 για το Persona;
        Ακόμα με τη ζελατίνα το έχω.Απλά ήθελα να σε τσιγκλήσω λίγο.Ελπίζω βέβαια μέχρι να γυρίσεις Ελλάδα (αν γυρίσεις κάποια στιγμή μόνιμα δηλαδή),να το έχω ξεκινήσει και γιατί όχι να το έχω τελειώσει κιόλας(ΔΥΣΚΟΛΟ το κόβω).
        Carpe diem

        Comment


        • #5
          Aπο οτι ξερω κι εγω τα Persona θελουν cohones και χρονο...

          Τζαπανισταν ολε ρε!
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

          Comment


          • #6
            Σιγα τα cohones (duh this word is just stupid ) που θελουν, μονο υπομονη θελουν. Κατα τ' αλλα παντου λενε πως ειναι απο τα πλεον ευκολα rpgs (τα P3 και P4 εστω).

            Comment


            • #7
              Seriously τώρα:

              Το έχω και γω και να για να είμαι ειλικρινής με κούρασε μέχρι εκεί που το έφτασα (όχι πολύ μακρυά).
              Το έπαιξα 30 ώρες, ίσως και λίγο παραπάνω και το βαρέθηκα τραγικά. Χαρά στην όρεξη αυτών που το πήγαν μέχρι το τέλος και το χάρηκαν. Έκανα το τεράστιο λάθος να το βάλω στο normal, θεωρώντας ότι θα ακολουθά τη νόρμα της σειράς (δυσκολία στο μέγιστο), αλλά μετά τις πρώτες 10 ώρες τα πάντα έπεφταν για πλάκα. Βέβαια έκανα και grinding για να βρω όσα περισσότερα personas και για να ανεβάζω social links, αλλά κάπου ο αέναος κύκλος "μέρα στο σχολείο->fail events->decisions για το τέλος της μέρας->dungeon crawling σε uninspired random generated dungeons ή κάποιο event->πάλι από την αρχή" με έκανε να χάσω κάθε ενδιαφέρον. Το σενάριο φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά εξελισσόταν πολύ αργά, ειδικά αν το έπαιζες όπως εγώ. Και όταν γινόταν κάτι, ήταν ελάχιστο .

              Τέλος πάντων, το έχω πει, τα μόνα MegaTen που με ενδιαφέρουν είναι το Nocturne, το Persona 2 και ίσως το 4 - για να έχω απλώς μία ολοκληρωμένη άποψη για τη σύγχρονη τροπή της σειράς. Το Catherine φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά θα μπω στη διαδικασία να το παίξω μόνο αν έχει δυσκολία και καλή δομή και ροή. Αυτό το θεοβάρετο πράγμα που είδα στο Ρ3 δε θέλω να το ξαναζήσω . JPOP αισθητική και βλακείες :xp: .

              ΥΓ: Όταν το πρωτοξεκίνησα ήμουν τελείως ενθουσιασμένος, είχα πει τότε και στο gamepro ότι ίσως είναι το καλύτερο jRPG που έχω παίξει .

              Less seriously:

              Σοβαρά τώρα,πιστεύεις πως θα παράταγα Final Fantasy 4 & Kingdom Hearts 2 για το Persona;
              Δε σε συμφέρει να λες τέτοια πράγματα που να πάρει .

              Comment


              • #8
                τι να πω γουστα ειναι αυτα σιγουρα, αλλα για τα persona 3,4 εγω που τα εχω καψει τα θεωρω απο τα καλυτερα jrpgs του ps2 θα τα εβαζα ευκολα τοπ5
                αλλα ενταξει δεν ειναι για ολους, μπορω να καταλαβω γιατι να μην αρεσει ο συνδυασμος
                των crawling dungeons με παντρεμα school+date sim
                και welcome to jrpgs το 99,9% ετσι ειναι, αλλωστε η επαναληψη ειναι η μητηρ πασης μαθησεως

                εvans αν δεν σου εκατσε καλα το 3 δεν προκειται να σου κατσει καλα ουτε το 4 αλλα λογικα θα σου αρεσει οτι το καθε dungeon πλεον εχει ενα theme και διαφοροποιουνται μεταξυ τους στυλιστικα σε μεγαλο βαθμο+ μεγαλυτεροι οροφοι ολα τα αλλα ειναι στο ιδιο μοτιβο

                Comment


                • #9
                  Kαταρχάς να πω ότι εντυπωσιάστηκα από όλα τα ποστ που έλαβαν μέρος εδώ και κυρίως από το αρχικό.

                  Λοιπόν,όπως έγραψα και σε άλλο τοπικ,παίζω την portable έκδοση του παιχνιδιού.Είναι παιχνιδάρα,απορώ πως αμέλησα να το παίξω τόσα χρόνια.Βασικά το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό από τα κλασσικά jrpg που ξέρουμε και ένα μεγάλο μπράβο στην ατλους που μας έδωσε κάτι τόσο ξεχωριστό.Το παιχνίδι είναι jrpg αλλά έχει και στοιχεία life simulation.

                  Οι βασικοί ήρωες είναι έφηβοι οι οποίοι την ημέρα πηγαίνουν στο σχολείο και συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ένας έφηβος(διάβασμα,αθλητισμό,τέχνη,διάφορες μικροδουλειές και άλλα)ή απλώς να περάσει ώρα με φίλους/γνωστούς.Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα κλασσικά rpg στατιστικά όπως level και strength υπάρχουν και στατιστικά που καθορίζουν την κοινωνικότητά μας.Αυτά είναι τα ακαδημαικό επίπεδο,θάρρος,γοητεία.

                  Το βράδυ από την άλλη,εφόσον το επιλέξουμε,μπορούμε να πάμε στο dungeon(υπάρχει μόνο ένα dungeon στο παιχνίδι το οποίο είναι τεράστιο και αποτελείται από περισσότερους από 250 ορόφους!)Οι ήρωές μας είναι οι μόνοι που μπορούν να επισκεφτούν το dungeon λόγω μιας ειδικής ικανότητας που διαθέτουν.

                  Η επίδοσή μας στην μάχη εξαρτάται πέρα από τα στατιστικά και τον εξοπλισμό μας και από τα περσονα που διαθέτουμε.Το περσονα που έχουμε εξοπλισμένο καθορίζει τα στατιστικά του χαρακτήρα μας αλλά και τα skills που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην μάχη.Για να έχουμε ισχυρά περσονα πρέπει να επιδιδόμαστε συχνά σε persona fusion.Έτσι συνδυάζουμε 2 περονα που έχουμε και πέρνουμε ένα ισχυρότερο καινούριο.

                  Επίσης,είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με κοινωνικές δραστηριότητες,να κάνουμε καλούς φίλους και να ενισχύουμε τους δεσμούς φιλίας που έχουμε με αυτούς γιατί έτσι τα περσονα που δημιουργούμε παίρνουν μεγάλο μπονους σε exp και παίρνουν πολλά λεβελ.To γιατί μην με ρωτάτε,έχει να κάνει με την λογική του παιχνιδιού που θέλει τα περσονα να είναι κάτι σαν άλλος ευατός του ήρωά μας.Όπως και να έχει,είναι πολύ διασκεδαστικό σαν διαδικασία να περνάς χρόνο με άλλους χαρακτήρες και να βλέπεις τις ιστορίες τους.

                  Η εξέλιξη της ιστορίας διαφέρει και αυτή από τα κλασσικά rpg.Εδώ υπάρχει ημερολόγιο και μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ένα μήνα)συμβαίνει ένα μεγάλο γεγονός το οποίο ακολουθείται από ένα σοβαρό boss fight.Έτσι πρέπει να προσέχουμε πως θα κατανείμουμε τον χρόνο μας,εκτός από κοινωνικές δραστηριότητες πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο και στην ενδυνάμωση των χαρακτήρων μας αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα.Το σενάριο πάντως φαίνεται να έχει πολύ ζουμί αν και εξαλίσσεται με σχετικά αργούς ρυθμούς.

                  Αυτά πάνω κάτω.Ανέλυσα εν συντομία τους βασικούς μηχανισμούς του τίτλου.Πρόκειται για τίτλο πολύ μεγάλο σε διάρκεια και αρκετά βαρύ-απαιτείται πολύς πειραματισμός,κυρίως για το persona fusion,και σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που ένας νέος παίκτης θα μπερδευτεί.Όπως συμβαίνει σε πολλά παιχνίδια της σειράς megaten για 100% ολοκλήρωση του τίτλου θα χρειαστεί σίγουρα προσφυγή σε faq.Υπάρχουν πολλά missables και κάποιοι μηχανισμοί του παιχνιδιού έχουν τέτοια λεπτομέρεια που δεν την βρίσκει παίκτης εύκολα μόνος του.Προσωπικά αποφάσισα να παίξω χωρίς οδηγό.Υπάρχει πάντως new game συν στο οποίο είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει κανείς τα πάντα.

                  Νοοτο θα σου πρότεινα να του ρίξεις οπωσδήποτε μια ματιά όταν έχεις χρόνο.Είναι κάτι μοναδικό και με πολύ ιδιαίτερο στιλ και σίγουρα θα σου αρέσει πολύ.

                  Εγώ έχω κλείσει τις 40 ώρες και είμαι λίγο μετά την μέση του παιχνιδιού.Level 43,34% personas.


                  Tidy!

                  Do not blame me.Blame yourself or God.
                  In Matsuno we trust.

                  Comment


                  • #10
                    Η διαφορά του P3P από το P3 στο PS2 είναι ότι στο δεύτερο πας παντού με τα πόδια ενώ στο πρώτο η life simulation είναι σαν visual novel (κάτι πολύ καλύτερο και πιο γρήγορο).

                    Παρόλα αυτά το ότι απουσιάζει το FES από το P3P δεν είναι και ότι καλύτερο για αυτό και θα πρότεινα το FES έναντι των άλλων εκδόσεων.

                    Το μεγάλο κακό που έχει είναι η υπερβολικά αργή εξέλιξη της ιστορίας λόγου του όλου συστήματος και θέλει πάρα πολύ υπομονή.

                    Πάντως το καλύτρο σημείο και στο P3 και στο P4 είναι το ενδιαφέρον σενάριο.
                    https://www.emulator-zone.com
                    I am an iteration closer to my desired solution!
                    The World Ends With You

                    I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                    Castlevania Lords of Shadow

                    I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                    Hyperdimension Neptunia

                    Comment


                    • #11
                      το καλυτερο σημειο των persona 3-4 ειναι οταν πας να δειρεις την margaret, απιστευτες μαχες ειναι σαν mirror match!!! γιατι αλλαζει και αυτη personas και μπορει να σε σκοτωσει σε 2 γυρους ευκολα

                      deus αμα τελειωσεις το p3p παιξε στο ps2 απο το FES τον επιλογο να δεις τι γινεται και παρακατω στο story γιατι ετσι οπως τελειωνει το 3....omg επισης το last boss στο 3 ειναι Ε P I C (σχεδιασμος, ost)

                      Comment


                      • #12
                        Λοιπόν 93 ώρες γράφει το ρολόι και είμαι κοντά στο τέλος,20 μέρες έμειναν για την τελική μάχη.15 social links max (πως στο διάολο γίνονται όλα σε ένα lythrough χωρίς οδηγό;)και σίγουρα δεν θα τα έχω όλα μαχ ως το τέλος και όλα τα social stats στο max.Το compendium το έχω ανοίξει στο 67%.

                        Για να προετοιμαστώ καλύτερα για το τέλος ασχολούμαι κυρίως με fusion kai leveling.Εδώ έχω κάποιες ερωτήσεις.Είμαι level 80 και τα ΗP μου δεν είναι ούτε 500 ενώ έχω δει άτομα που έχουν 999 στο 99 level.Πως στο καλό πήραν τέτοια τρελά boosts και έφτασαν τόσα hp;

                        Για να φτάσω 100% το compendium πρέπει να έχω κάνει όλα τα social links max;

                        Προσπάθησα να νικήσω τον χάρο αλλά με ισοπέδωσε,είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νόμιζα!Θα κοιτάξω να κάνω fuse πιο δυνατά persona και θα ξαναπροσπαθήσω.

                        Vaynard to answer αξίζει;Λίγο που το έψαξα δεν έπεσα και πάνω στις καλύτερες εντυπώσεις,σχεδόν όλοι το βρίζουνε.Λένε ότι είναι 30 ώρες grinding χωρίς τα στοιχεία που έκεναν το πρωτότυπο περσονα 3 τόσο καλό(social links,school,persona compendium κτλ κτλ)


                        Tidy!

                        Do not blame me.Blame yourself or God.
                        In Matsuno we trust.

                        Comment


                        • #13
                          Για αυτό που ρωτάς για το P3 δεν θυμάμαι αλλά μπορώ να σου πω για το answer.

                          Στην αρχή οι χαρακτήρες συζητάνε για το φινάλε του παιχνιδιού και τελικά εμφανίζεται ένα dungeon αντίστοιχο του σχολείου. Βασικά δεν υπάρχουν social links γιατί τελικά καταλήγεις ψιλοπαγιδευμένος κάπου. Το dungeon μπορεί να καταλήξει απελπιστικά δύσκολο και έτσι να αναγκαστείς να κάνεις grinding. Persona Fusion υπάρχει βέβαια. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και velvet room.

                          Το answer εξηγεί κάποια πράγματα που αφήνει αναπάντητα το κυρίως παιχνίδι και θυμίζει περισσότερο DLC παρά πλήρες παιχνίδι αλλά θεωρώ πως αν σου άρεσε το journey θα σου αρέσει και αυτό και τελικά, αν παίξεις την εισαγωγή, θα θες να δεις τι απέγιναν οι χαρακτήρες.
                          https://www.emulator-zone.com
                          I am an iteration closer to my desired solution!
                          The World Ends With You

                          I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                          Castlevania Lords of Shadow

                          I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                          Hyperdimension Neptunia

                          Comment


                          • #14
                            το answer αξιζει κυριως για τον λογο που ειπε ο belmont αλλα απλα dlc δεν το λες , εμενα μου ειχε παρει γυρω στις 30 ωρες αν δεν με απατα η μνημη μου, ποιο dlc τη σημερον ημερα διαρκει τοσο?

                            ειναι και ποιο δυσκολο απο το vanilla persona 3 (a.k.a the journey)

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Vaynard View Post
                              ποιο dlc τη σημερον ημερα διαρκει τοσο?
                              Αυτά που βγαίνουν για τα παιχνίδια της Atlus/NIS!

                              Προφανώς για το answer έχεις δίκαιο βέβαια, ο χαρακτηρισμός ήταν κάπως υπερβολικός!
                              https://www.emulator-zone.com
                              I am an iteration closer to my desired solution!
                              The World Ends With You

                              I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                              Castlevania Lords of Shadow

                              I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                              Hyperdimension Neptunia

                              Comment

                              Working...
                              X