Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy IV DS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Final Fantasy IV DS

Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό το FF4 αλλά προχτές το έπιασα σοβαρά.Είμαι στο σημείο που έχω σώσει την Rosa από τον desert fever.Έχω την εξής απορία.Αργεί πολύ η επιστροφή του Kain στο party μου;Αυτή τη στιγμή έχω τους εξής:

Cecil - 20 lvl
    Rydia - 20 lvl
    Rosa - 15 lvl
    Edward - 15 lvl

Μου αρέσει περισσότερο από το 3,αλλά έχω μια απορία.Γιατί λέγανε όλοι ότι είναι πιο δύσκολο από το 3;Ως τώρα μου φαίνεται απείρως πιο εύκολο.Μόνο που κάνω complete 100% τα διάφορα dungeon μου δίνει συνέχεια bonus items (potions,tents,phoenix downs κλπ).Έτσι δεν ξοδεύω χρήματα.Παράλληλα βέβαια δεν χρησημοποιώ πολύ συχνά ούτε white magic ούτε potions με αποτέλεσμα να μου μένουν τα items και να είμαι σχεδόν πάντα γεμάτος.
    Στο 3 πριν από κάθε dungeon το grinding ήταν απαραίτητη διαδικασία.Άσε που δεν έχει save points μέσα στο dungeon,ενώ στο 4 όχι μόνο έχει,αλλά είναι και τόσο λεπτομερής ο χάρτης που βρίσκεις τα πάντα πολύ εύκολα.
    Ως τώρα η δυσκολία για μένα έχει ως εξής.
    3>>>4.
    Δεν ξέρω βέβαια μετά κατά πόσο θα αλλάξει αυτό γιατί έχω μάθει ότι στο 4 οι εχθροί παίζουνε πάρα πολύ συχνά με status effects,κάτι το οποίο συνέβαινε πολύ σπάνια στο 3.Ως τώρα πάντως κάνα toad μόνο και συνήθως κάνει miss.
    Carpe diem

Γιατί λέγανε όλοι ότι είναι πιο δύσκολο από το 3;
    Ποιοι το λέγανε; Δεν έχω παίξει τη DS έκδοση αλλά γενικά σε θέμα δυσκολία NES FF>>>>SNES FF. Στο κανονικό FF4 τον Kain τον παίρνεις για τα καλά λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού (μπορεί και λίγο ενδιάμεσα δε θυμάμαι καλά).
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

σωστα θυμασαι straier,
      @altair οι εκδοσεις των 3,4 στα ds ειναι walk in the park (ειδικα το 4 με τα augments) αν συγκριθουν με τις original εκδοσεις,
      ποιοι λενε οτι ειναι ποιο δυσκολο απο το ff3 ds το ff4 ds?
      οσα reviews εχω διαβασει λενε το αντιθετο και μπορω να στο επιβεβαιωσω και ο ιδιος

Comment

Οι αποψεις για τη δυσκολια του 4 διιστανται (και τριιστανται μη σας πω ), διοτι στο SNES υπηρχαν 2 εκδοσεις (η κανονικη και η US που οταν βγηκε εκει επειδη πιστευαν πως θα ειναι δυσκολο βγαλαν το FF IV easy type).
        Στα FF Chronicles (PSX) και FF IV (GBA) νομιζω πως εγινε μεταφορα της original εκδοσης και οχι της easy type.

Στο DS δεν ξερω που βασιστηκαν, αλλα οκ καταλαβαινετε γιατι ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για το αν ειναι δυσκολο παιχνιδι ή οχι.

Οπως και να χει η ουσια ειναι πως ειναι ενα ακομα FF, δηλαδη σε καμια περιπτωση δυσκολο. Απλως τις απαραιτητες μαχες αν κανει κανεις, χωρις grinding κτλ δηλαδη και ολα θα κυλησουν μια χαρα με ενα λογικο challenge.

Το FF4 τουλαχιστον ειναι ενα ωραιο παιχνιδι ακομα και σημερα, FF3=lol, παιχνιδι χωρις χαρακτηρα. Προφανως και ανηκει σε αλλη εποχη και για τοτε ηταν οκ κτλ κτλ, απλα το αναφερω.

Comment

ναι το ff3 ανηκει σε αυτη την κατηγορια πλεον απροσωπο jrpg αλλης εποχης,
          την επανεκδοση του 4 στο psx ειχα παιξει και μετα του ds το 4 μου φανηκε υπερβολικα ευκολο, δεν δωσανε το απαιτουμενο boosting στις δυνατοτητες των εχθρων ενω το grp σου γινεται πολυ δυνατο οσο προχωρας

Comment

Βασικά είχα διαβάσει για την έκδοση του ds ότι το 4 είναι πιο δύσκολο από το 3.Αλλά τι περίμενα κι εγώ από το gameover;
            Carpe diem

Comment

Εγώ είχα ακούσει πως το FF4DS είναι πιο δύσκολο από το απλό και ότι χρειάζεται grinding (που στο αυθεντικό δε χρειαζόταν) αλλά όλοι εδώ μέσα λέτε το αντίθετο.
              Στην Ιαπωνία είχε βγει για SNES το κανονικό και το easytype (που από όσα είχα δει δεν ήταν φοβερά ευκολότερο, απλά σου έδινε λιγότερα skills και ethers νωρίς στο παιχνίδι) και νομίζω πως η αμερικάνικη έκδοση ήταν βασισμένη στο easytype αλλά όχι πανομοιότυπη. Όπως και να έχει η PS1 και GBA έκδοση βασίστηκαν στο αυθεντικό παιχνίδι.
              Originally posted by 丹野
              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

FF4 DS = panefkolo
                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                Kindred, this blade and I.
                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                Greek Gaming Videos
                Greek Final Fantasy Forum

Comment

Σήμερα δυσκολεύτηκα πρώτη φορά από βλακεία δική μου.Εκεί που συναντάς την Mother Bomb.Με το που ανατινάζεται και φουλ να είναι οι χαρακτήρες μου πέφτουν όλοι μαζί.Μόνο ο Yang έζησε.Αλλά εντάξει.Μία kick στους υπόλοιπους εχθρούς και μετά τροχάδην για Damcyan Castle να τους αναστήσω.Ψιλοπράγματα δηλαδή.
                  Carpe diem

Comment

Όχι ότι δεν το γνωρίζουν και οι πέτρες το γεγονός αυτό,αλλά ας το βάλω σε σπόιλερς.

Έγινα Paladin.Γαμώ το κέρατό μου,έχασα όλα μου τα levels.Ευτυχώς βέβαια μέσα σε μία μάχη πήγα 7ο επίπεδο.Σύντομα ελπίζω να έχω φτάσει πάλι το 26.

Και ναι συνεχίζει να είναι πολύ εύκολο,μόνο που πλέον οι εχθροί γίνονται πιο εκενυριστικοί λόγω των status effects και των counters.
                    Carpe diem

Comment

XAXAXXAXAXAXAXAx Na dw enan re, ENAN pou na mhn riksei xristopanagies otan xanei ta levels tou Cecil xaxaxax, it gets me every time lol!
                      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

Comment

Εγω το χω ξεχασει τελειως πως γινεται αυτο και ας εχω παιξει το παιχνιδι 2 φορες. Rush ftw, ποτε δε μετανιωνω για το grinding που δεν κανω .

Comment

Καλά κι εγώ ήμουν ενήμερος σχετικά,αλλά και πάλι είναι σπαστικό.Πάντως 3 levels του είχα πάρει μόνο με grinding κι αυτά γιατί ήθελα να ανεβάσω Rydia στην αρχή και μετά Palom & Porom.Οι άλλοι ανεβαίνανε πολύ γρήγορα,αλλά ο Cecil δεν χαμπάριαζε.Αργά αργά.Λογικό μιας και ήταν ο πιο δυνατός χαρακτήρας του party μου.
                          Γαμάτο game btw αλλά πολύ εύκολο.7 ώρες κι ακόμα να δω gameover.
                          Carpe diem

Comment

Ανεβασε Palom και Porom κυριως, εχουν μελλον.

Comment

Εμένα δε μου άρεσε που δε μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα όπλα. Νομίζω πως μπορείς να ξεπεράσεις πολύ γρήγορα το σοκ πάντως γιατί απλά είναι πολύ καλύτερος από πριν και θα φτάσεις τα προηγούμενά σου λέβελ πολύ πιο γρήγορα. Ίσως σου λείψει το Darkshock αλλά Esuna>>>>Darkshock. Αν έχεις μάγους στην ομάδα δεν είναι μεγάλο θέμα.
                              Originally posted by 丹野

Comment

Working...
                              X