Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sonic Generations

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Phantom Duck
    replied
    Κι έλεγα πότε θα γράψεις κανένα κατεβατό

+1 σε όλα από εμένα αν και τα έχουμε ξαναπεί. Εγώ είχα περάσει μία φάση που ασχολούμουν συνεχώς με τις κλασικές πίστες, μετά έπαθα μία μεγάλη παράκρουση με τις μοντέρνες και μετά ξαναγύρισα στις κλασικές. Είχα παίξει κάνα 3ωρο απλά για να εμφανίσω τις βασικές πίστες και μετά καθόμουν κι έλιωνα στα speed runs ξανά και ξανά και ξανά.

Το Chemical Plant μιας και το ανέφερες πιστεύω πως είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις του παιχνιδιού. Κλασική αναγνωρίσιμη ΤΟΡ πίστα, με τέλεια υλοποίηση και στις δύο εκδοχές, τέλειο soundtrack, τέλεια όλα.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Λοιπον, να πω και εγω καποια πραγματα τωρα που εχω τελειωσει τους 3 πρωτους κοσμους.

Ξεκινωντας απο το hub world θα πω οτι ειναι απειρως καλυτερα υλοποιημενο απο το sonic 4. Καθως προχωρας ανοιγουν ολο και περισσοτερα πραγματα και γενικως το παιχνιδι θετει νεους στοχους για το τι μπορεις να κανεις. Τα challenges που ξεκλειδωνεις ειναι στο συνολο τους πολυ καλα υλοποιημενα δεδομενου οτι προσφερουν κατι διαφορετικο απο το maιn game σε οτι αφορα το gameplay (εισαγοντας με ενδιαφερον τροπο και τους sonic friends) ενω λειτουργουν και ως τροποw να κανεις master τα mechanics του παιχνιδιου. Πολυ καλη επιλογη και η υπαρξη των red stars που ενισχυουν το adventuring και την ευρεση νεων μονοπατιων ανα τα levels. Τα παραπνω οδηγουν τον παικτη να γυρναει πολλες φορες στην καθε πιστα και του δινει κινητρα για replay ενω δεν ακυρωνουν και το life system (προβληματα που ειχε το sonic 4).

To classic μερος του παιχνιδιου εχει οντως καλες φυσικες (σε σημεια διαφορετικες απο τα originals αλλα στο πλαισιο επιμερους επιλογων) και top level design. Το παιχνιδι ΔΕΝ εχει σκοπο να ρεπλικαρει ακριβως τα classic sonics με νεα γραφικα. Ο κορμος ειναι ιδιος σε σημαντικο βαθμο (καμια μα καμια σχεση με το sonic 4 που ουσιαστικα ειναι τελειως διαφορετικο game μηχανικα) αλλα το γεγονος οτι το spin attack εχει δικο του κουμπι και εκτελειται ακομα και εν κινησει, αλλαζει πολυ τα πραγματα. Γενικα θα ελεγα οτι δινεται κατι διαφορετικο εχοντας ομως την old school βαση.

Το modern μερος ειναι μεχρι στιγμης ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και οσο και να φαινεται περιεργο ασχολουμαι πολυ περισσοτερο με αυτο (κυριως speed runs) παρα με το classic. Υπαρχει καταπληκτικο level design το οποια ειναι απιστευτα ευρηματικο ανα στιγμες ενω δομειται καλο platforming ακομα και σε αυτες τις ταχυτητες κατι που δεν περιμενα. Εχω κανει σχετικα master το Chemical Plant και μπορω να πω οτι το πληθος των διαδρομων και gameplay elements που προσφερει ειναι απεριγραπτα. Τωρα καποια μηχανικα προβληματα που εχει το παιχνιδι αρχιζουν και φαινονται απο το sky sanctuary και μετα που ο τιτλος ανοιγει παρα πολυ. Eκει το level design δινει και slow segments με classic 3D platforming και ο χειρισμος δεν ειναι τοσο καλος οσο στα 2D ή fast paced κομματια. Ισως δεδομενης της λογικης του τιτλου το καλυτερο θα ηταν το παιχνιδι να προσφερει εναν διαφορετικο τροπο χειρισμου και ισως και ελεγχο της καμερας οταν μπαινεις σε slow paced 3d platforming mode μιας και το μοντελο που υπαρχει τωρα δεν ειναι οτι καλυτερο (υπαρχουν cheap deaths). Παρολα αυτα η κατασταση συνηθιζεται και μαθαινεις να παιζεις με αυτον τον τροπο. Συνολικα εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος παροτι παλιοτερα διαφωνουσα με τη συγκεκριμενη formula. Ο Loggo ειχε δικιο, αν υλοποιηθει σωστα και με το καταλληλο level design μπορει να δωσει εξαιρετικα αποτελεσματα.

Οπτικα το παιχνιδι ειναι φανταστικο ενω η μουσικη θεωρω οτι ειναι η καλυτερη που υπαρχει σε sonic game. Να πω επισης οτι το μεγεθος του ειναι απο μικρο (αν απλα παιξεις τα levels και προχωρας) μεχρι τεραστιο αν θελησεις να κανεις τα παντα και μπεις στο τρυπακι των speed runs (κατι που δεν ειναι δυσκολο να συμβει μιας και σαν διαδικασια ειναι απιστευτη).

Τι να πω, συνεχιζω και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Υπαρχουν θεματα αλλα ειναι η πρωτη φορα που η συνολικη ποιοτητα αγγιζει αυτην των παιχνιδιων του 90.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Κρατήστε έξω

Leave a comment:

• kakashi_gr
    replied
    Originally posted by Phantom Duck View Post
    έχει και την Μύκονο, μια χαρά
    challenge unlocked.
    race first to the gay bar

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Sonic Generations mod adds most levels from console-exclusive Sonic Unleashed

Και ευτυχώς αφήνει τα σημεία του σκατζοχειρολυκάνθρωπου απ' έξω. Φαίνεται πολύ κομπλέ, έχει και την Μύκονο, μια χαρά

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Ρε συ μόλις βρήκα πως υπάρχει driver που σου κάνει όλα τα games 3d!
    Βάλε Black Ops (έχει native 3D υποστήριξη), κάνε δεξί-κλικ να φέρεις το όπλο κοντά, θα με θυμηθείς.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Ρε συ μόλις βρήκα πως υπάρχει driver που σου κάνει όλα τα games 3d!

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Ναι συμφωνώ. Ειδικά στις modern πίστες είναι πολύ δυνατό το 3D. Στις πίστες με τον χοντρούλη δεν είναι τόσο έντονο όμως μου είχε κάνει εντύπωση η crisis city με χοντρούλη, που σε ένα σημείο είχε φλεγόμενα σωματίδια να περιτριγυρίζουν την οθόνη (κλασσική gimmickia στo 3D).

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Eίναι όπως λέμε δροσίζεσαι ή ζορίζεσαι.
    Ανάλογα δηλαδή αν ζαλίζεσαι, ή αν πορώνεσαι.

Εγώ πορώνομαι αλλά και ζαλίζομαι, οπότε το παίζω με διαλλείματα.
    Αλλά έχει πολύ ωραίο 3d.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Αυτό είναι καλό ή όχι;

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Sonic Generations σε polarized 3d screen.

Ο ορισμός της επιληψίας!!!!

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    5ος στην Classic Speed Highway στα Steam Leaderboards, με περιθώρια βελτίωσης φυσικά

Προς το παρόν θα κάνω ένα διάλειμμα από το online και θα συνεχίσω το κανονικό μέρος του παιχνιδιού. Έχει ακόμα πράμα για ξεκλείδωμα, πρέπει να τσεκάρω και τα καινούργια τραγούδια που έχω βγάλει.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    [...] Ειδικά η κάτω τούμπα (τρέχεις και πατάς κάτω) είναι φοβερά δύσκολο να εκτελεστεί και ήταν μία κίνηση που τη χρησιμοποιούσα ασταμάτητα. [...]
    Ισχύει αυτό. Αν και εκ πρώτης όψεως με ενόχλησε, πλέον δεν έχω πρόβλημα επειδή στα speed runs στα οποία έχω δώσει βάρος, το spin button είναι ό,τι χρειάζεσαι. Και σε αυτό το σημείο να πω πως αν και το φοβόμουν (το είχε αναφέρει και ο Loggo νομίζω), το spin button χρησιμοποιείται πολύ σωστά από το παιχνίδι. Τόσο που όταν πάω να παίξω Sonic 4 ξεχνιέμαι και πατάω τετράγωνο αντί για κάτω+Χ.

Το καλύτερο βέβαια σύστημα το είχε το Sonic CD. Με κάτω + άλμα έκανε την κλασική κίνηση, ενώ με πάνω + άλμα έτρεχε πιο γρήγορα αλλά ήταν ευάλωτος στους εχθρούς επειδή δεν γινόταν μπάλα. Μακάρι σε ένα επόμενο Sonic παιχνίδι να δούμε και τον παραπάνω μηχανισμό, θα είναι όλα τα λεφτά.

Γενικά πάντως έχω πάθει παράκρουση με το παιχνίδι, με έχει εντυπωσιάσει απίστευτα . Δεν περίμενα ποτέ πως η τωρινή Sega θα έφτιαχνε τέτοιο δημιούργημα, μακάρι να μην σταματήσει εδώ.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό που λες, ότι δηλαδή οι πίστες του είναι από τις καλύτερες σε Sonic (με εξαίρεση την τελευταία που τη βρίσκω απαράδεκτη και βαρετή), αλλά κατέληξα στο ότι απλώς ακολουθάει μία διαφορετική λογική από τα πρώτα 4 του megadrive. Σε εκείνα θυμάμαι ότι στο gameplay έμπαιναν και στοιχεία όπως μυστικά περάσματα σε τοίχους που οδηγούσαν σε ζωές, "ring challenges" όπου μπορούσες να τερματίσεις με πολλά δαχτυλίδια, "score challenges" όπου μέτραγε πολύ το πόσο γρήγορα ή όχι θα τελείωνες μία πίστα για να πάρεις περισσότερο ή λιγότερο score κτλ.

Θεωρώ τέλος πάντων ότι τα παλιά Sonic άφηναν πολύ περισσότερα play styles από τα οποία μπορούσε να επιλέξει ο κάθε παίχτης τι ήθελε να ακολουθήσει. Εδώ πέρα οι επιλογές είναι αρκετά πιο μετριασμένες, αφού οι πίστες, παρόλο που όντως έχουν απείρως περισσότερα shortcuts και μία δομή που επιτρέπει πειραματισμό, δεν έχουν αυτόν τον πλούτο σε μυστικά που είχαν τα παλιότερα Sonic. Αυτό, σε συνδυασμό με τα mini-bosses και bosses, τα περισσότερα acts ανά stage, τη μετάβαση από το ένα stage στο άλλο χωρίς την παρέμβαση του hub, νομίζω ότι διαφοροποιεί πολύ τη ματιά με την οποία πρέπει να κρίνουμε τα Sonics.

Κοινώς, θεωρώ ότι το Generations είναι η εξέλιξη των Sonics . Δε συγκρίνεται άμεσα με τα παλιότερα, γιατί στοχεύει κάπου αλλού και αυτό που κάνει το κάνει ολόσωστα. Μοναδική παραφωνία κατά την άποψή μου είναι ότι ο χειρισμός δεν είναι τόσο ακριβής όπως τα παλιά. Ειδικά η κάτω τούμπα (τρέχεις και πατάς κάτω) είναι φοβερά δύσκολο να εκτελεστεί και ήταν μία κίνηση που τη χρησιμοποιούσα ασταμάτητα.

Προσωπικά προτιμώ το χαλαρό playstyle στα Sonic και ποτέ δεν μπήκα στη λογική του speedrun στα παλιά. Αυτό με έβαλε λίγο στο τρυπάκι, κάτι που σημαίνει ότι πέτυχε το σκοπό του, αλλά και πάλι θυμάμαι το Sonic 3 & Knuckles, με τα άπειρα μονοπάτια του, τις άπειρες κρυφές ζωές του, τα μυστικά bonus stages και τη σεναριακή ροή μεταξύ των πιστών και πωρώνομαι .

Άσχετο, είμαι κοντά στο 100% completion κι εγώ, αν και δε θα ασχοληθώ με speedruns όπως ο phantom .

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Ύστερα από άλλες ~4 ώρες έφτασα στους ΤΟΡ 15 και στην Speed Highway Classic . Θα πω μεγάλη κουβέντα, όμως οι κλασικές πίστες παίζει να είναι το καλύτερο Sonic που έχω παίξει μέχρι στιγμής. Τα επίπεδα είναι εκπληκτικά φτιαγμένα. Δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι στιγμής, όμως λόγω των speed runs, εκτίμησα ακόμα παραπάνω το παιχνίδι.

Υπάρχουν τρελά short cuts, εχθροί που μόνο τυχαία δεν είναι τοποθετημένοι, λεπτομερέστατο timing, εναλλακτικές διαδρομές και δε συμμαζεύεται. Μου κάνει εντύπωση πως ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά πράγματα. Στο Tube για παράδειγμα έβλεπα ένα speed run από κάποιον που είχε χειρότερο χρόνο από εμένα, όμως χρησιμοποιούσε short cuts που εγώ αγνοούσα και τούμπαλιν. Το βιντεάκι με τον καλύτερο χρόνο που έχω πετύχει, συνδυάζει shortcuts από 3 διαφορετικά runs που έχω δει μέχρι στιγμής, και ακόμα έχει περιθώρια βελτίωσης με μικρολεπτομέρειες.

Εγκατέστησα το fraps μπας και καταγράψω κανένα speed run, όμως μου δημιουργεί καθυστέρηση στο input των πλήκτρων. Και ειδικά σε Sonic παιχνίδι που κινείσαι σε εκατοστά δευτερολέπτων, αυτό είναι πρόβλημα. Θα προσπαθήσω με κανένα εναλλακτικό πρόγραμμα.

Μακάρι το Sonic 4 να ήταν της ίδιας φιλοσοφίας. Βασικά μακάρι να δούμε ένα Sonic Generations 2 με περισσότερα επίπεδα ανά zone, θα μιλάμε για έπος.

Leave a comment:

Working...
X