Πλάκα θα είχε να γινόταν και με τη δική μου όταν πήρα καινούριο Mario αλλά φευ!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Sonic Generations
Collapse
X
-
Αν και είχα αγοράσει το παιχνίδι εδώ και καιρό, τώρα το (ξανα)ξεκίνησα για perfect score. Επίσης όσον αφορά το DLC, μπορεί να είμαι φανατικός πολέμιός των, εδώ όμως ενέδωσα και αγόρασα το spinball φλιπεράκι για το Generations στην τιμή των 0,80€ λόγω εορτών, ικανοποιητική τιμή πιστεύω. Τα λεφτά του πάντως τα έβγαλε, μόνο σήμερα έπαιξα κάμποσες παρτίδες.
Κατά τ' άλλα, τα leaderboards είναι κόλλημα. Ανεβαίνει πολύ ο ανταγωνισμός και σε συνδυασμό με το Youtube μπορείς να κάνεις παπάδες που δύσκολα θα έβρισκες μόνος. Platforming στα καλύτερά του, θυμάμαι στα πρώτα Sonic δύσκολα έβρισκα ορισμένα short cuts κι αυτά μερικές φορές κατά τύχη από την πολύ επανάληψη.
Πάντως τώρα που πηγαίνω για speed runs συνειδητοποιώ πόσο προσεγμένο και ισορροπημένο είναι το παιχνίδι, τουλάχιστον στις 2D πίστες που παίζω αυτήν την περίοδο. Εφάμιλλο των κλασικών 2D Sonic τίτλων.
Κι ένα speed run της Green Hill Zone να γουστάρουμε
Comment
-
Το μυαλό μου έχει γίνει πουρές αυτή τη στιγμή. Ύστερα από ~4 ώρες προσπαθειών, ανέβηκα στην 30η θέση στο Chemical Plant Zone με τον μπυροκοιλιά Sonic. Υπ' όψιν πως οι πρώτοι ~15 χρόνοι είναι bugs / cheaters, επομένως ουσιαστικά είμαι στους TOP 15
Απ' ό,τι βλέπω στο YouTube, τα leaderboards για PS3 / 360 έχουν πολύ καλύτερους χρόνους από το PC. Απ' ό,τι φαίνεται ο κόσμος προτίμησε να το αγοράσει εκεί πέρα, ή τουλάχιστον αυτοί που θέλουν να το λιώσουν. Λογικό μιας και ο Sonic είναι κατ' εξοχήν παιχνίδι κονσόλας.
Επίσης η Sega έδωσε ρέστα στη δημιουργία του παιχνιδιού, όμως το online δεν είναι καθόλου καλό. Με μία γύρα στο internet βλέπω πως πάρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα, δεν κάνει log in, κολλάει, τους πετάει έξω, κλπ. Μέσω Steam τουλάχιστον, δεν ξέρω αν γίνεται κι αλλιώς.
Με το που μπεις στα leaderboards, πρέπει να περιμένεις να φορτώσει χρόνους για κάθε μία πίστα που βάζεις τον κέρσορα επάνω, επομένως αν θέλεις να επιλέξεις π.χ. την 6η πίστα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 6*2=18 δευτερόλεπτα. Και αν θέλεις να ξαναθυμηθείς τον χρόνο της 3ης πίστας του κλασικού Sonic και μετά να πας στην 5η πίστα του μοντέρνου Sonic, καλά κρασιά.
Αν θέλετε να λιώσετε στο online προτιμήστε μακράν τις εκδόσεις για κονσόλες. Και μεγαλύτερο ανταγωνισμό έχει, και περισσότερο κόσμο, και υποθέτω δεν θα έχουν τα προβλήματα του PC. Από την άλλη βέβαια στο PC τρέχει στα 60fps που ένα γρήγορο παιχνίδι σαν το Sonic κερδίζει πολύ από αυτό και φαίνεται όνειρο.
Comment
-
Ύστερα από άλλες ~4 ώρες έφτασα στους ΤΟΡ 15 και στην Speed Highway Classic. Θα πω μεγάλη κουβέντα, όμως οι κλασικές πίστες παίζει να είναι το καλύτερο Sonic που έχω παίξει μέχρι στιγμής. Τα επίπεδα είναι εκπληκτικά φτιαγμένα. Δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι στιγμής, όμως λόγω των speed runs, εκτίμησα ακόμα παραπάνω το παιχνίδι.
Υπάρχουν τρελά short cuts, εχθροί που μόνο τυχαία δεν είναι τοποθετημένοι, λεπτομερέστατο timing, εναλλακτικές διαδρομές και δε συμμαζεύεται. Μου κάνει εντύπωση πως ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά πράγματα. Στο Tube για παράδειγμα έβλεπα ένα speed run από κάποιον που είχε χειρότερο χρόνο από εμένα, όμως χρησιμοποιούσε short cuts που εγώ αγνοούσα και τούμπαλιν. Το βιντεάκι με τον καλύτερο χρόνο που έχω πετύχει, συνδυάζει shortcuts από 3 διαφορετικά runs που έχω δει μέχρι στιγμής, και ακόμα έχει περιθώρια βελτίωσης με μικρολεπτομέρειες.
Εγκατέστησα το fraps μπας και καταγράψω κανένα speed run, όμως μου δημιουργεί καθυστέρηση στο input των πλήκτρων. Και ειδικά σε Sonic παιχνίδι που κινείσαι σε εκατοστά δευτερολέπτων, αυτό είναι πρόβλημα. Θα προσπαθήσω με κανένα εναλλακτικό πρόγραμμα.
Μακάρι το Sonic 4 να ήταν της ίδιας φιλοσοφίας. Βασικά μακάρι να δούμε ένα Sonic Generations 2 με περισσότερα επίπεδα ανά zone, θα μιλάμε για έπος.
Comment
-
Το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό που λες, ότι δηλαδή οι πίστες του είναι από τις καλύτερες σε Sonic (με εξαίρεση την τελευταία που τη βρίσκω απαράδεκτη και βαρετή), αλλά κατέληξα στο ότι απλώς ακολουθάει μία διαφορετική λογική από τα πρώτα 4 του megadrive. Σε εκείνα θυμάμαι ότι στο gameplay έμπαιναν και στοιχεία όπως μυστικά περάσματα σε τοίχους που οδηγούσαν σε ζωές, "ring challenges" όπου μπορούσες να τερματίσεις με πολλά δαχτυλίδια, "score challenges" όπου μέτραγε πολύ το πόσο γρήγορα ή όχι θα τελείωνες μία πίστα για να πάρεις περισσότερο ή λιγότερο score κτλ.
Θεωρώ τέλος πάντων ότι τα παλιά Sonic άφηναν πολύ περισσότερα play styles από τα οποία μπορούσε να επιλέξει ο κάθε παίχτης τι ήθελε να ακολουθήσει. Εδώ πέρα οι επιλογές είναι αρκετά πιο μετριασμένες, αφού οι πίστες, παρόλο που όντως έχουν απείρως περισσότερα shortcuts και μία δομή που επιτρέπει πειραματισμό, δεν έχουν αυτόν τον πλούτο σε μυστικά που είχαν τα παλιότερα Sonic. Αυτό, σε συνδυασμό με τα mini-bosses και bosses, τα περισσότερα acts ανά stage, τη μετάβαση από το ένα stage στο άλλο χωρίς την παρέμβαση του hub, νομίζω ότι διαφοροποιεί πολύ τη ματιά με την οποία πρέπει να κρίνουμε τα Sonics.
Κοινώς, θεωρώ ότι το Generations είναι η εξέλιξη των Sonics. Δε συγκρίνεται άμεσα με τα παλιότερα, γιατί στοχεύει κάπου αλλού και αυτό που κάνει το κάνει ολόσωστα. Μοναδική παραφωνία κατά την άποψή μου είναι ότι ο χειρισμός δεν είναι τόσο ακριβής όπως τα παλιά. Ειδικά η κάτω τούμπα (τρέχεις και πατάς κάτω) είναι φοβερά δύσκολο να εκτελεστεί και ήταν μία κίνηση που τη χρησιμοποιούσα ασταμάτητα.
Προσωπικά προτιμώ το χαλαρό playstyle στα Sonic και ποτέ δεν μπήκα στη λογική του speedrun στα παλιά. Αυτό με έβαλε λίγο στο τρυπάκι, κάτι που σημαίνει ότι πέτυχε το σκοπό του, αλλά και πάλι θυμάμαι το Sonic 3 & Knuckles, με τα άπειρα μονοπάτια του, τις άπειρες κρυφές ζωές του, τα μυστικά bonus stages και τη σεναριακή ροή μεταξύ των πιστών και πωρώνομαι.
Άσχετο, είμαι κοντά στο 100% completion κι εγώ, αν και δε θα ασχοληθώ με speedruns όπως ο phantom.
Comment
-
[...] Ειδικά η κάτω τούμπα (τρέχεις και πατάς κάτω) είναι φοβερά δύσκολο να εκτελεστεί και ήταν μία κίνηση που τη χρησιμοποιούσα ασταμάτητα. [...]
Το καλύτερο βέβαια σύστημα το είχε το Sonic CD. Με κάτω + άλμα έκανε την κλασική κίνηση, ενώ με πάνω + άλμα έτρεχε πιο γρήγορα αλλά ήταν ευάλωτος στους εχθρούς επειδή δεν γινόταν μπάλα. Μακάρι σε ένα επόμενο Sonic παιχνίδι να δούμε και τον παραπάνω μηχανισμό, θα είναι όλα τα λεφτά.
Γενικά πάντως έχω πάθει παράκρουση με το παιχνίδι, με έχει εντυπωσιάσει απίστευτα. Δεν περίμενα ποτέ πως η τωρινή Sega θα έφτιαχνε τέτοιο δημιούργημα, μακάρι να μην σταματήσει εδώ.
Comment
-
Eίναι όπως λέμε δροσίζεσαι ή ζορίζεσαι.
Ανάλογα δηλαδή αν ζαλίζεσαι, ή αν πορώνεσαι.
Εγώ πορώνομαι αλλά και ζαλίζομαι, οπότε το παίζω με διαλλείματα.
Αλλά έχει πολύ ωραίο 3d.Originally posted by RafΗ Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Comment
-
Ναι συμφωνώ. Ειδικά στις modern πίστες είναι πολύ δυνατό το 3D. Στις πίστες με τον χοντρούλη δεν είναι τόσο έντονο όμως μου είχε κάνει εντύπωση η crisis city με χοντρούλη, που σε ένα σημείο είχε φλεγόμενα σωματίδια να περιτριγυρίζουν την οθόνη (κλασσική gimmickia στo 3D).The illusion of free will is an illusion.
Comment
-
-
Sonic Generations mod adds most levels from console-exclusive Sonic Unleashed
Και ευτυχώς αφήνει τα σημεία του σκατζοχειρολυκάνθρωπου απ' έξω. Φαίνεται πολύ κομπλέ, έχει και την Μύκονο, μια χαρά
Comment
Comment