Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sonic Lost World

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Δεν ξέρω με το Wii U τι ουσιαστικές διαφορές μπορεί να υπάρχουν, όμως γενικά και στα σχόλια χρηστών (όχι επίσημων reviewers) που βλέπω στο νετ, υπάρχει μία σεβαστή μερίδα κόσμου που αναφέρει πως το παιχνιδάκι το ευχαριστήθηκε και έριχνε θάψιμο στα reviews. Μην το πάρεις τοις μετρητοίς, όμως πιστεύω πως είναι ενδεικτικό του παιχνιδιού ως έναν βαθμό.

Ύστερα από μερικές ώρες, το Lost World βρωμάει Sega. Του στυλ την μία να σε απογειώνει, και την άλλη να σε κάνει να βλαστημάς μαζί τους. Π.χ. υπάρχει in game μία λίστα με achievements, που όποτε τελειώνεις κάποιο, σου δίνει μία in game δύναμη (color powers, extra life, extra rings, skip to next shortcut, shield, κλπ). Αντί όμως να σου έχουν όλη τη λίστα με τα 100 ξέρω γω achievements, στα πετάει τρία τρία, και πρέπει να τα κάνεις μόνο όποτε σου λέει. Άρα την μία μπορεί να σου ζητάει να μαζέψεις 1.000 δαχτυλίδια, και ύστερα από λίγη ώρα να σου ζητάει να μαζέψεις άλλα 500. Δεν τα μετράει συνολικά δηλαδή. Μπορεί να λειτουργήσει και ως θετικό (περνάς την ώρα σου μαθαίνοντας καλύτερα παλιότερες πίστες, μαζεύεις αστέρια κλπ) και ως αρνητικό (σου σπάει το παιχνίδι στη μέση).

Υπάρχουν κάποιες τέτοιες λεπτομερειούλες. Δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά καταλαβαίνεις πως παίζεις μοντέρνο Sonic και όχι Mario Galaxy που όπως και να το κάνουμε είναι κάποιες κλάσεις παραπάνω.
    Last edited by Phantom Duck; 10-07-2016, 03:07 PM.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

dp

Οι τύποι της Sega είναι βλαμμένοι. Την ημέρα που θα τους δω να φτιάχνουν καλά bosses, θα κάνω τάμα. Έχω παλέψει σχεδόν όλους τους αρχηγούς και η κατάσταση είναι εντελώς ό,τι να 'ναι. Ο ένας είναι γελοίος, ο ένας δυσνόητος, στον άλλον χάνεις 20 ζωές, την μία θέλουν λίγα χτυπήματα, την άλλη περισσότερα, στην κοσμάρα τους γενικά. Ο Sonic στο παιχνίδι έχει δύο κύριες επιθέσεις (homing & κάτι σαν σπρώξιμο). Τώρα έπαιζα τον προτελευταίο αρχηγό, τον χτυπούσα με όλους τους δυνατούς τρόπους και πάντα ψοφούσα. Και το κακό είναι πως δεν καταλαβαίνεις αν κάνεις κάτι καλά ή λάθος. Δεν καταλάβαινες αν πάθαινε ζημιά ή αν βάραγες στον βρόντο. Την μία φορά τον χτύπησα καμιά 10αριά φορές και έχασα, και την επόμενη τον χτύπησα μία (1) φορά και πέθανε αμέσως.

Γενικά έχω πολλά παραδείγματα, όμως δεν έχει νόημα αν δεν τα δείτε. Βασικά, δεν έχει νόημα γενικά. Τα bosses είναι λες και παίζω καμία beta. Απάλευτοι μία ζωή. Μην δουν ότι φτιάχνουν ένα καλό παιχνίδι, αμέσως να πετάξουν μία αηδία μέσα για να το χαλάσουν. Και στο Sonic Generations τα ίδια είχαν κάνει. Ένα παιχνίδι θαύμα, και ένας τελικός τίγκα στα glitch.

Comment

Λοιπόν, τέρμα τα ψέμματα. Το παιχνιδάκι τερματίστηκε 100% εδώ και ημέρες, πλην των time trials που θα τα κάνω μόνο επιλεκτικά σε όσες πίστες μου αρέσουν πολύ. Το ρολόι γράφει περί τις 25 ώρες. Το άφησα να κατακαθίσει το πράμα, και νομίζω πως έχω κατασταλάξει στις απόψεις μου.

In Depth REVIEW για τον Sonic της καρδιάς μας κόζμε
        (ακολουθούν εμβόλιμα βίντεο αγαπημένων μου πιστών)

Αναλυτικότερα: Στην αρχή, μου άρεσε πολύ το όλο στήσιμο του παιχνιδιού. Αυτές καθαυτές οι πίστες ως επί το πλείστον είναι πολύ όμορφες, έξυπνες, ευχάριστες, γενικά δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο παράπονο στο level design. Έκαναν πολύ καλή δουλειά, που μου έκανε πολύ εντύπωση. Ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι σχεδόν τέλειος κατ' εμέ. Συνεχείς εναλλαγές στην δομή και την θεματολογία, ξεχωριστή μουσική κάθε πίστα, γενικά έπεσε πολύ μεράκι για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Η ταχύτητα ήταν πολύ καλή. Αν το κάνεις μάστερ, μπορείς να πηγαίνεις γρήγορα, όμως γενικά δουλεύει platform πάρα πολύ. Το διπλό άλμα που το φοβόμουν ειδικά, ήταν ταμάμ. Πολύ λειτουργικό, ευχάριστο, χρήσιμο και καθόλου cheat. Εύγε!

Εκεί που το χάλασε η Sega, ήταν στα επιπλέον gimmicks για να γεμίσουν το παιχνίδι και να αυξήσουν την διάρκειά του. Το να τελειώσεις απλά όλες τις πίστες θα έπαιρνε κάνα 5ωρο το πολύ, άρα είπαν να βάλουν τα κάτωθι:

Α) Συλλογή αστεριών. Κάθε πίστα έχει 5 αστέρια που πρέπει να μαζέψεις, τοποθετημένα κυρίως σε κρυφές τοποθεσίες. Υπό κανονικές προϋποθέσεις αυτό λειτουργεί πολύ καλά, επειδή ψάχνοντας για τα αστέρια, εξερευνάς τον κόσμο και μαθαίνεις καλύτερα την δομή της πίστας σε βάθος. Το άσχημο είναι πως αρκετά αστέρια, είτε είναι σε εντελώς εμφανή σημεία, είτε σε παντελώς δυσπρόσιτα. Με το που το βλέπεις, βρωμοκοπάει Sega η υπόθεση. Είναι εκεί που λες ότι το παιχνίδι είναι τέλειο, και τρως μία φάπα για να θυμηθείς πως παίζεις μοντέρνο Sonic.

Ειδικά για κάποια αστέρια, πρέπει να αξιοποιήσεις κάποιους εντελώς σπασμένους και δύσχρηστους μηχανισούς για wall run σε 3D πίστες. Το παιχνίδι δεν στο εξηγεί ποτέ, ούτε με tutorial ούτε στην πράξη, και εσύ πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις βουτιά στο κενό και να ελπίζεις να γραπωθείς στον τοίχο. Εντελώς ό,τι νά 'ναι καταστάσεις. Χωρίς YouTube tutorial δεν βγαίνει με την καμία. Ευτυχώς ο μηχανισμός αυτός δεν απαιτείται για το βασικό παιχνίδι, όμως 3-4 αστέρια τον απαιτούν. Άλλη μία βρώμα της Sega. Έβαλαν ένα παντελώς άχρηστο μηχανισμό απλά για μερικά αστέρια. Ρε Sega, βάλε τα απαίσια τοποθετημένα αστέρια σε φυσιολογικές τοποθεσίες, βγάλε και το απαίσιο wall run που ούτε οι μηχανικοί σου δεν ξέρουν πώς να κουμαντάρουν, και τελειώνει η υπόθεση.

Β) In Game Achievements. Υπάρχει μία λίστα με 100 achievements. Υπό κανονικές προϋποθέσεις, αυτά δεν με ενδιαφέρουν και δεν τα κυνηγάω. Στις περισσότερες περιπτώσεις σε βάζουν να κάνεις αγγαρεία, να χάνεις το νόημα του παιχνιδιού και να σε ψυχαναναγκάζουν να τα μαζέψεις όλα. Μόνο στο Guacamelee θυμάμαι έχω δει χρήσιμα achievements που σε βοηθάνε στην ροή του παιχνιδιού.

Τέσπα, εδώ πέρα όχι μόνο είναι ανιαρά, στα βάζει και μέσα στο παιχνίδι. Στα πετάει τρία τρία, επομένως δεν μπορείς ούτε καν να τα κάνεις όποτε θες. Μπορεί να έχεις λιώσει όλο το παιχνίδι, υπό κανονικές προϋποθέσεις να είχες τελειώσει την μισή λίστα, και να μην έχει καταχωρηθεί τίποτα επειδή έπεσες σε ένα δύσκολο.

Γιατί τώρα ρωτάει κάποιος να ασχοληθείς με αυτά; Επειδή με το που εκπληρώνεις ένα από αυτά, σου δίνει μία in game δύναμη. Είτε ασπίδα, είτε παπουτσάκι για να τρέχεις γρήγορα, είτε δαχτυλίδια, είτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εκ πρώτης σε βάζει στο τριπάκι να ασχοληθείς, όμως με το που τελειώσεις καμιά 30αριά achievements, βλέπεις πως δεν αξίζει τον κόπο. Σε βάζει να πηγαίνεις σε 5-6 πολύ συγκεκριμένες πίστες, να τις βαριέσαι του θανατά, και να σου δίνει δυνάμεις, τις οποίες θέλεις να ξοδεύεις παρ' όλο που δεν χρειάζεται, επειδή θα πάρεις καινούργιες δυνάμεις.

Την έχασαν πολύ την ισορροπία εκεί πέρα. Η πλάκα είναι πως εν τέλει τα όσα κερδίζει κανείς είναι δυσανάλογα λιγότερα από τον όποιο χρόνο καταναλώσει. Εν ολίγοις, αν ποτέ ασχοληθείτε με τον τίτλο, προτείνω να μην ασχοληθείτε καθόλου με τα in game achievements, εκτός και αν είστε τελείως suckers με τον σκαντζόχοιρο (όπως ο υποφαινόμενος) άρα θα ασχοληθείτε ούτως ή άλλως. Χαλάνε την ροή του παιχνιδιού. Αν ξήλωναν εντελώς τον μηχανισμό, θα έπεφτε η διάρκεια ωρών παιχνιδιού, όμως θα ανέβαινε σε ευχαρίστηση.

Αυτά τα δύο ήταν τα κύρια ελαττώματα, δηλαδή τα συμπληρωματικά gimmicks. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια μικροπροβληματάκια έξτρα. Πράγματα όπως η κάμερα σε κάποια σημεία, κάποια όχι και τόσο καλά τοποθετημένα checkpoints, κάτι σημεία που δεν βλέπεις τον χαρακτήρα, πέφτεις στο κενό ενώ δεν θα έπρεπε, γενικά cheap deaths όπως μας έχει συνηθίσει η Sega όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι σε βαθμό Sonic 06 ούτε κατά διάνοια, όμως υπάρχουν κι αυτά για να μας υπενθυμίζουν την κατάσταση. Επίσης οι δυνάμεις από το Sonic Colors να αναφέρω, ήταν αρκετές φορές είτε άχρηστες, είτε στις έδινε με το σταγονόμετρο και ήθελες κι άλλο, είτε δεν καταλάβαινες τι έπρεπε να κάνεις για να τις χρησιμοποιήσεις. Κι αυτή ήταν μία προσθήκη που θα μπορούσε να προσφέρει καλά, αλλά αποφάσισαν να την τοποθετήσουν πρόχειρα πάνω στον βασικό πυρήνα του παιχνιδιού για να έχουν να λένε πως είναι πιο γεμάτο το παιχνίδι.

Α, και φυσικά τα bosses τα οποία είναι ανούσια και ασυνάρτητα και συνήθως πανεύκολα, εκτός από όσα είναι πανδύσκολα. Και όχι επειδή είναι όντως δύσκολα, αλλά επειδή δεν ξέρεις τι στον διάτανο πρέπει να κάνεις για να τα νικήσεις. Απαράδεκτες καταστάσεις, τα έγραψα και στο προηγούμενο post.

Συνοπτικά: Το παιχνιδάκι είναι αξιοπρεπέστατο, με την Sega να κάνει τις γνωστές χαζομάρες της. Θα μπορούσε να είναι τίτλος του 8+, όμως στην προκειμένη ένα 7 είναι ό,τι του αξίζει. Πάτησε σε γερά θεμέλια, όμως η Sega αντί να χτίσει πάνω σε αυτά, ενσωμάτωσε χαζομηχανισμούς για να αυξήσει την διάρκειά του, με όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα. Αν βαδίσουν στον ίδιο πυρήνα και φτιάξουν αυτά που έγραψα παραπάνω, θα φτιάξουν σούπερ παιχνίδι.

Last edited by Phantom Duck; 23-07-2016, 09:58 PM.

Comment

Τυχαία το πόσταρες χτες ή είδες αυτό;
          Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
          Carpe diem

Comment

Το έπαιξα λόγω του giveaway του φόρουμ. Btw άπειρες ευχαριστίες στον Ryu και στον Titus για την ανταλλαγή δώρων, μιας και τα παιχνιδάκια που κέρδισα, τα είχα ήδη :p.

Με το που το έβαλα στο Steam, το ξεκίνησα αμέσως και έχω αρκετές ημέρες που το έχω τελειώσει. Ήθελα να περιμένω λίγο πριν γράψω τελικές εντυπώσεις, όμως το επίσπευσα λόγω των ανακοινώσεων των νέων Sonic.

Comment

Working...
            X