Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pikmin 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pikmin 3

Είπα να γράψω εντυπώσεις, αλλά αφού έβγαινε μεγάλο είπα να ανοίξω δικό του thread. Είναι το πρώτο Pikmin που παίζω οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω με τα προηγούμενα, αλλά αν κρίνω από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις είναι το καλύτερο.
    Το βασικό είναι το νέο στοιχείο της συλλογής φρούτων. Στις πίστες υπάρχουν διάσπαρτα φρούτα τα οποία συλλέγοντας τα γεμίζετε δοχεία με χυμούς. Στο τέλος κάθε μέρας καταναλώνεις ένα τέτοιο δοχείο. Ουσιαστικά ο μηχανισμός είναι κάπου στην μέση του ξένοιαστου 2 και του time limit του 1. Μπορείς να πας με το πάσο σου τις πίστες, αλλά θα πρέπει να ψάχνεις για φρούτα ταυτόχρονα. Ο μηχανισμός λειτουργεί τέλεια μιας και εσύ επιλέγεις αν θα κάνεις retry day όταν δεν σύλλεξες τα πάντα ή αν θας σπαταλήσεις ένα δοχείο για να ξαναπάς στην ίδια πίστα χωρίς να έχεις χάσεις progress.

Το παιχνίδι παίζεται είτε με το gamepad ή με το wiimote και το pad να λειτουργεί ως χάρτης. Εννοείται ότι το wiimote είναι πιο βολικό λόγω aiming, αλλά προσωπικά το παίζω με gamepad και εξαιρώντας μια μικρή περίοδο προσαρμογής με βολεύει μία χαρά.

Πλέον υπάρχουν 3 κάπταιν ο Alf, η Britanny και ο Charlie. Το σημαντικό ότι μπορείς να χειριστείς και τους τρεις ταυτόχρονα. Μπορείς να πετάξεις τον έναν σε κάποιο ύψωμα μαζί με κάποια pikmin και αυτός να συνεχίσει από εκεί. Μπορείς να έχεις 3 διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικά σημεία του χάρτη. Αν υπολογίσεις το multitasking των pikmin τότε μιλάμε για full strategy καταστάσεις.
    Μιας και υπάρχει χρονικό περιθώριο (όχι με την μορφή του gameover) θα πρέπει να σχεδιάσεις την στρατηγική σου προσεκτικά αλλιώς θα περάσει η μέρα χωρίς να έχεις κάνει σχεδόν τίποτα και θα σπαταλάς τζάμπα δοχεία. (Την έχω πατήσει πολλές φορές έτσι). Το gamepad βοηθάει πολύ σε αυτό μιας και μπορείς να τσεκάρεις τον χάρτη, που είναι και τι κάνουν τα pikmin και να χρησιμοποιήσεις εντολές μέσω touchscreen.

Υπάρχουν 2 νέα pikmin τα rock που είναι πολύ δυνατά και σπάνε κρυστάλλους αλλά είναι ατσούμπαλα και τα pink που πετάνε.

Επίσης υπάρχει mission mode (δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, αλλά διαβάζω ότι είναι πολύ δύσκολο για platinum) και το bingo battle που κοντράρεσαι με κάποιον άλλον για την συλλογή φρούτων.

Το παιχνίδι είναι απλά πανέμορφο. Αν και κάποια low polygon textures μαρτυρούν ότι μάλλον ξεκίνησε σαν Wii game, τα lighting effects, το dof, το art direction είναι να σου πέφτει το σαγόνι. Τα bosses ειδικά είναι φεύγα.
    Έχει και camera mode όπου τραβάς screenshots (από εκεί είναι οι παρακάτω φωτό).
    Miya Θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

Βιντέο και εικόνες:

Δεν εχω πολλα να πω, αλλα θα διαβαζω εντυπωσεις μιας και το παιχνιδι εχει παρει πολυ θετικα σχολια, οποτε αν ειχα Wii U θα θελα σιγουρα να του ριξω ενα βλεφαρο. Θυμαμαι καπως ειχα βρεθει με ενα Pikmin για το GC σε καποια ακυρη ανταλλαγη μαλλον με Ramparter πολυ παλια... Για καποιο λογο το ξαναδωσα πριν το δω καν, δε θυμαμαι καν γιατι.
    Το 3 παντως φαινεται οντως πολυ ομορφο, ελπιζω να ναι και το καλυτερο παιχνιδι της σειρας.

Comment

Ξένοιαστο το 1??I don't think so!Είναι πιο περιοριστικό σε σχέση με το 2...
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Originally posted by paixtis View Post
        Ξένοιαστο το 1??I don't think so!Είναι πιο περιοριστικό σε σχέση με το 2...
        Δεν τα έχω παίξει, αλλά από όσο ξέρω επειδή το 2 έχει το time limit είναι πιο αγχωτικό.

Comment

Aναποδα το ξερεις...
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Ναι όντως fail.

Comment

Τέλος. Όποιος έχει ή σκοπεύει να αποκτήσει U είναι σίγουρη αγορά. Πάω να πάρω όλα τα φρούτα τώρα.

Μερικές φωτό που τράβηξα με την in-game camera.

Comment

Φοβερές εικόνες Enpsty.
                Το ξεκίνησα κι εγώ σήμερα,έπαιξα μόνο την Πρώτη Μέρα,να δω τι παίζει κλπ,αλλά από παρασκευή που χαλαρώνω θα το συνεχίσω κανονικά.
                Μια απορία μόνο.Υπάρχει περίπτωση,αν,λέμε ΑΝ,ξεμείνω από χυμό,να δω gameover screen;
                Carpe diem

Comment

Το πήρες ρε θηρίο; Μεγειά.
                  Ναι αν ξεμείνεις από χυμό κάνεις gameover. Βέβαια μπορείς να ξαναρχίσεις μία μέρα από την αρχή αν δεις ότι δεν πήγε καλά. Προσωπικά έπαιζα πολύ συντηρητικά και πολλές μέρες έπαιρνα με το ζόρι 2 φρούτα και πάλι δεν έκανα gameover οπότε πιστεύω θα είσαι κομπλέ.

Comment

Μετα το NSMBU και το WW HD εχω στην ακρη τα SMW3D και Pikmin 3 (MK8 promotion) να περιμενουν, ενω στο ενδιαμεσο ολο και παιζει λιγο το MK8 το οποιο οντως ειναι πολυ καλο τελικα.

Μιας και ακομα εχω φρεσκο το NSMBU βλεπω να σπαω λιγο την platforming φαση με το Pikmin 3. Το χει παιξει κανεις; Λογικα μονο ο Enpsty αν δεν κανω λαθος. Προτεινομενο control method; Καποιο patch βγαλαν προσφατα που κατι αλλαζει αλλα δε θυμαμαι τι.. καποιοι παλια που το χα ψαξει λενε πως δεν τους αρεσε με το wii u gamepad και πως προτιμουν wiimote / nunchuck. Γνωμες;

Comment

Το wimote+nunchuck θεωρείται το καλύτερο λόγω pointer. Εγώ το τελείωσα με το gamepad μιας και μου φάνηκε πιο βολικό να κινώ την κάμερα. Ούτως ή άλλως το gamepad χρειάζεται και λόγω χάρτη και για χρήση εντολών στους άλλους captains οπότε και με wiimote να παίξεις θα πρότεινα το gamapad να το έχεις μπροστά σου. Το νέο update έβαλε touch controls τα οποία φαντάζομαι θα είναι και τα καλύτερα, αλλά λογικά σε περιορίζει σε off-TV play.
                      Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, το θεωρώ το 3ο καλύτερο του Wii U μετά τα SM3DW και DK:TF.

Comment

Τελικα το επαιξα και το τελειωσα σε καποια φαση τον προηγουμενο μηνα... για καποιο λογο ειπα να το παιξω με το default gamepad μιας και το εχω παραμελησει τελειως.. Με wiimote θα ηταν μαλλον καλυτερο αλλα κι ετσι καλο ηταν.

Δεν ειχα καμια επαφη με τη σειρα οποτε με εξεπληξε ευχαριστα. Το concept της σειρας ειναι πολυ εξυπνο/πρωτοτυπο εδω που τα λεμε. Το παιχνιδι ηταν γενικα ευχαριστο. Το αστειο ειναι πως νομιζα πως εχεις 30 day limit αλλα τελικα ειναι 100 και το μαθα καπου στα 2/3 του παιχνιδιου.
                        Εκανα replay πολλα days χωρις λογο, αλλα οκ δε βαριεσαι. Οταν πηγα στην τελευταια πιστα ειχα 50 fruits, κοινως ανετα εβγαζα αλλα 50 days... οποτε οποιος το παιξει ας το παρει χαλαρα και ας το διασκεδασει λιγο παραπανω.

Ισως να μην παιξω αλλο παιχνιδι της σειρας μιας και νιωθω πως αυτο με χορτασε αλλα οκ, ηταν πολυ καλη εμπειρια οπως και να χει και αξιζει να του ριξουν ολοι ενα βλεφαρο.

Το bonus content τι λεει; Missions και DLC δηλαδη.

Comment

Working...
                        X