Announcement

Collapse
No announcement yet.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Νέο Donkey Kong λοιπόν. Το τερμάτισα χθες (φυσικά από puzzle pieces και λοιπά ούτε τα μισά δεν έχω βρει ακόμα) οπότε ώρα για το ot.
    Όσοι έχετε παίξει το Returns ξέρετε τι να περιμένετε. Υπάρχουν κάμποσες διαφορές. Η μεγαλύτερη είναι η ύπαρξη πλέον της Dixie και του Cranky ως δεύτεροι χαρακτήρες/powerups. Ο Diddy έχει το float που είχε στο Returns, η Dixie έχει επίσης float αλλά λίγο διαφορετικό μιας και στο τέλος του float της κάνει ένα μικρό άλμα προς τα πάνω και ο Cranky χρησιμοποιεί το μπαστούνι α λα Scrooge McDuck στο Ducktales και μπορείς να κάνεις bounce σε καρφιά κτλ. Αν και Diddy και Dixie μοιάζουν αρκετά η ύπαρξη του Cranky φέρνει μία ποικιλία στο gameplay.
    Άλλη διαφορά είναι ότι οι πίστες είναι λιγότερες από του Returns. Έχει 6 νησιά με 7-9 πίστες στο καθένα. Η διαφορά αντισταθμίζεται από το μέγεθος τους. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες μάλλον πίστες που έχω δει σε 2D platform. Υπάρχουν 3-4 checkpoints σε κάθε πίστα οπότε καταλαβαίνετε. Επιστρέφουν και οι minecart και rocket barrels πίστες ενώ επανέρχονται και οι underwater. Άλλη αλλαγή είναι ότι σε κάποιες πίστες η κάμερα αλλάζει σε μία γωνία 45 μοιρών οπότε μπαίνει και τρίτη διάσταση στο παιχνίδι.
    Πλέον υπάρχουν και secret exits για να βρεις τα κρυφά levels και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν καμία σχέση με αυτά του Mario. Φυσικά υπάρχουν τα KONG letters που ξεκλειδώνουν τις Κ levels (aka παλουκόπιστες) και τα puzzle pieces που ξεκλειδώνουν artwork και είναι τόσο καλά κρυμμένα που είναι σχεδόν αδύνατον να τα βρεις όλα χωρίς την χρήση του Squawk.
    Υπάρχει και time attack για κάθε πίστα, με leaderboards και την δυνατότητα να ανεβάσεις το replay σου.

Στον τεχνικό τομέα το παιχνίδι δείχνει πανέμορφο άσχετα άμα μοιάζει με το Returns σε HD. Και φυσικά David Wise στην μουσική. Πολλά νέα tracks όλα υπέροχα. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα έχουν ένα πιο organic feeling αλλά υπάρχουν και τα πιο ηλεκτρονικά.
    Χρήση του gamepad δεν έχει καθόλου.

Ο πρωταγωνιστής του game βέβαια είναι το gameplay. Μιλάμε για όργιο ιδεών και με την μεγαλύτερη διάρκεια πλέον των levels δεν ξέρεις που θα καταλήξει η πίστα μετά. Το level design είναι εξωπραγματικό. Το παιχνίδι μου θυμίζει το Galaxy 2, ένα game που βελτιώνει τόσο πολύ το ούτως ή άλλως αριστουργηματικό πρώτο που το κάνει να μοιάζει με beta.
    Η δυσκολία του παραμένει. Και μπορώ να πω ότι η 2-Κ είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Χωρίς ίχνος φανμποϊσμού (ειλικρινά ) μπορώ να πω πως πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αν όχι το κορυφαίο 2D platform που έχω παίξει.

Ακολουθούν μερικά βιντεάκια και μερικά leaderboard replays.

Από δυσκολία πως πάει;Διάβασα ότι αν και παραμένει δύσκολο,είναι πιο εύκολο από το Returns.
    Carpe diem

Comment

Originally posted by Altair View Post
      Από δυσκολία πως πάει;Διάβασα ότι αν και παραμένει δύσκολο,είναι πιο εύκολο από το Returns.
      Εμένα ίδιο μου φάνηκε. Τα bosses είναι σίγουρα πιο δύσκολα. Η 2Κ είναι πιο δύσκολη από όλο το Returns μαζί.

Comment

Μου μένει μία πίστα μέχρι να βγει το 100%* (όλα τα kong letters και puzzle pieces δηλαδή) και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι το καλύτερο Donkey Kong, το καλύτερο Wii U game (ξεπερνάει δηλαδή το 3DWorld) και σίγουρα το καλύτερο 2D platform που έχω παίξει ποτέ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο level design.

*Κάπου πήρε το μάτι μου ότι υπάρχει και έξτρα κόσμος, οπότε όταν καταφέρω και ξεμπερδέψω με την 5Κ θα δούμε αν ισχύει.

Πάρτε platforming heaven.

Και άμα δείτε τις Κ πίστες θα τραβάτε τα μαλλιά σας.

Comment

Μια πίστα έβαλα σήμερα δοκιμαστικά,τρελάθηκα.Πανέμορφα γραφικά και πολύ όμορφο level design.Ναι ξέρω,είναι μόνο η αρχή και δεν είδα τίποτα,αλλά αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση,είναι το πόσο μεγάλες είναι οι πίστες.
          Carpe diem

Comment

Τέλος οριστικά. Όλοι οι κόσμοι, όλα τα levels, όλα τα letters και όλα τα puzzle pieces.
            'Ενα πραγματικό αριστούργημα.

Comment

Πω πω ρε σεις, τι επος ειναι αυτο; Ειδικα μετα τη ξενερα του Returns (κυριως λογω controls - screw you Nintendo) το παιχνιδι με εχει αφησει αφωνο.

Απλα προσκυναω.

Ειμαι πολυ αρχη ακομη και δε ξερω ποσο θα τη παλεψω αλλα μολις τωρα εβγαλα την 2-1 κι ηταν πανεμορφη πιστα και πολυ φρεσκο το setting με το χωριουδακι και τους ανεμομυλους - εκτος κι αν υπηρχε και σε παλαιοτερα σε πιστες που δεν ειχα φτασει.

Μου θυμισε λιγο απο ενα setting του Diddy Kong Racing αλλα οκ μιλαμε για αλλο επιπεδο λεπτομερειεας. Μαγευουν οι τυποι.

ΥΓ: Quote το Altair απο το topic του Returns

Originally posted by Altair
              Έχω διαβάσει ότι είναι πιο εύκολο το TF,αλλά πιο εύκολο από την άποψη πως είναι πιο ισορροπημένο και λιγότερο άδικο,χωρίς αυτό να σημαίνει πως το returns ήταν άδικο.
              Την ιδια ακριβως αισθηση εχω κι εγω μεχρι τωρα, τα χει τα δυσκολα σημεια του αλλα σε περιποιειται με τακτικα checkpoints και δε τσιγκουνευεται ζωες, καρδουλες και νομισματα.
              Do a barrel roll!

Comment

Καλά-καλά δεν θα την παίξεις την 2Κ και 5Κ θα σε δω.

Θα ξαναγράψω ότι πρόκειται για το κορυφαίο Wii U game, το καλύτερο 2D platform που έχω παίξει (εκθρονίζοντας το Yoshi's Island 19 χρόνια μετά) κα το Galaxy 2 των 2D platformers.

Comment

Οπως το πες, ΔΕΝ θα την παιξω. Περα απο τη πλακα σκοπευω αν τα βρω σκουρα να χρησιμοποιησω το super guide προκειμενου να μη το παρατησω και δε δω ολο το game.

Originally posted by Enpsty View Post
                  κα το Galaxy 2 των 2D platformers.
                  Ρε συ αυτο ακριβως εγραψα νωριτερα σημερα σε ενα ποστ στο gaf, οτι αυτη ειναι η πρωτη αισθηση που μου εδωσε ο τιτλος μεχρι τωρα.
                  Do a barrel roll!

Comment

Τι αδικια, να το χουν στα χερια τους εις διπλουν αυτο το παιχνιδι καποιοι που δυσκολα θα μπορεσουν να το εκτιμησουν και αλλοι να περιμενουν να το παιξουν μεχρι το 2015.

Θελω βεβαια να δω τι θα πει και ο Ramparter οταν και αν το προχωρησει, αν του αρεσει αυτο λεει πολλα για την ποιοτητα (αλλα δυστυχως και για τη δυσκολια ) του παιχνιδιου.

Κακως αφησες το 1 εκει που το αφησες παντως, αρχες 2ου κοσμου ξερω γω λες και ηταν δυσκολο.. σε καποια φαση αν του δωσεις μια ευκαιρια σιγουρα θα αναθεωρησεις και στην τελικη μπορεις να βαλεις και το patch που κανει map το roll σε κουμπι.

Comment

Πέρασα και την 2-2 τώρα το πρωι. Δε καταλαβαίνω γιατί βαλαν τη πιο δυσκολη πίστα στο παιχνίδι τόσο νωρίς. Ελπίζω ο xeno να καταφέρει να τη περάσει γιατί τελικά είδα οτι αφαίρεσαν το super guide.
                      Do a barrel roll!

Comment

Επαιξα αλλες 5 πιστουλες σημερα σερι, εφτασα 3-boss και γυρισα και λιγο στο πρωτο κοσμο και ξεκλειδωσα τη Κ.

ΟΚ ηταν ισχυρη δοση, ειναι το καλυτερο 2D platformer που εχω παιξει, δε ξερω καν αν θα το τερματισω αλλα χαλαρα παταει οποιοδηποτε αλλο για μενα. Ανεβασε τη Retro ακομη περισσοτερο στα ματια μου παρ'οτι με τα Metroid Prime ο πηχης ηταν ηδη πολυ ψηλα.
                        Do a barrel roll!

Comment

Originally posted by Ramparter
                          δε ξερω καν αν θα το τερματισω αλλα χαλαρα παταει οποιοδηποτε αλλο για μενα.
                          Ramp μην κάνεις καμιά βλακεία και δεν το τερματίσεις. Το level design στους επόμενους κόσμους είναι από άλλο πλανήτη.

Comment

Θα δουμε βασικα, για την ωρα τη παλευω... Ελπιζω το 3ο boss να μη μου τα σπασει πολυ
                            Do a barrel roll!

Comment

Παει 3Boss , εφτασα 4-4. Τι τον θέλουν τον 4ο κοσμο;; Τελικά κάθε developer έχει τη ματαιοδοξία οτι θα κανει σωστά water levels
                              Do a barrel roll!

Comment

Working...
                              X